Mer jobb

Jag jobbar och står i. Glömmer bort vad jag heter och om jag är vaken eller sover. MEN bara en dag till, sen är jag ledig!
LÄNGTAR!
Idag hann jag med att skicka Mattias på utförsäljning och hem kom han med en sittpuff/pall till mitt sminkbord. Mycket nöjd blev jag över detta fyndet.


Off

Åh vad jag hatar tidiga morgnar!
När väckarklockan ringer vill man bara hoppas att man inbillar sig eller att jag har råkat sätta den 2 timmar för tidigt så jag kan somna om. Men nej, dags att gå upp.
3 dagar kvar att jobba innan semestern och jag har en känsla av att det kommer bli lååånga arbetsdagar. Jag måste avsluta en massa saker innan jag kan känna mig lugn och ta ledigt.

Idag är dessutom sista "vanliga" träningen för min del. Visst kan jag gå till gymmet på semestern men jag har en känsla av att det inte kommer bli lika ofta som det har varit under våren. Det är ju ändå semester.

Nej, nu ska jag hoppa på min racercykel och bege mig mot jobb. Lär behöva typ en kanna kaffe för att vakna till liv känns det som.


Midsommar

Midsommar firades på bästa sätt med vänner, sill & potatis, solsken, regn, skratt, musik, grillat, jordgubbar, snaps och lite annat smått och gott. Hade en väldigt trevlig eftermiddag och kväll och att jag dessutom vaknade relativt pigg idag var väldigt skönt.
 
Sill och potatis! Nu dricker jag ju inte nubbe själv, men det fanns att välja på för den som ville.
 
Min fina vän <3
 
ännu mer <3
 
farligt söta och inte överdrivet goda
 
 Woop woop
 
skål!
 
 Hopp!
 
Hepp!
 
 Små grodorna?
 
Rockring = inte min grej
 
Sötnosar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb Jobb Jobb

Okej, just nu känns det knappast som jag gör något annat än att jobba. Vi är mitt i en högsäsong på jobbet och dessutom är vi färre personer än vad vi brukar vara = mycket att göra. Idag hade vi halvdag men jag jobbade till 15, sen har jag mest lullat runt här hemma. Helt utmattad. Skönt med en extra dags ledighet nu i alla fall.

Sen är det bara de sista dagarna kvar innan jag har semester. Det ska bli så otroligt skönt. Vi har inte mycket planerat heller och det känner jag både är skönt men också lite tråkigt. Första sommaren utan hus och jag kan tänka mig att vi kommer åka många på många roadtrips. Det kommer bli jättebra. Jag försöker lära mig att inte stressa upp mig och njuta av nuet istället. Ibland går det bra ibland går det sådär.
 
Eftersom jag har haft så fullt upp med jobb så har jag knappt hunnit tänka på midsommar. Konstigt. Jag är ju liksom ett planeringsfreak! Men det kommer bli trevligt. Vi ska till Anneli och Fredrik i alla fall :) Det blir kul!
 
Nu längtar jag i alla fall efter att min kära make kommer hem så jag får krama honom massor!
 
 
 
 
 
 
 

Lördagshäng

Igår hade vi en såndär soft dag. Efter träningen blev det frukost i solen på balkongen.
Vi plockade och städade lite hemma och så hann jag med en tupplur på soffan innan Sara och Fredrik kom över.
När de var här lagade vi mat tillsammans. Eller det kändes mest som de lagade mat faktiskt :)
Efter en väldigt god middag blev det film.
Trevlig kväll! Jag somnade gott några minuter efter att de gått hem.

Matlagande gäster

Så gott så gott!


Afterwork på bästa sätt

Efter jobbet igår slog minna och jag följe med Malin på tåget söderöver. Slutdestination: Malmö
För övrigt så var detta nog första gången alla tåg gick i tid åt båda hållen, imponerande!
Hur som helst så träffade vi Liina på stan och sen begav vi oss till en restaurang på Stor Torget som hette Mosaik.
De hade en massa små rätter från olika länder att välja på.
Jag valde musslor kokta med vin, vitlök, saffran (Frankrike), sparris med ngn slags ost och basilika röra (Italien) och potatis skivor som serverades med aioli (Spanien).
Hur gott som helst och vi blev alla mätta och nöjda.
Efter maten traskade vi över till Lilla Torg för att hitta plats på en uteservering. Det gick sådär, men till slut hamnade vi på TGI Fridays. Där drack jag en himla god drink, Strawberry Mojito. Mums!

Vi tog sista tåget hem i alla fall, tur var väl det för imorse ringde klockan tidigt för bodypump.

Musslor

Mmmums!

Fullproppat bord!

God drink!

Malin och Liina

Minna och jag


Jun. 09, 2013

Det känns verkligen att jag inte har tränat på länge. Har ju blivit lite gående och sådär men inget ordentligt pass. Det ska det bli ändring på. Imorgon är det måndag igen och då kör träningen igång igen. Nu ska jag gå all in fram till midsommar har jag tänkt. Vi har 1,5 vecka ungefär kvar på vårt förbud och sen vill Mattias att vi ska fortsätta med det. Jag vet inte riktigt om jag vill göra det över semestern. Vi får se.

Idag har i alla fall varit en lugn dag. Gick över till Sara en sväng och tjattrade lite. Vi har städat lite och nu har vi precis ätit pannkisar.

Älskar mina nya ricemuggar! Perfekta att dricka smoothie ur!


Choklad, jag saknar dig!

Idag är det svårt känner jag. Att hålla mig ifrån godis, särskilt choklad. Satan vad gott det skulle vara med en bit eller fem.
Men vi är mitt uppe i hålla oss borta från sånt tjafs och jag ska inte falla i fällan.
Vi har släppt på "fika" delen ett par gånger och ätit t ex paj. Men i måttliga mängder. Det viktigaste för mig är att hålla mig bort från läsken och godiset, de största bovarna.

Well well, ikväll bjuds det på detta istället!


Köpenhamn

Gårdagen tillbringade vi i Köpenhamn, där vi turistade, åt, drack och shoppade hela dagen lång. Väl hemma var vi helt utslagna efter en superbra dag.
 
Det gäller att komma iväg tidigt om man ska hinna med allt.
 
På plats i Köpenhamn började vi med kaffe och croissant.
 
Vi började med att traska till Hyvan för att åka en båttur runt omkring Köpenhamn.
 
Fina Nyhavn
 
Vackert operahus
 
Havefrun var poppis
 
Här vill jag bo!
 
Biblioteket, hur mycket snygga byggnader finns det i Köpenhamn egentligen?
 
Lunch i Nyhavn
 
Min fina syster!
 

Efter lunchen blev det inte så mycket mer fotograferat. Vi sattsade mer på shopping då istället. Jag köpte äntligen lattemuggar från Rice, Mattias köpte några tröjor.  Vi avslutade dagen med middag på Hard Rock och sen tog vi tåget hem.
 
Perfekt dag!

Somriga dagar

Bloggen har legat på is de senaste dagarna. Fia och Fredrik har varit här och vi har passat på att njuta av det underbara vädret.  På nationaldagen packade vi ihop kylväskorna med sallad, dricka och frukt och tågade ner till Osbysjön. Där tillbringade vi dagen tillsammans med Sara och Fredrik. Det solades, spelades lite kubb, vi doppade fötterna i det nästan ljumna vattnet och pratade en hel del.

 
På kvällen blev det några glas rosé och en film.  Igår var vi ute på äventyr hela dagen (mer om det i ett senare inlägg). Idag har vi hunnit med en promenad runt i byn och sill och potatis innan de begav sig av hemåt och vi (jag) slog oss ner i soffan för att titta på prinsessbröllop.
 

Värme

När vi flyttade in i lägenheten kommer jag ihåg att jag tänkte "vad skönt, den här lägenheten känns väldigt sval och skön".
Jo, den var sval (ibland iskall) på vintern och nu på våren/sommaren är den ibland sjuuuukt varm!
Det är jobbigast i sovrummet, för där kan vi inte ha fönstrena öppna på natten. Jobbigt att både somna och vakna i värmen.
Men tur att vi har en balkong och att solen inte ligger på någonstans på kvällen.

Nu ska jag hoppa på cykeln och åka till jobbet tänkte jag. Imorgon är det röd dag vilket innebär ledigt vilket innebär Woho!


4 juni 2013

Jag tycker alltid det är svårt hur jag ska inleda ett blogginlägg. Jag vet liksom vad jag vill skriva men har svårt att börja. Det är samma sak med inspirationen. Ibland finns den inte där, ibland dyker den upp när jag ska sova och jag har lyckats glömma den när jag vaknar. Jag får ha papper och penna nära till hands kanske, eller helt enkelt plocka fram mobilen och blogga direkt.
 
Nog om det.
 
idag började min dag sådär. Jag var trött, grinig och inget blev som jag ville. Jag blev till och med arg på Mattias för att han hade fått en bit smörgåstårta (som visade sig inte vara en smörgåstårta dessutom). Det blev lite bättre efter lunch i alla fall och när jag kom hem vände det helt för då hade vi fått paket på posten. Yeey! Det var försenade födelsedagspresent från min moster med familj. Mycket trevligt!
Medans jag väntade på att Mattias skulle komma hem så vi kunde öppna paketen så kommer han hem. Med blommor. Till mig. Lilla mig. Blommor. Det kändes som min födelsedag helt plötsligt Så där vände denna jobbiga dagen till en betydligt bättre dag.
Dessutom så är det typ fredag imorgon. Härligt med långhelg och dessutom får vi finfint besök från Norrköping imorgon. Kan knappast bli bättre?
 
 
 
 
 

Söndagsslö

Söndagar har blivit min slödag. Vi har sällan saker inplanerade på söndagar, på sin höjd städning. Det är den perfekta dagen att ladda batterierna lite extra. Idag började jag med att sova till runt halv elva. Var ju på grillgalej igår och efter några glas vin sover jag både gott och länge. Vi slöade framför tv:n ett tag och sen blev det brakfrukost. Helst av allt hade jag velat äta en massa onyttigheter men nu är det som det är och då får man hitta alternativ.
Jag vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen idag. Den går tydligen snabbt när man är i slappmode.

Såhär ser jag ut när jag går runt och slappar...