Dagens shoppingfynd

 

Jag gillar smycken med döskallar. Detta snygga hittade jag på Ur & Penn. Hade jag haft hål i öronen hade jag köpt matchande örhängen som fanns också.

Mysig tröja från Gina Tricot. Perfekt till ett par leggins. Lizzy tyckte den var väldigt mysig också.


1:a Advent

Vad härligt att få en vit första advent. Det brukar ju inte vara snö redan, i alla fall inte såhär mycket.
Vi somnade till snö som yrde runt överallt och vaknade till ett stilla, kallt vinterlandskap.

Mysigt att få tända adventsljusstaken till frukost.

Jag var tvungen att testa pepparkaksfil, det var sådär. Trodde det skulle smaka mer pepparkaka.

 

Efter frukost körde Sara och jag iväg på shoppingtur. Vi hittade det vi skulle och lite till (som alltid), åt god lunch och när vi skulle åka hem hade det börjat snöa. Inte så kul att köra då, men det gjorde Sara bra.

Försökte fota snön, inifrån bilen. Gick sådär, men ni förstår.

När jag kom hem fixade jag med mina nyinköpta juldukar. Nu känns allting lite mer juligt. Var inte riktigt nöjd med de som jag hade sedan tidigare. Sen slänge jag i lite färg i håret och åter en riktigt mumsig hemmagjord pizza.

Nu är det soffan som gäller. Jag gillar våra soffor, de är väldigt bekväma ;)

Perfekt avslut på 1:a advent.


When in Rome

Den romantiska komedin jag pratade om i inlägget nedan var denna. When in Rome.

En perfekt romantisk komedi som jag skrattade mig igen och M himlade lite med ögonen åt ibland,

ni vet hur killar är ;)

Jag rekomenderar den i alla fall, förutsatt att du gillar romantiska komedier.


27 November 2010

Det var inte särskilt lockande att kliva upp i morse när det var nästan 10 minus ute och under täcket var det varmt och skönt. Men upp och iväg till jobbet blev det. Det var jätte kul att stå i kassan och sälja. Var flera år sedan sist! Kan säga att min huvudräkning var liiiite ringrostig.

När jag kom hem så satte vi igång att elda i vedspisen och baka lussebullar och mammas saffransbullar. Julskivan snurrade självklart i cd:n. Mysigt! och varmt... jag var alldeles rosig om kinderna när allting var klart.  Nu har vi slagit oss ner i soffan och ser på en härlig romantisk komedi.

Min mamma gjorde alltid dessa goda saffransbullar. Nu gör jag dem istället.

Ms fina kreationer, Ser ni R:et, M:et och hjärtana?

Det är tydligen roligt att elda, i alla fall när någon smygfotograferar.

Ännu en kreation av M. Tjusigt va? Vågar man äta dem?


budskap

När jag var på mässan i Stockholm köpte jag ett riktigt fint halsband i en monter. Man kunde köpa ringer med olika budska och jag hittade två stycken som jag tyckte om lite extra. Företaget som gör dem heter Kreativ insikt, de har en webbshop med en massa fina produkter!

Jag köpte både kedjan och två ringar.

Drömfångare - kreativ & hängiven / Njuter av liver - omgiven av kärlek


Hej Fredag!

Sitter som de flesta andra fredagskvällar i soffan under en filt, lite ljus är tända och så Idol på tv. Jag skulle kunna somna vilken sekund som hellst men jag försöker hålla mig vaken till 22 i alla fall.
Jag har haft en såndär dag som man inte förstår hur den gick så snabbt. Men det gjorde den.  Blir inte riktigt en "vanlig" helg för mig denna helgen, för jag ska jobba lite extra imorgon. Hjälpen behövdes och lite extra klirr i plånboken till jul är ju inte fel. Vi har utförsäljning, så jag ska stå i kassan och sälja. Jätte kul! Som på den gamla goda tiden nästan (när jag jobbade i butik).

Tillbaka till Idol, vad tycker ni? Jay är ju min favvo, han har varit det hela tiden, även om jag trodde han skulle åka ut förra veckan (innan jag hörde honom sjunga) på grund av drogproblemen. Men svenska folket är förlåtande! Tur det för han är ju så sjukt bra! Tror Olle eller Minnah kanske får åka hem. Det återstår att se...

tisdag 101123

Uj vilket väder vi har! Rena rama vintern...konstigt va?

Jag har varit för trött för att blogga, visst blir allting tråkigt och segt när det är såhär mörkt ute hela tiden? Hösten och vintern är riktigt deprimerande när det gäller det. Nu piggar ju snön upp lite i alla fall, tills jag blir irriterad på att vägen till jobbet blir krånglig. Men man ska ju försöka vara positivt, är det inte så? Man får försöka gå ut på lunchen och lapa solljus och helgerna är ju också ett perfekt tillfälle att få se lite dagsljus.

Idag tjuvstartade vi julen lite. Alla stjärnor och adventsljustakar är nu framplockade. Brukar vara helt emot att de kommer fram innan 1a advent, men vad tusan. Det är ju bara några dagar kvar. Ja, på tal om det. Det är ju snart jul, 1 månad kvar imorgon. Hallå eller? Nu är det dags att börja med allt julfix, om man ska slippa stressa sista veckan, vilket kan vara väldigt skönt!

Nu ska jag ta och göra en kopp té och lägga mig i soffan under en varm filt och titta på tv. Perfekt avslutning på dagen!

Mysigt


Vinterväder

Igår eftermiddag började det snöa här , perfekt tyckte jag eftersom vi idag skulle gå på julmarknad. Det förhöjer ju mysigheten och julstämmningen något om det är snö också.

Men jag fick snart ångra att jag blev glad över snön. Påvägen hem från jobbet (det var moddigt värre) fick jag sladd med bilen. Som tur va körde jag inte så snabbt så jag hamnade inte i diket. Jag blev dock hur skakig och rädd som helst. Det var väldigt otäckt när bilen snurrade både hit och dit och jag inte kunde göra något åt det.
Men jag tog mig hem, ringde M och storgrät, så han blev väl uppskrämd fast allt gick ok.
Sen skulle vi åka och handla mat till vårat tomma ekande kylskåp. E4an är inte heller någon höjdare när det gäller snöoväder, det tog sin lilla tid.
Sen kom Ms föräldrar hit och vi åt mackor och såg på Idol. Bra slut på en annars rörig och stressig dag.

Imorse var första gången på ett bra tag som jag faktiskt lyckades sova lite längre på morgonen. Fick ihop nästa 9,5 timmes sömn. Det behövdes verkligen!
Vi packade in oss i bilen efter frukost och körde till Wapnös julmarknad. Förhoppningen om att det skulle vara snö där sjönk ju mer vi närmade oss. Tydligen hade det inte snöat lika mycket i väst som i mitten. Men men lite snö var det och det var faktiskt riktigt mysigt (det är det alltid!)

Väl hemma myste vi med lite glögg och eldning i vedspisen. Nu är det varmt och härligt i köket!
Vi avslutar kvällen med en riktigt julklassiker, Ett päron till farsa firar jul!

Meatball marinara

Idag har vi ätit riktigt riktigt god mat. Köttbullar i tomatsås och så pasta till det.

Köttbullarna innehåller bland annat, färsk basilika, mozzarella, vitlök.

 

Vill ni ha receptet?


söndag 101114

Jag förstår inte varför jag inte lyckas sova längre än till halv 8 på helgerna? Jag är så trött i veckorna och även på kvällarna på helgerna men när jag väl får sova längre då gör jag inte det. Störigt! Istället blir jag trött framåt eftermiddagen.
har det kanske med åldern att göra? Mormor och morfar brukar alltid sova middag efter lunchen och de går ju upp riktigt tidigt, även om det är på helgen. Jag blir ju faktiskt 27 nästa år ;)
Nej, men jag får väl ta och sova när jag kan helt enkelt.

Det bästa med att vakna tidigt är ju dock att man kommer upp och får saker gjorda.
Jag har fotat massa kläder och börjat lägga ut lite tradera annonser.  Sen så har jag bakat morotsbröd och en banan och kokos kaka med väldigt lite ProPointsn ( typ 2 pp /bit) Nice!

Jag bjuder på en bild där jag är väldigt söndagsslö och lite uschlig. Men kakan är fin och riktigt gooood!


nya pärlor i garderoben

Jag måste visa er min snygga tunika som jag köpte igår. Och så mina väldigt varma och bekväma och dessutom sngygga skor.

 


En lyckad jakt

När det snöade för ett par dagar sedan tog vi oss in i ett av förråden för att plocka fram våra vinterjackor och skor. Jag kom då fram till att jag inte hade några vinterskor. Bara uggs. Ni som har uggs vet att det är ju kanske inte de bästa att gå i alltid, inte mina i alla fall. Hur som helst så ledde detta till att idag var vi på skojakt.
Det är alltid skoj att vara på jakt efter något, jacka, byxor, klänning... ja ni förstår vad jag menar :) Efter många provningar och springande mellan typ alla skoaffärer och några till så hittade jag i alla fall ett par sköna, snygga och varma skor. Snö och kyla är nu välkommet!!

Vi hittade också de andra sakerna som vi var på jakt efter. En ny adventsljusstaket, strumpor till oss båda och så hittade vi saker som vi inte jagade också, de ropade mer på oss "köp mig, köp mig".

Det var skönt att komma iväg lite och umgås bara M och jag, det var ett tag sedan. Nu är vi dock helt slut, båda två. Vi ligger i varsin soffa och tittar på en julfilm :) Jag tror jag somnar snart, är helt sjukt trött!

Fredagsmys

Popcornen är poppade, colan är upphälld (zero så klart!), soffan är uppvärmd , ljusen är tända och tv:n är igång. Fredagsmyset kan börja!

Idol är ju självklart igång, det kan man ju inte missa. Jag är så himla imponerad detta året. Alla de som är kvar är riktigt bra. Det som kan få åka ut är Elin och Andreas, sen kan alla de andra få vinna!
Vem tycker du är bäst?

Malmö tur och retur

I morse började väckarklockan pipa sådär ruskigt tidigt, 04:15 för att vara exakt. Är faktiskt ganska stolt att jag intesomnade om och tog mig upp ur sängen ganska snabbt.
Anledningen till att jag vaknade tidigare än tuppen är för att jag skulle till Malmö på en föreläsning eller seminarium typ. Det handlade om kundtjänsten i Sociala Medier, HUR intressant som helst. Efter det så var det bara att åka tillbaka till jobbet och jobba :) Trotts trötthet så blir man på så bra humör när man gör något roligt, så den energin kan man då nalla av.

Imorgon är det redan fredag, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tiden går så himla fort! Snart är det ju jul! Det börjar bli dax att julpyssla lite, göra julkort, baka julgott, göra köttbullar och göra julfint hemma.
Jag älskar't!


TråkTisdag

De varnade för snöoväder idag. När vi vaknade var det faktiskt lite vitt ute, mysigt :) Det blev på med varmaste jackan och mina varma uggs. Typsikt när man klär sig efter vädret att när man kommer till jobbet så regnar det, det innebär att det inte bidde några promisar idag, blöta fötter är inte så skoj :(

Det är bara så typiskt liksom.

Tisdagar är ganska tråkiga dagar tycker jag, den avslappnade känsla som man fick under helgen är som bortblåst och det är fortfarande långt kvar till nästa helg. Imorgon är det i alla fall mitten av arbetsveckan.

Det är lustigt, jag satt och tänkte att "nu ska jag allt blogga, mitt i veckan och allt" men nu känner jag att inspirationen är helt väck. Hmm... får ta och äta en satsumas och titta lite på tv, kanske kan jag bli lite inspirerad?

kärlek


lördagskvällen i bilder


Årets första julmarknad

I helgen har min underbara familj varit här på besök. Myyysigt! Det blev ett besök på årets första julmarknad för vår del. Huseby Julmässa. Jag älskar julen!! Hur härlgit är det inte att gå runt och få en massa julinspiration? När vi kom hem blev det lite glöggtestning, dels Blossas årsglögg (mycket god!) och så en chokladglögg, den smakade inte så mycket choklad men den var god :)

Vi var absolut inte ensamna på marknaden.

Fina omgivningar på Huseby

söta systrar

man fick parkera lååångt bort...

många fina hantverk

Dax att åka hem...


Hemma igen

Jag försökte faktiskt blogga från mobilen när jag var i Stockholm, men jag fick det inte att fungera :( Tyyypiskt!

Hur som hellst så har jag haft så himla kul. Det har varit 6 intensiva dagar men uj så roligt! Dels att stå på en mässa och träffa alla kunder ansikte mot ansikte och sen att frå träffa kollegor som man inte träffar så ofta och lära känna dem.
Förutom att jag har jobbat med mässan hela dagarna så har vi även ätit underbara och härliga middagar :)
Vi fick även gå och se Terrakotta armén på Östasiatiska Muséet. Det får ni inte missa!!

Vi hade lätt den snyggaste montern! Lite skit på linsen på denna bilden dock...

Tjusigt!

Riktigt mycket folk har det varit.

Min granne :)