Vilken helg!

Oj oj, jag ska till Mattias att det känns som att jag nästan inte har varit hemma den här helgen.
I fredags när jag kom hem från jobb och träning så dröjde det inte länge förrän jag somnade. Fick sova i 11 härliga (och välbehövda) timmar.
Sen var planen att vi skulle åka och handla mat och titta på en jacka på Lindex åt mig, tänkte passa på att köpa den när jag hade lite rabatt.
Fanns den hemma i min storlek? Nope.
Men det löste vi med att åka till Växjö istället, i första affären fanns den inte heller men de kunde ringa in till stan och hänga undan en :) Yeey!
 
Bidde lite andra inköp också men jag återkommer till det en annan dag. Måste fota först ;)
 
Hur som helst, väl hemma så klippte jag Mattias och sen var det bara att sätta igång och göra sig fin inför kvällen. Mattias jobb hade fest för alla anställda plus respektive. Vi åkte dit med väldigt låga förväntningar och insåg när vi åkte hem att vi inte hade behövt ta bilen utan bussen hem hade funkat eftersom den bara gick 45 minuter efter att vi körde. Mycket trevlig fest var det, god mat och roligt folk.
 
Det var i alla fall skönt att jag körde hem eftersom jag slapp vakna bakis när klockan ringde. Idag var det nämligen dags för Frejas dop. Jättemysig dag och nu är jag tröttare än tröttast.
 
En fullspäckad vecka väntar och jag är fortfarande sur över att jag inte kan blogga från blogg.se appen. Då hade jag säkerligen bloggat mer under veckorna. Men nope, ni får stå ut med sporadiska inlägg ett tag till ;)
 
kan ni förstå hur modernt det är när man inte läser psalmen i psalmboken längre...
 
Dukningen gick i rött och rosa.
 
Hjärtan överallt på borden. En fin sak var att alla fick ta ett hjärta och skriva en hälsning till Freja på.
 
fina Minna
 
 
 
 

Tråktisdag

idag fick jag ett extremt ryck när jag kom hem. Satte igång diskmaskinen och diskade lite saker förhand, tvättmaskinen åkte också igång, packade träningskläder och plockade lite. Lagade italienska köttbullar minus den italienska biten, så med andra ord så gjorde jag kötbillar. Puhh!
 
Nu har jag även hunnit med en dusch och har därefter slagit mig ner i soffan för att andas ut. Brevid här ligger dock en bautahög med tvätt som ska vikas så det blir ingen lång paus här inte.
 
Hoppas jag är lika taggad imorgon när jag vaknar för jag planerar att få mycket gjort på jobbet. Det behövs. Min tanke är att om jag tänker positivt på morgondagen nu så kommer den bli kanon!
 
Kan även berätta att kesella är riktigt mumsigt att äta som mellanmål. Särskilt den med hallon - Mums med stort M!
 
Nu börjar tv kvällen och med den tvättvikandet...

På promenad

Varit på promenad med nya kamera för att upptäcka den lite :)
 

Leker med min nya kamera

 
 
 
 
Mycket roligt att lära mig!

Min nya kompis!

Jag har blivit med kamera! En Nikon J1 bidde det. Ursnygg och efter bara ha lekt med den lite så är jag kär.
 
Imorgon blir det till att läsa manual och gå på en lite fotograferingspromenix tror jag. Nu däremot blir det film med min älskling.
 

Keep calm and carry on

Tja Tja bloggen,
 
Jag är så trött på att inte kunna blogga från blogg.se-appen. Det är ju så smidigt, inte alltid jag har datorn igång när blogglusten finns där och när jag har den igång så har jag ingen direkt blogglust istället. Typiskt.
 
Jag jobbar och står i alla fall... dagarna springer iväg, just nu gör det absolut ingenting, för jag har roliga saker att se fram emot. Imorgon är det redan fredag, woop woop! Då ska jag efter jobb och träning ha en tjejmyskväll med Sara och Anneli. Har packat ner 6 tjejiga filmer och hoppas att de gillar i alla fall någon av dem.
 
Ja just ja, höll nästan på att glömma. Idag har vi faktiskt haft några här som kollade på huset. Skönt. Mäklaren fick dock intrycket att de inte var så intresserade, så våra förhoppningar är inte alltför stora tyvärr.
 

Out on the town

Igår kväll varierade vi oss från att halvligga i varsin soffa i myskläder och se på OS och tog istället på oss något snyggt och körde till Hässleholm för att träffa bästis Sara och hennes kille. Det var typ något slags festivalaktig så det var mycket folk överallt och öltält.
Vi åt god middag, satt i öltält och avslutade med glass (jag) langos och stekt sill (de andra).
 
En riktigt trevlig kväll med många skratt :) Skönt att vakna utan huvudvärk i morse också :)
 
sötnosar
 
Ännu mer sötnosar
 
jag åt glass
 
de andra åt stekt sill och langos

Den godaste äpplepajen

Eftersom det blev en heldel äpplen så fick det bli en äpplepaj också. Jag brukar göra smulpaj efter ett Leilarecept och den blir helt gudomligt god. Den är ju allt annat än nyttig dock så jag är glad att det har blivit mycket träning i veckan för min del så jag kan ha lite bättre samvete i alla fall.
 
 
Äppletantens smulpaj
 

Grundrecept för 1 paj:
 
250 gram kallt smör
1,5 dl råsocker (jag tog vanligt strösocker)
1,5 dl koksflingor
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
 
Tärna smöret i småbitar.
Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
Blanda försiktigt i havregryn utan att de går sönder.
Smaksätt med valfri fyllning (äpplen tog jag).
 
Jag skar de skalade äpplena i bitar hade på lite kanel innan jag smulade över degen. Sen är det bara att ställa in den i ugnen som är ställd på 200 grader i cirka 200 grader.
Servera med vaniljsås eller glass.
 
åhhh det doftar så gott just nu!
 
 
 
 

Äppel päppel

Efter en förmiddagspromenad på 1,5 timme så gick vi ut i trädgården och plockade upp lite fallfrukt från äppleträden. Vi plockade lite fina stora äpplen från träden också. Trotts att vi fick ihop ganska mycket så har vi massvis kvar, de är dock inte mogna ännu. I alla fall så var det bara att sätta igång att skala och skiva.
Resultatet blev sen äpplekräm som smakade jättegott.
Det var hur enkelt som helst och gick på sisådär 20 minuter, receptet hittade jag i den rutiga kokboken (är finns typ recept på allt!)
 
Äpplekräm

Du behöver:

ca 750 gram äpplen (6 st ungefär)
6 dl vatten
2-3 msk socker
1 bit hel kanel (jag tog lite malen kanel)
2 msk potatismjöl
 
Skala äppena och skär dem i klyftor. Koka upp vatten, socker och eventuellt en bit hel kanel. Tillsätt äpplena och koka dem försiktigt mjuka på svag värme. Låt gärna en del av klyftorna vara hela.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt sedan krämen bara koka upp.
Häll upp den i en skål och strö lite socker på ytan.
 
 

Massa massa äpplen väntar på att koka sönder
 
Färdig kräm, blir god frukost imorn!

Idag är det ingen vanlig dag...

... för dag är det världens bästa systers födelsedag!
 
Hurra Hurra Hurra Hurra!
 
 

Jag hoppas att du får en underbar dag <3

Saturdays <3

Åhhh helg!
 
Hade en helvetesfredag som började med att jag bröt ihop på jobbet, som jag skrev i förra inlägget så var det all in direkt när jag kom tillbaka och jag tror att jag hade behövt en liten liten mjukstart för att inte hamna i samma sits som innan semestern. Förhoppningsvis var det en ögonöppnare för fler än mig och jag kommer inte behöva känna mig så stressad och ensam i fortsättningen. 
Dagen blev i alla fall liiiite bättre och den avslutades med god mat, vin och OS med mitt hjärta. Dessutom var det som alltid skönt att få prata av sig med världens bästa syster.
 
Imorse vaknade jag när Mattias kom hem från en springtur. Han är så duktig och ger sig ut tidigt på morgonen. Än så länge har vi inte gjort mycket mer än att fylla upp kylskåpet. Ikväll ska vi träffa bästis Sara och hennes kille och äta lite mat och kanske ta en öl. En av oss kör och en av oss tar en öl, vi kör väl sten sax påse om vem ;)
 
världens godaste tacopaj, ett glas vin och handboll
 
Lizzy var väldigt intresserad av vinet

Jobbar och sliter

Som ni kanske har märkt så somnar bloggen lite när jag börjar jobba.
Vad som jag hoppades skulle vara en någorlunda okej vecka som jag kunde mjukstarta i har istället blivit en "all in 110%"-vecka.
 
Pust!
 
Stånk!
 
Jag har även kört igång med träningen igen och än så länge har det blivit 75 minuter core/spinn och 1 timme bodypump följt av 1 timme zumba. Imorgon efter jobbet blir det ett besök på gymmet också. Känns så jäkla skönt att dra igång träningen igen!
 
Ännu mer stånk!
 
Vi hörs i helgen igen när jag har fått sova :)
 
 
 
 

Ut med den!

Jag räknade ut att jag har haft min piercing i tungan i sisådär 8 år. Längre än vad jag trodde faktiskt. Men nu är det slut på en era. Den är ute och den ska inte in igen. Känns väldans tomt just nu och dessutom har jag ett litet hål i tungan. Men det växer ju igen.
 
Känns som att detta är en del i min kommande 30 års kris. Skönt att den börjar så tidigt, då hinner jag vänja mig ;)
 
bye bye...

Söndagsångest

Börjar känna i kroppen att det är dags att jobba imorgon igen... är alltid lite sådär pirrig på något sätt. Var samma sak när jag gick i skolan och skulle tillbaka efter sommarlovet. Jobbigast blir att gå upp tidigt, men med min nyvunna vän kaffe så ska det nog gå bra.

Även om semestern är härlig så är att komma tillbaka till vardagen och få lite ordning och reda på allt igen också skönt.
Är taggad att komma igång och träna igen också och har redan bokat in mig på tre pass nästa vecka. Börjar redan imorgon direkt efter jobbet :)
Jag kommer med andra ord vara slutkörd imorgon kväll och förmodligen kommer det att vara huvudvärk och sura miner som gäller. Sova tidigt brukar vara bästa medicinen mot det.

Idag har jag gjort sisådär ingenting typ. Tvättat ännu mer kläder och läst ut min bok, tittat på OS och blivit fascinerad och peppad av vilket drivet alla tävlande har. Jag vill också ha!

Nu blir det fortsatt slöande här och lite matlagning om en stund. Måste ju börja tänka på matlådor nu igen..Puh!


Samma pepp som jag hade i våras när jag tränade inför vårruset vill jag ha igen! Go Go Go!

Kvällen är här

Eftermiddagen har gått snabbt trotts att vi mest har gjort inget, men inget är kul det också ibland. Lakan är bytta i sängen, de nya glasen är på plats i skåpet och tvättmaskinen går fortfarande på högvarv. Det blir en del tvätt när man är borta och sen är det alltid skönt att garderoben är fullproppad med rena kläder när det är "tillbaka till vardagen"-dags.
 
Är nu proppmätt efter en god middag där grillmästaren lyckades ännu en gång.  Vinet smakar prima i de nya vinglasen, tur det!
 
Ikväll blir det nog lite slötv tittande, har en hel hög med post att titta igenom, vem vet vad det kan finnas för spännande där!
 
smarrigt!

Lördag

Det var SÅ underbart att somna och sova i sin egen säng igen. Vaknade ganska tidigt med flit, försöker vänja oss vid att klockan ringer tidigt tidigt på måndag. (blä!) Blev en slömorgon framför tv:n och sen en sväng till Ikea.
På Ikea blev det köttbullelunch och inhandling av lite nya glas. Hittade bland annat vinglas som jag har varit sugen på läääänge. Nu hittade jag dem för 9 kr styck, perfekt!
 
Resten av dagen blir att lulla runt lite här hemma, tvättmaskinen går för fullt och just nu är det Top Model maraton på tv:n, varvat med OS.
 

4 årig bröllopsdag

Igår firade vi bröllopsdag! Hela 4 år som gifta, tiden går verkligen fort när man har roligt.
 
Vi hade en mysig dag. Lunchade med syster och gjorde lite ärenden när vi ändå var på stan.
 
På kvällen hade vi bokat bord på Fiskmagasinet (Mmmmm så gott!) Jag åt moules frites - min favvo, och så ett glas rosé till det. Perfekt!
Efter en liten promis (gate upp och gate ner) så gick vi och satte oss i industrilandskapet där det var gratis konsert. Blå Häst och Svenska Björnstammen spelade. Blå Häst är som alltid (har sett dem ett par gånger innan) och Björnstammen var verkligen ett uppåttjack! De bara skuttar runt på scenen och musiken låter minst lika bra live.
 
Efter konserten tog vi spårvagnen hem... Perfekt kväll!
 
Mums fillibabba!
 
Björnstammen!
 
den obligatoriska bilden
 
kärlek!
 
 
 
 
 
 

Ljuvliga sommardagar

Tiden springer iväg och vi har fullt upp med roligheter hela dagarna. Tråkigt nog börjar semestern lida mot sitt slut, men vi tar tillvara på tiden och försöker hitta på så mycket som möjligt medans vi har tid.
 
 
Det har blivit lite stusmattehoppande...
 
...spel spelande, grillat...
 
... mer hoppande och utomhustandborstning när vi hälsade på i min mosters sommarstuga där jag har tillbringat många många somrar när jag var yngre.
Årets första dopp blev det också!
 
 
Såhär häftigt kan man vara på landet!
 
Middag ute med min familj!
 
Åh så gott!
 
Gosat med Ms syskonbarn. Här med söta Celia.
 
Dexter och jag busar med kameran!
 
Min älskling och Celia
 
Vilket leende!
 
 
D testar på att vara pilot
 
Hittade mitt plan på muséet
 
Promenerar mot fler plan
 
 
Vi har ätit glass i stora lass!
 
vi fick lite besök när vi satt och åt glass!
 
Träffade på en drake på väg därifrån!