To the big city

Nu är väskan(orna) packade. Äntligen! Jag, världens mest obestämde människa har äntligen lyckats välja ut vilka kläder som ska få följa med mig till storstaden. Det började med att väskan inte gick att stänga, sen försökte jag vara kritisk till mina val och det gick ju ganska bra. För nu går den stänga. Iof tog jag till en ryggsäck med skor, neccesär och sånt smått men i alla fall.

Har nog lite resfeber nu. Dels för att M precis kom hem från storstaden och vi knappt hunnit träffas och så för att jag ska göra något som jag inte gjort innan. Det ska bli grymt kul det ska det. Men när man bor med någon så är det ju svårt att inte sakna personen, särskilt illa är det väl om man gör det innan man åker?

Jag ska försöka uppdatera er under veckan. vi får väl se om jag lyckas förstå hur jag bloggar från mobilen. Ingen som vet?

på tal om något helt annat, ser ni Idol eller? Hur kul är inte 90-tals tema! Ska bli kul att höra Jay sjunga Backstreet Boys, mina gamla favvisar! Kan ju inte bli annat än bra.

Nu ska jag mysa <3

Happy

Har varit ett bar intensiva dagar här. M har varit på kurs i huvudstaden så jag har haft Sara som sambo då jag inte gillar att sova själv (jag vet jag är larvig men så är det). När jag hade skjutsats M till tåget i måndag körde jag direkt till jobbet, tyst och lugnt när man kommer dit vid 6:30. I tisdags började vi en timme tidigare och slutade en timme senare och så idag har jag hämtat M :)
Allt är som vanligt igen... i ungefär 2 dagar! Sen ska nämligen jag till huvudstaden på mässa, det ska bli riktigt spännande!

Nu ska jag mysa med min lilla familj innan det är dags att sova :)

en vanlig söndag

Denna dagen känns som att den har varit evighetslång. Jag kollade nyss på klockan och tänkte att den måste ju snart vara 20, men inte än på 2 timmar. :)
Har gjort allt och inget idag.
Projekt storstädning avslutades med dammsugning och så fick vi rensa avloppet i tvättstugan och duschen (förebyggande). Sen så färgade jag håret (inte jättenöjd med färgen men jag kommer väl att få till det nångongång). Bild på håret kommer en annan dag, jag är fortfarande röd i ansiktet :(
Sen har jag sett en massa Gossip Girl som jag inte har hunnit med tidigare, tagit ett varmt och härligt skumbad och så nu har vi ätit middag.

Det gäller att jag håller mig såhär trött som jag är just nu för vi ska upp riktigt tidigt imorgon och då gäller det ju att man vaknar när klockan ringer...

Arne Anka?


röd

Hmm.. jag tror inte att mina nya ansiktsrengöringsgrejer passar min hudtyp. Efter två användanden så är jag alldeles rödflammig och varm i ansiktet :( Har försökt att gnugga hela ansiktet med tvål och vatten men inget är bättre än så länge. Mysko! Jag hoppas att det försvinner, snart!

Förresten, hur tusan vet man vad man har för hudtyp?

Kanske inte syns så bra, men rött är det!



söndagsfrukostmys

Idag vaknade vi ganska tidigt, ska upp ännu tidigare imorgon så det är bra att vänja sig liite i alla fall. Det var fortfarande lite mörkt ute när vi gick upp så det var bara att tända lite ljus, duka fram frukost och äta en mysfrukost i soffan.


romantisk middag för två

I somras fick jag en jättefin present från jobbet. Det var ett Delicard.Vi tyckte att det var dags att använda det nu så i fredags när jag kom hem från jobbet hade vi fått matleverans. Man får man en massa recept och så är det huvudingredienser för två person till en 3 rättersmiddag.

Uppdukat för fiiin middag

Förrätt: rostad brödskiva med creme fracie, sikrom och rödlök(valfri).

Varmrätt: Enbärslax, ungsstekt potatis och dill- och vitlökssås.

Efterrätten serverades lite senare i salongen (läs vardagsrummet framför tv:n)

Efterrätten: chockladfondant med vaniljglass(light såklart!)

 

Åhh vilken middag!

Jag är väldigt väldigt mätt just nu. Idag har vi dessutom påbörjat en storstädning här hemma så det känns mycket bra även det :)

 

Nu blir det soffmys :)


Fredagskväll

Oj vilken händelserik vecka... eller inte. Det beror på vad man tycker att inbörden av händelserik är. Jag har haft mycket att göra, det är så jag tänker.

Började veckan med vägningen och hade gått upp lite, något surt då jag tycker jag har kommit ur min "svacka", men som de säger så vaknar ibland kroppen lite sent så har det gått dåligt en vecka kan det märkas 2 veckor senare osv. Hur som hellst ett nederlag, men bara att resa sig igen och jobba hårdare. Och det gjorde jag, både på jobbet och på träningen i tisdags. Pushade mig själv att ta tyngre tyngder på skivstångspasset. Det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde. Jag kom hem till Ms goda helt sjukt starka chili con carne.
Onsdagen var en ordentlig jobbardag, kom till jobbet vid 7:30 ungefär och sedan var det jobb, jobb, jobb fram till 20 ungefär. Då hade det dessutom börjat snöa förstår ni.  Tog sisådär 40 minuter att köra hem med sommardäck, himla skoj!

Vägen till jobbet på torsdagsmorgonen.

 

I torsdags tog det också liiite längre tid att ta sig till jobbet, kul. Men jag kom dit i alla fall. Torsdagen var också den första dagen då jag kom hem i "normal tid". Trevligt.

Fredag idag, hur skönt inte är det? Helgen ska bestå av storstädning och en himla massa mys :)

Söndagen lider mot sitt slut

Nu är jag tillbaka i soffan där jag började i morse. Men ni ska vet att jag inte bara har suttit här och slöat hela dagen, nej nej, hur skönt det än hade varit.
Vi tog oss ut i kylan som började tina upp av den varma och härliga solen som sken hela dagen. Fick undan allt lull-lull i trädgården, man vet ju aldrig när första snön kommer! Sen så hade vi en heldel löv att kratta. Det är så kul när man märker att träningen gör nytta, man känner liksom att här hade jag varit jätte trött innan jag tränade, men nu orkar jag minsann mycket mer.  En tredjedel av trädgården är nu krattade i alla fall (stoooor trädgård) resten får vänta till nästa helg.

Satt och funderade på hur kommande veckan ser ut, fick för en stund för mig att den kommer bli lugn, men sen kom jag ihåg hur mitt skrivbord och min mail ser ut på jobbet och insåg att det kanske får bli lite övertid i veckan. Vi får väl se. Ska försöka att inte stressa i alla fall.

Jag har tänkt på en sak, jag har ju det ganska stressigt på jobbet nuförtiden, och jag har tänkt på att jag glömmer saker så mycket lättare nu än innan. Jag måste alltid skriva ner på lapp, eller lägga påminelse i mobilen. Det måste väl ha med stress att göra? För det kan ju inte vara att jag börjar bli gammal? NEJ så är det inte!

Har tyvärr inga bilder från helgens äventyr och bestyr :(

Nu ska jag återgå till tv-tittandet och ikväll är de ju The Event, ser ni det? Mycket intensivt och spännande!

Lite kyligt

Har jag sovit i en månad och helt plötsligt är det mitten av november? Vi hade -7,5 grader när jag vaknade för en timme sedan.
Brukar det vara såhär kallt nu? Tur att jag köpte en mysig och varm mössa med matchande vantar igår på Ullet :) Jag är laddad för vintern!

Idag är planen att hålla sig inomhus första delen av dagen i alla fall, det får tina upp lite först. Jag trodde att jag inte skulle kunna ta mig ur sängen i morse efter gårdagen men det var ju inga problem :)

Nu är ljusen tända och frukosten serverad!

Ullared - totalt galet!

Jag har ont i hela kroppen! Varenda muskel i kroppen gör ont.
Varför?
Jo, för att jag har varit på Ullared.

Min kompis Emmie och jag träffas inte särskilt ofta tyvärr så nu hade vi bestämt att träffas på Ullared, shoppa och snacka en massa skit. Slå två flugor i en smäll!
När jag körde in på parkeringen vid 10 i morse trodde jag att jag skulle dö. Har ALDRIG  sett så mycket folk där. Kön var sjukt lång och det var bilar överallt som letade parkeringsplats. Precis som jag fick göra.
Det slutade med att Emmie som hade lyckats hitta en plats gick runt och frågade de som hade påsar om det skulle åka hem. Till slut fick vi napp! Sen var det bara att försöka få en vagn och efter det stå i den sjuuuukt långa kön. Vi köade 1 timme och FYRTIOFEM minuter innan vi var inne. Kan ni förstå?
Men har man kört i 1,5 timme så vill man inte åka hem igen.
Vi var ju inte direkt ensamma inne i varuhuset heller.. men att shoppa är ju alltid kul, eller hur?!?

När jag kom hem åt vi tacos och nu halvsover jag i soffan. Kommer sova gott i natt!

Julpyssel

Äntligen var det dags för det årliga julpysslet på jobbet. Vår julfolder går ut i mitten av september och vi brukar alltid ha en pysselkväll där vi "lär känna" våra produkter liter mer och så. Kanon bra så att man kan tipsa kunderna sen.
I år var det jag som höll i pysslet, jag själv tycker det blev lyckat. Hoppas att de andra också tyckte det.

Kameran var självklart med, man måste ju förerviga allting liksom!

Bim och Linda pysslar

Pilligt värre...

Som sagt pilligt.. Sara och Frida pysslar

Min tjusiga tomte

Lindas kreation

Jill med sina kreationer


Höst i Norrköping












Familjen

Helgen har spenderats med våra familjer! Alltid lika kul! I lördags var vi barnvakt åt Dexter ,hur mysigt som hellst! Han är ju bara för go den ungen!
På kvällen blev det middag med Ms sida av familjen, en bra avslutning på lördagen. Sen somnade jag gott efter att ha varit ute i den friska luften och busat med D hela dagen.

Söndagen inleddes med att vi åkte runt i en massa fina inredningsaffärer och tittade på allting som vi vill ha men inte har råd med. Myyycket fint finns det!
Sen blev det ett besök hos Ms morfar, han fyllde 96 år i september så det blev ett lite försenat besök för vår del. Sen var det dags att åka vidare till pappa för ett till försenat födelsedagsfirande. Både pappa och min systers man har fyllt år så de fick paket och så köpte vi thai-hämtmat. Mums!

Idag vaknade i ganska tidigt och packade ihop oss och körde hem. Nu har jag packat upp och hunnit jobba en stund också. Snart är det vägning!


Goooood mat!


Pappa får present!


Fredrik får paket.

Myssöndag

Det känns alltid bra att vakna med träningsvärk. Eller det känns ju inte bra egentligen, det gör ju ont. Men man mår bra när man känner att man har gjort något som ger träningsvärk. Allt trädgårdsarbete igår satte sina spår. Har SÅ ont i mina armar idag. 
När Ms föräldrar åkte hem vid lunchtiden så åkte vi iväg och gick ut och gick. Jag älskar hösten när vädret är fint. Det är så himla fint med alla färger, sen att gå vid en sjö känns väldigt avkopplande.  Sen var det lite kul att gå och kika på alla fina hus som ligger vid sjön också. Om man ändå hade råd med ett sådant...

M har även fått agera dataexpert, våra grannar rakt över brukar ringa och fråga om han kan hjälpa till med datorn ibland.
Nu har vi precis ätit middag och halvligger i varsin soffa med varsin dator. Jag gissar att kvällen kommer fortsätta i den här stilen. Skönt att man har klarat av alla helgens måsten och man kan slappa de sista timmarna av helgen.

Kvällens middag: massa olika sorters pasta med fläskytterfilé i svampsås. Mumma!


Höst

Idag tog vi oss ut på en promenad runt en sjö :) Solen sken ibland och det blåste som attan. Men härligt var det!
Självklart var kameran med!










Kyckling Provencale

4 portioner
10 ProPoints / portion

Du behöver:

700 g kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
2 dl hönsbuljong
600 g potatis
2 tsk olja
100 g färskost max 15%
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk hackad persilja

Gör såhär:
Skala och skiva potatisen, lägg i en ungsform och ringla över olja.
Stek i ugn 225 grader i ca 30 minuter, rör om någon gång under tiden,
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Bryn i margarin och efterstek i ugn ca 20 minuter.
Koka ur stekpannan med buljong och koka tills den reducerats till hälften.
Ta ut potatis och kyckling, skiva kycklingen och lägg ovanpå potatisen.
Blanda samman ost, pressad vitlök och persilja, klicka det på filén.
Sätt in i ugnen ca 4-5 minuter.
Servera med skysås och sallad.


Vi skippade skysåsen för den blev konstig och tog lite extra färskost istället.

Det ser kanske inte så roligt ut, men det var hur gott som hellst!

 

Den obligatoriska middagsbilden :)




Trädgårdsarbete

Klockan är bara halv 3 och jag känner mig väldigt nöjd med min prestation idag. Jag var ute redo för jobb redan vid 9:30 i morse faktiskt. M visade mig hur trimmern fungerade, så nu har jag trimmat, krattat, sprungit med skottkärran, klippt ner oönskade buskar, sprayat bort ogräs och så trimmar, krattat och "skottkärrat" lite till, Puhh! Effektiv!
Jag känner mig dock mer mör i kroppen nu än efter ett träningspass. Har precis tagit en varm dusch och sitter nu i soffan och funderar på nästa steg.
Föresten så har jag ju faktiskt bäddat rent i sängen också och bytt handdukar.

Tror att det får bli en sväng till affären för att införskaffa lite choklad till kvällen :) Mörk choklad är min nya favvo, att det dessutom är lite points i dem är liksom bara en bonus :)

M och hans föräldrar håller på att fixa våra fönster som det har regnat in i :) Hoppas att det hjälper!

Nej, en sväng till affären, sen tända lite ljus och dricka en kopp té och kanske läsa lite i min braiga bok.


workinggirl


workingboy