sommarbär

När jag fyllde år fick jag bland annat två smultronplantor av Jennie med familj. Jag planterade dem i en lite större kruka så de kunde växa till sig. Oj så goda och många smultron det har blivit!



Igår klippte Mattias gräset och hittade då en hallonbuske som vi inte ha någon aning om.


vad kan det vara?

Slog in paket till min syster förut och var tvungen att ta en bild för det blev lite häftigt! Sen gör det ju inget att jag lägger ut en bild för hon kan ju ändå inte veta vad det är i det ;)


gosigt




Hittade dessa två gosiga bilder på kameran från i söndags. Lite röda ögon och så men gosiga iallafall!

på väggarna

En liten smygtitt på hur det tar sig i renoveringsrummet...








nu är det slut på det roliga

Så var det söndag kväll.  Vilket tyvärr innebär att vår underbara semester väldigt snart är slut. Blö! Jag längtar redan till nästa helg.

Denna helg har varit fullspäckad. I fredags kom Mattias bror, fru och lille son till oss. I lördags var vi på Gekås hela dagen och sen låg vi i soffan och var allmänt trötta och tittade på Twilight (tredje gången för mig).
Idag var vi iväg och fikade på teboden och nu ska vi äta om ett tag, när Mattias och hans bror har tapetserat klart där uppe. Det ni. Färdig tapetserat ;). Det blir att lacka golv i veckan efter jobbet hade vi tänkt!


Lille gubben ligger och sover


Jympar i sitt nya babygym!


Denna mötte jag i trappen i förmiddags. Jag skrek, Mattias trodde jag larvade mig men han insåg snart att jag inte skojade att den var stor!

fredag

Vi sitter här i soffan och varvar ner lite.
Har varit i Växjö på stan under dagen och storhandlade på vägen hem,. Puh!
Hade toppen fint väder i Växjö och det var lite varmt i långbyxor, vi hade ju klätt oss efter vädret hemma vilket var regnigt. Iallafall så hann vi komma hem och innanför dörren så började det spöregna, vilket flyt! Det kom en ordentlig skur men nu skiner solen och himlen är blå :) Perfekt väder att grilla i! Vi ska bara invänta våra gäster så sätter vi igång grillen, härligt!


dåligt minne?

Vi har köpt en ny dörrmatta idag!
Snygg va?


ja, jag vet att jag är barnslig!



Men jag kunde helt enkelt inte motstå denna! Fanns en annan smak också som hade rosa kartong, men dessa smakerna lockade lite extra :)

Okej, ibland kommer den 5 åriga flickan i mig ut!

kladd är gott!

Här kommer receptet från Emmelies blogg. Dock så hade hon gjort några ändringar som jag också följde, hade i 0,5 tsk bakpulver samt hade ugnen på 200 grader och i kanske 10-15 minuter eftersom man gör dem som muffins istället för kaka. Kan dock tänka mig att även kladdkakan är god som den är!

Sen hade jag inte blåbär i utan hade en sats med jordgubbar och en med äpple och kanel. Funkar nog med det mesta i.

Vit kladdkaka med blåbär

För 10-15 bita personer.
Ingredienser

100 g margarin eller smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
Blåbär
Gör så här

Smält smöret.

Vispa sockret och äggen pösigt. Ha i mjöl och vaniljsocker.

Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.

Strö över blåbären.

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan fått lite färg. Den ska vara lite klattig i mitten

UGN 175 C


att bara vara

Vaknade till regn och grått idag.
Trist!
Mattias fortsatte att tapetsera men eftersom han inte ville ha min hjälp (??!!) med den enfärgade tapeten så hade inte jag alltför mycket att göra.
Har bakat lite kladdmuffins som Emmelie hade recept på i sin blogg för ett tag sen. Recept kommer för de var kanon goda och lagom kladdiga! Sen har jag suttit och läst nästan hela dagen. Får lite dåligt samvete för att Mattias jobbar och sliter, men jag var ju duktig och städade igår ;) Jag kanske skulle varit en duktig fru och bara passat upp på honom? Har jag missat hela den biten med att vara gift? ;) Hur som haver så har han inte klagat iallafall, bra det!

Imorgon och resten av helgen ska vi föresten få besök. Mattias bror med fru och bebis kommer hit. Kanske blir det en tur till Ullet, kommer dock inte shoppa särskilt mycket men alltid kul att kolla, eller hur?

tiden går för fort

Vet ni, bara 4 dagar kvar av min semester. Detta är mycket deprimerande! Att det sedan inte varit solsken på typ en vecka gör ju inte det hela bättre. Det enda jag kan se positivt med att det är grått och trist ute är att vi får en himla massa gjort inne. Vi har målat taket i rummet så det är klart, från gulaktigt till vitt. Super!
Mattias har börjat sätta upp tapeten till och med, vi var tvungna att förlimma väggarna och det tog lite längre tid än planerat, men det har väl det mesta med rummet gjort? Imorgon ska iallafall resten av tapeten på plats. Om inget oförutsägbart händer såklart. Vi har köpt golvlack också, då upptäckte vi att vi kan inte lägga på mattor och ställa på möbler förräns 2 veckor efter att vi lackat. Hallå. Det hinner ju typ bli jul innan vi är klara, nej men det tar som sagt längre tid än beräknat.

Medans Mattias var där uppe och fixade iallafall så har jag storstädat i köket, skåpshyllor har torkats av, ugnen och spisen har rengjorts. Puhh så jobbigt, men det blir ju så fint och fräscht!

Jag antar att kvällen bjuder på ett Morden avsnitt, vad annars? Vi har avverkat ganska många skivor nu, men det finns många som vi inte sett än. Får väl abstinens när de är slut, för nu går de ju inte på tv längre heller.

som en söndagskväll

Satt för en stund sen och fick för mig att det var söndag och att jag skulle upp och jobba imorgon. Men vilken tur att det är nästan en vecka kvar tills dess. Skönt. Idag har vi målat taket för första gången , imorgon måste vi köpa mer färg innan vi stryker på en andra gång. Sen så är det dags för tapetsering, kanske på onsdag? Woopido!

Just nu sitter vi och ser på Morden i Midsomer dvd, vad annars. Mattias föräldrar hade med sig en bunt nya skivor som vi inte sett som vi nu tittar igenom, hellst alla på en kväll ;) Till detta äter vi jordgubbar täckta i mörkchoklad. Mumma!

honungsblond?

Jag lyckas aldrig riktigt få till samma färg på bilden som det är i verkligheten. Det är ljusare än på bilden. Är iallafall nöjd. Lagom blond, kanske lite ljusare slingor framåt höstkanten. Men honung är nog min färg, eller? Ni som känt mig ett bra tag vet ju att jag har väldigt lätt för att ändra hårfärg, men någon gång får jag väl vara nöjd?
Nu ska det bara växa ut en bra bit också, och helt plötsligt bli alldeles självlockigt med stora fina lockar.





bra betyg

Idag har vi ätit jätte god middag. Grillad lax, romsås och ris. Svärmor har länge velat prova både vår grillade lax och min romsås. Jag tror hon var mycket nöjd, särskilt eftersom hon slickade rent sin tallrik ;)


minnen

Här sitter jag i soffan, ihopkurad med en filt över mig. Ruggigt värre idag. Hoppas solen tänker titta fram iallafall någon dag till innan semestern är slut.
Har precis gjort en massa hål i en sånn hätta man har när man slingar håret, skoj. Använde en spik för att få dem bra ;) Har nämligen tänkt att jag ska göra slingor sen, bäst att passa på när svärmor är här och kan vara behjälplig!

Kom iallafall att tänka på hur det alltid var förr när jag skulle klippa mig, göra slingor eller färga håret. Min mamma var ju utbildad frisör (även om hon inte jobbade som det längre) så hon hjälpte ju alltid min syster och mig med sånna bestyr. Det brukade oftast bli en söndag eftermiddag/kväll som man syster kom hem och så fixade mamma med våra hår, det var säkert någon sport på tvn också som pappa satt och kollade på.
Fina minnen!
Dem vill man hålla fast vid och kunna ta fram när man kanske känner sig lite nere. Det är lite lustigt, ibland så kan det komma fram ett minne bara helt plötsligt, kanske för att man gör något som vi gjorde eller så. Det är iallafall skönt att man inte behöver pressa fram minnen om henne. De finns där. Även om jag inte längre kommer ihåg hur hennes röst lät t ex.

till kivik och tillbaka

Idag har vi tagit med svärföräldrarna på en roadtrip! Vi körde ner till Kivik där vi shoppade loss på Musteriet, upptäckte några outlet affärer, jag ångrar fortfarande att jag inte köpte ett par skor jag hittade, men vad ska man göra?, sen körde vi vidare till Simrishamn där vi åt en underbar lunch precis vid havet innan vi körde hem. Något trötta var vi allihopa!

Nu på kvällskvisten har svärmor och jag sjungit singstar, alltid lika kul.  Vi har gjort en liten enkel tapas tallrik och druckit sangria! (Får mig att längta till en resa till medelhavet!!).


MIna svärföräldrar på restaurangen, vi flyttade ut efter maten då alla regnmoln var som bortblåsta.


Mysigt!


Mumsig mat!

Nu tittar vi på Morden i midsomer på dvd, som alltid, underbar serie!

gosefluff är hemma


och hon hade med sig en vän...


vackert mörker

Helt plötsligt kom det mörka moln och drog in över oss. Blixtar och dunder tillsammans med spöregn och hårda vindar. 30 minuter senare är det över. Vi lyckades få minst 15 mm på den lilla tiden.




ännu mer Gotland


Ibland kunde det se ut såhär på himlen. Vi fick ytterst lite regn på oss och det mesta av det kom när vi satt i bilen :)


Utsikt från ringmuren

Vy inutifrån ringmuren


mysigt




Domkyrkan


ringmuren




På stranden


Vi hittade en jättefin kustväg, det var ruskigt nära kanten ibland kan jag lova!


Jag slappar i väntan på färjan hem

lite mer Gotland





I söndags stannade vi till i Ljugarn och tittade på lite raukar


Fin utsikt när vi fikade i Katthammarsvik


Tjelvars grav -skulle tydligen vara mycket intressant. Vet inte om jag håller med, flugor och mygg var vad som fanns där.


Ingrid & Ingmar Bergmans grav på Fårö



Lite raukar



Vi doppar fötterna i den blå lagunen. Ser ni så klart vattnet är? Synd att det var för kallt för att bada.


hemkommen från Gotland

Nu vill jag bara vara hemma!

Vi har varit på Gotland i 4 dagar och turistat järnet! Vi har bott på ett hotell mitt ute på landet, jätte lugnt och skönt. Vi har hunnit se massvis! Jag hoppas ni inte gillar bilder för vi har tagit över 400 stycken hihi. Ska inte lägga upp alla här men ett par stycken iallafall!

 
Ringmuren


Ibland så är det så fint så man bara måste stanna!



Vårat fina hotellrum

Hotellet, Magazinet i Hablingbo



Vacker kustväg påväg till Hoburgsgubben



Hoburgsgubben


Väderkvarnar

myser i soffan med 3 av mina favoriter

Min man, Morden í Midsomer och Ben & Jerrys glass! Passar utmärkt i detta regnruskiga väder!


norrköping är en vacker stad







genom regn och rusk

Hemma igen. Usch vad jag hatar att åka bil i spöregn och blåst. Men jag är glad att jag slapp köra :)

Vi har varit uppe hos familjen och hälsat på i ett par dagar. Blev dock bara Ms familj vi träffade hihi. Min syster är utomlands och pappsen min blev sjuk. Men vi har haft det trevligt ändå. Inget vidare väder, det är ju tur att det finns många affärer som man kan tillbringa tid i när regnet öser ner ;)

I måndags var vi ute på landet och grillade med svärföräldrarna, det blev även så på tisdagskvällen, då passade vi även på att möblera om där ute. På dagen i tisdags var och hälsade på min vän Jennie med familj i deras nya lägenhet. Typsikt nog tog jag inte fram kameran :( Joar hade iallafall vuxit massvis sedan vi träffade honom sist!

Vad gjorde vi i onsdags? Hmm.. jo just det. Vi var äntligen (!!) hos fotografen som vi hade till bröllopet och valde ut bilder till förstoring och album.  Oj då bara ett år sent hihi. Sen gick vi lite till i affärer. Eftermiddagen tillbringades hos min svägerska Emmelie och lille Dexter som jag var barnvakt åt senare på kvällen, alldeles själv. Det gick super bra och han var så snäll så. De andra passade på att gå på bio.



Jag får prova bärsjalen. SÅ skön!



Sötnos!



D trivs i farbrors famn!

kvällssol


black and white


Orlando Bloom i Midsomer

Oj oj så förvånade vi blev av att se Orlando Bloom (något före sitt genombrott) i ett gammalt Morden i Midsomer avsnitt. Hihi. Han var lika snygg då ;)
För er som vill titta närmare kan jag säga att avsnittet heter Domedagen.

en bra dag

Jag är trött. Tror jag ska gå och lägga mig i vår renbäddade säng nu snart!
Dagen idag har varit bra. Jag vaknade när Mattias gick upp tidigt men somnade om, trotts värmen i sovrummet och sov enda till 11. Riktigt utvilad när jag gick upp!

Det har regnat större delen av dagen, blandat med lite åska och blixtar så det har varit en perfekt städdag.  Nu ligger jag i soffan och ser på filmen Wimbeldon, funderar på om det är sovdags snart kanske. Är jättetrött, konstigt´jag har ju ändå sovit länge idag. Well well...

kommer förmodligen bli lite knapert med blogginlägg närmsta veckorna, har ju faktisit semester :)

the duchess

Såg en bra film igår, The Duchess med Kiera Knightley. Åhh så bra, en sann historia, kostymdrama, kan det bli bättre? Ett hett tips en regnig dag som denna!



ännu en varm och solig dag

Jag har inte gjort alltför mycket idag tyvärr. Mattias däremot har fått lite mer gjort, han har både klippt gräs och spacklat :) Jag parkerade mig i solstolen med en skvallertidning och Ellos höst/vinter katalog. Trotts att jag var duktig och smörjde in mig med hög solskyddsfaktor (är man blek och bränner sig lätt så är man) och inte låg i alltför många timmar så har jag lyckats få lite färg. (se nedan)

Framåt kvällskvisten gjorde vi lite kycklingsallad och satt ute och åt den. Varmt och gott! Imorgon ska vi fortsätta spackla, städa och börja slipa det vi spacklat! Men inget mer sånt ikväll , nu ska vi se film, och det är min tur att välja ;)


man ska ha husvagn

Har ni sett att Ahlgrens bilar även har husvagnar nu? De är goda de också...


semestern har börjat

åh vilken härlig känsla! Flera veckor ledigt! Och perfekt väder också, just nu iallafall ;)

Vi har inlett semestern med en liten drink...



...och en god middag...



och ska senare fortsättas med en god fruktsallad :)

Både Mattias och jag hade en överaskning hem idag. Jordgubbar! Så nu har vi 3 lite hihi. Tur att det är så gott ;)

Mattias har förövrigt lyckats bränna sig redan innan semestern har börjat...




Trevlig kväll!