Tisdag

Alltså jag kan inte släppa att tisdagar verkligen är en tråkdag. Helgen är nästan precis slut och det är långt till nästa. Dessutom har det varit en såndär jobbig dag på jobbet, mycket att göra. Väl hemma har jag hållit mig sysselsatt hela kvällen tills nu, så att jag inte somnar på soffan, som jag har en förmåga att göra.
Imorgon har jag dock bokat in mig på ett träningspass efter jobbet. Woho! Ska bli skönt att träna av lite frustrationer.

Nu ska jag slappa i soffan utan att somna.....

Tisdag

Alltså jag kan inte släppa att tisdagar verkligen är en tråkdag. Helgen är nästan precis slut och det är långt till nästa. Dessutom har det varit en såndär jobbig dag på jobbet, mycket att göra. Väl hemma har jag hållit mig sysselsatt hela kvällen tills nu, så att jag inte somnar på soffan, som jag har en förmåga att göra.
Imorgon har jag dock bokat in mig på ett träningspass efter jobbet. Woho! Ska bli skönt att träna av lite frustrationer.

Nu ska jag slappa i soffan utan att somna.....

Efter stormen

Det var en rejält blåsig dag och kväll igår. Ibland trodde vi nästan att huset skulle lyfta. När jag somnade vid 23 så hade vi strömavbrott och jag höll på att bli galen av rullgardinen som dunkade av blåsten.

I morse hade vi el igen och på väg till jobbet var det slalom som gällde. Träden som låg över vägen var juni alla fall itu sågade. Alltid något!

Nu hoppas vi att nästa storm dröjer läääänge!


Juleljus

Nu har vi julifierat lite mer här hemma. Det är så mysigt med alla stjärnor och ljusstakar. Att det dessutom stormar och är grått ute gör det mysigare inne.


Nya pjuks

Igår var vi på en liten shoppingtur och då hittade jag minsann ett par nya skor. Är mycket nöjd med dem. De är ju lite mer "rejäla". Endast 300 kr!


Första Advent

Idag väntas det storm, eller till och med orkan. Det har blåst och regnat rejält sedan igår så det känns som att det kommer blåsa riktigt mycket!

Igår kväll var M, jag och pappa + sambo på julbord. Det var ett lite speciellt julbord, i western anda.
Man satt vid långbord, på sittbänkarna låg det djurpälsar och det var ett band som spelade en massa Johnny Cash, Elvis och country.

Delvis fanns det allt det "vanliga" på julbordet. Men de hade även ett viltbord. Där hittade man björnpaj, rökt ren, vildsvinskorv, älgytterfilé och lite annat smått och gott.
Björnpaj var faktiskt gott, men jag kunde inte låta bli att ha dåligt samvete när jag åt det.

Vi var i matkoma när vi åkte hem och sa att vi inte skulle behöva äta något alls idag. Men magen kurrade konstigt nog när vi vaknade.

Pappa åkte hem för en stund sedan, de ville slippa undan det värsta ovädret. Vi ska plocka fram lite mer jul här idag och sen slappa lite :)


TGIF

Härligt med fredag och helg!
Efter jobbet kom pappa med sambo hit och sen har vi ätit gott och tittat på Idol. Alla har suttit jätte trötta i soffan och nu tror jag att vi ska ta och sova lite.
Man orkar liksom inte så mycket på fredagar längre... Eller har man någonsin gjort det?


Julifiering

Idag har äntligen mina julkänslor gett sig tillkänna. Som jag har väntat på dem... varit lite orolig att de skulle ha svikit mig till och med, men näe. Jag älskar julen och allt som hör till! Det har bara varit lite trögstartat i år... Men idag har jag pysslat klart min dörrkrans. Jag köpte den grön och grann och så har jag dekorerad själv. Blev riktigt nöjd, även om det blev lite snett och så. Det måste ju se lite hemmagjort ut.

Sen tog jag överblivna apelsiner som jag hade torkat och la dem i min fina glaskupol som jag köpte för ett par veckor sen. Det blev väldigt piffigt. Slängde i ett par kanelstänger också.

Nu sitter jag och längtar efter att få upp alla stjärnor o ljusstakar i alla fönster och baka pepparkakor, sen längtar jag tills jag ska baka pepparkakor och dricka en massa glögg, och slå in julklappar, klä granen, öppna julklappar, äta jul mat så det proppar ut ur öronen och lyssna sönder alla jullåtar!

Älskar't!

Lite piffig är den väl ändå?

Okej, det ser bättre ut i verkligheten än på bild - faktiskt!


Me and my Mac

Vilken bergodalbana denna dagen har varit. Mitt humör har gått upp och ner och mot slutet av dagen satt jag mest och skrattade åt allting typ. Det passade perfekt att åka hem lite tidigare. När jag kom hem hade jag massor med energi, diskade, tvättade och läste ut min bok. Sen kom M hem med min nya dator. Woho!
Kan ni förstå glädjen, här har jag suttit med gamla bettan som har försökt att kämpa på genom alla min svordomar och hårda knapptryckningar.  Jag välkomnar min nya sötnos som ännu inte fått en namn... dock så inser jag att min Mac vana är ganska begränsad, på gymnasiet hade jag ganska bra koll. Men nu, ett par år senare är jag lite sämre på det.

Men jag har sagt till M att jag vill lära mig den själv, han skrattar åt mig och sa att jag inte skulle svära så mycket i så fall. Än så länge har jag inte svurit.

den nya favvisen!


Huslig

Idag har jag verkligen varit huslig!
Jag har tvättat nästan all smutstvätt vi hade, tvättat de fönster som var mest skitiga och så har jag bakat en massa!

Köpte en ny muffinsform igår på Ikea, var ju tvungen att premiär använda den. Blev hela 3 satser muffins, så nu kanske jag får ta med lite till mina goa jobbarkompisar imorgon :)

Just nu har jag två plåtar med saffrans biscotti, tror dock jag hade behövt ha i dubbelt så mycket saffran. Men ibland får man ju testa sig fram.


Söndagsmorgon

Inleder denna dagen med en sen frukost bläddrandes i lite inredningstidningar som M lånat hem från jobbet.

Idag känner jag mig väldigt huslig, ska nog tvätta ett par fönster och baka lite.


Breaking Dawn

Jag har ju glömt att berätta i jag i onsdags var på bio efter jobbet och såg Breaking Dawn. Som jag har längtat!
Och inte blev jag besviken heller, den var ju så bra! Nu var det ett tag sedan jag läste boken och visst, det saknades mycket från böckerna men så blir det ju när man gör film av bok.

Tycker det känns väldigt tråkigt att man får vänta ett helt år på de sista filmen. Men under tiden kan man ju se de andra om och om igen :)

Nu ska jag bläddra lite i vår bautahög med tidningar innan Så mycket bättre börjar.

Ha en mysig kväll!

Maskros

Idag har vi köpt något som jag har velat ha väldgt länge. Vi var en sväng på Ikea och då fick en finfin maskroslampa följa med hem. Jag kom fram till att jag kan se det som en namnsdagspresent, för idag har jag nämligen namnsdag :)

När vi kom hem satt jag i soffan och tittade på när Mattias monterade ihop den, sen var det bara att trycka dit alla blommorna. Det blev SÅ fint! Imorgon ska vi ta fram vår vita klädsel till sofforna också, ännu mer förändring! Knns skönt eftersom vi kommer få bo kvar här ett tag till som det ser ut nu.


Middag med New York tema

Jag och tre vänner har kommit på att vi ska ha lite "halv åtta hos mig"-kvällar. Igår var första kvällen och det var jag som var först ut.
När tjejerna kom serverades det mimosa (bubbel och apelsinjuice) i champagneglas och lite snittar. Tanken här var då att det är lite som på "Upper east side".
Sen gick vi vidare och åt hemmagjorda hamburgare med ost och bacon, till det serverades det hemmagjord pomme och öl/vin.
Efter det fick maten sjunka ner lite innan vi gav oss in på efterrätten, New York blueberry cheescake! Mums!

Det blev en jätterolig kväll och imorse, när jag hade vaknat vid 10:30 ;) hade jag lite smått ont i huvudet. Men det var inget som lite frukost och ett besök på Ikea kunde råda bot på.

Lite snittar

Mimosa

Burgare med pomme

glada tjejer :)

New York blueberry cheescake

 


Excuse me

Vi fick inte ha några ursäkter för att slippa träningen idag sa vi. I lördags. Idag bestämde vi oss för att eftersom ingen av oss faktiskt hade någon lust att gå på Afron, så struntade vi i det.

Helt utan ursäkter ;)

Känner att jag är lite trött på att bara vimsa runt i en timme så. Man blir svettig, men jag känner inte i musklerna att jag gör något. Därför tappar man lusten lite.
Nästa vecka ska jag kanske följa med Sara på Bodypump, då blir det minsann som förr!


Stackars mig...

Ojoj! Jag tror att mina armar ska gå av och innan dess ramlar nog mina fingrar av en efter en.

Vi var ute och krattade löv förut och det känns nu. Förutom ont så fick jag dessutom blåsor på fingrarna.

Jag hoppas att jag kan röra armarna imorgon i alla fall ;) ska ju träna afro. Min granne och jag sa i lördags att vi inte får ha några ursäkter... Vi får väl se om vi kan hålla det!


Julmarknad

Åh vilken mysig dag vi hade igår. Jag försökte mig på att blogga från mobilen igår men bilderna var så stora så det fungerade inte riktigt.

Vi tog det i alla fall lugnt på förmiddagen och framåt lunch åkte vi til Huseby och julmarknad. Vi började med att äta julbord (hur gott?!) och sen strosade vi runt och tittade och provsmakade en himla massa gott. Vi köpte lite smått och gott så klart.
Vi var fortfarnade kvar när det blev mörkt och det var hur mysigt som helst med alla lampor och ljus.
Jag är himla julsugen nu faktiskt!

Finfint väder hade vi!


Vi träffade en riktig fårskalle :)

image description
Var tvungen att testa ett kanderat äpple. Gott men väldigt sött!


En fin liten kör :)


Det blev ett par påsar att bära på...


Fiiint!

Fars dag

Idag skickar jag en kram till världens bästa pappa!
Kom ihåg att fira era pappor idag!


Lördagsmorgon

Vaknade vi sju och var hur pigg som helst. Eftersom Ms föräldrar är här ville jag inte riskera att väcka någon, så jag låg och filosoferade lite. Vips så vaknar jag upp och klockan är 9. Skönt!

Nu får jag inte sova mer!
Istället är det väl dags att gå upp och göra sig i ordning. För idag ska vi på julmarknad. Det är hög mysfaktor på det! Dessutom är det blå himmel och lite minusgrader, så det känns jag nästan vintrigt.


Bilden är från ett tidigare års julmarknad, dock inte samma ställe. Geggigt värre!


Nu så...

Top Model på tv och popcorn i en skål i knät.
Let the relaxing begin...


Stressa av

Jag måste se till att stressa av lite. Jag jobbar ganska mycket och är ofta tidigt på jobbet. Jag har att göra men jag känner att jag inte kommer orka med resten av vintern ( då det verkligen kommer igång) om jag inte varvar ner lite lite i alla fall.

Jag blir lätt rastlös också, så jag kan liksom inte bara vara ledig en dag, utan att ha något att göra. Särskilt inte när jag vet att jag har saker att göra. Sen att jag trivs så himla bra och har så kul på jobbet är ju kanske en del också.

Men nu tänkte jag försöka att inte vara så tidig till jobbet i alla fall. Ta lite sovmorgon, äta frukost i luuugn och ro... Då börjar jag dagen i lugnets tecken och kan förhoppningsvis behålla det resten av dagen.

Vi får se hur det går...


TråkMåndag

Måndagar är inget roliga alls. Visst efter en seg helg är det lite skönt att komma iväg till jobbet lite och träffa folk och hålla sig sysselsatt, men det är ändå en såndär jobbig dag. Man är trött, kanske lite grinig och bara seg efter att ha varit ledig.

Dessutom tror jag att herr förkylning håller på att slå sig ner i min kropp. Det har börjat med de där små symtomen, snörvel, ont när man sväljer, man fryser/blir varm om vartannat. Så för att undvika ett långvarigt besök tror jag att det får bli en vitaminboost närmaste dagarna. Försöker direkt komma på om vi har vitaminer hemma, men det är nog lite dåligt på den fronten.
Jag får införskaffa något imorgon om det håller i sig. Det är ju lagom lyckat att bli sjuk när vi kommer in i en ny högsäsong på jobbet.

För att switcha om helt och bli positiv så måste jag säga att jag älskar min höstiga design och särskilt då bilden i min header. Så hösthärlig! Dessutom är jag lite glad för i helgen ska jag på julmarknad. Yeey! Nu börjar julpirret komma...

Ska ställa ner datorn nu och bädda ner mig i soffan och tycka lite synd om mig själv, borde ju egentligen kanske sova, men näe...

Bland löven

 


Höstfin blogg

Sådr... nu har bloggen blivit lite höstpiffad! Vad tycker ni? Jag älskar bilden ovan! Det var jättekul att gå ut och lägga mig i en lövhög haha. Lite senare kan ni få se några av de inte lika lyckade bilderna :)

Vad tycker ni? Får ni är varm höstigkänsla när ni tittar in här nu?

Polka

Jag kände att jag tvungen att testa årets smak på skumtomtar. Brukar det vara en ny smak varje år? Kan inte minnas det från tidigare år...

Hur som helst så insåg jag att jag måste testa om jag nu bloggar om dem.

Ingen smaksensation tyvärr, föredrar de gamla vanliga.

Har ni testat? Vad tyckte ni?


Väldigt kär/Obegripligt ensam

Jag kan inte sluta att lyssna på denna låten. Linnea har en så underbart fin röst :)


Lördag

Det var riktigt galet skönt att sova utan att en väckarklocka väckte mig idag! Det har varit en intensiv vecka så helgen får gå åt till att vila upp batterierna lite tänkte jag.  Vi har dock varit ute och satt nya läckt på vår bod. Nu slipper vi att det snöar in där i vinter. Woho! Jag frös dock så himla mycket, missade nog när det helt plötsligt blev riktigt höst. Burr!
Nu har jag i alla fall krupit ihop i soffan under en varm filt med datorn i knät. Lyssnar på spotify och surfar runt på en massa bloggar. Lagom ansträngande.
Är dock himla shoppingsugen, jobbigt! Ni vet, bara känslan att gå runt i affärer och så, jag behöver inte tokshoppa, även om det är roligast ;) Aja, får väl se hur morgondagen ser ut.

Igår skaffade jag mig en ny telefon :) Inte så himla annorlunda mot min förra, men när ändå abonnemanget gick ut så kunde jag ju lika gärna förlänga med en ny telefon :) Bidde en vit iPhone 4S. Efter en halvdags användande är jag mycket nöjd i alla fall.

åh, nu börjar jag känna mig lite rastlös. Vet inte vad jag vill göra, jag vill bara göra nått liksom. Känner ni igen känslan? Helst vill jag bara sitta här men jag har myror i benen... måste ta och hitta på något inte alltför jobbigt att göra med andra ord...

Hemma från Stockholm

Uj så trött jag är! Kommer sova riktigt riktigt gott i natt. Det har varit en underbar vecka med trevliga kollegor & kunder, långa dagar och många många skratt. Det är verkligen hur kul som helst att få vara med på en mässa och när man dessutom har gjort så mycket förarbete så är det kul att se resultatet, särskilt när det blev så bra och mässan var full med folk nästan hela tiden.

På kvällarna har det blivit ganska lugnt. Middag ute någonstans och en öl. Två kvällar blev det lite med festligt. Vi hade mässmiddag där vi började med en drink på Vampire Lounge och där vi sen åt middag på ett ställe som hette Pelikan.
Igår var Sara och jag på en pub och åt och därefter satt vi kvar och pratade ett par timmar och drack några cider. Perfekt avslut på Stockholmsbesöket.

Har varit lite dålig på att ta bilder, blev bara med mobilen. Men ni kan ju få se dem i alla fall :)

Våra två montrar :)


Skål skål!


Drinkar på Vampire Lounge - Spicylicious & Vampires Passion


Gårdagens middag. Färskostfylld fläskfilé med rödvinssås och klyftpotatis.


Nej men... skål igen!