7 år av kärlek

Idag har vi varit tillsammans i 7 år. Tänka sig hur fort tiden kan gå. Det känns som igår jag var nästan 18 år och blev kär.
Vi har gått från det till att flytta till en ny stad, köpa hus och gifta oss. Underbart! Vi har många lyckiga år tillsammans att se fram emot!





Vi har avnjutit en mumsig middag och tänker bara slappa resten av kvällen. Det "ordentliga" firande får bli på vår bröllopsdag!


ett grattis till vår lilla goseplutt

Vår fina kisse Thin Lizzy fyller år!

Eftersom vi köpte henne från ett katthem vet vi ju inte exakt vilken dag hon fyller år men vi har alltid sagt att hon fyller vid valborg. Nu blir hon hela 5 år!

Imorgon kväll firas hon med tonfisk middag, hennes favvo. Idag firar jag henne i bloggen, med lite bilder.










ännu ett välkommen till världen

Denna gång är det min vän Caroline och hennes Ola vars lille pojke tittade ut idag. Hela 4 dagar tidigt, eller blir kanske till och med 5. Hur som hellst. Söt är han!

Sen måste jag säga att ni får gå in och titta på fina bilder på lille Dexter som min svägerska Emmelie lagt upp på sin blogg. Längtar tills vi får träffa dem och hålla honom!

Någon mer än jag som tänker på att alla bara får pojkar hela tiden?

bara en dag

snart är det helg! Jag måste dock säga att denna vecka när jag har utbildat har tiden gått så himla fort. Jag antar för att jag har så himla kul! Det är roligt när man funnit något som man tycker är så kul och som man kan tänka sig att syssla med. Men jag skulle icke orka att plugga de fyra eller fem åren som krävs för att kunna jobba med det. Nog svamlande.

Denna vecka har jag faktiskt varit väldigt pigg också. Så jag har faktiskt orkat göra "riktigt" mat hela veckan. Idag bjöds det på grillad lax, ungsstekta potatishalvor och så en romsås på det.

Kvällen bjuder på lite lugn och ro i soffan skulle jag tro.

Har förresten fått mina första grattis"kort"idag, från Ica. Vi handlar ju på lite olika ställen och jag fick en frödinge tårta, två daimtårtor och två tårtspadar. Fun!  Det blir många tårtor det ;)

bortskämda

Blir vi inte allt lite bortskämde med sol och värme nu? Det är inte äns maj än och temperaturen och vädret ute är ju som svensk sommar när den är bra. Risken med det här underbara vädret är ju dels att det kommer bli så grymt torrt och dels att semestern förmodligen kommer regna bort.
Men då hinner man iof att göra allting som man annars aldrig hinner inomhus.

Denna veckan har ju jag min första utbildning, jag måste säga att jag tycker det går prima. Det är ett toppen gäng jag utbildar så det är ju ett stort + i kanten. Hoppas att de lär sig något också ;)

På torsdag har jag och min man varit ett par i 7 år, det ni. Inte illa! Känns som vi alltid varit tillsammans iof så  jämfört med det är det väl inte så mycket.  Vi lär nog inte fira det alltför mycket tror jag. Vi äter väl lite gott och så bara.

Det är ju 3 dagars helg nu igen så vi hade tänkt sätta upp lite gipsväggar tror jag... kom precis på att vi behöver ju köpa dem också... när ska detta göras..hmm... det återstår att se om det blir det eller inte. Rummet ska vara någorlunda klart till midsommar iallafall.

Nu ska jag skicka iväg några Tradera paket sen är det soffslappning som gäller!

söndagskväll

Sitter här och funderar på att gå och sova snart. Ska ju upp för att jobba mig genom ännu en vecka imorgon. Fast denna blir lite annorlunda, ska ju faktiskt utbilda! Är lite smått nervös måste jag säga, min första utbildning som jag ska hålla i. Men jag är positiv och det kommer ju att gå jätte bra! Och vet ni vad som är ännu mer kul, denna vecka är det bara 4 arbetsdagar. Sen är det helg. Nice!  Det vore trevligt om det alltid var 4 arbetsdagar sen 3 ledigt. Man skulle verkligen hinna vila upp sig!

Idag tog vi en paus i allt trädgårdsfixande och åkte till Växjö för en liten dos av storstad. Det var trevligt att komma iväg lite och strosa i affärer.
Min pappa med sambo är fortfarande här och imorgon bitti drar de till Ullared.

Har lyckats glömma kameran hela tiden idag så ni blir utan bilder!

ranunkel

Världens finaste blomma!








häck, häck och åter häck

Gissa vad vi gjort idag? Vi har planterat häck! Det ser inte alltför roligt ut just nu men när den växt till sig och blivit lite grön blir det nog kanon bra!














hej hej helgen

Åhh vad varmt och gött det har varit idag! Me like!

Min fredag har varit fullspäckad, men faktiskt inte så stressig. Jag tog en tur på förmiddagen för att få ihop lite utbildningsmaterial till utbildningen i nästa vecka. Sen fortsatte jag planeringen på jobbet. Efter det blev det hemfärd och därefter var vi och handlade mat. Nu sitter vi här och är lite småsega. Veckans tv inspelningar rullar på tv:n men det blir nog ganska tidig läggning idag. Imorgon bitti ska vi åka och hämta våra plantor och lämna lit isolering innan pappsen med sambo kommer. Då ska de sättas i arbete ;)
Nej men gräset ska klippas, plantor planteras, sly ska flisas och land ska grävas. Ja vi får se vad vi hinner och orkar. Måste hinna ta det liiiite lugnt iallafall!

torsdag

ganska fantasilöst blogg inlägg känns det ju som att det här kommer bli. Får mina svackor för bloggen i veckan och sen i till helgen är det betydligt mer blogglust.  Men det kanske ni har märkt.

Händer inte alltför mycket nu, ska iväg imorgon och få lite material till utbildningen som jag ska hålla i nästa vecka. Och i helgen kommer pappa med sambo, ska bli trevligt.

i love birthdays

snart fyller jag år! Visst är det underbart! Jag älskar födelsedagar och alla alltid är så glada på kalas, man får dessutom äta mumsigt utan att ha dåligt samvete.Har alltid gjort det och kommer alltid att göra det. I år fyller jag ju 25 så det ska firas med en fest vilket gör det hela mycket roligare. Jag menar en fest är aldrig fel. Toppen anledning att ha fest. Jag har kommit fram till att det inte är någon idé att bekymra sig över att man blir äldre. Det går ju liksom inte hindra det ändå. Eller  är det någon som har en lösning på det? Jag stannar gärna på 25 ett par år iallafall!

Hur som hellst så ska jag ju ha fest så jag hoppas verkligen att alla inbjudna kommer... är ju så tråkigt annars :( Nu gäller det bara för alla att O.S.A oxå,

välkommen till världen...

Idag blev Mattias och jag farbror och faster. Mattias bror med frus lilla bebbe tittade äntligen ut. En liten pojke blev det, han har dock inget namn ännu. Jag längtar tills jag får träffa honom!

Jätte stort Grattis till de nyblivna föräldrarna!

där kan jag alltid vara mig själv

Jag gillar Friskis och Svettis!
Det är verkligen ett ställe för alla att gå och träna på. Det spelar ingen roll om du är 18, 30 eller 65. Det spelar ingen roll om du har de senaste träningskläderna eller skor med tjugo olika funktioner. Det funkar bra med shorts och t-shirt.  Du kan vara vältränad till maxi eller så är det första gången någonsin du tränar.

Skönt att slippa alla krav som annars kan finnas och bara släppa loss och träna!

på helgen äter man alltid något lite mumsigare

Vår slöis dag blev väl inte jätte slö ändå. Städningen drog ut på tiden lite grann men allting har iallafall gått i ett lugnt tempo. Vi har till och med hunnit med en liten promis i solen (som kom fram på eftermiddagen), Som rubriken säger så brukar det alltid vara så, iallafall för oss att vi äter lite godare/lyxigare/fina/mer avancerad mat. Ikväll blev det en jätte god gratäng med kyckling (utan glas), broccoli, svamp , arlas paprika och chilli creme fraiche och så riven ost. Till detta serveras ris!

Till efterrätt (händer väldigt sällan att vi äter det) blev det idag ostkaka. Smarrigt!
Kvällen avslutas med popcorn framför tv:n!  Imorgon är det dags att jobba igen och jag har en utbildning att planera/lägga upp!

 

godmorgon söndag!



Idag har solen gömt sig så det blir en inne dag. Nedervåningen ska städas sen ska vi bara slappa!

en djävulsk romans

Ikväll klockan 22:40 på SVT1 visas en djävulsk romans, den e ju så himla bra. Länge sen jag såg den dock! Får se om jag orkar.


tillfällig lösning

Eftersom min förra header var lite vintrig så har jag nu fått en tillfällig lösning tills jag hittar /tar en ny vårig och fin bild! Håll till godo med denna så länge!

det blommar i rabatten

Lite små skakig bild men ja vill bara visa hur det blommar i en rabatt här hemma.

tapet

Idag var vi iväg och kollade lite på tapeter till vårat renoveringsrum. Vi hittade en som jag tror att det kommer bli. Men vi är nog lite veliga så vi får se. Det roliga är att jag hittade en underbar tapet som skulle passa perfekt i sovrummet.  Det rummet som vi egentligen inte ska göra något med, MEN jag kom på den jätte bra idén att jag fyller ju faktiskt år snart. Kanske kan få den i present, vem vet?! Den är iallafall jätte jätte fin!

Nu blir det Robinsson och lite mer tv innan läggdags. Imorgon ska vi INTE sätta väckarklockan.

trädgården börjar tömmas

Nu när den största delen av trädet är hämtat är det inte alls mycket kvar. Vi har varit duktiga att rensat undan en massa små skit idag!

Titta så fint det bidde!



Lite hål blev det visst...





Inte särskilt mycket kvar att fixa...


mys med lizzy

Hon brukar alltid hoppa upp i mitt knä när jag sitter i soffan, hellst ska jag ha en filt på mig så hon ligger mjuk och skönt!  Här hoppade hon upp i morse när vi satt och ugglade framför tv:n.

Hon sitter förövrigt här brevid mig nu och vill att jag tar bort datorn. Om hon kunde skulle hon kasta ner den tror jag.





uppe med tuppen

Idag blev en riktigt tidig morgon, för att vara helg. Kanske inte riktigt med tuppen men det är ju så man säger. Klockan 7:30 var det en timmerbil här och hämtade de stora delarna av trädet som låg slängda över uppfarten. Mattias gick upp för att kolla och så men jag hade tänkt sova mig igenom det. Vaknade dock och satt och smygtittade bakom gardinen i sovrummet ;)
Lyckades somna om en liten stund och låg sen och läste lite.

Nu ska vi väl äta lite frulle och sen åka in till byn för att handla lite och kolla på tapeter till renoveringsobjektet. Sen är det städning som gäller, både inne och ute.

Man får väl passa på i det fina vädret!

and so the weekend is here

Ska visst bli solsken även denna helg. Om inte annat så kanske mitt glada leende kan lysa upp :)

Det har ju varit väldigt skönt med en fyra dagars vecka måste jag säga! Inte långt kvar till nästa gång dock. När vi kom hem idag körde vi igång och flisade en massa grenar och sen satte jag mig och grillade. Inte något alltför avancerat dock, hamburgare. Men gott det också.

Nu har vi en hel hög tv avsnitt inspelade från den gångna veckan så vi har kvällen fullspäckad.

Imorgon ska vi kanske (om den har kommit) hämta och plantera lite häck. Sen så finns det en lååååång lista på annat att fixa i trädgården. Sen började vi prata om en städning inne också. Ibland behöver faktiskt det ;)

golvet är klart

Vi är så nöjda och glada! Mattias och hans föräldrar är helt utpumpade men oj så fint det blev! Nästa steg är nu gipsplattor på väggarna och sen ska det målas och tapetseras!



Här kan ni se hur höjdskillnaden blev nu när golvet är rakt. Tänk att det skiljde typ 4 cm från ena sidan av rummet till andra!






Min duktiga man som nu är (som man kan se) väldigt trött!

me like klänningar

Jag har redan införskaffat dessa två som är perfekta till våren/sommaren...
Lindex Shop Online - Klänning Lindex Shop Online - Klänning
 Jag skulle  nu också vilja ha dessa två...


Lindex Shop Online - Klänning Lindex Shop Online - Klänning

Alla bilder kommer från från Lindex Shop Online.

är det mysigt eller är det mysigt



onsdagen den 19 september 1900


Detta hittade vi bland annat under golvplankorna när vi rev upp dem... Det fanns flera blad av tidningen men det var för svårt att få fram dem under de befintliga reglarna. Men den här delen lyckades vi iallafall rädda!





Sen hittade vi även denna... (bilden är inte den bästa)


nu har jag satt mina första potatisar

Karin hjälpte till och fixade för att få fram landet litegrann och sen hade jag en liten dispyt med en rot men efter att jag vunnit satte vi de potatisarna som jag fick igår på handelsträdgården! Det blir spännande och se om det blir något!




renoveringen

Idag har det hänt mycket med vårat lilla renoveringsprojekt.  De har blivit klara med reglarna, isoleringen har krattats ut och ungefär hälften av golvet är på plats.

















Visst gör de ett jätte snyggt jobb?

 Rummet kommer bli så fint!

fönstertvätt

jag har varit duktigt idag! Alla utom 2 fönster på nedervåningen har blivit tvättade! På alla sidor :)  För att komma igång så fick svärmor Karin hjälpa mig lite. Jag var tvungen att fotografera...





välkommen


påskafton

Idag har vi återigen fått jätte mycket gjort. Mattias och Janne har som sagt fixat med golvet en heldel och Karin och jag har varit iväg och fixat och shoppat en del. Sen har jag flisat en massa trädgrenar , planterat en liten blomster och njutit av solen. Till middag idag blev det Karins specialitet Konrad. Mattias favoriträtt. Nu har vi ramlat ner i sofforna och väntar på att CSI ska börja. Imorgon ska vi fixa en massa massa mer!


Karin gör konrad.


Ett försök att få med Urax på bild.


såhär ser det ut idag

Mattias och Janne har jobbat på med reglarna till golvet och de har kommit långt! Såhär ser det ut nu däruppe!





middag



grillat och rödvin, mumma!

lizzy provar naturen

Mattias tog med Lizzy ut i trädgården förut. Hon är ju så rädd för alla ljud men hon låg faktiskt kvar ganska länge innan hon blev rädd och ville springa in.







renoveringen har börjat...







Allt golv är upprivet och den första nya regeln är på plats. Imorgon fortsätts det med reglar ... det rör på sig!
Vi har hittat många roliga saker under golvet, berättar mer om det senare.

idag

Var en liten halv bra dag. Jag sov inte alls bra då jag skulle till vårdcentralen och ta lite prover på morgonen och inte fick äta eller dricka innan. Usch, jag vaknade typ halv 4 och fick för mig att jag hade druckit hihi. Jag är knäpp ! Sen när jag väl kom till vårdcentralen, vrålhungrig, då var personen i kassan ny så hon glömde säga till dem att jag var där så efter typ 35 minuter av väntan fick jag komma in. SUCK. Hade sagt till jobbet att jag skulle vara 1 timme sen så det blev att skynda hem och äta frukost. Stressigt värre.

Lyckades vara på jobbet 9:15 iallafall, bara en kvart sen.

Jätte lugnt på jobbet har det varit de senaste dagarna så Sara och jag kompade och åkte en sväng till Ikea där vi träffade en annan jobbarkompis Cissi och hennes dotter.

Jag är fortfarande så himla trött men jag orkade iallafall laga middag och plocka lite hemma.  Vi får hoppas att jag bara har järnbrist eller så och inget värre.

För att svara på Jennies två frågor: under golvplankorna ser det förjävligt ut. Kommer lite bilder på jobbandet senare i helgen förhoppningsvis. Trädet gjorde vi oss av med eftersom det stod väldigt nära huset och rötterna kunde mcket möjligt ha vuxit in i grunden och det är ju inte bra.

Nu ska jag vila i soffan lite...

god middag



Idag till middag gjorde jag min familjs version av risotto. Falukorv, ris, majs, champinjoner, pickels och oliver. Och så lite kryddor och så. Mums mums!

söndag

Nu är jag slut! Vi har jobbat så hårt i helgen. Idag efter att trädet fälldes så blev det att börja rensa upp allting. Rejäl träning kan jag lova. Sen har vi även rivit upp två golvplankor för att se hur det ser ut under.

Nu sitter vi o bara slöar och jag funderar faktiskt på att sussa snart!

nu har vi ett träd mindre













 


skurt i robinsson?

Jag måste hålla med min syster om att Christian i Robinsson låter som skurt när han pratar. Jag stör mig något enormt på den människan, det värsta är att han säkert kommer gå jätte långt i tävlingen tack vare alla jäkla pakter osv som han håller på med.

SUCK!

en dag i solen

Solen ger energi!

Idag vaknade vi skapligt, jag hade satt timer på tvättmaskinen så den var klar när vi gick upp. Perfekt att hänga ut tvätten så var den torr nu på eftermiddagen!

Efter frukost tog vi båda bilarna till byn för att tvätta dem. Mattias jobb har en tvätthall där det finns högtryckstvätt och dammsugare och all utrustning som behövs för en biltvätt! Iom att vi har grus där bilarna står skulle det bli väldigt geggigt om vi tvättade dem där ju!

Sen var vi värda en glass och efter det intogs det lunch på verandan. Härligt att kunna sitta ute och äta.

Mums! Vi hade fortfarande energi kvar så vi tog oss in en del av gräsmattan som vi ej krattat upp alla löv ifrån. Oj oj så fint det är där nu. Jag krattade och Mattias samlade ihop och gick och slängde. Jag kom fram till att jag har mycket mer ork för sådant nu när jag tränar och rör på mig. DET är ju jätte bra!

Vi hade faktiskt lite extra energi efter det här också. Mattias monterade ner en hylla och så tömdes renoveringsrummet på saker. Bara en golvlist kvar att ta bort sen åker golvet!
Ni kan ju gissa vad vi gör i påsk...

Nu tar vi det lite lugnt innan det är dags att grilla igen. Ikväll blir det kött och tsatsiki till det. Smarrigt!

När jag tittade på termometern alldeles nyss och i skuggan är det 19,5 grader. Tjena!

Lite bilder från idag...










Denna hade inga utslagna knoppar igår. Över natten så blev den såhär!



Detta träd säger vi förhoppningsvis adjö till imorgon om vädret tillåter!

solsken


grillpremiär

Det blev något som enkelt som hamburgare till middag, men som reklamen säger: Grillat är godast!


Vår fula stenåldesgrillar funkar prima!


Såhär smarrigt såg det ut när de var klara!

vår i trädgården

Man kan inte annat än njuta av att det börjar bli färgglatt i trädgården igen!








med doft av sommar

När vi handlade diskmedel sist köpte vi denna... Luktar smultron! Helt underbart och sommrigt. Man till och med vill diska för då får man lite mer sommarkänslor!

Det är de små sakerna i livet!




helgen kommer med fint väder

eller ja det får vi hoppas iallafall! Jag kompade faktiskt hem tidigare idag och det var så himla skönt!  Jag har plockat fram grillen för rengöring och ikväll blir det premiär! Mums! I helgen har vi många planer... riva golv, baka, städa, plocka i trädgården och förhoppningsvis få ner ett stooooort träd!

Nu ska jag väl börja plocka lite då..