Inte ropa hej ännu...

framåt eftermiddagen kvällen igår började jag må rktigt dåligt igen och gick och la mig med feber. Sovir dåligt i natt , vridit och vänt mig och idag har jag ont i hela kroppen typ. Efter en dusch nu på eftermiddagen känns det liiite bättre , jag har till och med lyckats äta två smörgåsrån nu på eftermiddagen, utan att magen blivit kaputt.

Men imorgon är det nyår och då är jag frisk!


Lugn och ro

Igår vaknade jag upp jätte tidigt av att min mage inte mådde så bra. Det blev en heldel spring på toa och inte alltför mycket sömn därefter. Frukost var bara att glömma och energin fanns liksom inte. Fram på dagen piggnade jag till lite iallafall , så pass att jag kunde sätta mig i bilen och köra de 30 milen hem. Mattias körde min bil. Ialalfall så kom vi hem jag var helt slut och yr i huvudet. Jag la mig på soffan och somnade, vaknade ungefär 2 timmar senare, Gick inte att äta något och jag hade då åkt på feber också. Släpade mig upp till sängen och har därefter sovit i sammanlagt 16 timmar. Man kan ju då tycka att jag borde vara utvilad, nej då. Eller jag mår bättre iallafall och jag har faktiskt ätit en tallrik med filmjölk. Vi har varit iväg och handlat med till nyårsmiddagen. Min syster och hennes man kommer hit några dagar :)

Nu ska jag försöka ta tag i att packa upp alla påsar och väskor vi hade med oss hem. Ikväll blir det mumsig stek till middag, vi fick med oss en stooor bit hem av svärmor och svärfar!

Imorgon ska jag jobba och sen är jag ledig igen...

Hur har din julhelg varit?

Min jul: Annandagen

Efter en tung shoppingtur med syster åkte vi och fikade hos mormor och morfar. Efter det åkte Mattias och jag till Jennie, Ante och Joar och hälsade på. Jag ställde självklart upp som lektant!


Mattias och söta Joar


jag och Joar


Joar igen...


Jennir och Joar

Min jul: juldagen

Vi började lugnt med en sväng till Media Markt för att införskaffat Mattias julklapp, ett PS3. Sen var det lunch hos min moster med familj (där glömde jag dock ta med kameran) och kvällen avslutades hemma hos Magnus och Erica med sällskapsspel.


Såhär snygg var med i ett av spelen :)


Erica och Micke skriver febrilt...


Spännande... vem ska vinna?

Min jul: Julafton

Så blev det jul även i år. På julafton var det fullfart. Vi började morgonen med att svärmor lockade mitt hår, efter mycket om och men blev det klart och jätte fint. Sen bar det av... Vi började med att träffa min syster och hennes man för att sätta ett ljus på mammas och farmor & farfars grav. Det är alltid så mycket folk på kyrkogården till jul. Många som vill hälsa på bortgångna släktingar.

Efter det besöket bar det av hem till pappa med sambo. Där åts det jullunch innan tomten kom och delade ut klappar och så avslutade vi besöket där med Kalle Anka (såklart!)


Pappas diskmaskin har typiskt nog gått sönder lagom till jul, en ny är påväg men för denna gång så fick alla hjälpa till att torka!


Tomten ;)


Min syster gör jättefina paket!


...och i vissa paket är det roliga saker! Bakom pennan ser ni en av sakerna jag fick av min man, mycket trevlig parfym!

Sen var det dags fär nästa julfirande... hemma hos Mattias föräldrar...


där bjöds det på mumsigt julbord


Svärmor Karin i sin fina kjol!


Julgranen!


Julklappsutdelning med mig som tomte, alla hade varit mycket snälla i år!


Vad kan det vara i Mattias paket?


Urax tyckte att pappret och alla tomma kartonger var mest intressant.


Bröderna med varsin katt.


Karin & Janne inviger sin julklapp!

Vi gick och la oss fram mot natten efter att ha sjungit och spelat X antal låtar med guitar hero och singstar!


Jag har ju glömt bort att blogga...

Julstressen sätter sina spår. Det kanske har märkts här på bloggen. Ganska torrt på denna fronten just nu, Men jag lovar er att snart så snart kommer det massa inlägg om allt skoj jag har gjort i julhelgen. Ska bara pausa lite först.

Jag berätta iallafall att jag har fyndat på mellandagsrean idag... sånt gör mig alltid så glad :)

Julafton närmar sig med stora steg...

Jaaa ni mina kära vänner... nu är det inte många timmar kvar till julafton. Julledig i ett par dagar nu, så nu ska det slappas och inte stressas ett dugg. Fast det är nog alltid lite stressigt vid jul ändå, på ett bra sätt liksom? Det ska ätas, öppnas klappar, ätas, se Kalle, träffa släkten.Ni vet.

Nu ska jag iallafall vila mig lite...

När julbelysningen går till överstyr...



Nu kommer det tomtar!


Dan före dan före dan före dopparedan!

Gokväll!

Dagen börjar lida mot sitt slut, har hunnit med en massa saker. Har gjort ischoklad, fikat med Sara, vikt tvätt och lagat mat. Har precis sett den nya Björn Gustafsson dvd:n. Jag skrattade så mycket att jag nog har träningsvärk i magen imorgon. Men det är bara sånna klipp som man kan se på youtube., inga nya saker. Men han är ju så rolig så.. jaa allting funkar!

Just nu är det Reine och Mimmi i Fjällen. Hihi. Länge sedan man såg den. Tre Kronor, det var grejer det. Jag hade hemskt gärna sett hela serien igen.

Det blir en tidig kväll för mig ikväll, ska ju jobba imorgon, min man däremot ska väl slå klackarna i taket. han har ju "jullov".

och vet ni... snart är det julafton!

Ljus & Nötter



I u.et är det massvis med nötter. SÅ mysigt!

Ny, fräsch julmusik!


 


Myskväll.

Jag skriver myskväll som om det är något vi aldrig har. Men det har vi, typ alltid. Men eftersom det är så mysigt så varför inte ha det ofta. Julmusten är upphälld, ljusen är tända och chokladasken öppnad. Mumma! Vi sitter i soffan inlindade i varsin fleecefilt (självklart är båda jobb julklappar) och tittar på Love Actually, förmodligen som en stor del andra svenskar.

Men visst är den bra. En av de bästa tycker faktiskt jag. Så om du inte sett den, borde du göra det!



Sen är ju både Hugh Grant och Colin Firth inte alltför tråkiga att titta på ;)

Folie a deux

Jag ÄLSKAR Fall Out Boy och nu har jag äntligen fått deras nya skiva!

Yeeeeeeeey

Är på låt 2 och jag är kär....



SÅ bra!

Jag är inte julledig än!

Jag har bara helgledigt. För på mitt jobb har vi ingen arbetstidsförkortning som på min kära makes. Blä! Det enda positiva är att jag kan ha bilen måndag och tisdag och då sova 15 minuter längre på morgonen. Det blir jag lite glad av iallafall.

Imorgon ska jag åka och handla de sista klapparna, får se om jag får med mig han den där. Det ska jag nog lyckas med.

Ikväll vet jag inte vad vi gör, slappar skulle jag tro. Det är ju det man gör när man är gift ;)  Kanske ska se någon julig film eller Sunes jul.

Ska ta och slå in några paket nu iallfall...
Vad ska du göra ikväll?

T som i Torsdag.

Jaa ni mina vänner. Tiden tickar på och nu sitter vi här en torsdags kväll. Snart har det hunnit bli julafton och sen var den högtiden slut.

Inte alltför många dagar kvar att jobba iallafall. Vi har iallafall pyntat vår vrålsnygga plastgran. Blir så mysigt med den uppe. I helgen ska jag iväg och handla de sista klapparna. Mattias vill icke följa med så jag får väl klara mig själv med alla andra galningar.

Lite tom i huvudet så ni får hålla tillgodo med detta tillsvidare...

Jordbävningshjälp till Skåne!

NU HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN ORSAKAT JORDBÄVNING I SKÅNE!


Tisdagen den 16 december slog katastrofen till med full kraft i Skåne. Med epicentrum utanför Bo Olsson i Tomelilla skakade en kraftig jordbävning med magnituden 4.7 på Richterskalan hela Skåne.
Tusentals skåningar väcktes ur sin nattsömn de så väl behöver. Många var hungriga efter att inte ha ätit på

hela natten.


Din hjälp behövs omedelbart.


Skåningen är en mycket känslig individ, särskilt nu inför julen. Många skåningar kommer lida oerhört om de inte får luad ål, gröt och kalkon med sviskon till jul. Läkare har redan sett naveldjupet minska hos vissa skåningar i särskilt utsatta områden.


Skänk 1500 kronor till konto bifogat nedan. Denna blygsamma summa kan ge tre skåningar en trygg tillvaro under julensom de så väl behöver.
Se exempel nedan.

1500 kronor ger tre skåningar:

* snaps till julbordet

* extra grädde i ris á la Maltan

* extra fet ful-fiskad ål

* specialimporterade äpplen till äpplekagan

* filtar till soffan, för eftermiddagsluren

Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU!

DU KAN RÄDDA EN SKÅNING TILL JUL!

Skånsk jordbävningshjälps konto 90 1950-5




obs! Bara för att säkerställa - detta är ett skämt!


Shake me, break me!

Hmm.. jordskalv i Sverige. Det hör man inte alltför ofta. Jag lyckades dock sov igenom det. När det väl händer så vill man ju uppleva det liksom. Många jobbarkompisar som bor lite runtomkring mig hade känt av det ordentligt. Skulle ju kunna bero på att vi bor på en höjd också, vad vet jag.

Iallfall så är det tisdag idag och nedräkningen mot jul är i fullgång. Känner att jag behöver den långa ledigheten ordentligt nu. Går på reservtanken! Tror dock att ganska många känner så. Vi har jobbat hårt i höst eller hur?

Har kommit fram till att 2009 har jag inga löften och inga saker jag MÅSTE. 2008 var det både körkort och bröllop men jaa, som ni vet är ju de avklarade. Jag SKA däremot komma igång med träningen 2009 men det MÅSTE jag inte det SKA jag. Förstår ni skillnaden? Jag har liksom inget måste, för ibland kan nog det sätta käppar i vägen eller jaa.. sluddrar jag?

Är så seg och trött o huvudet idag så ibland undrar jag vad jag säger.

Ska iallafall göra en riktig gourmet middag nu med makaroner och falukorv. Mums!

Jag doppade huvudet i mörkchoklad



En hemsk utväxt och otålighet gjorde att jag numera är brunett. Färgen fick min kära man välja och han är så glad att jag är brunett, han tycker det passar mig bäst. Jag är nöjd med de flesta färgerna, har aldrig samma färg två gånger i rad. Ska iallafall boka klipp tid till januari någon gång, börjar bli så slitet. Men längden behåller jag. Är ju riktigt kul när det börjar växa.

Jag kanske skulle satsa på det här?





Nu har jag bakat igen. Idag blev det världens godaste bullar som mamma brukade göra. Det är som en vanlig bulldeg, fast man ersätter kardemumman med saffran och istället för kanel/vanilj röran inuti har man mandelmassa och russin ( om man nu gillar russin).

Det andra är jaa vad ska man kalla det? Hittade idén i Buffé iallafall. Ni vet brödpinnar man kan få på restaurang ibland. Sånna fast pepparkakor. Mumma! Lite roligt och annorlunda. Kom precis på dock , hur tusan ska jag förvara dem??

Många gånger har jag tänkt att jag borde satsa på det här med att baka osv. Kanske ha ett litet café eller så. Men ni vet, det är bara tankar. Det är ju så mycket annat bakom oxå. Jag kan ju inte bara öppna det i källaren typ. Men men man måste ju ha drömmar eller hur?

Julklappsshopping

Idag har vi och halva småland varit i Växjö och handlat julklappar. Nu är vi nästan klara iallafall, väldigt skönt. Jag vill verkligen inte ge mig ut nästa helg för det blir ju bara värre och värre för varje dag innan jul. Jag kommer ihåg när jag jobbade i bokhandel. Sista veckan innan jul gjorde man inget annant än att jobba, äta sova. Vi kunde nog ha slagit in paket i sömnen allihopa ;)

Nu när jag inte jobbar i butik så tycker jag alltid det känns så konstigt med så mycket ledig tid i december. Men man vänjer sig, jag lovar!

Imorgon ska vi bära in en massa ved, kanske baka mammas special bullar (mums!) och göra klart julkorten.

Just nu är det Mrs Doubtfire på tv.


Ja just det ja, vi såg en rolig grej idag. Ett luciatåg på motorcyklar, de hade hela utstyrslarna på sig och så körde de i stan, fyndigt!

Ikväll avgörs det!

Nu är det äntligen dax för Idol final! Jag tycker att årets utbud av artister har varit lite sisådär men men det kan ju inte alltid vara som jag vill ha det!

Iallafall så hoppas jag på Alice men tror att Kevin vinner.  Är lite skeptisk till Kevin eftersom han redan har fått lite av en chans att bli artist iom. hans deltagande i melodifestivalen på Malta. Men men. Han får ju vara med i tävligen så han har väl lika stor rätt :)

Vi får se vad svenska folket säger, de har ju skrällt tidigare!

Vem hejar ni på/tror ni vinner?


Laddad för 2009

Idag kom min snygga kalender från Personliga Almanackan! I love!




Så coolt!

Följ instruktionerna så snabbt som möjligt, men läs INTE vidare på nästa fråga innan du svarat på den föregående Du behöver inte skriva ner svaren, bara svara i huvudet och gå vidare till nästa fråga.


DRA NER SAKTA, FUSKA INTE!

Hur mycket är:

12+18








RIKTIGT 30


3+56










RÄTT 59


89+2











YES YES 91



12+53










JAJEMÄN! 65



75+26








RÄTT IGEN 101



25+52










JOPP 77




63+32










ALLDELES RIKTIGT 95



Jag vet! Matematik är hårt arbete, men det betalar sig!!!! Kom igen, ett par till...



123+5









KORREKT 128




111+222+333?









Fick du det till 666? Rätt!!!







SNABBT NU! TÄNK PÅ ETT VERKTYG OCH PÅ EN FÄRG! LITE LÄNGRE NED LITE TILL... BARA LITE TILL..























Du har tänkt på en HAMMARE och RÖD, inte sant??? Om du inte har tänkt på en röd hammare, är du bland de 2% som har en annorlunda (onormal) hjärna 98% tänker på en hammare och röd, när de utför denna uppgift.

jag höll på att sätta i halsen när jag läste hammare och röd för det var precis vad jag tänkte, vad tänkte du på?

Utmärkelse!




Tusen Tack Steffi!

Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jennie
Britt
Cilla
Anna

Emmelie
Ida

Emelie ,som knappt bloggar ;)



Körkortet

Nu har jag blivit av med det. HAHAHA! Nej nu skojade jag allt. Men idag fick jag mitt fina rosa kort på posten. Det passade perfekt i plånboken! Lovely! Nu känns det mer på riktigt liksom.

Kvällsfika

Vi har det lite mysigt här hemma framför roomservice. Det bjuds på lussekatt, pepparkaka och glögg för min del, satsumas för Mattias.
Tiden tickar på och nu är det 2 veckor kvar till julafton. Jag har inte äns börjat med mina julkort som ska skickas senast nästa tisdag, blä! Sen julklappar är det ungefär samma sak med. Men men det ska vi fixa i helgen, både det ena och det andra.

Pyssel

Ikväll var vi ett par jobbarkompisar (och gammal jobbarkompis) som träffades hemma hos mig för att julpyssla lite. Eller det blev väl inte alltför mycket julpysslandet. Lite paketinslagning, några dekorerade pepparkakor och några tjusiga apelsiner blev det iallafall. Mysigt att bara umgås och prata en massa strunt.










Ibland börjar man undra...

Har ni hört denna låten? Hörde den i fredags för första gången och har precis introducerat min man för den. Jag kan ju inte påstå att jag känner mig ledsen över att jag inte hört den innan...


Julbak!

Har tillbringat dagen idag i köket och julbakat! Känns skönt att ha hunnit med det nu för det är något jag alltid brukar göra men inte riktigt har hunnit med ännu.




Julfest och födelsedagsfirande!

Igår var det julfest med mitt jobb. Det var mumsig julbord och en massa utmärkelser delades ut. Innan jufesten hade jag förfest. Vi var ett tiotal tjejer som hade jätte trevligt!

Min kära vän Sara fyllde 23 igår också så henne firade vi!

Jag hade bakat en kaka till henne och så skålade vi i bubbel!






Nästan hela gänget...


Söta Carro fick pris för bra samtal!

Jultips #4

Ljus!

Visst ljus är mysigt när som egentligen men är det inte lite extra stämningsfullt i juletider? Det är röda och gröna, guldiga och vit. Tomtar och granar, ja allt möjligt går att hitta i ljusform. Så härligt det är!

Så tänd ett ljus och låt det brinna...
(men glöm inte att släcka det innan du går)


Orkar inte!

Jag är så trött förstår ni.
 
Måste sova mycket längre än vad jag gör nu. Men när jag väl sover så går ju tiden så snabbt och så börjar klockan ringa. Blä! Ser fram emot helgen. Jobbar iof. på söndag men på lördag har jag ingen tid att passa. Förutom att två vänner ska sova här efter julfesten imorgon kväll och de ska upp och jobba öppning. Men jag kan ju faktiskt sova vidare sen. Fast är man vaken så är man, eller hur? Så hade jag ju tänkt att jag skulle baka lite också. Har ju inte blivit några lussekatter ännu.
Men men det löser sig... jag blickar framåt, mot min 5 dagars ledighet i jul. Då ska jag sova och fira jul med alla såklart. Hihi. Kan man ta semester efter sin semester? Så man kan vila upp sig lite och ladda batterierna kanske?

Tänk en resa till solen efter nyår, ligga vid poolen i värmen och sova. Underbart. Någon som är sugen på att bjuda med mig? Jag tackar inte nej ;) Näe haha, får min utlandssemester i vår sedan. Dock inte till värmen men det blir nog bra ändå. Eftersom vi båda fyller år i maj tänkte vi kanske göra något då. En resa eller så.

Men åter till det jag ville ha sagt... Om bloggen är dåligt uppdaterad så är det för att jag sover ;) eller helt enkelt inte orkar. Så fort energin kommer tillbaka är jag igång igen...


Jultips #3

Du har väl en adventskalender? Eller någon annan slags nedräkning till "den stora dagen". Det spelar ingen roll om man är 5 eller 25 det är lika kul med något att se framemot varje dag.
Adventskalender är ju såklart lite roligare för då kan man ju få en liten sak varje dag... men en nedräknare (se bild) kan också vara något man ser fram emot.

Ger det inte ett litet extra pirr i magen att det är en dag närmare ändå?


 

Nya kläder.

Jag hittade ju lite roliga kläder i Göteborg som fick följa med mig hem. Dessa urgulliga strumpor och så denna topp. Spets upptill sen är den som är vanlig tunika/topp. Väldigt tjusig.




Jag ser minst lika trött ut som jag är :( Sova tidigt ikväll!

Så... hur blev gubbarna?

 

Visst blev de söta?!

Detta är ungefär det jag pallade att göra idag.. nu är jag helt slut.

Ännu en bröllopspresent kommer till användning



Denna fina duk fick vi från Jennie och Ante. Den passar perfekt i köket nu i juletider!

Jultips #2

Köp en blomma som både är fin att titta på och luktar gott juligt! Julstämmning på hög nivå!
I min fina blomkorg jag fick sitter det två hyacinter som doftar helt underbart juligt!
Har dock klippt bort julstjärnan eftersom den är giftig för katter.
En amaryllis är också jättefin att ha ny till jul!


Förkylningen håller i sig

Jag förstår ju att den inte ska släppa direkt, men det är ju så tråkigt att vara sjuk, visst är det?
Jag kommer ihåg när man var liten och sjuk så man fick vara hemma från skolan. Då var det till och med kul ibland för man såg på film och hade en förälder hemma som pysslade om en.
Men är man 24 år hemma och sjuk så är man det själv. Finns ju ingen anledning för min man att vara hemma från jobbet bara för att jag tycker det är tråkigt att vara själv.  Imorgon hoppas jag att värsta hostan släppt så jag kan släpa mig till jobbet. Där går tiden fort iallafall!

På fredag är det dessutom julfest och eftersom vi ska förfesta här så vore det ju en fördel om jag var frisk ;)

Nu har jag fått beklaga mig lite iallafall... känns lite bättre.
MTV är min nya bästis förresten , alltid något som går att titta på. Musik blir man aldrig trött på. Dock så har de idag spelat Britney från 10 och fortfarande... puhhh!

Jultips #1

Fick en liten idé att jag ska försöka ge ett tips som associerar till julen. Först tanken var julklappsidéer men det är ju inte säkert att jag kan komma på 24 stycken. Det handlar om jul iallafall.

Dagens tips är på en perfekt julklapp till de flesta! Både pappa, mormor, storebror och svärmor är i behov av en... ALMANACKA!

Jag har precis beställt min egen designade HÄR!
Man kan också hitta många snygga på närmaste bokhandel. Burde är ett förlag som alltid har olika snygga modeller.  Sen finns det självklart massa flera olika tillverkare men det är iallafall några av mina favoriter!


Goa Gubbar!

Igår när jag kom hem låg det ett paket i soffan. Denna fina muffinsform såg jag i en tidning och vi har letat efter den. Mattias hade hittat den på Åhlens i Växjö och kom på att han kunde ju slå in den eftersom jag älskar att få paket :)
Så jag blev så glad när jag kom hem.

Imorgon ska jag premiäranvända den, om jag mår bättre vill säga. Mattias ska ha fika med sig på onsdag så vi får se.


Sjukling

Min förkylning hade blivit värre under natten så idag är jag hemma. Ligger nedbäddad i soffan och snörvlar. Slumrar lite då och då. Det är så tråkigt att vara sjuk!