Bröllopsvals

Inspirerande?!


Lizzy trivs.

image136
image137
image138

Hon älskar när vi plockar fram handsken.

Resultatet...

image139

Söndagsäventyr.

Idag hade vi bättre tur med vädret. Solsken! Väldigt ovanligt. Vi bestämde oss för en tur till Växjö, dels för lite shopping och dels för att hälsa på några vänner som nyligen flyttat dig. Två flugor i en smäll!

image131
image132
Soligt med det har hunnit bli ganska blött på åkrarna de senaste dagarna.

image133
Min nya fina billiga (!!) handväska från Åhlens.

image134
Plastväxter är inte min grej egentligen, men där dessa står kommer det inte många solstrålar. Snygg kruka va? Mönstret är sametsaktigt.

image135
Detta skrattar Mattias åt. Jag i mina nya hörlurar , inte riktigt min stil hehe. Men de är bra och vi slipper tjaffsa om vilken musik vi ska lyssna på vid datorn. Mina gamla höll på att ramla sönder.

Det regnar in!

Oj vad det har regnat... så pass mycket att det har läckt in i vissa fönster! Det blir att täta till våran. Nu verkar regnet avta lite med det blåser som attan! Ingen shoppingtur idag inte!

image127
image128
image129
image130
Det ni ser är en av väldigt många jäkligt stora vattenpölar!

Fredagskväll och blåsväder.

Åhh så härligt det är med helg.
Det känns alltid så skönt att vandra hem från jobbet på fredagen då man vet att man inte ska gå dit på några dagar eller hur?!

Hade hoppats på bra väder denna helg men det verkar inte som det, nu hade vi visst fått klass 2 varning här nere. Hoppas att det är överdrivet. Regnet står som spön i backen och så blåser det som in i h-vete.

image120
Inte världens bästa bild men det syns iallafall lite hur blöta rutorna blivit ;)

Fick för mig att jag har haft dåligt med bilder i bloggen på senaste tiden så nu har jag sprungit runt med kameran ett tag och tagit kort på allt möjligt....

image121
Fint med ljuslyktor på vedspisen i köket. Tändaren ser dock lite fel ut där....

image122
Smarrigt!  Det blev lite häftigt eftersom man ser hur det ryker om maten. Mumsig och lyxig kvällsmat. Potatisgratäng, lövbiff och för min del även oliver.

image123
Min darling och jag.

image124

Lizzy fick också fredagsmums. Tonfisk. Här ser hon lite arg ut över att jag måste föreviga att hon äter.

image125

Efter maten skulle det gosas.

image126

Nu ska vi se På Spåret . Ha en mysig fredagskväll, hoppas ni inte blåser bort!

Måste ses!

Jag glömde att jag måste tipsa om en av mina nya favoritserier som börjar på
kanal 5 på tisdag 20:00 Gossip Girl.
Den kan jag varmt rekomendera.

Lugna gatan.

Allting bara rullar på här hos oss. Jag jobbar ju betydligt mer dagtid nu så vi gå upp samtidigt, äter frukost ihop, kommer hem vid samma tid. Härligt att hinna träffa varanda lite mer.
Nya jobbgrejen går great, det är jätte kul och väldigt annorlunda mot det jag vanligtvis gör fast samtidigt samma. Jaja ni förstår säkert, kundservice men med företagskunder istället för privata, STOR skillnad!

När vi vaknade idag så var det typ -6 grader (burr) och framåt lunch så hade det satt igång och snöat ute. Det har inte slutat än. Trodde vintern var över faktiskt.

Försöker leva mitt "nya liv" genom att gå promenad varje dag. har funkat bra hitills, fast idag skippas den då det är ruggigt och väldigt blött ute. Får gå lite längre i helgen istället!

Ska väl sätta igång och laga lite mat här nu... blir ännu en slapparkväll i soffan, inte mycket annat att göra just nu.

Hoppas ni där ute får en mysig onsdagskväll.


BTW... Ikeas värmeljus är inte att rekomendera... det brinner upp SÅ snabbt, man hinner knappt tända dem ;P


Söndag.

Mattias har åkt iväg för att hjälpa till med en flytt. Mina planer för dagen är stillhet. Jag ska se en film tänkte jag, tvätta lite och bara softa. Som om jag inte gjort det större delen av helgen, men det är faktiskt väldigt skönt.

Igår kväll såg vi filmen Crash. Kan verkligen rekomendera den. Grymt bra.
Vi klarade oss faktiskt (ta i trä) från strömavbrott denna helgen. Väldigt skönt och förvånande med tanke på att det har blåst utav helsike.

Nu ska jag äta lite frukost och se film!

Ha en härlig dag!

Duåjag

image119

Denna fina fyndade vi för 20 kronor (!!) på Ica Maxi. Tycker att den är helmysig.

Smaklig måltid!

image118

Kvällens middag: Hemagjord pizza med salami, champinjoner, zuccini och oliver för min del annanas för Mattias del. Smarrigt värre!
Till efterrätt lyxar vi till det med vaniljglass (light såklart) och hemmagjord chokladsås.


Förhoppningsvis ska vi också enas om en film att se!

Jag har inte gjort mycket nytta alls idag, scrapbookat lite och tittat lite på en film Mattias såg. Vi sov väldigt länge idag eftersom vi vaknade vid sex tiden och kunde inte somna om för det blåste så mycket. Sen när vi väl lyckades somna om så hann klockan bli dag innan vi gick upp. Jag gillar inte att sova alltför långt inpå dagen på helgen för då känns det inte som om man har tid att göra något. Dagen blir så kort.

Bra musik!

Passar på att tipsa om två himla bra låtar när jag ändå är igång!

Simple Plan - When I'm gone.


The last goodnight - Pictures of you


Gamla godingar.

Har haft gamla barnprogram i huvudet de senaste dagarna. Den först Pippi Pelikan har jag gått och funderat på vad den hette hur länge som hellst, igår fick jag lite hjälp av en jobbarkompis.
 

Rädda Joppe död eller levande kom jag också och tänka på!

Blåsväder.

Enligt aftonbladet så ska det visst blåsa en heldel i natt och imorgon. Trist. Hoppas verkligen inte vi får strömavbrott (igen). Bäst att fylla på med ved och batterier sen då.

Nu ska jag krypa upp i soffan och läsa i min härliga bröllopstidning.


Provkollektion.

Idag fick vi rolig post. Min syster ska göra inbjudningskorten till bröllopet och hon har nu gjort ett gäng förslag till oss. Vi kommer få det svårt att välja eftersom hon är så duktig och gör grymt fina saker! Hoppas bara att Mattias och jag gillar samma och inte två helt olika ;)

Har suttit och tittat lite på ringar på nätet idag. Det är så svårt att veta vad jag vill ha. Man ska ju ha den resten av sitt liv så den ska ju inte vara för "krimskramsig". Men lite bling bling vill jag ha iallafall. Vi ska nog åka iväg på ringjakt någon helg framöver, det är ju ingen panik med det eftersom det inte brukar vara så lång leveranstid på sådant.

En av mina många biblar.

image117

Äeh.. torsdag.

Tiden går så fort. När jag vaknade imorse tänkte jag att det var onsdag men det är ju redan torsdag. Kvar att jobba idag sedan har jag tre lediga dagar. Tjoho. Då ska det scrapbookas, har jätte mycket foton att fixa med.

Har börjat längta till våren nu och allt mysigt som den innebär!

Grattis!

Till Marie med familj som fick tillökning 14/1.
Vilken liten sötnos han är!

Okej...

Nu är jag visst färdig utbildad. Jaha ja. Kan ju inte direkt säga att jag känner mig redo för det här men det blir väl bra antar jag. Ska inte börja med det förräns på måndag så jag har några dagar på mig att ladda.

Idag lyxade vi och åt varsin semla. Mumsigt!

Har en liten svacka just nu så det är lite dåligt med uppdatering och även bilder här... ska försöka bättra mig! Nu slipper jag åka 2,5 mil till jobbet iallafall. Gångavstånd igen. Skönt!

Bröllopsplaneringen...

Jodå den går framåt. Min klänning är klar, tärningarnas klänningar ska jag ta itu med nu i veckan eller ikväll om jag hinner med det.
Fotograf har vi nu också, är väldigt glad att vi fick dem som vi så gärna ville ha.
Vi har fått några offerter från catering företag och ska se till att få några till och sedan bestämma oss.
Man tror inte att det ska vara så mycket hela tiden men det är det, jag lovar. Vissa nätter i början av planeringen låg jag sömnlös och gjorde bordsplaneringen hehe. Vilka I-landsproblem jag har egentligen.  Allting kommer att bli toppen det vet jag för jag ska ju gifta mig med den jag ÄLSKAR, det är det viktigaste!

Förändring.

image114
Det blev en perfekt myshörna modell större när soffan fick flytta en trappa upp. Bortse från allt skräp och stege osv som av någon anledning allti hamnar där när man pysslar här hemma.

image115
Såhär blev det i vardagsrummet med soffa nummer 2 på plats. Perfekt! Vi är mycket nöjda. Mattias slappa i soffan med tvspel efter en mycket aktiv dag med vedlastande, dammsugning och övningskörning.

image116
Julen är nu bortstädad och våren får hemskt gärna komma och hälsa på. Nya detaljer ; durkslag på väggen och kökspall som är perfekt till det mesta.

Lördag.

Ojoj denna veckan har gått alldeles för fort. Har haft utbildning från och med i onsdags, jätte kul men samtidigt väldigt väldigt mycket korvstoppning så vi får väl se hur det går sen. Bra hoppas jag!
Det var skönt att få sova lite längre idag iallafall. Vi har fastnat här framför datorerna och ska väl gå ner och stoppa lite i magen innan det bär av till Ikea. Yeey! Soffa nummer 2 ska shoppas samt lite annat smått och gott som behövs här hemma.

Tyckte mig se några solstrålar förut :) men de försvann snabbt av gråa moln :(

Planering

Idag är jag ledig. Försöker planera lite saker till bröllopet men jag fastnar bara på olika webbsidor med bröllopstema hihi. Ska förmodligen bestämma mig för vilken klänning det blir idag. Om jag nu lyckas...det vet man aldrig!
Tärnklänningar är iallafall hittade så de ska beställas i dagarna.
Annara rör det på sig i lagom takt... en sak i taget så går det bra :)

Svart som natten.

Det blev det verkligen här igår. När det var kanske 10 minuter kvar av CSI :( då slocknade allting och där satt vi. Tur att vi hade lite ljus tända så vi kunde hitta ficklampor osv. Ringde till Eon och de skulle vara klart vid 02 tiden sa killen jag pratade med efter att ha suttit sjukt länge i kö och hört "du har nu plats nummer TRE" . Det var ju bara för oss att gå och sova. Vi har precis lagt oss när strömmen kommer tillbaka. Tjoho! Mattias börjar gå runt och trycka igång saker igen men ajdå, då slocknar det igen hihi. Jaja det hann komma igång en gång till sen och var igång när vi somnade men så hade den visst försvunnit en gång i natt också.

Sedan vi flyttade ner hit så har vi haft mer strömavbrott än vad jag haft i Norrköping under hela mitt liv.

Se på mig!

image113

Lördag.

Idag tar vi det lugnt. Egentligen stod en tripp till Ikea på schemat men vi kände att vi inte riktigt kände för det idag. Har plockat lite med saker nu på förmiddagen och sen tänkte jag slänga mig i soffan och titta på lite Gilmore Girls.
Om jag skulle tröttna på det så har vi en ganska stor filmsamling att välja något ur.

image112


Winter Wonderland

image111

Härligt att vakna och titta ut i morse. Snö, flera minusgrader och trotts att det blåser ganska mycket så är det mysigt. Iallafall när man är inomhus. Varför kunde inte snön kommit för någon vecka sedan istället? Då hade vi fått en vit jul, men nej nej.

Jobbar på nu som vanligt igen. Bröllopsplaneringen har återigen satt fart. Mycket att tänka på och endast 7 månader kvar.

Dags för lite frulle här hemma...

Den första dagen...

idag sov vi länge. Vaknade och såg att det snöade ute. Underbart och mycket efterlängtat! Nu har det tyvärr slutat snöa och det är inte mycket kvar på backen. Vi tar det lugnt och pysslar här hemma. Min garderob har jag gått igenom och rensat ur en hel del onödigt som är trasigt, har fläckar eller som jag aldrig använder. Duktiga jag. Mattias fixar ordning i datarummet. Har även fixat med en massa rörigt på datorn. Väldigt effektiva är vi idag. Bra början på nytt år.


Min älskade lilla familj!

image110

En mysig nyårsafton.

Eftersom jag jobbade fram till 21 så bestämde vi oss för att ta det lugnt nyår. Det var faktiskt det första året då det bara var Mattias och jag på nyårsafton så det var mysigt. Vi åt lite gott när jag kom hem och sedan blev det lite film och bubbel. Vid tolvslaget gick vi ut och skålade och tittade på alla fyrverkerier runt omkring oss. Ett lugnt men mysigt sätt att fira in det nya året på.

Det bjöds på "fiskägg" (Mattias favvo), räkor, rostat bröd och bubbeldricka.
     

Det var kallt men vi höll oss ute ett tag för att titta på allt det fina.
   

image108
image109