Ett par dagar...

Jaha, nu har bloggandet avstannat lite igen, så kan det gå när man har fullt upp.
Träningen är fortfarande i fullgång, idag lyckades jag äntligen med 5 km gång/joggning. Skönt! Det känns som att det behövdes att jag klarade det em gång för att tro att jag kommer kunna klara av Vårruset i maj. Nu ska jag bara bättre min tid ordentligt.

På jobbet är det att göra, som vanligt. Tur att jag älskar mitt jobb och har världens bästa jobbarkompisar , blir mycket roligare att jobba då!

Vad annars då? Inte mycket, var nära att krocka med en älg i måndags när jag körde hem. Skönt att det gick bra :)

Finns inte mycket mer att berätta, ska nog sova snart. Att träna tar på krafterna...


Mumsig middag

Ikväll blev det en riktigt enkel och god middag! Pasta med laxsås.


Framåt är bättre än bakåt

Vilket träningspass jag gjorde idag!
Efter lite uppvärmning som körde vi ett svettigt styrkepass. Men inte nog med det, Sara och jag höll oss kvar och tog en tur på löpbandet. Jag vågade mig faktiskt på att jogga till och med. Puhh! 3 km senare var vi utmattade och illröda som tomater men uj uj vilken ljuvlig känsla!

När jag kommit hem bestämde jag att jag var helt klart värd att ligga på soffan i ett par timmar, tills det var dags för veckovägningen. Blurp! Jag kan ju säga att jag har nog haft väldigt höga förväntningar på mig själv. Sist när jag viktväktade så förändrade jag ju extremt mycket på en gång och de första veckorna rasade jag i vikt. Nu har jag ju inte lika många kilon att plocka av och kroppen är inte lika illa däran som sist. Vågen visade i alla fall -0.7 kg. Helt ok! Nästa vecka ska jag slå det.

Jag hörde en vettig sak på Biggest Loser som ska få bli mitt mantra:
"Alla steg framåt är alltid framåt oavsett hur stora eller små de är"

Winter Wonderland

Vaknade upp till ett riktigt vinterland. Solen börjar titta fram och det är alldeles vindstilla, så snön ligger kvar på alla grenar. Fint!

M är ute och får sin vardagsmotion i form av snöskottning. Jag pysslar lite inne och ska snart dra på mig träningskläderna och köra till gymmet. Lagom sysselsättning en söndag.


Snö snö snö

Uj så mycket det snöar nu. Jättestora flingor dessutom. Skönt att dagens ärenden är avklarade och man kan hålla sig inne resten av dagen :)


Lördag

Härligt med helg igen!
Avslutade arbetsveckan med ett härligt zumbapass. Det var hur skönt som helst.
Helgen har jag tänkt mig lugn. Läsa lite bok, se lite film. Åka till gymmet imorgon och köra ett riktigt jobbigt pass med tjejerna.
Imorgon har jag dessutom min första vägning, nervöst värre! Hoppas det i alla fall visar lite minus!


Mitt tredje hem

Jag tänkte att förutom att bara hemma och på jobbet då hade det ju varit trevligt med ett tredje hem att spendera min tid på. Så nu har jag skaffat mig ett gymkort.
Premiärtränade igår, det blev en lång sväng på löpbandet och så lite mjukstart. På fredag har jag bokat zumba, det ska bli intressant!

Veckan känns faktiskt ganska lugn, än så länge! Hoppas att det kan hålla dig så. Jag behöver en lugn vecka eller två!


Smått och gott

Äntligen gick jag en välbehövlig sovmorgon! Precis vad jag behövde.
Förutom att jag känner mig utvilad (och inser att jag inte kommer kunna somna ikväll) så har vi handlat lite mat och städat lite här hemma.

Det känns som att denna helgen har varit en dag för kort ungefär. Men en arbetsvecka går snabbt! Den här veckan är det dessutom dags att komma igång igen så det ska nog bli bra :)

Veckan som varit har varit intensiv, lärorik och väldigt väldigt rolig! Konferens är kul! Att man har världens bästa kollegor hjälper ju till kan jag lova :) En rolig vecka avslutades i fredags med julfest - som vi alltid har i januari.

Sara, jag och Ida är lite "gangsta".

Skål på julfesten!

Minna är cool :)

När julfesten dog så gick tomtarna på efterfest...

Anneli och Sara mäter fötter...


Vila

En intensiv vecka med underbara människor och alldeles för lite sömn är slut. Jag vilar upp mig med SATC och chokladen som vi fick från jobbet.
Återkommer när jag har energi igen :)


Måndagstrött

Jag hatar att vara måndagstrött! Sömnig, huvudvärk, allmänt seg. Dessutom snöar det ute. Ingen höjdare alls :(
Men imorgon är det en ny dag och förhoppningsvis är vägarna plogade :)


you & me


Söndagsslapp

Kom nästan precis hem från Sara.
Gårdagens "halv åtta hos mig"-middag var både god och trevlig.
Sara och jag avslutade kvällen med ett par avsnitt SATC.

Idag tänkte jag sa en massa filmer. Skönt med en slapp dag i soffan inför den kommande veckan med konferens och sena kvällar som avslutas med julfest på fredag.


Rastlös

Våra nya möbler är monterade, hemmet är städat, tvätten är tvättad. Jag är rastlös!
Om ett par timmar ska jag till Sara på "halv åtta hos mig"-middag. Men fram tills dess då?
Har ingen lust att göra något liksom men vill inte bara sitta och göra inget. Hade det inte var så uschligt väder så hade jag kanske kunnat gå en promis eller nått. Men näe, kanske får plocka fram en bok eller nått helt enkelt.


Som ett nytt rum

Jag är så nöjd med våra nya möbler i sovrummet! Det blev verkligen som ett helt annat rum. De nya möblerna passar bättre ihop med sängen och vitt är dessutom mycket finare än brunt, särskilt med röda väggar ;)

Nya sängbord :)

Tavlan har bara fått byta plats egentligen, men den gör sig bättre här tycker jag.

Nya byrån med gott om plats :)

Denna söta spegeln köpte jag igår också. Den har ett "perfekt att lägga smycken på"- fat.

Fint!

 

Har även kommit på att om vi nu inte får huset sålt i vår så kanske det är dags att måla om inne i sovrummet. Men det är nog ett "tidigast i höst"-projekt. Jag hopps ju att vi kommer flytta snart!


Ledig Fredag

Idag har vi minsann farit och flängt. Efter frukost gav vi oss iväg till Ikea, vi visste vad vi skulle ha så det var ett rekordsnabbt besök. Vi passade på att veckohandla och var hemma på ungefär 2 timmar.
Skönt!

M började montera våra nya möbler och när han skulle börja på vår nya byrå så upptäckte han att det var en spricka i den. Eftersom vi inte ville vänta på att gå en ny del hemskickad fick vi packa in oss och byrån i bilen igen och åka tillbaka.
Nu snackar vi rekord.
Jag tror inte det tog mer än en kvart från att vi reklamerade, halvsprang genom hela varuhuset, hämtade byrån, betalade och var ute i bilen igen.

Det blev nästan som ett helt nytt sovrum faktiskt. Jag ska ta bilder i dagsljus imorgon så får ni se.

Nu slappar vi i soffan framför Jönssonligan. Känner att jag nog kommer kunna somna snart...


Morgonstund

Börjar dagen med en ordentlig frukost!


By night


Fre-torsdag

Härligt med en torsdag som är som en fredag. Allt är härligt, förutom att jag har huvudvärk. Tror det bästa botemedlet är sömn. Skönt med sovmorgon imorn då.

Har precis avslutat en god middag. Idag försökte jag mig på att göra kräftsoppa. Den blev jättegod! Till det serverades lite bröd.

Ikväll blir det lugnt, kanske somnar jag i soffan, kanske inte. Imorgon ska vi i alla fall shoppa lite.


Fortfarande fina naglar

Förra veckan fick jag manikyr och finfina nyårsnaglar av syster.
De håller sig fortfarande riktigt snygga.

Himla bra lack, för den här veckan har det skrivits på tangentbord så fingrarna glött!


Sömnlöst

I natt började det storma. Jag vaknade vid två tiden av att hela huset skakade och rullgardinen i sovrummet gnisslade i kapp.
Efter flertalet omsomnings försök kändes det som att jag lika gärna hade kunnat åka till jobbet vid fyra. Men Näe, jag bäddade sängen i gästrumnet och la mig där. Den rullgardinen gnisslade inte.
M tog täcket och la sig på soffan.
Lyckades i alla fall sova en liten stund till.

Ikväll ska rullgardinen ljudisoleras innan jag somnar ;)


En tisdag i Januari

Tänk så snabbt man kommer in i vardagen igen. Eller in i kanske är överdrivet, men man vaknar när klockan ringer och tar sig upp och åker till jobbet.

Det är ju ändå lite skönt med rutiner. Lättare om man försöker komma igång med ett hälsosammare liv. Går man hemma hela dagarna blir man ju alltid lite småsugen osv.

Jag hörde en rolig sak på radion i morse som lät som det kan passa mig. De pratade om att ha en bok för alla listor man gör. Man kanske skriver olika saker varje dag. Lista för vad man ska äta, resor man vill göra eller saker man aldrig vill göra någonsin. Ni förstår grejen. Jag gillar ju listor så det kanske skulle vara något :)


En andra julafton

Våra jular innebär alltid att vi firar jul flera dagar i rad. I år var Ms bror inte hemma på julafton så vi firade jul med dem lite senare i veckans istället, på svärmors födelsedag. Det var ju mysigt det också :)

Här kommer lite bilder...

D var duktig på att dela ut julklapparna...

och även på att öppna dem

ni kan ju gissa vem som fick mest paket ;)


1 januari 2012

Nu har vi kommit hem igen efter en hel vecka uppe hos familjerna :) Härligt att få en rejäl dos familj och vänner men skönt att komma hem igen. Jag tror att vi kommer sova riktigt gott i vår egna säng i natt. Imorgon är det back to buisness.

Det har varit en fullspäckad vecka och så blir det ju när man vill hinna med precis allt, träffa alla, göra allt, åka överallt. Jag kan nog affärerna utan och innan nu dessutom ;)

Jaha ja, nytt år har det blivit. Det känns riktigt bra! Jag är taggad inför 2012! Har en känsla av att det kommer bli ett riktigt bra år nämligen.  Jag har kommit på vissa "nyårsmål" som jag ska klara, håll tummarna för mig! Jag åerkommer till dem när jag har lite mer ork, idag är jag inte så pigg efter en lång biltur och inte alltför många timmars sömn i natt.

Nyårsafton spenderades hemma hos Ms bror med familj. Vi åt sjukt god mat, jag drack oroväckande mörk öl och det skrattades en heldel. Jättekul!

Toast skagen till förrätt

Det varmrätten grillades det...

entrecote, klyftpotatis, beasås och sallad

Efterrätten hamnade inte på bild tyvärr. Jag hade gjort vit chockladmousse med blåbär.

Jag testade att svänga klubban ;)

tolvslaget skålades in med bubbel och tomtebloss :)