Regn regn regn

Tisdagkväll och jag har placerat rumpan i soffan och dragit en filt över mig. Ute smattrar regnet mot rutorna och man börjar känna att det är kallare ute nu på temperaturen inne. Perfekt tillfälle att tända lite värmeljus och kanske ta sig en kopp té.
Vi har precis ätit middag och M gör sin del av köksarbetet, diskar. Vår fördelning fungerar bra, för det mesta. Jag lagar mat och han diskar.

Igår var det premiär för träningen för min del också. Började med ett stenhårt afropass. Det känns i rumpan idag kan jag lova. Oj så vi skakade. Men åh så kul!
På torsdag är det "latinamerikansk dans" (tydligen är de inte certifierade i zumba så då får det inte heta så). Blir intressant.

Nu har jag hunnit med att både prata med pappa i telefon och hänga upp tvätt i tvättstugen sedan jag påbörjade det här inlägget. Ska avlsuta så jag kan ge mig på att fixa lite med mina klor. Det är precis vad de har blivit, dags att korta ner lite.

Idag serverades det korvstroganoff med ris och en stoooor sallad till middag :)


relax

För att toppa min redan väldigt avslappnade dag så har jag hemmaspa:at lite. Jag köpte ju som sagt en choklad och apelsin ansiktsmask som luktade gudomligt och medan den verkade så tog jag mig ett varmt bad med badolja och tända ljus. Myyyys!

För att avsluta riktigt på topp (och lindra mitt chokladsug) fick det bli en kopp té och ett par chokladbitar.
Nu är jag nog redo att lägga mig och börja på en ny bok.

sweet lika chocolate

relaxzone


Fortfarande söndag

Dagen går fort även när man tar det lugn. Känns dock alltid lika skönt att vara någorlunda utvilad inför en ny arbetsvecka. 
Vi har precis ätit en god middag och jag sitter och dreglar till Top Chef -Just Deserts. Allting ser mumsfilibaba ut. Igår såg vi vårt favvo tårtprogram och då var det samma sak. Vi borde nog sluta titta på sånt.

Ska snart se på bitchiga hemmafruar innan jag tar mig en liten spakväll. Jag köpte en ansiktsmask igår med choklad och apelsin... ska bli spännande att testa den.

Ikväll blev det kyckling som fått marinera i egenfixad vitlökig marinad med ris, sallad och kall beasås.


Lizzy har verkligen en "sweet tooth" hon särskilt för glass. Hon kastade sig på min glass så fort M gav mig den. Hon fick dock klara sig utan att smaka. Choklad är giftigt för kissemissar.


Man behöver alltid uppdatera garderoben lite

Igår var vi ju på Väla som precis har haft nyöppning. Sammanlagt 40 nya affärer ska öppna och det har blivit rejält mycket större. Tror det har blivit mitt nya favorit shopping ställe. Ett stort extra plus är ju min favvo Accessorize. Det blev några inköp för att förnya garderoben lite och så åt vi en jättegod lunch. Det är så svårt att välja vad man ska äta när det finns ett 10 tal matställen på samma plats. Men vi körde på italienskt för denna gången.
Jag har en känsla av att det kommer bli ett par turer hit under hösten och vintern.

En söt blommig blus från H&M

En till blus, denna från Lindex

Höstens pjucks. Hoppas mina fötter kan leva med klackar.

 

Sen måste jag visa vilka finfina inköp M gjorde också. Bara för de var så himla snygga :)

Snygg skjorta från Esprit och snygg kavaj från H&M



Sunday is fun day?

Jag sitter och hoppas lite på att det ska börja regna igen så att vi inte behöver få för oss att vi måste gå ut och fixa i trädgården.  Samtidigt hoppas jag att det inte börjar regna, så att jag kan hänga ut tvätten eftersom vi inte har någon fungerande torktumlare.

Svårt dilemma.

Men att sitta inne och läsa medans tvätten hänger ute fungerar jag också, eller hur?

De senaste helgerna har varit ganska fullspäckade fredag och ibland lördag så det har gjort att söndagarna har blivit den heliga "ta det lugnt-dagen". Även kallad städdag vid vissa tillfällen.
Nästa helg är det dags igen och därefter ska jag åka på konferens i ett par dagar. Sen tror jag att vi kanske har en oplanerad helg ;)

Trotts detta så gillar jag att planera aktiviteter framåt och har redan bläddrat igenom höstens veckor i kalendern för att se vad vi har inplannerat och vad vi ska hitta på.

Nu ska jag fortsätta titta på inspelade avsnitt av "The Killing" och bläddra lite i "bibeln"*.

*varannan (troligtvis) svensks bibel över inredning


A special book

Hittade en fin liten bok-ask igår. Min tanke är att man kan lägga lite småplock i den som man behöver hålla reda på men gärna slipper se ligga och skräpa. Det fanns många olika motiv och två storlekar.


Grillfest

Igår kväll hade vi en liten reunion med det gamla jobbgänget hemma hos min chef. Hur kul som helst, vissa av tjejerna har jag inte träffat på flera år.  Vi snackade, grillade, åt en massa, spelade spel och blev myggbitna.  Efter en vecka av extrem trötthet var jag lite småseg och efter två öl hade jag kunnat sova gott. Men det var heltklart värt att vara där, trotts tröttheten. Jag tror vi var hemma vid halv två eller något sånt.

Jag kom att tänka på att det är lustigt hur man faller tillbaka i samma mönster som man hade för 2 år sedan på bara några timmar. När jag jobbade där var jag ganska tillbakadragen när vi var hela gruppen tillsammans. Det fanns några "energi tjuvar" som tog mycket plats och ville ha all fokus på sig. Sånna människor som jag upplever som att de tittar snett på en för att man inte passar in i "hm/vecko revyn"-modellen. Hänger ni med?

Jag har förändrats mycket sen jag fick mer ansvar på jobbet och började lösa mina egna problem osv. Jag står ut  med fokus på mig och har inget problem med att stå och prata inför ett större gäng. Visst det har jag gillat innan också, men där med sådana människor runt mig så gör jag inte det. Jag drar mig tillbaka istället.
Så jag valde istället att umgås med de som inte behöver ha allt ljus på sig och vi hade jätte trevligt!

Nu kanske jag framstället det värre än det var, jag vet inte. Men jag är hur som helst glad att jag har hållit kontakten med de som jag känner att jag inte vill förlora kontakten med.

Kameran var med men den glömdes kvar i väskan hela kvällen, jag som alltid brukar ta så mycket bilder.
Ni får med andra ord klara er utan ;)

Nu ska jag klia sönder alla mina myggbett som jag håller på att bli galen på.

P.s Idag har jag varit på shoppingtur, imorgon kan jag visa mina fynd ;)

Vilken talang

Ni måste lyssna på dessa två youtube klippen. Det är min jobbarkompis Ida som sjunger. Hur bra är inte hon?


vitaminas

Jag tror att jag behöver en redig vitamininjektion. 
Tänkte att min trötthet bara var för att jag precis kom tillbaka från semestern men är ju faktiskt inne på tredje veckan nu och det håller i sig.  Igår låg jag och halvsov på soffan och där är det ju ingen höjdare att somna så jag drog mig upp till sovrummet och somnade framför tv:n där. Kvart över nio.
Ikväll ska jag lätt hålla mig vaken riktigt länge, typ till 10. I rock!

Annars då? Det är intensiva dagar nu och jag hade aldrig pallat med det om jag inte hade jobbat med ett så bra gäng. Vi är proffs på att lösa allt kan jag lova.   Men trötta är vi allt om dagarna också. Många skrattanfall bara för vi är så trötta.

vitaminas!

 

Åh vad jag önskar att jag kunde ha en roligare blogg där jag inte bara skriver om hur trött jag är... Inspiration??


2011 - vi är faktiskt ganska moderna

Jag fick precis ett sms. Från min tandläkare om att jag har en tid där imorgon. Gu så bra! Sånna nymodigheter liksom. Dessutom så är de väldigt flashiga när man kommer dit. Man knappar nämligen in sitt personnummer på en dator när man kommer och på så vis checkar man in. Smidigt!  När jag bokade en tid fick jag ett kvitto (ja som på Ica) med tiden och datum och allt.

"Förr" i tiden så fick man ett vykort hem sen var det inte mer än så typ.

Annars är det bra, veckan är i gång och jag är som vanligt trött. Tisdagar är jobbigare än måndagar, så är det. Har kommit fram till att det är dags att ta tag i mitt liv igen, sakta men säkert. Jag hade ju ett "jävlar anamma" innan. Ska försöka hitta det igen tror jag.

Nej, jag ska gå igen den stora högen med reklam som lägligt nog alltid kommer löneveckan...

The flower

Kommer ni ihåg att jag köpte en blomma på vår bröllopsdag. Nu blommar den och är superfin.

Jag ger det en vecka, sen är den inte superfin längre.

Detta på grund av mina inte så gröna fingrar.

Just nu -superfin!


Lek inte med maten?!

världens lass med pannkisar (tur vi äter det så sällan för det är jobbigt att steka!)

Det började lite enkelt...

och avancerade sedan lite...

vilka konstnärer ;)

MrsE -that's me!


Take it easy

Även om segheten från igår är som bortblåst så orkar jag inte göra alltför mycket idag ändå. Lite snabb städning och sen har jag vilat upp mig i soffan. Suttit och drömt mig bort till fjärran länder och en ny höstgarderob. Först ska jag bara vinna en miljon så kan jag göra drömmarna till verklighet.

Alltid när jag har sovit borta så surar Lizzy lite. Hon brukar protestera genom att blänga på mig och lägga sig hos husse istället för mig. Alltid samma sak. I natt vaknade jag dock till när jag vända mig om och då flög hon upp till mig och la sig vid min mage. Alltid lika mysigt.

Nu ska jag se klart en b-tvfilm och sen ska vi steka pannkakor. Det lär ta en evighet, M skulle kunna äta typ 20 stycken till middag, sen är det lunch också.

Igår myste mina älsklingar


Festligheter i dagarna två.

Har varit ett par riktigt intensiva dagar så att blogga har inte riktigt hunnits med. Dels har jag jobbat jobbat jobbat och väl hemma har jag sovit. Härligt med vardag eller hur?!
Men i fredags efter jobbet fanns det ingen tid för att vila för då var det dags för 40 års fest för jobbet!
Det var verkligen en megafest. Hela företaget var inbjudna (Sverige, Danmark, Norge, Finland & Kina) och vi var ca 240 personer i ett jätte partytält. Det blev välkomstdrink, 3 rätters middag med bordsplacering och uppträdande/showande. Efter det så var det dans tills bussarna gick till hotellet för oss som bor en bit från jobbet. Vi sov på Ikeahotellet i Älmhult. Det blev inte många timmars sömn innan vi åkte buss tillbaka till feststället tidigt i lördags morse. Jag kan ju säga så mycket att jag inte mått så dåligt på morgonen på väääldigt länge (någonsin?) uj uj. Just nu är jag inte pigg på att någonsin dricka igen, men vi får se på fredag då det är fest igen hur jag känner.

Väl tillbaka så serverades det frukostbuffé för alla och sen var det dags för aktiviteter. Vi som hade lite ont i huvudet hoppades att det inte skulle bli alltför mycket fysisk aktivitet. Vi hade ganska tur ändå. Först skulle vi bli tilldelade en bokstav i företagets namn. Sen skulle vi snabbt ut på ängen och ta på oss t-shirtar i företagets färger och bilda företagets namn. Detta skulle vi lösa på 20 minuter för då kom det ett flygplan och tog bild på oss.
Ska bli riktigt häftigt att se detta sen!

Efter detta kom vi tillbaka till tältet och möttes av två engelska killar som har Drum Jam. Detta var så otroligt kul så ni anar inte. Först fick vi värma upp med lite yoga övningar och massera varandras axlar. Sen gjorde vi musik med boomwhackers (olika långa plaströr). Sen blev det riktigt häftigt. Då delades det ut trummar, maracas och alla möjliga roliga instrument till alla (kom ihåg att vi var över 200 personer). Så spelade vi zamba musik! Det hela slutade med att vi tågade ut ur tältet, spelandes och stälde oss ute på ängen och spelade i solskenet. Ni anar inte vilken häftig känsla detta var. Verkligen en upplevelse.

Dagen avslutades med lunch och tal av vd:n. Alla fick en kram och några små presenter.  Vilken fest!

När jag kom hem sov jag i 1,5 timme och sen spenderade jag kvällen i soffan, halvt om halvt vaken. 

Minna,Frida och Bea är laddade för fest

Party i tältet

Filosoferande över min nya frisyr

My sister from another mister -alltid vid min sida

Ett glatt gäng. Jessica, Sara, Ida & Peter.

t-shirten som alla fick i olika färger

 





Utmattad

Igår kväll när jag var relativt pigg bestämde jag mig för att imorn (idag) ska jag minsann på en ordentlig promis efter jobbet. Läget idag känns inte riktigt så. Har haft 2 fullproppade dagar med mycket röra och panikgrejer. Jag är helt slut. Just nu känner jag mig som en urvriden trasa ungefär. Dessutom är det bara tisdag. På fredag har vi jobbfest med övernattning. Puhh! Ett glas vin och sen sover jag gott.

Nej, det får bli middag framför tv:n i mysbyxor och sen ska jag sova riktigt tidigt ikväll. Typ 20 eller nått. Utvilad är målet, vi får väl se...

Jag känner mig precis lika trött och grå som jag ser ut.


Lugn dag

Söta Lizzytuss


Plan gick i lås :)
Vi var iväg på en liten shoppingsväng minsann. Mest rekognisering inför höstsäsongen men några småfynd blev det. När vi kom hem igen blev det en lite snabbstädning innan vi slog på "slappar mode". Känner mig lite oinspirerad för att blogga just nu, borde gå och lägga mig istället så jag är utvilad imorgon. Vi får väl se.

Idag serverades det italienska köttbullar i tomatsås med tagliatelle.


Redan Söndag

Godmorgon! Känner mig betydligt mer pigg idag i alla fall. Skönt! Tänk vad mycket sömn kan göra egentligen. Dagen idag får vi se hur den blir. Jag har en plan...

Girls Night Out

Frida, Minna & jag började med en drink hemma hos Minna

Vem där?

Frida och jag

en glad Sara

När Sara fyller på mitt vinglas ät det nästa ytspänning

vilka tjejer! Sara & Minna

Glada tjejer ute i natten

crazy


Idag tar jag det lite lugnt

Igår åkte jag till Sara efter jobbet och där hade vi lite inflyttnings/tjejfest innan vi gick in till stan där det var "festivaldax" med öltält osv. En rolig kväll! Många skratt och ett par glas vin blev det hihi. Tror vi somnade vid 3 någongång. Ganska segt imorse när vi vaknade men vi tog oss upp och gick till Subway och köpte frukost. En cola på det och man började känna sig lite som människa igen.
M kom och hämtade mig och sen åkte vi och tittade lite på torktumlare, vår har nämligen gått sönder. Nu fungerar det ju att hänga ut tvätten men när hösten/vintern kommer så måste vi kunna torka tvätten innan, gärna utan att ha tvätt i hela huset.

Känner mig lite piggare nu efter en lång varm dusch och med mjukisbyxorna på. Ska bli skönt att bara slappa i soffan och ta det lugnt ikväll. Sen somna i en renbäddad säng. Visst är det något särskilt med det ändå? Egentligen ska ju lakanen vara manglade men någon mangel har jag ju icke. Härligt är det i alla fall.

Lizzy var väldigt glad att matte kom hem igen. Hon gillar inte när jag sover borta.




Idag är det visst tisdag

Jag är på bra humör! Det är lagom att göra på jobbet just nu så det är skönt att komma tillbaka till och därför är jag på bra humör. Väldigt trött dock. Somnade alldeles för sent igår så ikväll är målet att somna "normal" tid.
Det är svårt att komma in i vardagen igen när man har varit ledig i 4 veckor.
Min tand är finfin nu, mycket finare än innan. Det var underbart när bedövningen släppte igår. Jag slapp dregelvarningen och fläskläppen.

Planen ikväll är att inte somna i soffan. Det är väl en lagom plan såhär en tisdags kväll? Jag skrev nästan fredagskväll, men vadå, det är ju snart fredag också :)

Vi har precis ätit en jättegod middag med lax, cous-cous/grönsaksröra och sås. Blev mycket nöjd med resultatet!

Visst ser det gott ut?

Den nakna sanningen, såhär ser det ut när jag geggar ihop allt. Vadå? Det ska ju ändå blandas i magen.





Bedövad

Nu är jag tillbaka i vardagen igen. Det värsta med dagen har inte varit att vara tillbaka till jobbet. Det var faktiskt trevligt. Det värsta och allra hemskaste var att jag fick tid hos tandläkaren. Bra då min tand störde lite i mitt vardagliga liv, typ när jag åt osv. Dåligt då det inte är min favoritsysselsättning precis.

Men jag blev riktigt positivt överraskad. Alltså, inte så jag vill få dit varje dag precis. Men både tandläkaren och sköterskan var urtrevliga och pratade med mig hela tiden. Jag fick till och med beröm (för vadå? jag låg och gapade och blundade typ). Dessutom blev det inte alltför dyrt för det behövdes bara skrapas lite och fyllas på. Men iom de inte visste så fick jag bedövning. Tydligen pratar jag väldigt roligt och jag får för mig att det ser ut som att jag har fått världens största fläskläpp. Hoppas att det släpper någongång så jag kan äta.

Såhär glad är jag just nu :)


Det var den söndagen det

Dagen har verkligen sprungit iväg. Jag har inte gjort särskilt mycket alls. Suttit i soffan och tittat på film typ. Lagom slappt sista dagen på semestern, eller hur?! Vi åt en riktigt mumsig middag i alla fall. Hemmagjord pizza med mozarella och chorizo. Jag lyckades med konststycket att bita av en tand när vi åt. Yeey! Har typ en spricka i tanden nu så det får bli att ringa till tandläkaren imorgon. Gillar inte att gå till tandläkaren alls. Tar hellre och lämnar typ 10 blodprover eller får 10 sprutor. Blä!
Men jag ska nog överleva, det blir väl värre för plånboken.

Utöver det går vi mest runt här och rullar med tummarna, väntar på att kunna gå och lägga oss. Visst vi kan lägga oss nu, men då ligger man bara och vrider och vänder på sig i flera timmar. Det kommer vi ju ändå göra. Så är det alltid när man ska göra något nästa dag och gå upp tidigt.  Varför ska det vara så?

Bjuder på en bild på kvällens middag. Kluttade på lite av gårdagens bea sås som fanns kvar. Mums mums!


Tour de France - bildbomb

Nu äntligen ska ni få se lite bilder från vår semester i Frankrike! Det tog lite tid men det är 1000 bilder att gå igenom, för jag tror inte ni pallar med alla dem, hehe.  Varning i alla fall för bildbomb :)

Första hotellnatten (i Tyskland) spenderade vi här. De hade temarum. Vi fick ett "popart"-rum.

Tyskarna har himla stora kuddar.

Frankrike!

En återkommande frukost

När vi var i Rouen hittade vi denna skapelse. Intressant ;)

Notre Damm katedralen i Rouen

Platsen där Jeanne D'arc brändes på bål

Minnesmonument för Jeanne D'arc

Så otroligt vackert. Etretat heter bryn.

Promenaden upp till toppen av klippen var liiiite jobbigt. Väldigt brant och varmt.

Men helt klart värt "promenaden".

Sånnahär stod lite varstans, i rondeller, vid vägkanten eller vid ett monument.

Delar av Mullberryhamnen som finns kvar vid Omaha Beach

Den amerikanska kyrkogården

M åt god aborre en kväll

Jag åt Moules marineres och frites. Smarrigt!

Jag vid Omaha Beach

M på en del av Mullberryhamnen

Ett vackert kyrkfönster i kyrkan i St Mere-Eglise

Ett fint b&b som vi bodde på. Tanten som hade det pratade ingen engelska, men vi gjorde oss förstådda.

Vacker utsikt!

Vacker utsikt från en special trädgård...

Christian Diors barndomshem och trädgård

Mont Saint Michel

Trånga och mysiga gångar innanför murarna

Vackert

Ett bekant namn

Sista natten spenderades i Bremen, då passade vi på att shoppa lite också :)

En blåsig båttur påväg hem.


 


Paradise Blue

Den här färgen får mig att tänka på värme, stranden, medelhavet. Ja allt ljuvligt som man inte kan få när man sitter instängd på ett kontor. Tänkte att den kanske skulle pigga upp mig lite. Inte för att jag känner mig så pass nere över att komma igång med vardagen igen. Ska bli lite skönt faktiskt.


Sista semesterfrukosten

Sista semesterdagen tänkte vi att vi skulle mysa till det lite extra så vi hittade en förpackning med "gör egna croissanter". Tjoho! Dock blev inte riktigt smaken inte precis som vi vill ha dem men det var gott i alla fall. Jag tror att det blir godare om man har något i dem innan de åker in i ugnen.

Just nu sitter jag och tittar på ett program om bröllop i miljonklassen. My god vad jag vill gifta mig igen. Vill liksom återuppleva allt. M är inte lika pigg på det, dessutom har vi tyvärr inte en miljon som ligger och skräpar. Typiskt!


Godmorgon Söndag!

Var i valet och kvalet om jag skulle passa på att ta en sista sovmorgon idag eller om jag skulle gå upp så jag är trött ikväll när jag vaknade vid 8. Eftersom alla andra sov gjorde jag det också.  Nu sitter vi och ser på Disneydags och inväntar att frukosten ska bli klar.

Idag är en såndär dag (tråkväder) som man antingen spenderar inomhus i soffan eller åker iväg och shoppar någonstans. Vi valde soffan. Tråkvädret får mig dock att bli väldigt sugen på att shoppa höstkläder. Är det bara jag?

Nu ska jag kolla om det kanske är dags för frukost, eller kanske brunch, med tanke på vad klockan är.


Fast i en bra bok

Jaha, så var typ lördagen slut då. Vad har jag gjort idag? Inte mycket alls. Vi började med att ligga och dra oss i sängen i nästan 2 timmar. Soft! Började på en ny bok :) Sen gick vi en PW till sockertoppen som min syster kallar det och köpte lördagsgodis. Dubbelmoral eller förebyggande? Jobbig var promis och gott var godiset i alla fall.

Sen har jag fortsatt och läsa min bok, tog en liten paus för lunch och sen fortsatte jag tills det blev dags för middag, laga och äta maten och sen medans M satte igång en film läste jag ut min bok :)
Så bra! Kan varmt rekomendera den.

Har nog dock fått "läsaxel" för efter att ha vridit runt mig i fåtöljen i hundra olika ställningar har jag nu jätteont i min axel. Typiskt!

Kan som sagt varmt rekomendera denna!


Tårtbranchen

Har fastnat framför TLC och Cake Boss och Tårtdekoratörerna. Helt sjuka tårtor som de gör. Tänk om man kunde göra dessa. Jag kan baka så att det smakar bra men av någon anledning blir det inte särskilt snyggt det jag gör, inte alltid i alla fall. Iof kanske deras tårtor smakar skit eftersom de verkar lägga all tid på dekorationerna.
Men de smakar särskilt lika bra som de ser ut.

Vore inte det underbart om man hade denna talangen och kunde öppna ett litet bageri som specialiserade sig på flashiga och roliga tårtor? Drömma går ju!

Min drömtårta tror jag. Vem gör den till min födelsedag nästa år??

Bilden kommer härifrån.




Homemade




 

Ikväll har vi försökt oss på att efterlikna hamburgarna som vi åt sista kvällen i Frankrike. Vi prickade inte riktigt in den exakta smaken men det är ju ganska omöjligt. Blev hur gott som helst i alla fall. I burgarna är det en skiva chorizo och chèvreost som har fått smälta halvtomhalvt.

Jag tycker absolut att ni ska testa det :)

 

Nu blir det film här och lite popcorn, ölen är redan öppnad.  Får se om jag kanske går igenom Frankrikebilderna och lägger upp lite här senare.


Bokmal

Jag har perioder då jag "äter" böcker. Ja, inte bokstavligen då. Men jag läser mycket. Under ledigheten så har jag plöjt igenom ett gäng i alla fall. Jag fick för mig att det var 4 stycken men jag lyckas inte komma på vilken den fjärde skulle vara så 3 är det i alla fall. Har en till som jag har tänkt komma igång med, en av mina favoritförfattare, men på engelska så jag måste koncentrera mig lite mer. Imorgon blir nog en bra dag att börja med den tror jag :)

Malin & Henrik - var ganska lättsam om ett par som träffas mitt i skilsmässa och bla bla.
The Carrie Diaries - Man får följa Carrie i SATC innan hon kom till NYC som tonåring
En Dag - Helt klart bäst av dessa 3. Ni måste läsa den, SÅ bra! Kommer dessutom som film i höst.

Det roliga tar alltid slut

M och jag pratade i förra  veckan om att vi har gjort så himla mycket på vår semester. Bara under vår 1,5 vecka i Frankrike såg vi och upplevde så himla mycket. Den här veckan har helt och hållet handlat om att vara hemma och fixa lite och samtidigt slappa. Tiden börjar gå mot sitt slut och nu är det bara 3 ynka dagar innan det är dags att börja jobba igen.

Men semestern har varit underbar och på ett sätt kan det vara skönt komma in i vardagen igen även om jag vet att den kommer bli sjukt stressigt i ett par veckor. Jag ska försöka behålla lugnet, vi får väl se hur det går.

Jag ska i alla fall passa på att njuta de här sista dagarna. Huset är städat och jag har en bok, några filmer och några tv-serier som lockar mig. Underbart!


Baka baka liten kaka

Jag passade på att ha lite bakterapi när vi ändå hade regnigt och ruskigt ute. Jag blir på något sätt lugn när jag får baka och hålla på. Shoppa är en annan form av terapi som jag gillar men den har lätt en förmåga att kosta pengar.

Lite bullar


kaggeboformar

zombiemuffins

banan och vit choklad

 

Nu är frysen fulladdad och vi är redo att ta emot gäster som vill fika :)


 

 


Svärmors betongprojekt

Förra året hade min svärmor Karin och jag en plan. Vi skulle ha ett litet betongprojekt under semestern. Det bidde inte riktigt så. I år tog hon saken i egna händer och har pysslat med sitt projekt hela semestern. När vi var där och hälsade på fick vi med oss några saker hem och på vår bröllopsdag fick vi en bild på en present som hon gjort till oss. Superfint blir det och jag har flera små idéer om vad man skulle kunna göra. Kanske får det bli nästa sommars projekt för mig?

ljusen jag köpte på Ikea passade perfekt

mer ljus :)

fina små detaljer

bröllopspresent

ser ut som en liten bakelse :)


Tankar

Några saker som jag har kommit fram till:

- Om man läser en "jag kan inte sluta läsa"-bok så tar den ju faktiskt slut snabbare, eftersom man inte kan sluta läsa den.

- Min nya absoluta favoritglass är delicatobollsglass. My god! Den var så god, med bitar i och allt. Undrar om det går att köpa i stora lådor?

- Det går inte att köpa färska jordgubbar längre, vad hände? Jag som ville köpa och göra sylt och sagt.

- Det går att köpa färska jordgubbar utanför citygross, men den "damen" som säljer dem ser ut som hon ska bita huvudet av dig om du kommer för nära. Vad hände med att ungdomar sålde jordgubbar som sommarjobb? De brukar ju mest se uttråkade ut, inte farliga.

- Tiden går fort när man har roligt, men snart är semestern slut :(

Gårdagen

Vilken härlig bröllopsdag vi hade igår :) Perfekt väder fick vi dessutom!

Vi började som vanligt med en powerwalk, skönt att vi har började få en liten rutin på det. Tror dock inte att jag kommer gå upp tidigare för att gå när jag börjat jobba igen utan då får det bli kvällspromenad istället.
Efter promisen i alla fall åkte vi iväg och åt lunch på ett av våra favvoställen. Alltid lika gott! Sen köpte jag mig en blomma i bröllopspresent, näe haha. Jag köpte en blomma att ha ute på trappen för den som bodde där dog, överhettad eller dränkt, det vet jag inte. Tyckte dock att M inte behövde köpa mig någon blomma utöver den :)

Vi fortsatte vår tur med att äta glass i solen och handla lite inför kvällens middag.

Väl hemma öppnade vi bubblet, åt mumsiga räkor med goda tillbehör och såg på film. Perfekt! Kändes faktiskt skönt att inte gå ut och äta, det har blivit mycket sådant under de tre första veckorna på semestern så en mysig middag hemma var precis vad vi behövde.

Maken min på Pecorino

Räkor som jag skalade i förväg och en massa annat smått och gott.

Jag bakade en mumsig kaka till efterrätt och även fika idag :)

Härligt ljus ute på kvällskvisten :)


Den andra Augusti - för 3 år sedan

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det vår 3-åriga bröllopsdag!

Kommer ihåg hur stressad och nervös jag var inför den stora dagen, men allting gick ju bra och det var en underbar underbar dag.

Hos frisören och blir fin :)

Nygifta :)

Våra fina glas som vi fick :)

En svängom med pappsen

Trevligheter som väntade på hotellrummet


Dagen idag har än så länge varit toppen bra, nu hoppas vi att resten av dagen och kvällen blir lika bra :)


Sommarjobb

Har ni märkt mitt tema på rubriker? Jag skyller på att jag har semester och då har man bara sommar och sol i tankarna.

Idag har mitt mantra varit jobba jobba. Fast inte som jobba jobbet liksom utan som jobba i trädgården. Okej, inte riktigt hela dagen men i alla fall. Vi började med att gå en frisk (läs svettig) sommarpowerwalk. Jag informerade M om att det är en PW om man flåsar och typ inte kan prata, vilket jag gjorde (flåsade alltså) när jag berättade det. Har dock märkt att vi verkligen bor i en liten liten by, tyckte att vi gick runt nästan överallt och vad fick vi ihop 4,5 km. Kändes som minst en mil.

När vi kom hem varvade vi ner med frukost ute i skuggan och sen påbörjade vi dagens arbete. Trädgårdsarbete för att vara exakt. Vår grusplan har blivit invaderad av gräs och annat lustigt som fått för sig att växa upp. Nu har vi i alla fall fått bort allt ogräs från båda gångarna, bara den stora planen kvar. Den sparar vi till en annan dag, jag menar så vi inte sitter sysslolösa då.

Mitt i allt ryckande kom grannen farandes på sin åkgräsklippare och frågade om han skulle ta vår gräsmatta också när han ändå höll på. Hur bra granne liksom? Kan man ta med dem när man flyttar?

Efter en liten lunchrast fick jag mega bauta huvudvärk och gick in och la mig i det "svala" vardagsrummet. En timme senare vaknade jag tröttare än innan men utan huvudvärk. Säkert vätskabrist, trotts att jag hält i mig vatten. Men jag spurtade lite senare på eftermiddagen med att frisera lite växtligheter och köra med trimmern i en rabatt.
Jag vet, man borde rensa ogräs förhand istället men vad tusan, det var bara ogräs typ och det såg ut som f-n. Nu ser det finare ut :)

Roligast med denna bilderna är nog att jag har Ms jobbarskor på mig. Typ 5-6 storlekar för stora.

Jag jobbar faktiskt på riktigt också, posar inte bara ;)