söndagspromenix

Här kommer ett smakprov på några av de fina bilder Mattias tog när vi var och makade änderna förut idag!
Visst är de fina?













100124

24 januari, en månad sedan julafton, redan!
Att tiden går så fort är ju iof liite skönt för det innebär ju att det är vår snart. Underbara härliga vår, vill inte ha mer snö eller kyla nu. Vill klippa gräs och rensa ogräs och bli irriterad på alla insekter och äta GRILLAT!

Hur som hellst så är det fortfarande januari och i helgen har jag återigen laddat batterierna inför en ny arbetsvecka som med största sannolikhet kommer vara fullspäckad. Igår kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde. Efter att vi hade veckohandlat var jag allmänt hängig och hade en hemsk huvudvärk så jag sov i sisådär en timme. Inte hjälpte det med huvudvärken  jag blev ju tröttare istället :p Fick för mig att jag hade vinterkräksjukan fast minus kräk delen. Men jag vaknade pigg och utn huvudvärk idag så det var nog bara inbildning.

Idag var vi efter frukost ute på en promenix och jag matade änder. Har inte gjort det sedan jag var liten, var riktigt roligt :) Mattias tog några riktigt fina bilder som ni får se sen!
Sen har jag färgat håret, syns knappt men jag vet ju om det iallafall och lyssnat på mina nya favoriter The Baseballs.
Nu är det slappartime...

Idag fyller förresten min "lilla" kusin Mina 18 årGRATTIS till henne!


Ny/gammal design

Såhär såg det ut innan... lite mer vintriga färger.
 Jag är helt inne på att det ska bli vår och värme nu och då kan det vara skönt med lite varmare färger :)
Visst blir man glad?
Tackar världens bästa make för hjälpen :)



10-01-19

Det är så lätt att tänka att imorgon tränar jag, ikväll kan jag ligga på soffan. Sen fortsätter det så. Se har jag nog intalat mig själv att jag inte kan träna alls eftersom jag har ont i mitt knä, men jag kan ju faktiskt promenera lite lugnt, jag ska även prova spinningen nästa vecka för det borde ju inte vara lika tungt för knäna som jympa.

Ikväll blir det iallafall en liten promenad med grannen, när hennes barn lagt sig :) Behöver komma ut lite! Har dock börjat gå lite på jobbet , jätte skönt!

Igår var en riktigt plågsam dag då jag hade huvudvärk hela dagen usch och fy, ville bara dra något gammalt över mig på kvällen... idag känns det bara i bakhuvudet lite. Men det kan jag faktiskt leva med ;)

Skulle vilja kurera mig med en långsemester  på varmare breddgrader, någon som skulle vilja bjuda mig? ;)

veckan som gått

Denna veckan har verkligen flugit iväg. I måndags hade vi konferens med säljarna och på kvällen var det middag och sedan curling. Jag som inte är världens smidigaste var ju inte världsbäst på curling kan jag lova. Till en början missade jag att man skulle ha två olika grejer på skorna en bromsgrej och en glidgrej. Jag hade bara en bromsgrej, tyckte det var lustigt att alla gled runt mycket bättre än mig. När jag väl fick på mig den halkgrejen gick det utför. Shit var jag ramlade. Till och med när jag stod med borsten och skulle soppa så ramlade jag. Hihi! Kanske inte blir världsmästare på det men det var iallafall riktigt kul, kommer lätt göra det någon mer gång.
Kom iallafall hem riktigt sen så resten av veckan har jag gått och gäspat typ. 
Igår kom svärföräldrarna hit på besök och idag har bland annat min bil slutat skrika när den bromsar. Yeey! Så har jag ju bakat också som jag skrev.

Ja just det, jag måste ju berätta om min "nära älg upplevelse" Påväg hem från jobbet härromdagen blev jag så himla skraj. Jag körde på en lång raksträcka och fick slå av helljuset då jag fick möte, tyckte jag såg något på vägen , en jätte stor skugga typ. Men hmm visade sig vara en älg. Tvärbromsade och han lunkade över. Skönt att det inte gick illa men shit va jag blev skraj. De är riktigt stora btw. Oj oj...

Nej om jag skulle packa ner bullarna i påsar nu när de svalnat och sedan kanske sätta igång disskusionen om vilken film vi ska se ikväll, lika bra o börja tidigt så vi har tid på oss att tjaffsa ;)

nybakat



Har jag sagt att jag älskar Leilas bakbok "A piece of cake"??

Åhh allt ser så fint och gott ut så idag när jag fick för mig att baka lite gjorde jag bullar på hennes vis istället för som jag brukar göra. De blev SÅ goda, fluffiga och stora och många. Jaa helt gudomliga skulle jag nästan vilja säga! Sen provade jag på en sak till, blåbärsmuffins med crums. De blv ju också grymt goda, tänk er en blandning av muffins och smulpaj i ett liksom. Så när allting var klart bjöd jag på maken och svärföräldrarna på fika, bullarna var fortfarande varma :)


10 januari

Söndag igen, har insett att jag bara bloggar typ med 5 dagars mellanrum, ingen superblogg precis men jag har faktiskt lite inspirationsbrist. Kom gääärna med förslag på vad jag kan skriva mer om!

Denna söndagen har varit väldigt lugn som helger ska vara, vi har sett klart på Veronica Mars säsong 3 (äntligen kanske jag kan göra något annat på helgen!) Gått omkring och småplockat lite, har stora funderingar på att göra middag om en liten stund. Ikväll bjuds det på hemmagjord pizza och sen tänkte jag kanske slänge ihop lite frukt med vitchoklad över i ugnen, vad kallas det, Gino?

Satt och kollade igenom lite bilder från förra året och drömde mig bort till våren/sommaren när all snö är borta och temperaturen är betydligt varmare!

Såhär skulle det kunna se ut...


100105

Jaha, då var jag ledig igen då. Kan inte alla veckor vara såhär? Jobba två dagar ledig 1 jobba två och sen helg. Fett med nice! Idag har jag dessutom varit på sjukhuset och röntgat mina onda knän. Skönt att ha fått det gjort. bara invänta besked nu då. Men tusan så ont det gjorde att göra det. Man skulle stå still med knäet böjt i en massa konstiga vinklar, ont som tusan gjorde det. Kännde mig alldeles svimfärdig. Men nu är det gjort iallafall!

Har inte haft alltför mkt för mig senaste dagarna, har börjat titta på Veronica Mars första säsongen, fick den i julklapp! SÅ bra! När jag fastnar för något en bok, serie eller film så är jag helt hocked tills det tar slut. När det tar slut bryter jag ihop och försöker hitta allt som finns om det jag fastnat för typ.


första lördagen på det nya året

Tycker det är väldigt skönt att man fick några bonusdagar ledigt nu iom nyår och allting. Efter att syster med man åkt hem idag drog vi en sväng till Ikea, vi var inte ensamna kan jag lova. Suck vad mycket folk det var. Vi lyckades iallafall hitta en parkering och tog oss igenom varuhuset på bara 1, 5 timme. Duktigt tycker jag. Vi shiooade inte alltför mycket heller. Bara det "nödvändigaste" , ett klädskåp som vi ska använda som linneskåp. Imorgon har jag projekt att flytta över och fixa ordning i alla lådor och garderober och så. Puhh... Lär ta ett tag.

Vi har precis ätit lite av cheesecaken från nyår som fanns kvar. Den är så mäktig så den räcker länge. Den blir dessutom godare och godare för varje dag. Kvällen bjuder även lite på film. Ikväll är det skräck som gäller *burr* jag kommer väl inte kunna somna i natt sen ;)

en afton för det nya året

Nyårsafton var toppen!
Det känns som om vi åt hela tiden men vi hann ju med att sjunga en heldel singstar också. och en omgång spel innan vi huttrade in det nya året utomhus medans grannarna smällde iväg massvis med fyrverkerier.



Förrätten, toastskagen!



varmrätten - oxfilé provencale, med färsk svensk oxfilé såklart!



och så efterrätten - new york blueberry cheesecake. Riktigt riktigt god, den var dock väldigt mäktig så en liiten bit räcker för att man ska bli mätt!


singstar!



Gott Nytt År!