Red

Fick ett infall och slängde i lite röd färg i håret.

Change is god!


Julafton

Då var julfirandet nästintill över för i år. Tydligen tyckte tomten att jag hade varit väldigt snäll i år, med tanke på hur många fina klappar jag har fått.

Vi hade en mysig julafton med familjerna, god mat, glögg och musikfrågesport.  Juldagen är nog den dagen då man känner sig som mest pluffsig på hela året. Så mycket mat och annat gott som man stoppar i sig hela tiden.
Dock är det ju bra att man blir lite extra taggad för att börja sitt nya liv 2012, för visst ska man alltid det? Det ska jag i alla fall göra denna gången, mindre stress (man kan ju drömma) och mer hälsosamt tänk. Träningskort ska införskaffas..

Men tillbaka till julen och allt mysigt med det, för vi har ju faktiskt nästan en vecka kvar av året att njuta på ;)

Jag är lite julfin

julgranen

Tomen läser på klapparna

M öppnar en spännande juklapp

efter klapparna och efter maten bidde det lite vin...

min fina familj


Julledigt

Som ni märker har jag tagit det lite lugnt med bloggandet. Det har varit en intensiv vecka på jobbet och orken har inte alls funnits. Men nu ska jag vara lite ledig och bara slappna av och stressa ner.

Bara njuta och bara vara liksom.

Vi får se om det blir någe mer innan årsskiftet...

God Jul till er alla i alla fall! Hoppas att ni går det riktigt underbart mysigt med nära och kära!


Gotti

Nu har jag gjort lite julgodis. Det var ungefär vad jag orkar med idag.

Det känns som att mitt huvud är fullt av snor och det kommer gå åt en hel regnskog innan jag är frisk. Köttbullarna nerprioriteras därför. Tror jag. Ibland kan man ju få en såndär energikick så man bara måste göra något. Då kanske.

I år är nog första året någonsin då jag inte riktigt hunnit komma in i mitt vanliga julbuzz. Jag brukar vid det här laget bo i julifierat hus och ha en massa juligt pyssel och fix på gång. Men i år bidde det inte riktigt så.

Julgodiset jag har gjort är i alla fall skumtomtefudge och oreofudge. Enkelt att göra och riktigt smarrigt!


Fjärde Advent

När jag tittade ut i morse så hade det minsann snöat! Mindre en vecka till julafton dessutom :)

Igår handlade vi nästan klart alla julklappar. Himla skönt! Dessutom var det inte överdrivet mycket folk ute. Trodde det skulle vara värre.

Avslutade dagen med att slå in alla julklappar och titta på julfilmer.

Idag ska jag göra köttbullar och lite julgodis. Och vårda min nya vän, förkylningen.
Den kom ju ganska olägligt, nästa vecka är nämligen en jobba järnet vecka.


Tid

Tiden går verkligen fort när man har roligt!

Det har varit ett par fullspäckade dagar med en hel del jobb men jag har hunnit med lite annat också.
Igår var jag på lille Ds luciafirande på förskolan. Mysigt!
Det har blivit lite julklappsshopping också.
Imorgon drar jag mig hemåt igen och idag har jag insett att det är jul, väldigt väldigt snart!


Tredje Advent

Hade en jätte rolig kväll igår när vi firade Ganni som har fyllt 30 :) god mat och väldigt mycket skratt blev det. Kom inte hem alltför sen men ändå känner man sig lite seg idag. Det har varit mycket igång de senaste helgerna.
Men jag tycker det är kul när det händer mycket.

Nu är jag nästintill färdigpackad och redo att bege mig till tåget.
I eftermiddag blir det förhoppningsvis lite julklappsshopping med syster yster.


Lördagsbestyr

Inser nu att eftersom jag sov så dåligt i natt så är jag hur trött som helst. Borde kanske ha sovit lite längre eller sovit middag eller nått.
Smidigt att inse det en timme innan man ska åka iväg. Suck!

Jag har dock bestämt att det inte får bli en alltför sen kväll. Måste upp imorgon och packa det sista innan jag åker.

Mycket att tänka på!

Idag har jag gjort ungefär hälften av det jag hade tänkt. Granen och jul
Lull-lullet ligger fortfarande i förrådet. Men juldukarna är på och pepparkakorna är bakade. Dessutom är huset städat. Det andra får väl vänta tills jag kommer hem igen. Tror inte M får för sig att plocka fram det själv nämligen ;)


Nu är det dags att sminka bort påsarna under ögonen och rycka upp sig lite.


Ruggigt

Igår somnade vi med strömavbrott. När vi vaknade var det fortfarande mörkt och KALLT. 16 grader visade termometern. Man var inte så lockad att gå upp ur sängen, men iom att vi inte har lärt Lizzy göra och servera frukost på sängen så var det bara att gå upp.

Nu har vi tänt en himla massa ljus och M eldar. I köket huttrar vi lite extra med 14 grader :(
Jag har till och med fuskat och tänt det tredje ljuset ;)


Mystorsdag

Idag har varit en jobbig dag, mycket att göra och alldeles för lite arbetstimmar att få det gjort. Men det är bara att göra sitt bästa och tänka positivt. Sen är "att göra" listor guds gåva till människan, om man nu är en människa som gillar listor. Det gör jag.

Men även om det var en tung dag så kunde jag åka hem i tid och laga mat utan att stressa ihjäl mig. Sen, efter maten för att sänka min puls lite tappade jag upp ett skumbad. Hääärligt! Nu är jag utvilad i kroppen och efter en god natts sömn så kommer även huvudet att vara det, för en stund ;)

Imorgon är det ju dessutom fredag och sen är det helg. Woho! På lördag ska jag på 30-års fest och på lördag tar jag tåget norröver. Ska iväg på lite jobbgrejs och passa på att träffa lite familj samtidigt :)

Saffran

Försökte blogga i måndagskväll men fick det inte att fungera :(
Mitt lilla äventyr var i alla fall en tur till shopping meckat Ullared. Blev lite julklappsinköp och lite annat smått och gott.

Ikväll har jag varit i fullgång här hemma, är helt utmattad nu. Jag har nämligen bakat. Hade tänkt mig lussekatter men fick för mig att de är tråkiga, så det fick bli saffransbullar. Dels med bara vanilj i och dels som min mamma gjorde dem med mandelmassa och russin.


Första snön

Vaknade till någon gång i morse av att M ropade att det snöade ute. Sen somnade jag om :) men nu är jag minsann vaken och sitter i soffan med en kopp té.

Försöker att inte tänka på allt jag egentligen skulle behöva göra på jobbet. Det kan vänta tills imorgon. Det är dock svårt att bara släppa allting, men jag ska försöka iaf.

Min plan idag är att bara slappa på förmiddagen och sen ge mig ut på äventyr... :)


Mysljus

Det blir ett så varmt och mysigt ljus när man tänder en massa ljus och släcker alla lampor. Jag känner lite julmys känslor nu faktiskt.
Tänk dock bort tv:n... Den är nödvändig men inte så mysig ;)


Inflytt/födelsedagsfest

Igår var det partaj hos Sara. Kombinerad inflyttnings och födelsedagsfest. Hade hur kul som helst och tiden gick så himla fort, helt plötsligt var hon 2 och vi insåg att vi var ganska trötta allesammans. Jag sov kvar hos Sara och i morse när vi hade tagit oss upp blev den en mumsig frunch medans man sakta piggnade till.

Resten av dagen har jag gjort ungefär ingenting. Hade tänkt baka lussekatte idag, men har varken lust eller ork. Så jag skjuter lite på det. Blir en lugn kväll nu istället. Skulle kunna somna redan nu tror jag. Imorgon är jag faktiskt ledig från jobbet :) Så då ska jag unna mig en liten sovmorgon hade jag tänkt mig. Inte för lång dock, det blir så jobbigt på tisdag då när jag måste gå upp som vanligt. Imorgon ska jag dessutom ut på äventyr :)

Det togs lite dåligt med bilder igår men ett par blev det i alla fall...

Piffade och redo för party!

Minna, Sofie, Ganni och Anneli

Födelsedagstjejerna :)


Party-Lördag

Igår var jag helt utslagen och försökt typ hålla mig vaken genom Idol. Men nu känner jag mig utvilad och taggad för party ikväll.
Men innan dess så ska det inhandlas mat och en liten sväng på systemet :)


Utan Rubrik

Jag har sån jäkla träningsvärk ska ni veta!  Jag har ont i muskler jag knappt viste att jag hade, jag kanske har skaffat dem igår när jag tränade. Hur som helst så var det himla skönt att röra på sig lite. Ska försöka mig på ett par pass till innan jul, vi får väl se hur det går med det.

Tiden går i alla fall fort och nu är det snart helg.

Bidde ett ganska fantasilöst inlägg, men jag tappade inspirationen mitt i skrivandet...