nu är det jul igen?

Jag har druckit glögg.
Jag har ätit pepparkaka och lussekatt.
Och så har jag julpysslat!
Tjoho så kul det var.
Mina fin fina mästerverk!




pretty in stripes

Fick gosa lite med världens gulligaste innan vi åkte hem idag.
Naaahhhh han är ju så underbar och söt, dessutom matchade vi.




jag var cool redan då

Igår hos pappa tittade jag igenom mitt fotoalbum med en massa bilder på mig som barn. Hittade några roliga som jag ville visa er. Min kära syster tyckte det var jätte kul att klä ut mig som ni kan se här!  Den öveersta bilden är ju lite kul att ingen av oss hade några boobisar men syster tyckte att mina borde förstoras, med byggklossar, tihihi!


en annan familj på ett annat kalas

Min pappa har också fyllt år och igårkväll var vi där och firade honom! Det böjds på mycket gott och pappas musikquiz som han alltid har :)


syster yster och jag


födelsedagsbarnet får presenter...




den goda förrätten


pappsen posar med vinet

en familj på kalas

Nu är vi hemkommna efter en helg norröver. Har varit riktigt trevligt med barnvaktande och födelsedagsfiranden. Men vi är dock något trötta så ikväll blir det att komma i säng tidigt!

Mattias var duktig med kameran i helgen och tog en heldel bilder...

När vi var på Mattias morfars 95 års kalas hade vi lite skoj och posade framför kameran...



svärmor


svägerska


jag


svärfar är blyg


min svåger


super smarrig after eight tårta som svägerskan gjort

my new bff

Jag är så glad. Jag hade glömt bort att jag hade min underbara vetekudde , jag kom på att jag själv hade en när jag tipsade en jobbarkompis om att använda den när hon hade ont i magen. Nu har jag själv ont i magen och somnade så gott med den på magen igår. Underbart! Hade gott om tid nu på morgonen också så jag värmde på den lite och bara njuter av att den tar bort den värsta värken, nu vill jag hellst tejpa fast den runt magen... men vi ska väl inte överdriva ;)

Idag ska jag jobba på annat håll igen, varannan torsdag är jag iväg, går på möte och lär mig lite typ. Alltid trevligt att vara där då de har så lugnt och tyst jämfört med där jag är vanligtvis.

en tisdagskväll i september

Jag tror faktiskt att jag fick det jag behövde få gjort fixat. Fick en heldel slappande gjort också för den delen ;)
Mattias är iväg på en grej med jobbet så jag har tvn för mig själv (IDOL!!) det ruggiga vädret har blivit ännu lite ruggigare och nu blåser det som tusan ute också.. burr.... tur att lite värmeljus och en filt kan värme gott :)

Imorgon är det redan onsdag förresten, tiden går ju fort fortare fortast, snart är det helg igen och det är ju alltid lika trevligt :)


pluggtips, snälla!

Jag tycker det är jättesvårt att komma på ett bra sätt att plugga på! Alltså hur jag ska få in allting i skallen.
 Har ni något bra tips?

090922

Hej världen!

Idag har vi en riktig höstig dag här. Regnet slår mot fönstrena och det är grått, kallt och blåsigt. Tur att jag ska sitta inomhus hela dagen :)

Måste nog ta och skriva en att göra lista så jag kommer ihåg och göra allt som jag borde göra. Men det är ju så tråkigt. Vill hellre ligga i soffan under en filt och kolla på dåliga tv-serier hela dagen. Jag får nog göra en kompromiss med mig själv. om jag är duktig först kan jag ju slöa sen :)

Har dock redan varit 1 timme i skolan, mycket att lära sig nu och vi ska ha prov nästa vecka (GAH!) Det blir att tokplugga kan jag lova er. Hatar redan glosor och att böja verb :(

Nu ska jag inleda min duktiga del av dagen med att tvätta lite och ringa viktiga samtal.

man ska inte ropa Hej

Blääärp!

Det är vad jag känner just nu ungefär. Min jäkla förkylning vill inte släppa så det blir ingen träning för mig idag
:( Förhoppningsvis på onsdag istället. Var lite jobbigt igår på pilatesen när man ska andas in genom näsan och jag har lite svårt med det till och från just nu. Men men jag får väl sitta här hemma och kurera mig istället. Fick mig lite motion förut när jag cyklade till och från jobbet iallafall, alltid nått!

Imorgon är jag ledig och har massvis med saker att fixa med, en massa pluggande ska det bli men ska även ringa diverse "viktiga" samtal också. Fylla i ansökningar och få iväg lite jobbansökningar. Busy busy...

090920

Söndags kväll.

Ljusen tända, middagen uppäten, uppkrupen i soffan i morgonrocken under en mysig filt. Laddar om batterierna inför en ny arbetsvecka.
Nöjd av jag kom iväg på pilates ikväll, var så velig efter jobbet men det känns ju alltid så bra efter :) Nu är jag igång igen efter en veckas uppehåll. Veckan som kommer här nu är ganska lugn ska satsa på att plugga Tyska och få ut jobbansökningar!  Snart måste jag tänka på att skriva in mig på arbetsförmedlingen och så också, trist!

Ska försöka slita mig från tvn och läsa lite i min bok, men Mattias ser på Sicko och den är ju väldigt intressant... glad att jag inte bor i Usa kan jag lova.

vårat bed and breakfast har stått tomt ett tag nu

Vi har kommit fram till att det var länge sen vi fick besök! (pik pik pik pik) Så ni som känner er träffade får ju gärna ta en sväng söderöver (efter lite planeringen såklart)


jag fick leka lite med kameran

Jag är absolut ingen mästerfotograf men jag tycker dessa bilder blev fina!





snart är det jul, här i vår hus

Jaja jag är lite väl tidig med att få mina julkänslor men det är ju så underbart! Ialalfall så är det ju snart dags att gå på julmarknad och hur mysigt är inte det då?

HÄR kan ni läsa allt om de marknader som jag ska gå på!

Huseby förra året, grått och ingen snö men mysigt iallafall!

höstfint ska det va!


Idag har vi varit så duktiga ska ni veta!
Vi har tvättat alla (nästan) fönster på övervåningen, det var ett rent h-vete att komma åt vissa av dem. Men vilken skillnad det blev... skäms lite över att vi inte hade tvättat dem sedan vi flyttade in, vi har ju faktiskt bott här i 2 år hihi.

Sen har jag bytt sängkläder, städat i största allmänhet, Mattias damsög (det är hans städgrej liksom) och så blev det lite piffning och lulllull-fix. Vi har det så höstfint här hemma nu!


Jag är visst mästare på att ta suddiga bilder haha.


Glömde visst puffa kuddarna i soffan ;)


Älskar den här färgen, passar perfekt till vitt och brunt!


I v-rummet

Sen tog jag undan de mesta av våra(mina, Mattias har bara typ 3 par skor) sommarskor, har dock inte plockat fram alla höstskor än men men jag har mina Nike och mina Converse så jag klarar mig ett tag.
Har förresten hittat ett par jäääääätte fina VagaBond skor som jag JÄTTE gärna vill ha. Syster Yster har redan köpt dem men jag känner väl inte riktigt att jag har råd med 800 kr nu när jag får gå ner till 75%. Så vi kan säga att det är mitt jobbs fel att jag inte kan köpa dem, eller hur?


minnen från vår underbara dag

Förra helgen hämtade vi förstoringen och albumet som vi hade beställt från bröllopsfotografen Fotografica.

Svårt att ta bild på bilder men ett smakprov hur fint det blev!




lite chirre med dirre blir perffa!

FREDAG!

Alltid lika trevligt att gå hem en fredag.Trotts att jag jobbar på söndag så känns det som om jag ska vara ledig huuuur länge som hellst.

Nu är det mys i soffan med lite chips, dipp och choklad. Idol till en början på tv sen kanske en film vi har inspelad!

Min favvo choklad och en ny sorts chips, smakade bra!


totalt mörker eller en spark i rätt riktning?

Jaha, då ska man snart börja stämpla akassa då :(

Som jag trodde så var jag en av de som får gå ner till 75%. Det suger! Men jag försöker se det lite som att det är en spark i rätt riktning till att hitta ett nytt underbart jobb eller kanske börja plugga såsmåningom? Jag har flera gånger tänkt att jag inte vill fastna där för alltid, det kanske är detta jag behöver.

Sen samtidigt så känns det hemskt, jag har aldrig fått akassa och det blir att lära sig att bli mer ekonomisk så vi klarar oss.

Det var någon på jobbet som kom på den geniala idén att eftersom vi får mer fritid nu kommer det ju gå åt mer pengar så istället borde företaget betala oss 25% mer, eller hur?!

det går mot ett ljusare mörker

Jag har tröttnat på att vara sjuk och att vara hemma nu!

Dags-tv är inte mycket att hänga i julgranen och jag har inte haft någon läslust what so ever. Så jag surfar, vilar och ser på MTV hela dagarna. Tror dock att jag ska dra mig till jobbet imorgon, förhoppningsvis är den värsta hostan borta och mina kollegor behöver inte oroa sig för att bli nedsmittade.
Dessutom känns det väldigt viktigt att komma till jobbet nu eftersom de har börjat berätta för de som får gå ner till 75%. Några av mina käraste vänner har fått göra det och jag bävar inför att jag också får det. Skulle bli mer förvånad om jag inte får göra det som det känns nu iallafall. Vi får se imorgonkväll, om jag kommer hem och är deprimerad eller glad.
Håll era tummar och tår för mig... vet inte riktigt vad jag ska göra annars faktiskt. Behöver en 100% inkomst och jobben växer ju inte alls på träd :(

ett mellanmål för att må bättre



Saftsoppa är en höjdare när man är sjuk.
 Mättande, lent för halsen och gott även om smaken är nedsatt med 95%.
Är första gången vi provar dessa riskakor med choklad, hur goda som hellst och även om de inte är jätte nyttiga så känns de liiiiite nyttigare ialalfall.

Har placerat mig i soffan nu med filt och kuddar, passar på att ta igen tvserier som jag har spelat in, fast just nu fastnade jag faktiskt framför Våra bästa år. DET var länge sen. Har nog inte sett det på år och dar. Verkar ha hänt en heldel faktiskt sen sist, brukar ju inte riktigt vara så.


sötnos





några bilder från dopet


Huvudpersonen


Fin fin tårta


Ännu fler fin fina tårtor


Presenter

Blev inte alltför mycket bilder faktiskt. Vi hade fullt upp med annat. Men det var iallafall jätte trevligt!

inte svininfluensan iallafall

Helgen är redan slut.  Vi har varit uppe hos familjen och hunnit med en heldel bland annat dop. Bilder från helgen kommer senare. Just nu är jag väldigt väldigt förkyld och orkar inte riktigt fixa med det... ligger i soffan med två filtar över mig och försöker att inte hosta sönder något typ. Tror iallafall inte att det är någon svininfluensa, vilket känns bra!


tack :)

Tack för de snälla kommentarerna nedan :)
Är mycket nöjd med håret, det blev en bra blandning.

Sitter i soffan och är mätt efter att ha ätit jätte god kycklingsallad som jag knåpade ihop förut. Riktigt gott efter träningen måste jag säga! Insåg att jag tränat sammanlagt 10 gånger på 2,5 vecka än så länge. Det är ganska mycket måste jag säga. Damn proud of my self!  Blir lite mer knpeigt att få ihop det när jag jobbar kväll, men som tur är gör jag ju inte alltid det!

Nu är det tv som gäller innan jag ska sussa!
 

efter ett besök hos frisören...

...så är jag såhär fin i håret! Ingen klippning dock bara slingor och frisörstyling!
Lite brunt, massa blondt och inte lika gult som innan!


cry baby

Satt och zappade och upptäckte Cry baby på ZTV. Oj oj, det var inte igår. Johhny Depp var betydligt yngre i denna.


en lättlagad middag

Jag gjorde en jättegod middag idag och den var väldigt enkel och snabb att göra.
Jag skivade kassler i strimmlor, la det i en ugnsform, strödde över lite röd paprika (till mig) och sen på med paprika/chilli creme fraiche. In i ugnen en sväng. Servera med ris och sallad. Riktigt smaskigt!

en fotobok - helt gratis?!

Ojoj... i en av mina bloggar som jag brukar läsa var det ett superbra tips om att man kan få en fotobok på 24 sidor helt GRATIS. Hur trevligt är inte det? Visst, det tar lite tid att sätta ihop den men det blir ju så fint (förhoppningsvis) Så klicka in på denna länken och gör en du också!

Jag gjorde en om vår bröllopsresa :) Har inte framkallat de bilderna än så varför inte?!

Nu är det bara att invänta ett paket i brevlådan då!

tjejkväll

Igår var jag på tjejkväll med ett par tjejkompisar. En lugn och fin kväll utan alltför mycket alkohol, mycket trevligt! Hade dock tänkt att jag inte skulle dricka alls, men det bidde visst så ändå, varför säga nej till ett glas vin eller två?

Eftermiddagen började med bebis gos och fortsatte med middag, fika och en massa massa prat.


Sara och Jill, är imponerad över hur Jill klarar av att fasta. (Ramadan) Där satt ju vi och smaskade i oss. Jag skulle nog inte äns klara en dag.


Jättegod mat bjöds det på.


Carro och Sara. Man kan ju inte ens se att hon har fött barn för några månader sen... Carro då alltså!


Söta Leya ville också vara med... och gärna smaka ;)


Sen åkte handdockorna fram...


Ja just det...


Precis...


Hade en riktigt trevlig kväll så det får vi göra om snart igen!

biohyfs

Vilken trevlig fredag det blev!

Efter jobbet åkte vi till Växjö och gick ut och åt med Mattias kompis och hans sambo, sen fönstershoppade vi lite innan vi styrde stegen mot SF och 2,5 timmar bio. Härligt!

Vi såg då Inglorious Basterds , Tarantinos nya film. SÅ bra! Kan verkligen rekomendera den! Vi kände dock av att vi hade suttit still i 2,5 timme i en väldigt trång biosalong när vi reste oss. Sen så störde jag mig på den som satt framför Mattias, hans var så himla lång så i vissa lägen såg jag inte texten för där var hans stora huvud :( lite störigt när de pratar både engelska, franska och tyska och till och med lite italienska. 

Sen ibland kan jag undra om jag inte är lite folkskygg, när man sätter sig i biosalongen och den börjar fyllas upp så är det ju alltid så stimmigt, vilket jag absolut kan leva med. Men de tankar som rusar genom huvudet då är ungefär de där kommer säker prassla jätte högt med sitt godis, usch vad han där skrattar konstigt, luktar det inte lite konstigt... sen kommer reklamen igång och då är det ju fortfarande lite sorl, men så kommer tankarna igen. Hoppas verkligen alla stänger av mobilen, måste då sitta o hångla  konstant... ja ni förstår. Jag blir liksom irriterad på saker som kan störa när man går på bio, innan de händer bara för att det hänt någon annan gång när jag varit på bio.
En gång när Mattias o jag var på bio var det en man vars telefon ringde, då svarar han och sitter och pratar i den.. gaah!

Men åter till igår, jag överlevde bion ;) och förutom det stora huvudet så dök det inte upp fler problem.

Återigen så måste jag säga att filmen var sjukt bra och trotts alltid blod som alltid i Tarantino filmer så fick man sig många skratt!


TGIF

åh underbara fredag!
Fick komma hem lite tidigare idag tack vare att jag jobbat övertid för ett tag sen. Kändes som det behövdes idag. Mycket i huvudet denna veckan efter det tråkiga beskedet i veckan. Nästa vecka är fylld med en massa möten av olika slag och sen ska man få börja veta lite veckan efter tror jag. Blä!

Men det ska jag inte tänka på nu , för nu är det helg och jag ska hitta på en massa annat skoj! Imorgon till exempel är vi några vänner som ska hem till en tjej som är mammaledig och äta och umgås. Skoj Skoj! Ikväll ska vi också ha skoj men det berättar jag om senare.. eller imorgon..

Nu ska jag plocka lite här hemma, kan ju inte bara slappa när jag kommer hem tidigt :)

dystert

Igår fick vi ett tråkigt besked på jobbet. Ganska många av alla oss kommer få välja på att gå ner i tjänst eller sluta. Känns väldigt deprimerande, särskilt eftersom det dröjer ett par veckor innan vi får veta om det drabbar mig själv. Men nu väntar möte med facket, info från a-kassan och trygghetsråd osv. Känns bra att jag betalar den där summan till facket varje månad, för annars har man ju ingen möjlighet att göra sig hörd.

Jag försöker dock tänka positivt, förhoppningsvis har jag gjort mig så pass outhärlig att de vill ha kvar mig :)

Förutom det så händer det inte alltför mycket.. jag tränar på kvällarna och håller fortfarande min nytighet i veckorna. Känns bra. Ikväll är det spinning och jag tror att jag kommer vara död efter, särskilt som jag var det förra veckan. Det är tur att min granne Jossan är med så vi kan pusha varandra!


guten tag

Vad ovanligt det känns att sitta hemma mitt på dagen (eller morgonen) i mysbyxor. Nej jag är inte ledig, men det hade varit sjukt skönt idag då jag har huvudvärk. Jobbar kväll idag nämligen. Har inte bara slöat sen jag gick upp utan jag har faktiskt varit i skolan!  Insåg nu att jag inte haft en ledig vardag på år och dagar känns det som. Hade varit skönt.

Igår var det träning igen, maxi/medel, jag gav så mycket mer på passet denna gången än förra, kan det vara så att jag redan orkar mer? Eller så var jag lite ofokuserad/orörlig förra veckan.Idag är det ingen träning inbokad, skönt med lite vila ibland ;)

Borde göra en massa saker nu men det är så skönt att bara sitta i soffan med datorn och titta på MTV, måste ju hänga med i alla ny musik som kommer, det gjorde jag alltid förr.