Vad händer?

Nästan en vecka till av semestern har passerat och vi har haft fullt upp med bröllopsfix och semestersaker.
Känndes skönt att komma hem igår, inte samma känsla av bröllopsstress. Fast vi håller fortfarande på att fixa med typ en miljard saker. Puhh. Fast nu är det ju snart dags, vi har träffat prästen och gått igenom hela vigselakten lite kort. Igår fick jag manikyr, vilket var jätte lyxigt!


I tisdags var vi på smultronstället i Söderköping.


Svärmor Karin och hennes glass


Svärfar Jannes glass var inte lika stor...


Denna var min. Puhh, jag var så illamående efter den och jag orkade inte hela!


Sen hade vi Mattias jätteglass. Oj oj säger jag bara!

Varmt!

Jag vill ABSOLUT INTE klaga men, det är väldigt väldigt varmt om dagarna! Jätte härligt att ha semester med så fint väder , lite trist att man typ inte pallar att göra något för det är så varmt.
Sitta ute i solen är inte att tänka på, dels har vi en miljon saker inplanerade hela tiden och dels skulle jag få värmeslag på 5 minuter typ.

Ikväll ska vi vika festprogram och pyssla med vigselprogramet. Det ska bli så himla kul på lördag men samtidigt, så skönt på söndag när det är klart!

Fyra dagar, 19 timmar och 35 minuter!

Sol och svensexa.

06:20 imorse kom det ett gäng killar instörtande när vi sov. Sen försvann Mattias iväg på sin svensexa ganska fort. De har ju tur och får så himla fint väder!

För min del ska det bröllopsplaneras massor idag. Utomhus, i solen såklart!
Om en vecka sitter jag och är nervös vill jag lova. Men för en så underbar händelse!

Jag hoppas Mattias får en kul dag med sina vänner iallafall. Men inget kan slå den dagen som jag fick av mina!

Ommöblering!

Så här ser vårt "nya" vardagsrum ut!
Mycket mysig.
Den stora mysiga fotpallen är nyinköpt för dagen!
Upp i taket ska en stor rislampa och bokhyllan med filmer ska flyttas så att dörrarna kan öppnas!




Ett stort hål!

Hmm.. just nu är det lite tomt här men om ett tag kommer det förhoppningsvis att växa gräs. Eller varför inte följa Mattias idé med en pool ;) ?




Början av semestern...

Två dagar har snart passerat på semestern. Igår var vi med Mattias föräldrar på människodagis (Ullared). Oj oj så mycket folk det var. Vi hade tur, ingen kö när vi kom dit men det innebär ju inte att det inte var något folk. Puhh. Man blir verkligen helt slut när man kommer hem därifrån. Vi köpte en massa saker till bröllopsfesten och lite annat smått och gott!

Idag har jag klippt gräset och Mattias har börjat jobba med husgrunden. Vår granne kom och grävde upp våra nerklippta syrenbuskar. Han hade lånat en traktor i en vecka så det blev lite oväntat men väldigt skönt att få bort de där hemska rötterna.

I morgon ska vi fortsätta ute hoppas jag. Har iof. en heldel inomhus jobb att göra också men nu ska det ju vara SUPERVARMT närmsta veckan så då är det ju roligt att vara ute.

Nu sitter vi här i vårat ommöblerade vardagsrum och är lite irriterade över att Morden i Midsommer inte börjar förräns om en timme.

Min möhippa!

Allting började i fredags kväll. Jag fick ett brev men information om att jag skulle åka iväg på lördags morgonen. Med i brevet låg en tågbiljett till min hemstad. Jag fick även lite packningsinstruktioner.

Lite panik fick jag allt särskilt med tanke på att jag fick infon vid 22:30 på fredags kvällen.


På lördags morgonen bar det av på tåget. Väl framme i "storstan" (Norrköping) försökte jag hitta de som nu skulle vara med på möhippan. När jag hittade dem fick jag direkt en tiara och en väldigt tjusig tyll slöja. Jag fick även mitt "uppdrag". Hela möhippan gick i "Sex and the City"-anda.


Mitt uppdrag var att:ta foton efter nedanstående teman. Deadline klockan 20:00.

Yellow Cab (jag poserade här med en spårvagn)

Empire State Building ( jag poserar vid Rådhuset)

Mr. Big (hittade honom aldrig :( )

"Shoes to die for"

"The big apple"

Cosmopolitan
Central Park

Frihetsgudinnan

En "rabbit"

"The flat iron"

"A rented bag" (här fick jag "hyra" en väska av en tjej på stan, hon blev lite förvånad men gick iallafall med på det för 5 kronor .Hittade även shoes to die for på samma tjej)

Rockfeller Center ( vid 02:30 hittade jag ett granliknande träd som jag dekorerade lite fint)


Efter att några delar av uppdraget blivit utförda blev det en picknik lunch i en park. Vi skålade med bubbel i rosa vinglas och åta en massa mumsig mat. Några droppar regn fick vi på oss men vad gör det?!


Efter lunchen blev det en snabb tur hem till min ena tärna Emmie för att lämna väskor och byta om lite.

Sen var det bara att fortsätta lösa uppdraget!


Vi gick runt på stan i några timmar och jag kom på olika lösningar varav vissa godtogs!


Vid 15 var det dags för nästa steg av möhippan. Det steget jag hade funderat på så länge varför vi skulle vara svart klädda. Lasergame! Oj så roligt det var. Jag kom sist av oss 8 men jag var glad ändå ;)


Svettiga och trötta köpte vi glass och satt och vilade oss lite innan vi gick "hem" för att duscha och göra oss vackra inför kvällen!


När alla var ordninggjorda blev det några cosmopolitans innan vi traskade iväg för att äta middag.


Middagen var utsökt och efter att ha lämnat tärna nummer två (som dessvärre bara är 16 och ej kunde följa med oss ut) på spårvagnen gick vi hem till Emmie för att dricka några fler Cosmos innan det blev utgång.


När vi väl kommit till utestället fick vi köa lite men vi blev allt lite gladare när jag fick gå in gratis :)

Sen dansade och drack vi tills vi knappt kunde stå på benen. Det var så kul att så många människor som grattade mig trotts att man aldrig träffat dem tidigare!

Ramlade i säng vid 3 tiden...

Hade en helt underbar kväll med mina underbara vänner!

Jag tog inte så mycket bilder själv men hoppas på att få dessto fler av alla andra.. håll tillgodo med dessa så länge...



Jag framör "empire state building"


Fr. vänster Mina, Anna & Fia


Emmie


Fr. vänster Anna, Jennie och Emelie


Mina och Emmelie


Jag är fin för kvällen!


Min mumsiga middag!


Fia och Emmie äter middag!


Sista arbetsdagen.

Klockan 22:15 ikväll går jag på semester! Äntligen! Det är verkligen efterlängtat. Vi får hoppas att vädret blir bättre bara!


Jag plockade dessa i söndags innan vi klippte ner syrenbuskarna för andra gången.

Omständigt.

Första gången jag vaknade i morse spöregnade det, nästa gång sken solen. När jag satt och åt frukost kom regnet igen.Typisk svensk sommar jag vet men det är så tråååkigt!

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar, det ska jag väl hålla ut? Sen är jag ledig i 3 hela veckor. I helgen kommer Mattias föräldrar och hälsar på. Roligt! Vi ska åka en tur till Ullared!

Nu ska jag göra lite vettigt och kanske fixa matlåda.

Min nya favorit!

Tack Sara för introduktionen!

Goddag!

Grått och mulet ute, jaa vädret väntar väl ´på att jag får semester kanske. Ska snart iväg och jobba , bara 4 arbetsdagar kvar till semestern. Yeey! På fredag kommer svärföräldrarna på besök,vi ska bland annat till Ikea.

Nej det blev ett kort inlägg idag. Nu ska jag diska av efter lunchen.

Shoppingfynd.

Hittade dessa ljuslyktor i en inredningsbutik som hade total utförsäljning. De passar utmärkt i vårat gröna kök!


Trevligt besök.

Har inte blivit något bloggande på ett tag.  I onsdags kväll kom syster med sambo och igår eftermiddag åkte de hem. Vi har hunnit med massvis med saker. I torsdags var jag ledig så då blev det en tripp till Halmstad, när vädret hade klarnat upp åkte vi ut till Tylösand och satt där och solade i ett par timmar. Jag tog faktiskt årets första dopp!



I fredags fick de klara sig själva, för då jobbade både Mattias och jag.  I lördags var vi iallafall lediga och då vädret inte var alltför bra blev det en tur till Höganäs Keramik och sedan stoppade vi på Hyllinge på vägen hem.  Vi fyndade nya snygga mattallrikar och lite annat smått och gott!

Igår blev det sill och potatis lunch innan de åkte hem.



Vi har fått en himla massa bröllopsfix klart och det känns väldigt skönt. Det är ju mindre än 3 veckor kvar. Börjar känna ett litet pirr i magen.

Söndag kväll.

Sitter här redo att slockna. Jag får för mig att man blir liiite mer seg av att jobba helg än vanlig vardag.  Skönt att det är sista helgen på två måndaer som jag jobbar.  I veckan kommer min syster med sambo och hälsar på några dagar. De har ju (lyx!) redan semester! För min del är det 9 arbetsdagar kvar. Inte alltför illa.

Nu ska jag ta mig en jordgubbe innan jag går och lägger mig och läser klart senaste Family Living.

Bättre.

Min förkylning har blivit bättre, nästan obefintlig. Skönt det. Tyvärr har jag mått lite uschligt utöver förkyld så jag hoppas att det också vill försvinna nu så jag kan jobba imorgon. Har ledig dag idag. Tur det , för det kändes verkligen imorse att jag behövde en extra dag.

Har gått runt och plockat lite här på förmiddagen, det behövdes kan jag lova. Nu är det lunchdags men jag är absolut inte matsugen :( Hoppades att jag skulle må lite bättre om jag rörde på mig lite men det hjälpte inte särskilt mycket. Suck!

Nog med beklagningar nu... igår köpte en ny fin gräsklippare! Vår förra gick ju liksom sönder jätte mycket. Nu blev det värsta dunder racer klipparen. Kollast i kvarteret ;)

Nu är det bara 2,5 vecka till vår semester börjar... lovely. Och ni vet ju vad som händer då... dags att bli fru!

Nej nu är tvättmaskinen klar... bäst att hänga ut tvätten!

Sicko.

Sitter i soffan insnurrad i en fleecefilt. Huvudet dunkar och näsan rinner :( Ingen höjdare att vara sjuk. Megaförkyld har jag blivit. Det värsta med att vara sjuk är att jag blir så himla rastlös. Jag pallar inte att bara sitta still och vila, men jag ska göra mitt bästa att försöka iallafall. Kanske skulle se någon film eller läsa lite i en av de nya böckerna jag fick i helgen.  Något jag absolut inte får missa är ju iallafall Våra Bästa År, kan ju aldrig se det annars för jag jobbar så nu har jag chansen.

Krya på mog!