Promenix

Både Sara och jag kände idag att vi inte alls ville gå på ett "mördar" medelpass. Men hur dåligt samvete får man inte om man har planerat att träna men sen bara struntar i det. Så vi gick en lång promenad istället. Riktigt friskt och skönt! M följde också med :) Nu kanske vi kan lyckas komma ut och gå lite oftare, det är ju inte så avvancerat faktiskt. Det gäller bara att göra det! Som Nike säger, "Just do it!"

Det ska bli riktigt härligt med helg, eller hur? Vi får faktiskt besök av Ms föräldrar, igen! Det ska jobbas och slitas hela helgen kan jag lova! Är taggad att klippa ner en massa ogräsbuskar och sånt fult!

Återigen så är det Idol, är så glad att Jay gick vidare igår!

Starkare naglar

Enda sedan jag tog bort nagelförlängningen på mina naglar i början av sommaren så har mina naglar varit så himla tunna och "skiviga". De växer men så skivar de sig. Inte alls kul! Men så läste jag i någon blogg om att Trind hade ett nail repair lack. Så det har jag nu införskaffat. Man ska måla nageln, låta det sitta på en dag och sedan ta bort och göra om. I två veckor! Dag ett har precis passerat men förhoppningsvis är det inte alltför jobbigt framöver.
Och så ska man ju sköta nagelbanden med nagelbandskräm/olja också :)


Skrapa rutan

Det är andra morgonen på två veckor som jag har behövt att skrapa rutan på bilen på morgonen. Det innebär att det varit minus grader, det innebär också att man bör ha vantar på sig (om inte fingrarna ska trilla av). Buuuuurrrrrr!
Till och med på dagarna när vi har varit ute och gått på lunchen så har det varit vantväder.
Det jag vill komma till är att, brukar det vara såhär kallt nu? Är inte det här vinterkallt? Usch, jag saknar värmen som var för någon månad sedan.

Förutom att jag fryser mig igenom dagarna så har jag fått lära mig vart hellyset sitter i bilen, det är mörkt när jag kör hem från träningen på kvällarna. För jag tränar faktiskt, inte alltför mycket dock. Vill inte få ont i knät som jag fick i våras. Så det blir 2 gånger i veckan nu ungefär. Igår var det skivstång kondition och imorgon är det ett sjukt jobbigt medelpass.

På jobbet är det fortfarande massor att göra, men det är bara att försöka att inte stressa upp mig för mycket. Jag försöker lära mig det, det går sådär. Fast när man har mycket i veckorna har jag kommit fram till att jag njuter mer av helgen, eller försöker ta tillvara på helgen mer och det är ju bra :)

Nu ska jag titta på Idol, måla naglarna och dricka té.

Söndag igen

Efter en shoppingdag ute i blåsigt höstväder tappade jag upp ett riktigt varmt skumbad när vi kom hem. Så tända jag lite ljus och satte igång en relaxskiva. Myyys! Jag älskar att bada. Man blir så himla avslappnad! Synd att jag är lite för lång för vårat badkar dock. Undra om det finns extra långa badkar? Det skulle jag vilja ha.

Efter badet blev det söndagsmiddag med tända ljus och lugn musik på i bakgrunden, HUR romantiskt låter inte det, va? Men det var två M som gjorde det lite mer vardag än romantik. Mjölk och mysbyxor ;)

Nu är det parlamentet på tv, sen ska M se någon ny thrillerserie på 1:an. Får se om det är något att ha.

Hoppas på en inte alltför stressig vecka, vore skönt med en helt vanlig lagom stressig vecka för omväxlings skull.

Lite mer shopping blev det

Det är konstigt att i veckorna kan jag knappt hålla ögonen öppna när klockan ringer och på helgen även om jag bara sover en knappt en timme extra så kan jag vakna halv åtta. Det gjorde jag i morse. Dessutom var jag pigg. Låg och drog mig en stund och gosade med Lizzy. Det är så mysigt när hon hoppar upp i sängen och lägger sig precis intill mig och kurrar högt.
Sen blev det frukost och jag började plocka lite med diverese saker. M skulle klippa gräset men det blev lite krattning av äpplen istället. Sen satte vi oss i bilen och körde till Växjö. Det var dags för M att få shoppa lite.  Självklart blev det lunch på mitt favorit ställe. Subway! Love it!
M fick i alla fall en heldel shoppat och dessutom en massa rabatter så det blev inte alltför dyrt.
Jag hittade typ världens finaste kofta. Jag älskar den! Det låter dumt och ni kommer skratta, men jag kan faktiskt bli riktigt lycklig av att köpa något riktigt fint.
Och nej, jag har inget shoppingberoende! Promise! Behöver dock inte shoppa något mer denna månaden!

En dagens outfit, man kan ju nästan tro att jag har en modeblogg HAHA!

Nej, men jag var så nöjd med den så jag ville visa er.


Äntligen hittade vi pastatallrikar! Som vi har letat, dessa var perfekta.

Dessutom kostade de bara 40 kr/st på Åhléns.


Koftan med stort K. Är så glad!



Ny hårfärg

Före:


Efter:


En lite varmare, brunare ton. Varm chocklad!

Väla

Jag är helt slut! Varför? För att idag har Sara och jag tokshoppat. Verkligen tokshoppat! Är mycket nöjd med alla mina inköp och det blev Sara också :)
Först gick vi runt Väla, sen blev det Ikea och sedan körde vi till Hyllinge och gick på Familia och avslutade sedan med mathandling på CityGross. Lite lagom sisådär!


Sara mumsar bakad potatis.


Ny t-shirt (SÅ jag!) och nuy jeggins.
T-shirt från Gina Tricot
Byxor från Lindex


Svarta leggins/byxor från KappAhl
Linne från Cubus
Kofta från Gina Tricot


Sockerfria delicatobollar från Ikea!
Mums!

TGIF

Visst är fredagar himla bra. Skönt att komma hem och veta att man kan slappna av lite och att morgondagen innebär sovmorgon. Idag köpte jag med mig mat hem från Pecorino, typ världens godaste sallad kan man köpa där. Nu är den uppäten och jag känner mig som en ballong typ. Men det är bra, då blir det inte så mycket sött.

Kvällen blir lugn i alla fall, jag måste ladda batterierna inför en intensiv shoppingdag med Sara.

SÅ god sallad!


In the paper

Jag sitter här och väntar på inbjudan till nästa stora kändisfest i Stockholm och att kanal 5 ska ringa och fråga om jag vill vara med i nya Smålandsfruar. Jag är ju typ känd nu. Eller ja, känd och känd. Det var ju en del som känd-e igen mig i tidningen idag ;)

Såhär såg vi ut.

Man kan ju nästan tro att vi är släkt, för lika är vi allt.

 


Mitt i veckan

Det var skönt att inte komma hem så sent idag. Onsdagar är min "lediga" dag. Måndagar är det viktväktarna, tisdagar tränas det och även på torsdagar är det träning. Och sen är det helg. Men har man ingenting att göra så hamnar man bara framför tv:n varenda kväll.
Blev faktiskt intervjuad av tidningen i måndags på VV, både Sara och jag. Och det kändes ju väldigt kul att kunna säga att jag har gått ner 18,2 kg :)

Annars så har jag inte så mycket att berätta, jag jobbar och står i. Har mycket att förbereda på jobbet inför en stor mässa om en månad. Det är jättekul att få vara med i alla steg av en mässa, för jag får ju åka med på mässan och bygga den och jobba där också :) Hur kul liksom!


söndagsmys

En kopp grönt chaité och blåbärschoklad.

Perfekt avslut på helgen!

Nu är det valvaka dags, ska bli spännande och se hur det går!


Jul - jag börjar längta lite nu

Jag älskar julen!

Ni som känner mig vet att jag är väldigt "julig" och älskar allting som har med julen att göra. Julmarknader är en av sakerna. Åh, det är så mysigt att gå runt och känns julstämningen, dricka glögg eller varmchoklas och titta på allting fint som säljs.

De två som vi brukar åka på är Huseby och Wapnö.
Ni kan läsa mer om dem HÄR!

shoppingsugen

Jag är shoppingsugen!
På lördag ska jag oh Sara på shoppingtur. Vi ska vara duktiga och skriva inköpslistor så att vi får med oss allting hem som vi behöver. Men jag kan ju inte låta bli att titta runt lite på nätet redan nu. Indiska har mycket fint på sin hemsida kan jag lova!

SIRLA scarf
Snygg tubhalsduk!

JACKIE mitten
Mysiga vantar!

REGINA dress
Härlig klänning i höstfärger

SONDRA dress
En till härlig klänning!

Lördagsmys

Vi avslutade lördagen med att äta en riktigt god middag och se på en lite otäck film. Eller filmen kanske inte var otäck, men jag är väldigt lättskrämd och enligt minna mått mätta så var den otäck. Dorian Gray hette den i alla fall. Som tur var såg vi halva Notting Hill också innan det var läggdags.

En sak som jag tycker är riktigt mysig nu med hösten är alla ljus som man kan tända och få lite extra ljus och värme ifrån.


Mysigt med tända ljus både på vedspisen och köksbordet.


Till middag serverades det kottlett och ungsstekta rotfrukter och svampsås med kantareller :)
Och så sallad såklart!



Otäck, men ändå inte! Skrämmande är väl kanske mer rätt ord?

bakterapi

Hela veckan har jag känt mig lite nere, hänging och halvsjuk. Kanske en lite höstdepp? Lördagen började likadant, med huvudvärk och konstant spöregn ute. Ms föräldrar har varit här på besök och skulle hjälpa oss med en massa saker, utomhus! Tyvärr blev det ju inte mycket sånt gjort.
Jag fick för mig att jag skulle fördriva tiden med att baka lite.
Vilken skillnad det blev, så mycket gladare, piggare och ja lyckligare jag var när jag hade bakat i ett par timmar. Underbart!
Det är nog min bästa terapi!  Jag bakade massor med saker dessutom, allting självklart med Viktväktar recept. Det blev kanelbullar, choklad-och apelsinkakor, äpplekaka och rabarber och jordgubbspaj.

Efter allt bakande och diskande (inte lika kul) så provsmakade vi allting och det blev så GOTT


mcket smarrigt att smaka av :)


svärpäronen fikar

det är kallt

Nu är verkligen hösten här! Det är så KALLT! Har suttit hela dagen på jobbet inlindad i en fleecefilt. Kom dock fram till att jag kanske börjar bli sjuk och att det är därför som jag frusit hela dagen. Tyckte att det var lite lustigt att bara jag frös. Men jag snabbkurerar mig ikväll tänkte jag. Det borde väl räcka? En varm dusch och en kopp té. Kanske borde jag sova tidigt också.
Men istället sitter jag på Ellos och letar varma och gosiga tröjor. Det behövs nu. Och när kroppen är lite mindre är det ju så att det man har inte riktigt passar.

Det är lite komiskt att jag känner mig överkörd av en ångvält idag då jag igår var på "hälsoanalys" på företagshälsovården. Jag är/var helt fullt normal och frisk och min kondition var helt okej :) Skönt att veta tycker jag!

Imorgon ska jag vara lite ledig på morgonen, jag ska följa med M till sjukhuset. Så arbetsdagen blir lite kortare, skönt det!

Nej, back till ellos och Idol på tv.

Söndagsmiddag - Parmesanpanerad torsk

Åhh vilken god middag det blev idag! Här kommer receptet:

Parmesanpanerad torsk 4 portioner,
11 ProPoints/person


Ingredienser:
600 g torsk
1 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 dl parmesanost, riven
1 msk flytande margarin
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 purjolök
4 potatisar
2 tsk olja
2 dl sockerärter

Sås:
2 dl matlagningsyoghurt max 8%
1 dl räkor, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk dill, hackad

Gör såhär
:
Skala och dela potatis och rotfrukter i mindre bitar, skär purjon i bitar.
Lägg i en långpanna och ringla över olja
Stek i ugn 200 grader ca 30 minuter.
Tillaga sockerärterna och vänd ner i rotfrukterna vid servering.
Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar.

Blanda ströbröd och parmesan.
Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin.
Servera med rotfrukterna och såsen.



alkohol, skratt och tårar

Återigen en seg söndag. Att man aldrig lär sig ;) Nej, jag hade en supertrevlig lördag med mina vänner som slutade med att man vaknade idag med liiite ont i huvudet och mycket trötthet i kroppen. Tack och lov för söndags-tv. Det är alltid massa konstiga program och repriser på söndag. Perfekt!

Tillbaka till gårdagen då, vi träffades hemma hos Sara där vi fixade till oss och så lagade jag GOD mat till tjejerna. Den var mycket omtyckt, tur det! Sen spelade vi dricka-spel, lekte lekar och skrattade så att tårarna rann.
Sen var det dags att gå ut i natten och svänga våra lurviga. MEN så besvikna vi blev. 3 uteställen att välja på, och för er som kommer från/bor i en stor stad. Detta är inga stora ställen utan småååå med kanske 1 liiitet dansgolv. Alla ställen hade inträde på 100 kr, minst! 150 kr var det dyraste! Vi kände oss lite snåla och dessutom så kom vi iväg lite senare än tänkt så en timme ute för 120 kr var inte så lockande. Efter att ha gått runt typ två varv för att vi inte kunde bestämma oss gick vi hem till Sara och så kom M och hämtade mig.

Frida och Cilla sminkar sig, det var lite dåligt med plats i badrummet framför spegeln.

Sara och så en ny bekantskap, Anna. Sara och Anna har gått i samma klass på gymnasiet (?)

Hur trevlig som hellst!

Cilla och jag, glada att vi ska äta!

Sara demonstrerade vad pilatesbollen kan användas till.

Frida och Sara

Sen så hände det en lite olycka som gjorde att det kom lite tårar och mycket skratt. Sara tappade knappen till sina nya byxor i en dunge. Vi kunde inte låta bli att skratta åt situatione, inte henne (!!) men Sara tyckte det var lite jobbigt. Vi lyckades dock hittade den, med hjälp av kameralampan! Så blev alla glada igen!


 

 


onsdag

Jag har träningsvärk! Blä! Varje gång jag rör mig, särskilt vid i och urstigning av soffa/stol/bil. Jäkla otränade muskler. Eller har man träningsvärk även om man är vältränad? Jag har aldrig varit det så jag vet ju inte.
Igår var det i alla fall skivstång/kondition, trodde dock jag skulle svimma efter halva tiden så nu blir det ett rejält mellanmål innan träning.
Har kommit fram till också att onsdag är min vilodag. Enda dagen förutom fredag som jag kommer hem direkt efter jobbet direkt, man hinner slänga i en tvättmaskin eller plocka lite med divers saker. När jag är hemma vid 20 efter träningen är jag inte SÅ pigg på det.
Bra att inte ha för många sådana dagar dock, då slutar det med att man bara sätter sig i soffan framför tv:n och inte gör ett dugg om kvällarna.

I måndags var det vägning, hade gått ner 1,3 vilket är bra fast inte riktigt så bra som jag hade velat, var ju för två veckor nämligen. Men nu har jag några egna mål uppsatta framför mig. Vi får hoppas att jag klarar dem!

Vet ni vad, nu är det ju IDOL! Love!

sunny sunday

Filmen igår blev faktiskt bättre och nu sitter jag och ser nummer två, Flickan som lekte med elden. Den däremot är ju mer spännande. Oj oj! Jag sitter som på nålar här i soffan hihi.

Har varit ganska effektiv idag också. Vi började med att gå en promenad direkt efter frukost. Sen genomförde jag
"projekt garderobsrensning" . Det gick bra, har lagt ut typ hur många annonser som hellst på tradera. Nu är det bara att hoppas att jag får det sålt också.

Sen medans M klippte gräset så bakade jag lite muffins. "Nyttiga" muffins. Det skulle bli kanel och äpple muffins. Men kanelen var slut så jag tog kardemumma istället och när jag skulle skala äpple så hade vi visst inget sådant heller ( jo det fanns ute, på trädet, men de är så sura) så jag tog en banan istället. Haha. Så äpple och kanelmuffins blev kardemumma och banan muffins. Gott blev det iallafall! Och bara 1 pp/ muffin, hur bra som hellst!

Känner mig väldigt nöjd (och lugn) över att vi har fått städat och ordning och till och med i min garderob. Det är iallafall betydligt skönare att komma in i en ny stressig arbetsvecka och veta att man inte behöver ha en snöskyffel och dammsugare för att ta sig fram här hemma.

jaha ja

Sitter och försöker se "Män som hatar kvinnor". Det går sådär, vet inte om det är för att jag sitter här själv och M däruppe eller om det är att jag inte älskar denna filmen. Eller så har jag bara svårt att koncentrera mig. Blä.
Den är ju bra. Det är den. Men, den kanske kommer igång mer snart.

Har förövrigt surfat slut på internet också. Igen. Fatta hur ofta jag lyckas med det, jag läser alla mina favvobloggar, jag surfar runt på fejjan, läser nyheter, kollar kläder, resor, kollar på hus som vi inte har råd med, inredning. Jaa ni vet, allt! Men sen så tar det slut. Allt blir tråkigt liksom.

Jaja, jag ska inte klaga nu. Skönt att ta det lugnt och slappa efter en hektisk vecka. Imorgon ska vi fortsätta här hemma. Fixa i trädgården och så ska jag fixa med min garderob och lägga ut lite mer tradera annonser hade jag tänkt.

Oh shit, jag höll precis på att flyga högt här. Puhh. Kanske skulle tända en lampa eller nått. När det händer spännande saker i filmen blir det mer otäckt när det är alldeles mörkt och tyst här. usch ja.
Nej nu börjar det nog hända saker ändå.


lördagen

Vi vaknade till riktigt fint väder idag, det var länge sen! Skönt dock, för vi hade en lååång lista med saker att fixa utomhus. Hösten kom ju lite plötsligt så nu blev det lite bråttom att få saker gjorda.

Medans M fixade med grunden så bättrade jag på räckena på verandan med färg. De hade flagat rejält men nu är de så fina så. Efter det var det bara att gå in och fortsätta inne. Vi har haft så fullt upp med annat att vi inte har hunnit med att städa :( dessutom så hade tvätten vuxit till en MEGA hög. Puhh! Vi känner oss riktigt riktigt nöjda nu. Härligt när man får saker gjorda, det känns så bra efteråt liksom.



Före och efter, är mycket nöjd!


Min hårt arbetande make :)


Berget!


gosefluff är alltid så glad när vi är hemma!

Fylld bakpotatis

Här kommer ett gott Viktväktar recept som vi provade ikväll. JÄTTE gott blev det!

Receptet är för 1 portion och då blir det 9 ProPoints.

Du behöver:
1 bakpotatis
75 g kassler
1/2 dl fraiche 5 %
50 g fetaost 10%
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk persilja, hackad.

Gör såhär:
Baka potatisen i mikron. högsta effekt 10-12 minuter.
Tag ut, halvera den, gröp ut, lämna en "vägg" runtom.
Blanda den urgröpta potatisen med fint tärnad kassler, fetaosr, fraiche, vitlök och persilja.
Lägg tillbaka blandningen i potatishalvorna, gratinera i ugn 225 grader ca 10 minuter.
Gott med lite sallad!

 

 

Mumsig mat tycker jag!


Hardworking woman

Hej på er, här sitter jag och fryser. Uppkrupen i fåtöljen framför tv:n, inlindad i en filt, men vad hjälper det? Är fötterna kalla är resten kallt också.
Kommer nog somna väldigt snart tror jag. Man blir trött när man sliter på jobbet hela dagarna. Vi har så himla mycket att göra på jobbet och det tar liksom inte slut. Så det gäller att vila upp sig på kvällarna/helgen. Igår var det träning och imorgon är det träning så onsdagar har jag bestämt är min slappa hemmakväll. 
Jag har dock inte slappat hela kvällen utan jag har tröttnat på innehållet i min garderob. Så nu har jag 3 påsar, slängas, skänkas och tradera. Det är rensa med STORA bokstäver. Mycket har jag inte använt på år och dar' och mycket har blivit förstort. Jag har inga planer på att gå upp till de storlekarna igen så då kan jag lika gärna göra mig av med det.
Har suttit nu och lagt ut ett gäng annonser på Tradera, mer ska det bli i helgen.
Jag hoppas att jag kan få det sålt och kanske få in liiite pengar, som kan gå till nya kläder ;)

Väldigt skönt att helgen snart är här. Vi hoppas på fint väder så att vi kan göra lite fint i trädgården inför hösten. För det är ju typ höst nu. Redan? Vad hände? Man hänger inte riktigt med i svängarna. Hur som hellst ska det fixas lite i trädgården och med huset.

Ska försöka lägga ut lite goda viktväktar recept också i helgen. Jag har bland annat gjort en väldigt god bolognese i veckan :)

Men nu ska jag vila lite till innan det är dags att sova.