Fredag!!

Äntligen helg!!

Slänger in ett snabbt Hej och ett Skål! Nu ska jag varva ner lite innan vi får besök!


Torsdag

Dagarna springer fortfarande iväg och imorgon är det redan fredag. Härligt!!
Det blir nog en bra helg.

Nu har vi precis varit och handlat. En fullproppad kundvagn senare är vi på väg hem. Det är helt plötsligt mörkt ute. När slog det om för mörkare dagar egentligen? Både när vi vaknar och när man är ute vid den här tiden så är det mörkt. Som sagt, tiden går snabbt.


Just another day

Idag har jag ett bautastort blåmärke på rumpan/i svanken. Dessutom gör det ont ont ont!!
Har trotts mitt grova handikapp ;) tagit mig igenom dagen. Dessutom var jag sjukt effektiv nät jag kom hem. Det bidde tvätt, fisk och matlagning på en gång, lika bra annars glömmer man bara. Eller så har man suttit in soffan så man inte pallar resa sig.

Ska nog ta och äta lite nu strax och sen ta det lugnt, i soffan ( jag är ju faktiskt skadad).
Där ser ni, jag hamnar alltid där tillslut.

Bilden har inget med inlägget att göra, men jag tycker den är härlig på något sätt...


Åbackarna

I söndags gick vi en promenad runt åbackarna som är så himla fint. M hade kameran med sig så det blev en hel del fina bilder!




En helg i September

Orken är tillbaka och jag tänkte slänga in lite bilder från helgens bravader. Vi har verkligen haft en fullspäckad helg med familjen och släkten. Härligt! Dessutom var det inte så stressigt som det brukar vara, kanske eftersom vi tog ledigt igår för att kunna stanna kvar lite längre. Skönt att kunna göra så ibland.

Innan jag lägger upp bilder måste jag bara berätta vad jag lyckades med förut. Jag var på väg ner för trappan här hemma och helt plötsligt halkar jag till och studsar ner de sista trappstegen på rumpan. Hamnar på hallgolvet och allt bara briset. Tårarna sprutar och det gör ont ont ont i rumpan, armen och handen. Nu, några timmar senare har jag ont och kommer säkerligen få en heldel blåmärken. Det är ju inte första gången jag halkar sådär, antingen får jag skaffa sockiplast eller så får vi ha något halkskydd i trappen.

Well well, nog om det.  Nu kommer lite bilder från helgen...


Vi inledde med att gå på 97 års kalas med smörgåstårta och toscakaka :)

Ms morfar var det som fyllde år

gullunge <3

Sen åkte vi till syster och firade pappa och systers man som fyllt år. Efter lite paketöppnande gick vi ut och åt på en mysig fiskrestaurang. Vi avslutade kvällen med desert hemma hos syster.

Hela gänget utom syster

pappa och Gudrun

jag åt moules frites (musslor och pomme). GOTT!

Förresten, ett par av mina nya glasisar!

Lite Rent känsla över denna bilden!

Efterrätten - en klassiker som jag inte testat innan. Mycket gott!

Ser ni vad det är?


 



Underbart!

Jag är så glad så glad!!
Äntligen har blogg.se skaffat en app så att man kan blogga smidigt från mobilen.
Dessutom kan ni som inte bloggar men som följer en blogg t ex min, ladda ner den och följa mig där!

Woho!!


Ingen ork

Har haft en riktigt härlig helg med en massa familjemys :) Men jag har absolut ingen ork att blogga idag, det tar på krafterna att vara ledig en dag extra. Har ont i både huvud och mage :( så ikväll blir det proppa i mig några värktabletter och sen sova tidigt så jag vaknar pigg och alert imorgon när det är dags att jobba igen.

återkommer imorgon med lite bilder och så :)

Favoritboken blir film

När jag var yngre hade jag en favoritbokserie som jag verkligen älskade. För en tid sedan upptäckte jag att den första boken har blivit film. Jag var bara tvungen att se den! Nu var det ganska många år sedan jag läste dem men filmen var oerhört lik boken (det jag minns i alla fall).

Jag tycker verkligen att ni ska se filmen, även om det inte är en flashig storfilm så är den riktigt bra.

Tomorrow when the war began


Söndag

Ni vet den där känslan att man vill göra något men ändå inte. Inget är roligt men det är inte roligt att göra inget heller. Så har jag känt idag. Rastlös men ändå inte. Har än så länge hållt mig till att göra inget. Inledde dagen med två avsnitt True Blood, älskar den serien! Nu har vi fastnat framför Tjejligan.  Har precis ätit en god scones lunch. Var evigheter sen jag åt scones. Det är ju hur enkelt som helst.

I eftermiddag kanske jag får tummen ur och gör någon nytta, just nu är jag dock skeptisk till att det blir så ;)

nam nam


Lizzy busar


Septemberlördag

Vaknade ganska tidigt i morse. Tittade på termometern och ute var det 1,2 grader. Burr... Hösten är verkligen här. Det var perfekt väder för lite utefix så efter en rejäl helgfrukost gav vi oss ut. Jag påbörjade ett projekt som har varit aktuellt sedan vi flyttade hit för 4 år sedan. Rensning av en tredje del av vår stora bod. Där jag förvarar krukor, jord och en massa annat kraffs. Nu kan jag säga att det är så himla bra ordning och reda där inne. Jag vill bara få gröna fingrar och stå och plantera hela dagarna. Njae, men nästan i alla fall.

Sen gick jag loss lite med en såndär "klippa ner små träds makapär", ni vet vad jag menar. Jag klippte ner lite smått och gott som inte borde växa där det växte och M klippte gräset. 

Mycket nöjd med det jobbet, imorgon hoppas jag det är uppehåll för då ska jag nog bära in lite ved och kanske måla lite. Bäst att passa på medans man har lust och ork liksom.

Jag har även börjat rensa igenom lådor och skåp lite smått, jag ska stå på loppis om några veckor så då tänkte jag passa på att rensa ut sådant som man ändå inte använder.

Nu har vi precis ätit en god middag. Idag bidde det oxbiff och ostmos med lite grönsaker. En riktigt höstig middag kändes det som.  Ljusen är tända och vi sitter i varsin soffa med filtar på oss, lite ruggigt. Blir nog en film eller två ikväll. Insåg precis att klockan är ju inte alls mycket.

En blåsig onsdag i September

Nu är verkligen hösten här! Det blåser som attan och idag har det kommit skyfall titt som tätt.
Dagarna fortsätter att springa iväg, ibland känns det som att från att jag går upp tills jag kommer hem från jobbet bara är ett blurr. Inte så att jag är förvirrad hela dagarna men det går så fort.

Har åkt på ett släng av förkylning så träningen har inte blivit något av denna veckan. Får se hur jag känner imorgon, tror nog att det är bättre att avstå så att jag blir frisk först.
Har dock kommit igång och räknat points igen. Vi har veckovägning här hemma både jag och M och då kan man ju försöka tagga varandra lite. Jag hoppas vi ska kunna klara en rejälv viktnedgång denna gången. Behöver komma igång med det igen. Jag var ju så himla duktig innan! Jag får försöka tänka "Go go go" varje morgon när jag går upp.

Jag försökte få en bild på min frisyr. Jag har lyckats få till lite vågigt hår idag and I like it!


Som ett spöke


Söndagsmorgon

Skönt att få sova tills man vaknar och sen kunna ligga kvar och dra sig lite innan magen börjar gapa efter frukost.
På söndagar brukar vi nästan alltid äta frukost framför tv:n. Söndags tv är för det mesta bra. Idag fastnade vi framför en dokumentär om hur föräldrar i det här fallet i Usa, uppfostrar deras döttrar i "renlighet" och att de ska vänta tills de gifter sig osv. Intressant!

Det känns som att jag har en tråkig förkylning på g så idag åkte den stora tekoppen fram. Lär bli många liter té idag skulle jag tro.

Jag tror att dagens plan blir att ta det lugnt och försöka att inte bli sjuk. Har inte tid med det. Kanske läsa ut min bok och se en film eller så. Borde kanske ta och packa upp min väska klart också från konferensen...

The big cup!


Borta bra men hemma bäst

Ledsen för dålig uppdatering av le blogg men jag har ju varit iväg på konferens och när jag väl kom hem behövde jag vila upp mig lite. Det är tufft att vara iväg sådär, långa dagar och mycket info att ta in. Men det har varit jättekul!
Vi var på Skåvsjöholm i Åkersberga.

Det bidde inte alltför mycket bilder men några tog jag i alla fall med mobilen.

Utsikten från mitt rum - hade dock gardinerna fördragna för det mesta, satt ju folk och jobbade på taket!

På tisdagkvällen spelade vi mänskligt fotbollsspel! Mitt lag vann (kanske inte tack vare min insatts som mittfältare)

Sofie (som var i mitt lag) är glad över guldmedaljen som vi fick!

Denna kvällen fick vi urgod fick. Kommer dock inte ihåg vilken sort, sej kanske. Till förrätt åt vi gravad oxfié.

Hur gott som helst!

Såhär fint var det i receptionen och det man ser är restaurangen nedanför.

Mitt rum

Onsdagens middag. Lammracks!

 


Godmorgon Söndag!

Vaknade av att tvättmaskinen pep att den var klar. Konstigt nog har vi inte använt "senarelagd start" tidigare, det är ju hur smidigt som helst.
Vi har underbart väder och perfekt temperatur så det passar ju bra att hänga ut tvätten så den får torka. Särskilt när man inte har någon torktumlare som fungerar.

Idag ska vi fortsätta projekt storstädning lite och sen måste jag packa inför konferensen som jag åker iväg på imorgon. Busy busy!

Igår bokade jag föresten biljetter till syster och mig till "Legally Blonde- The Musical". Blir en riktigt tjejhelg med shopping, musikal och hotell som tydligen har Malmös bästa frukostbuffé.

Försöker också komma på något mysigt man skulle kunna göra på nyår (ja, jag är ute i riktigt god tid). Jag tänker mig typ hotell, spa, nyårsmiddag och kanske show. Inte alltför dyrt och inte alltför långt bort. Mysigt och romantiskt tänker jag. Tar gärna emot tips!

BFF

Vi tar alltid de allra finaste bilderna Sara och jag :)

Så snygga bruttor!


Fest med jobbisarna

Igår var det partytime ännu en gång! Det har verkligen varit full fräs med sådant den senaste tiden.
Den här gången var det kundtjänst som hade fest hemma hos vår chef i hennes nya hus. Hade så himla kul och mådde oförskämt bra i morse trotts att vi inte var hemma förräns 2-tiden.
Festens tema var valfritt men hälften ungefär gick in för att klä sig efter det årtionde då man föddes.
Efter att ha slitit ut hela min garderob och vänt upp och ner på allting två gånger struntade jag i att klä mig i 80-tals kläder och körde festfint istället.

Den här gången var kameran med och många roliga bilder blev det. Det var länge sedan jag dansade så pass mycket som igår på en "hemmafest". Underbart!

Frida, Sara & Ida hemma hos Sofie

Molgan & Cindy ;)

ingen kordinerad gruppbild precis

Sofie & Linda

Italiensk buffé -hur gott som helst!

Chefen håller i en skål

Dancing girls

Söta Minna

respect!

lyckades hitta en ny frilla även denna festen :)