strandmys

Idag har M och jag varit tillsammans i hela 9 år! Kan inte förstå att det gått så långt tid, är jag så gammal? Hur som helst så har vi haft en helmysig dag. Vid lunchtid packade vi in oss i bilen med en picknickkorg och lite filtar och körde till stranden och havet.
Vi har haft strålande väder hela dagen och trotts ganska mycket blåst på stranden var det riktigt härligt. Vi drack cider och åt jordgubbar och jag somnade en stund. Perfekt!
Väl hemma igen grillade vid egengjorda hamburgare och sedan har vi bara myst och slappat. Precis vad vi behövde.

Tur vi tog med oss en varm filt...

Havet!

Var tvungen att känna på vattnet - kallt!

mitt hjärta

hello


Måndag fast som en söndag

Skönt med en extra dag ledigt idag. Det behövde vi. Tänk om man alltid var lång ledig såhär. Näe, det skulle ju innebära en ganska rejält minskad inkomst, eller väldigt långa arbetsdagar när man väl jobbar. Ingen bra idé.

Idag har vi fixat och donat här hemma. Det blir finfint kan jag lova. Vi har försökt plocka undan en massa krimskrams och flyttat om och så. Många gånger får man känslan, va bra det blev, varför har vi inte kommit på detta tidigare. Men nu kom man ju på det i alla fall :)

Imorgon är det jobb på schemat igen, jag ska dock på kundbesök så det blir inte riktigt som en vanlig arbetsdag. Sitter just nu och försöker komma på vad man ska ha på sig. Svär lite över att jag inte har en svart kavaj, det borde jag ha. Jaja, det får bli svarta byxor och någon snygg topp. Fick faktiskt en snygg rosa topp från Fia och Fredrik i present, den kanske kan passa bra. Inte för uppklätt men ändå fint. Sen gäller det att håret är på min sida imorgon också. Usch jag bara sluddrar för jag är nervös. Hatar att vara nervös :(

Nu ska jag titta klart på project runway och sen måste jag fixa lite till...kommer så inte kunna somna ikväll :(


Ett lång inlägg om påsken

Glad Påsk på er, såhär lite i efterhand fick det bli.

Tjusigt påskarrangemang vi fick från våra gäster :)


Har inte blivit något bloggande i helgen för vi har dels haft finfint besök (syster + make) och så har vi ju haft finfint väder, då vill man ju inte sitta vid datorn.

Jag hoppas att ni har haft en lika härlig påskhelg som jag har haft i alla fall!

I torsdaga var jag ledig medans M jobbade och då tänkte jag att jag skulle passa på att åka och handla och fixa lite hemma innan han kom hem från jobbet. Jag ska aldrig mer handla på skärtorsdagen kan jag lova er (kommer säkert göra det nästa år igen!) Så sjukt mycket folk överallt, jag lyckades i alla fall hitta en parkeringsplats, men sen var det till att trängas med alla andra i hela länet som handlade samtidigt. Blä! Kunde i alla fall varva ner på altanen med min väldigt spännande bok innan vi fick besök.

På kvällen tog vi det lugnt, drack lite vin, pratade och tittade lite på tv. Det fick bli läggdags relativt tidigt eftersom vi skulle upp tidigt på fredagen. Vet ni varför vi skulle upp tidigt då? Va? Va? Va? Jo, för i fredags var vi en sväng på Ullared :) Oj oj vad det shoppades roligheter och nödvändigheter. Vi kom faktiskt hem med en ny tv! 1500 kr billigare än vad den annars kostar. Vet ni vad det bästa med tv:n är? Att den startar direkt och inte har en hoppande bild i 5 minuter när den går igång. I love it!
I fredagskväll var vi ganska sega och det blev lite grillat, lite vin och en film (på nya tv:n) innan vi somnade gott.

Fika på altanen efter Ullaredsbesöket. Välbehövligt!

Tuffing :)

Som alltid när vi har besök så måste maten fotograferas.

På fredagen bjöds det på grillad lax, romsås och icke svensk MEN färskpotatis.

I lördags började vi med en ordentlig brakfrukost. Jag delade ut påskpresenter och sen gav vi oss iväg på en lååååång promenad i det fina vädret. Vi gick ca. 7 km. Det var riktigt riktigt skönt! Resten av dagen blev det en heldel solande/slappande förutom för M som målade lite inomhus. Vi har haft en del husfix på schemat nu under helgen så han passade på att få undan lite.

På eftermiddagen/kvällen bjöds det på drink och sedan en liten påskförrätt innan vi grillade och åt en god varmrätt. Kvällen avslutades i soffan framför en film innan vi snarkade gott i våra sängar.

 

Lördagens brakfrukost bestod av äggröra,bacon och rostat bröd.




Det lektes lite i en lekpark under vår långpromenad.


Vi traskade genom skogen


Det är lustigt, jag tycker att vi blir mer och mer lika. För ett par er sedan var vi inte alls lika.


en sovande and


en smarrig drink (bubbel och tranbärsjuice)


påskförrätts tallrik


grillad kyckling och potatishalvor med lite annat smått och gott.

I morse blev det ännu en brakfrukost och sedan har jag tvättat fönster. Vi tog ett litet avbrott för att fira min födelsedag i förväg och fika lite. Sen åkte F & F hem och M hjälpte mig med de sista fönstren innan vi nu har kastat oss i sofforna reda att somna när som helst.

Söndagens brakfrukost. Amerikanska pannkakor med frukt och lite sirap.

Paket till mig :)




Underbara vår

Jag älskar våren!
Särskilt när det är så underbart väder som de har varit de senaste dagarna.

Både igår och idag har jag haft sådan energi och när jag kommit hem har det blivit powerwalk, både igår och idag. "Klapp på axeln"
Och nu är det bara en arbetsdag kvar, sen är jag ledig i hela 5 dagar! Det ska bli himla skönt :) Dessutom kommer det finfint besök över helgen, kan knappast bli bättre.

Hurtbulle!

Jag ville visa hur snyggt jag matchar i min träningsoutfit men det syns ju inte att jag har rosa naglar och rosa detaljer på mina svarta skor :) Supermatchning.


Hemmafix

I helgen har hemmafix stått på schemat. I lördags var det storstädning, det behövdes verkligen. När det är färdigstädat så går man runt och känner sig nöjd över hur snyggt och prydligt det är. Efter städning inomhus åkte grillen och utemöblerna fram och storstädades. Lagom till att grillen skulle startas började det regna. Typiskt! Tur att vi kan grilla under tak. Lagom till att maten var klar kom grannarna över :)  Vi hade en mycket trevlig kväll som slutade framför en tecknad film och väldigt trötta barn (och vuxna).

Idag började vi med en liten tripp till Ikea för att inhandla lite saker till vår hall som behövde fixas. Vi är helnöjda med resultatet. Sen har vi fixat, städat och fixat lite till. Vi har mycket att stå i förstår ni! ;)

Före: stökigt värre

Efter: ordning och reda :)


Onsdag

Mitten av veckan är här och tiden fortsätter att springa iväg. Jag har fullt upp på jobbet och här hemma håller vi på och fixar en massa på kvällarna.  Idag har jag och Sara varit hemma hos vår kompis Cilla som fyller 25 år idag. Mysigt då vi inte träffas alltför ofta alla 3 tillsammans tyvärr. Men det ska det bli ändring på!

Jag har kommit fram till att jag har så mycket mer ork nu när det är ljusare mycket längre på kvällarna och en mycket mer behaglig temperatur ute. Så skönt!

Nu ska jag titta på Greys Anatomy och mysa med min lilla familj :)

Nöjd

Nu är jag helt slut, men riktigt riktigt nöjd med allt som jag har hunnit med idag.
Vaknade till finfint väder, perfekt när tanken var att vi skulle fixa ute.

Medans M och hans föräldrar fixade med sitt så krattade jag löv, rensade rabatter, krattade upp ruttna äpplen och städade fint i trädgården. Jag tog mig också ut på en liten promenix. Jag har varit så effektiv!

Det blev några rundor med skottkärran.

Nu har vi precis ätit italienska köttbullar i tomatsås med pasta. Mums!

Jag tror att jag säkert kommer somna riktigt gott ikväll, kanske till och med i soffan. Varenda muskel i kroppen värker, jag som pratade om att allt jag skulle göra imorgon också... vi får väl se vad jag orkar.


Helgen är här

Nu är inget deprimerande längre som det var i föregående inlägg. Jag vet inte om det är energin som kommer med solen eller om det beror på att jag är inne på rödvinsglas nummer 2. Men bra är det!

Vi har precis ätit typ världens godaste pizza, vi testade lite nytt denna gången. Den blev riktigt riktigt god. och så vin till det då... Kan det vara en bättre fredagskväll? Ms föräldrar är här och i morgon står husfix på schemat.

 


Deprimerande

Inte nog med att det var dåligt väder när vi landade i Sverige i söndags. Det dåliga vädret är tillbaka :( Det bara regnar och är grått hela dagarna. Tråk! Jag vill bara åka tillbaka till solen och värmen, kanske skulle man kunna jobba därifrån? ;)

Sen har vi lite sjukstuga här hemma också. M har åkt på förkylningen från helvetet. I de snart 9 åren vi har varit tillsammans kan man räkna antal gånger han har varit sjuk på en hand. Med andra ord så händer det inte alltför ofta. Det hostas och framförallt snarkas om nätterna :( Men så den bästa frun jag är så förser jag honom med nässpray, nyponsoppa och uppmuntrande ord. Bara hoppas att det hjälper.

Malta

En överraskad Janne på flygplatsen

Vår tjusiga utsikt från hotellrummet. Havsutsikt som man inte behövde betala extra för.

Jag är glad och njuter av värmen och ledigheten.

Hamnpromenaden inte långt från vårat hotell. Underbar färg på vattnet, eller hur?

Vi bodde i Sliema och därifrån kunden man se huvudstaden Valette. Vi tog en färja över till Valetta, guppigt värre (tyckte jag i alla fall)

svärmor Karin :)

trånga och tajta gator var bara förnamnet. Taxichaufförerna som vi åkte med körde som galningar trotts detta.

Emmelie står och vinkar bland alla skolungdomar. Här är vi vid ett minnesmonument över de stupade i andra värdlskriget (rätta mig om jag har fel)

Detta gamla fortet heter St Elmo, används idag som polisskola mån-lör, på söndagar är det öppet för allmänheten att titta.Delar av filmen Midnight Express spelades in här.

Den här stora båten tillhörde om jag hörde rätt den som basar över fotbollslaget Chelsea.

Janne kikar runt i en finfin trädgård vi stannade till i.

Vi gjorde något jag aldrig gjort förut. Vi åkte häst och vagn runt Valetta och tittade på massor sevärdheter.

Verkligen en upplevelse.

Troligtvis skottskadad under andra världskriget.

En riktigt tjusig fontän.

En busy gata i Valetta

En del av den otrolig vackra St John's co-cathedral

Paus efter katedralen innan vi går vidare

Denna bilden är SÅ jag, eller hur?

Titta vilket fint bibliotek de har!

Nissen i gröna byxor som ni ser på bilden, det är Maltas bidrag till ESC som spelar in sin video.

Middag på Hard Rock


I lördags delade vi lite på oss. M och jag gick på upptäcksfärd i Sliema med målet inställt på shopping. Bland alla dessa pelarna hittade vi ett fyravånings shoppingvaruhus. Det ni!

Flashigt och nybyggt var hela området.

Efter ett par timmars shopping tog vi en paus i solen och åt lite gott. Jordgubbarna var smarriga!

Utsikten från taket på vårat hotell.

Tittut!

Resultatet av vår shoppingrunda. Dock så kommer 2 påsar från dagen innan ;)

Familjen utan fruarna

Jag och mitt hjärta

Utsikten ner från vår lilla franska balkong på 5:e våningen.

 

 

Malta vår ett underbart resmål och vi kommer absolut att åka tillbaka dit, då förmodligen en vecka så att vi hinner se allt som vi inte hann med denna gången.

Sen gjorde ju inte den strålande solen och 20 grader något heller. En riktigt energiboost för oss som stressar så dant annars.

 

 


Semester

Jag har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna. Vet ni varför? Jo för att vi har varit iväg på en liten semesterresa. Ms pappa fick en liten överraskning i torsdags när M, jag och svärmor stormade in på hans jobb och sa att vi skulle iväg på lunch. Han blev något överraskad! Han fick fortsätta tro att vi skulle iväg och äta så medans han var hemma och bytta om så hämtade vi Ms bror och fru och körde till flygplatsen. Så träffade vi dem där. Vart vi skulle fick han inte reda på förräns vi gick till gaten. Tihihih!

Vart har vi varit då? Jo, vi har varit på underbara, ljuvliga och varma Malta!
Det var lite småtråkigt att komma hem till ett regnigt och kallt Sverige igår, men idag var ju vädret betydligt trevligare :) Våren är här!

Jag tänkte bombardera er med bilder i ett eget inlägg :)