31 maj 2013

Sitter och smuttar på ett glas rosé och funderar lite på vad jag ska titta på. Tv kanalerna erbjuder dessvärre inte särskilt mycket roligt och jag är trött så jag är lite skeptisk till om jag orkar mig på något där jag måste tänka. Hm.. .dessa i-lands problem alltså! Hur som helst så är det härligt med helg, som vanligt. Veckan har vart fullspäckad och sprungit iväg som den brukar.
Jag har gått färdigt min BAM-utbildning, blivit blondin, tränat massor, fått värmeslag en och två gånger både inne på jobbet och i lägenheten för utomhus har det i alla fall varit lite svalkande vindar.
Imorgon ringer klockan tidigt för bodypump och sen är det hemmafix under dagen. Förhoppningsvis skiner solen så jag kan få lite färg ute på balkongen :)
På kvällen ska jag grilla och spela kubb med Sara, Minna och några till.
 
Såg en fin regnbåge förut när vi fick lite impulsivt regn

Blondes have more fun

Okej, idag var det dags. Det röda mörka håret skulle bort och istället skulle jag få ett vackert gyllenblondt hårsvall.  Efter ett par timmar i frisörstolen med slingor, klippning och toning så var jag klar och här är resultatet.
 

26 maj 2013

Sitter just nu i soffan och jäser efter kvällens middag. Puhh! Idag gjorde vi hemmagjord pizza med en massa ost och korv rester sedan fredagens middag. Den blev hur god om helst! Till efterrätt kör vi på fruktsallad. Vi måste ju fira en vecka utan läsk, kakor eller godis. Jag är väldigt imponderad av mig själv, att jag har klarat det. Dricker vanligtvis sjukt mycket läsk på helgerna och en och annan chokladbit slinker ner också. Det känns dock som att vecka två kommer bli värre än förra, vi får väl se.
 
Helgen har varit kanon för övrigt! Mattias föräldrar kom hit i fredags och vi åt en mumsig middag och drack ett par glas vin. Igår tog vi tåget till Malmö och hängde på Emporia hela dagen. Vi avslutade med middag på Vapiano innan vi tog tåget hem igen. Blev en hel del shoppat, visar framöver vad jag köpte :)
 
Nu är i alla fall snart helgen slut och det är dags för en ny vecka med jobb, träning, dålig sömn och allt vad det nu brukar innebära.
 

23 maj 2013

 
Trött, trött, trött...
Jag är inne i någon slags dimma av trötthet hela tiden och samtidigt springer tiden iväg. Helt sjuk att det redan är dags för fredag igen. Den här veckan har jag i alla fall kommit igång med träningen, mjukstartar lite och det känns som en bra idé, särskilt som jag just nu har typ kramp i min vänstra vad efter dagens 45 min walkingpass.  Att dessutom cykla den lilla biten hem var ingen höjdare.
 
Utöver att träningen är igång igen så är jag nu inne på dag 5 av "inget godis, läsk eller kakor"-förbudet som vi infört här hemma. Än så länge går det bra, suget finns där men jag har inte fallit dit i alla fall. 1 månad ska vi köra till att börja med.
 
Ser fram emot en härlig helg för övrigt. Mattias föräldrar kommer hit och så ska vi shoppa :) Dessutom fyller han år, maken min. Det ska självklart firas!

Inte nu dock, nu ska jag fortsätta tugga på mina fruktbåtar och titta på Pretty Little Liars, min nuvarande favvo serie.
 

19 maj 2013

Nu tror jag att jag börjar känna mig utvilad, äntligen!
 
Vaknade först runt 8 imorse men behövde bara lätta på trycket så kunde jag somna om, till halv elva. Skönt, hoppas bara jag kan somna ikväll sen. Blev frukost framför tv:n medans regnet slog mot rutorna. Perfekt väder för att städa lägenheten.  Just nu har jag dock en liten paus, sitter faktiskt och ser reprisen från Eurovision, även om jag såg det igår.
 
Igår ja, efter mitt blogginlägg så somnade jag på soffan men jag vaknade och hann se de sista minuterna av hockeyn, det är väl ändå då som är viktigast? Hur som helst så gick vi sen hem till Anneli och Fredrik. Där var vi ett gäng som grillade (mums för grillade hamburgare för övrigt!) och sen var det Eurovision för hela slanten.
Sara och jag gick all in och skrev poäng och allt, som vi brukar.  Hejade på (förutom Sverige då såklart!) Danmark och Norge.  Idag tycker jag att Azerbadjans låt har vuxit en hel del ockå. Var ett helt gäng bra låtar i år tycker jag. Har redan fyllt på min spotify lista ;)
 
Men hur som helst, det var väl jättekul för Danmark att de vann. Kanske kan jag få tummen ur nästa år och åka på finalen? Hade varit grymt kul!
 
 
jag fick minsann liiite färg igår ;)
 
Imorse byggde Mattias en koja till Lizzy...
 

Sommardag

Idag vaknade vi upp till en riktigt härlig sommardag! Vilket först visade sig i att vi vaknade i ett väldigt varmt sovrum. Det blir spännande hur vi ska kunna härda ut i sommar. Vi började i alla fall dagen med att Mattias skulle springa, så jag tog min cykel och cyklade med honom på hans 5 km runda.  När vi kom hem så fixade vi frukost och satte oss på solen i balkongen. Härligt värre!
Jag passae på att sitta där och läsa en stund och sen tog jag cykeln till sjön och träffade Sara som låg och pressade. Vi hängde där i ett par timmar och nu vilar jag lite inför kvällens Eurovision final som vi ska se hemma hos Anneli och Fredrik.  Jag tittar faktiskt lite på hockeyn också, det är ju ändå Sverige som spelar.
 
Tror att jag har blivit lite skär efter mina timmar i solen, jag var dock duktig och smörjde in mig. Årets första bränna... inte helt fel :)
 

TGIF

Det märks att jag börjar bli äldre nu, en helg med fest tar betydligt hårdare än vad de gjorde förr. Jag är alltså inte fortfarande bakis, det är mer tröttheten som inte vill försvinna. Har även varit iväg på kurs/utbildning i två dagar och blivit fullmatad med information om hur man jobbar med arbetsmiljö osv. Väldigt intressant men samtidigt väldigt mycket info.  Nu längtar jag efter en normal vecka men mina normala rutiner med mat, träning och då sömnen då!  Hoppas att nästa vecka blir normal.
Vi hämtade ut min cykel idag efter jobbet förresten, som jag har längtat efter den! Nu kan jag cykla till jobbet och till träningen, även om det är dåligt väder. Jag slipper släpa saker överallt, de kan ligga i cykelkorgen istället.
Det var lite konstigt dock, har inte cyklat på annat än spinningcykel på år och dar. Men det gick bra efter en stund.  Cykelfixar mannen verkar för övrigt vara ett riktigt orginal, ett trevligt sådant!
 
Nu ska jag fortsätta halvligga i soffan och titta på tv-serier. Hääärligt med fredags kväll!
 
 

 

14 maj 2013

Hej på er! Äntligen börjar jag återhämta mig från söndagens trötthet. Var helt utslagen i söndags och även igår kväll. Imorse när jag vaknade orkade jag knappt öppna ögonen. Men nu så, börjar jag piggna till. Måste ju hålla mig i vaken ikväll när Eurovision drar igång. Det hade varit så grymt coolt att vara i Malmö, helst på lördag men vilken av dagarna som helst hade jag varit glad över.  Men nu blir det att titta på tv istället. Jag har inte lyssnat på alla låtarna men än så länge gillar jag nog Danmarks bidrag bäst.
 
Imorgon ska jag iväg på kurs igen förresten, herregud jag är ju iväg hela tiden känns det som. Denna gången är det "BAM" utbildning. (Bättre Arbetsmiljö). Är lite nervös över att åka helt själv, men det ska nog gå bra, hoppas jag. Tycker det är jobbigt när jag inte vet vad som väntar mig eller något sådant, men det blir nog bra (hoppas jag!)
 
Vet ni vad jag har kommit på? Det är typ bara 6 veckor till semestern, 6 veckor kommer ju springa iväg snabbare än snabbast! Då får jag vara ledig i 4 hela veckor. Längtar otroligt mycket!
 
Nu ska jag tagga upp inför första semin... heja heja!
 
 

B-day party

Igår var min tjejkompisar här på födelsedagsgalej. Efter några timmar här hemma åkte vi till Älmhult och dansade loss i ett par timmar. Hade en underbar kväll och det märks att jag hade kul med tanke på dagens huvudvärk.
 
Jag bjöd på lite smått och gott att tugga på
 
Det blev även en och annan drink

Snyggingar!
 
what up?
 
Ett himla massa fotande
 
The blondes!
 
Dansa dansa!
 
Sötaste Sara och Minna
 
BFF<3
 

Tack för en grym kväll tjejer!
 
 

Förberedelser

Igår hade vi storstädning här hemma och idag har jag fixat massor inför kvällens partaj. Jag ska bjuda på drinkar och lite smått och gott att tugga på. Tanken är att vi ska ut och dansa senare ikväll! Woho! Läääänge sedan vill jag lova.

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska ha på mig... Svårt!
Sen ska vi äta lite mat innan jag fixar det sista. Sen kommer tjejerna vid 18 tiden.

Räknar med att jag har huvudvärk imorgon;)


Birthdaygirl

Har spenderat min födelsedag på ett av de allra bästa sätten, med shopping!
Efter frukost och alla morgon bestyr styrde vi bilen med Väla. Tittade på soffa på MIO (verkar som ny soffa trumfar utlandsresa för tillfället!). Vi har hittat en underbar soffa med schäslong. Urmysig och vi båda får plats att sitta i schäslongen så vi slipper slåss om den ;)
 
Sen tittade vi in på MediaMarkt, tänkte köpa lite kapslar men de sålde typiskt nog inte dem, så jag får betälla istället. Eller gå in i butiken nästa gång vi är i Malmö. Har ju forfarande 15 kapslar att testa i maskinen :)
 
I båda affärerna blev vi tyvärr väldigt dåligt bemötta i båda affärerna. Tråkigt när det är så.Visst kan man ha en dålig dag men det ska ju inte drabba kunden kan jag tycka och även om man inte köper något så kanske man gör det nästa gång. Men som tur var vände det inne på Väla.
 
Det blev lite shopping, fick en plånbok i present bland annat och så gjorde jag av med mitt presentkort på H&M. Mattias shoppade lite nya tröjor med sitt presentkort på Esprit. Ja just det, jag köpte 2 espressomuggar också :)
 
Avslutade med en islatte i bilen påväg hem. Här hemma har vi ätit god middag med varmrökt lax, rompotatissallad och sallad. Mumma!
 
 

It's my B-day!

Världens bästa dag är här!!!

Blev väckt av Mattias redan vid 6:30 imorse med två stora paket. Då gick det ju inte att somna om.
Jag fick en smoothiemixer där man dricker ur behållaren som man gör smoothien i. Smidigt när jag brukar ta den med mig till jobbet.

Sen, håll i er, så fick jag en Nespresso kapselmaskin. Woho! Väldigt oväntat och så kul!
Testade en kopp till frukosten och det blev SÅ gott!

Nu ska vi snart ut på äventyr :)


Skosugen

Jag är minsann lite sugen på att shoppa ett par skor eller två på HM. Vilken tur att jag fick ett presentkort där i helgen :)
 
Loafers

Loafers - från H&M

http://www.hm.com/se/s/052VCH

Ett par loafers i canvas med gummisula (Grå med broderi fram och Svart med nitar bak).

www.hm.com
 
 
 
Sneakers

Sneakers - från H&M

http://www.hm.com/se/s/04D7RA

Ett par sneakers med snörning fram och resår i sidorna. Gummisula.

www.hm.com

8 maj 2013

Då var det dags att ta långledigt igen då!
Det känns dock som att jag har varit ledig i en evighet. Först var jag ledig och jobbade från Norrköping och sen blev jag sjuk och jobbade hemma nu i veckan och nu är jag ledig. Har inte varit fysiskt på jobbet på över en vecka.
Ögonen börjar för övrigt bli bättre. Det verkar mer vara ett öga som inte vill ge med sig nu.
Eftersom morgondagen är min födelsedag så har jag bestämt att jag ska vakna utvilad och så frisk som man bara kan vara!
 
Tycker det är väldigt drygt att jobba hemma eftersom jag är så himla social och pratglad så är det ju mest mig själv jag pratar med. Sådär kul. Så fort någon har ringt så har det varit svårt att få mig sluta prata :)
Nu är dock Mattias hemma och vi ska vara lediga så jag har någon att prata med :)
 
Nu är det dags för lite tacos och soffhäng, är sjukt trött så jag kommer somna som en stock tidigt känns det som. Hoppas det, brukar vara lite pirrigt att somna dagen innan man fyller år.
 

May. 07, 2013

Det roliga fortsätter... Idag kunde jag inte öppna något öga när jag vaknade. Så ja, inflammationen har spridit sig till det andra ögat också!

Nu håller vi tummarna att imorgon är jag vaknar är det helt borta.


Inte så kul

Jo men visst har jag ögoninflammation. Jättekul att vakna och inte kunna öppna vänsterögat. När det väl var öppnat så upptäckte vi hur megasvullet det var.
Tjoho!
Hade i alla fall planerat att jobba hemifrån eftersom jag inte vill riskera att smitta mina jobbarkompisar och dessutom så är det lite kluddigare att göra rent och så på jobbet.
Var på vårdcentralen för att kolla upp det men fick ingen medicin eller så. Tydligen brukar det läka av sig självt så länge man rengör. Vi håller tummarna för det då!


Underbara ledighet

Underbart är kort.
Nu är vi hemma igen efter nästan en hel vecka med familjen i Norrpan. Vi har hunnit med massor med roligt och min förkylning har blivit värre men går nu mot det bättre, Mattias har smittats så vi snörvlar och hostar i kapp. Dessutom verkar det som att jag har fått ögoninflammation.Kul. Verkligen jätte kul.
 
Här kommer ett bildregn från de senaste dagarna:
 
Celia fick lite tidiga 1 års presenter från oss.
 
Hon fick hjälp av storebrorsan att öppna :)
 
Jag försöker underhålla...
 
Igår var det kalas igen. Vi fixade lite italiensk buffé till min familj.
 
Äta äta!
 
Jag fick finfina presenter!
 
hej hej
 
Till efterrätt blev det vitkladdchokladtårta
 
Det blev några glas rosé. Lyxigt att dricka dem på Broadway!
 
Dancing in the streets! Kvällens sista bild.
 
 
 
 

May. 02, 2013

Oj oj vilka fullspäckade dagar jag har haft!
Jag börjar inse nu när jag slappnar av lite att jag är helt slut. Och ganska sjuk.

Igår träffade jag svägerskan Emmelie och barnen för att äta den traditionella 1 maj glassen. Medan vi åt så tittat vi på häftiga bilar som körde kortege.
Vi hade tur med vädret och solen gassade som bara den.

Efter det så var det kalasdax. Vi firade både Dexter, Nicke och mig. Mattias och jag firade Celia också eftersom vi inte kommer vara med på hennes 1 årsdag.
Vi åt god mat och öppnade paket. Sen somnade jag sött efter den intensiva dagen.

Idag bar det av till badhuset med samma gäng som igår. Vi plaskade och lekte tills magarna kurrade högt. Därefter blev det lunch följt sv muséebesök där även min syster hankade på. Dagen avslutades med fika :)

Nu har jag slängt mig på soffan, smörjt in näsan med idominsalva och dricker en kopp té. Det blir en lugn kväll!

Förresten... Observera den fina"rice" muggen jag fick i present!


May. 01, 2013

Vi hade en mysig kväll igår förvarar fira vår 11 års dag.
Först blev det middag på ett favoritställe, Meze. Vi beställde in en massa smårätter och delade på. Hur gott som helst!
Sen åkte vi och tittade på vad som skulle ha varit en stor majbrasa. Eftersom det hade regnat massor innan tog den inte riktigt fyr. Men det var mysigt! Vi träffade även Dexter och Emmelie där :)

Igår morse vaknade jag förkyld och det har inte blivit bättre precis :( usch och fy för att vara sjuk. Så typiskt när man är ledig också.

Nu ska jag iväg en sväng :)