resumé

Jag är SÅ nöjd med veckan som gått.
Jag har skött mig med att inte äta alltför mycket onyttigheter (har hållt mig till helgen) och jag har även tränat 4 gånger denna veckan! Kan ni tänka er, 4 gånger :)
Nu senast var det Pilates... puhh mycket jobbigare än vad man kan tänka sig, fast i ett lugnt tempo.

Ny vecka närmar sig och den ser inte alls lika stressig ut som jag trodde denna skulle bli. Lite skola, massa träning och dessvärre massa jobb. Hade gärna haft en veckas semester, eller 5. Men det går ju inte :( och så självklart äter vi nyttigt 1 vecka till :)


saturday

Idag har vi hunnit med massvis.
 Vi skulle till Ikea och hade förhoppningen att hitta en ny sängstomme men det gjorde vi INTE , vi blev istället väldigt irriterade på att Ikea knappt har några 180 cm breda sängar längre som våra madrasser är. Sen eftersom min make är så långt kan vi inte ha en fotgavel på sängen, de hade då en säng som vi kunde tänka oss. Nej då har de inte plats att ha den uppmonterad, vi vill ju inte lägga en massa pengar på en säng som vi inte äns sett. Vi var måttligt roade så vi åkte några mil och kollade på lite andra möbelaffärer, där det fanns sängar men självklart för några tusenlappar dyrare. Behöver jag tillägga att vi inte köpte någon?

Blev lite annan shopping istället, jag köpte ett par nya träningsbyxor och M en tröja. En helt okej dag, trotts att vi åkte väldigt långt utan att komma hem med en säng. Vi hade iallafall kul :)

Nu ser vi film här och slappar lite allmänt, jag ska upp och jobba imorgonbitti nämligen. Blö! Men ska man vara ledig sin jobb helg får man ju jobba en annan istället. Sen ser morgondagen ut som så att jag ska plugga lite och sen prova på Pilates.

lycka :)

Veckans träning har gått utmärkt. Är dock liiiite mör i kroppen efter spinningen igår. Hade rejält ont imorse... men det släpper ju vart efter. Nu är det träningspaus i ett par dagar, på söndag är det dags igen. Då provar jag pilates, det ska bli riktigt intressant!

Jag har även klarat mig ännu en vardagsvecka utan några onyttigheter. Det här går ju nästan för bra för att bara sant!

Jag vet inte om jag tänker annorlunda denna gången eller vad det är men glad är jag än så länge iallafall!

movienight

Har nu sett första avsnittet av True Blood, jag gillade den så det blir ännu en serie att följa :) Fortsätter kvällen med ett lättsam film... Dumpad, eller Forgetting Sarah Marshall som den heter på engelska.


so far so good

Jag sköter mig och jag kan lova er att jag har utsatts för stora tester!
Igår jobbade jag till 18 och var sjukt hungrig under eftermiddagen, i mitt gamla liv hade jag köpt en chokladbit och mått lite bättre en stund. Nu kämpade jag igenom det, tog ett äpple, tuggade tuggumi och drack en massa vatten. Sen åt vi middag när jag kom hem och jag var nöjd med min dag.

Idag kom stora test nummer två, jag bakade inför fredagsfikat på jobbet. Det var väldigt svårt att inte provsmaka kan jag lova men OJ så stolt jag är, skönt att komma iväg och träna och veta att jag inte äta något dåligt under dagen.

Nu sitter jag och vilar ut med en frukt mums- mums!

snart är det helg och det känns ju underbart!

mera vampyrer

Imorgon får Sverige besök av lite mer vampyrer! Serien True Blood med Alexander Skarsgård börjar på svt. Har fått första boken som serien bygger på av syster yster men ej hunnit. Har iallafall satt digitalboxen på inspelning för klockan 22 är det sovdags för mig.


ingen stress än

In söndags var jag helsäker på att min vecka skulle bli superstressig , då jag har typ massvis med saker att fixa med osv. Men kan säga att det inte känns så illa, iallafall inte än. Har än så länge hunnit med jobb, skola och träning, imorgon ska jag fixa lite inför fredagsfikat på jobbet och sen träna hade jag tänkt mig.

Nu däremot är min lugna stund vare sig jag har massvis att göra eller inte. Mys i soffan , jag tänkte göra en smoothie , tända lite ljus och se på favorit tv programmen.

deutsch über alles!

Idag har jag haft min första lektion! Himla spännande!


färdig! (nästan...)

Efterfrågade bilder på vårat finfina rum!






"mitt" rum är tillfälligt klart

Nu när Mattias fått sitt lekrum har vi lite mindre möbler i gästrummet ¨så där har vi möblerat om. Jag har min lilla pysselhörna så har vi lite allmänn förvaring. Rummet står näst på tur för renovering men det duger sålänge, vi fixade ju lite med det när vi flyttade in så det är inte alltför illa ändå!




en utekväll på byn

Igår hade vi "festival" här. Sara och jag påbörjade en för-förfest här hemma men vi kom dock aldrig till förfesten utan det blev direkt ner på byn. Vi hade skitkul! Vi filmade en heldel... jag får se om jag vågar lägga ut något eller inte... Lite pixs iallafall...






freaky friday

Helgen är äntligen här!
Jobbade bara till 14:45 idag så sen var jag och hämtade schemat för skolan, jag fick dock stryka en av de två kurser jag ska läsa eftersom det inte gick ihop med mitt jobbschema. Så nu ska jag satsa på att läsa Tyska. Det ni! Hoppas det inte blir alltför jobbigt att få ihop skoltiden med jobbtiden bara. Skulle ju vara himla bra!

Sen var jag på system och handlade inför morgondagens fest och så fick ica ett besök och vårat kylskåp påfyllning.

Nu sitter jag och tittar på Thomas Järvheden, det gick en stå upp show med honom i måndags som jag spelade in. Han är så himla rolig! har ni hört CP låten?


 

flyter på

Så har man tagit sig igenom ännu en arbetsdag. När de väl kommer igång efter semestern så rusar veckorna iväg.

Jag har klarat mig ännu en dag utan sötsaker, jag kämpar på. Imorgon är det det fredag och det innebär helg. Sen får jag inte frossa i mig allt som jag hade velat äta i veckan hihi. Men lite smågodis måste jag ha!

Det händer inte alltför mycket annat... solen skiner, det är ju alltid trevligt. Skönt att helgen kommer nu igen, hoppas att vi börjar möblera redan imorgon, Mattias måste dock bygga klart och slipa lite i fönstret först.

Nu ska jag bara slappa och sova tidigt, klockan ringer 05:45 även imorgon

duktig!

1 timme övertid och så 30 minuter till så att jag kan gå tidigare på fredag. Puhh. Det var inte alltför roligt när klockan ringde vid 05:45 men det känns ganska bra nu tycker jag. Vid 15 tiden trodde jag att jag skulle slockan, men en banan och en macka senare var jag pigg igen. :)

Inte nog med att jag var duktig och jobbat så premiär tränade jag igår, blev ju inte direkt någon mjukstart hehe. Tror inte jag har svettats så mycket på jag vet inte huuuur länge. Är rejält öm i varenda muskel idag men det ska man väl vara? ;)

För att ge mig själv lite mer beröm så håller jag fortfarande mitt löfte till mig själv! Inget godis, fika eller läsk 3 dagar nu. Inte mycket tänker ni men jag är jäkligt stolt att jag klarar det så pass bra. I helgen är det ok, till en viss gräns men på måndag är det AjAj igen!

Nu ska jag fixa kvällens fruktfat men plommon, kiwi och apelsin! Smaskens!


ett nytt försök

Jag måste skärpa mig!

Mina tidigare försök att bli hälsosammare avstannade i samband med att sommar, sol och glass kom. En fika är alltid mysigt och godis i soffan framför tv:n är ju ett måste, eller?!

Jag skötte ju min träning relativt bra under våren och imorgon ska jag påbörja det igen. Min plan är att träna här i byn i höst, sparar ju både tid och pengar på det. Men de börjar inte förrän nästa vecka, så imorgon blir det skivstång på Friskis, ska bli skoj!

Iallafall har vi upptäckt att varje kväll framför tv:n så plockar vi fram något att äta på, 90 % av gångerna har det varit något som inte gör att man mår bättre förutom just då.

Nu gör jag ett nytt försök, eftersom kroppen/jag är van att äta något framför tv:n på kvällen får det bli fruktstund istället. Sen sparar vi på det onyttiga till helgen!



Nu blir det Bones och frukt!

mat-tjat?

Jag har en undran, hur ofta lagar du samma maträtt? Eller hur ofta gör du samma ingridiens typ köttfärs.

Ibland får jag sådan blackout när det gäller matlagning, jag vill hellst inte äta samma innehåll två dagar i rad och ibland känns det som man bara äter typ köttfärs i alla de former eller risotto varannan dag.
Ilandsproblem jag vet...

filmtajm

Jag passar på nu när vi har sett klart alla Morden i Midsomer och ser filmer som jag har spelat in! Ikväll blir det
North County som gick på 3an för några veckor sedan.

Sen blir det läggdags, för det är ju en jobbdag imorgon! Har lite att fixa inför "skolstarten" också, jag kan typiskt nog inte gå på uppropet så jag måste ordna upp det på något sätt!

Känner mig dock mycket mycket laddad för detta, förutsatt att det funkar med jobbet såklart.

Well well tillbaka till filmen!

titta vad fint det blir!

Jag är så stolt över Mattias som har gjort mestadels av jobbet med rummet!
Det är inte klart ännu men man börjar kunna se slutresultatet... Vi räknar faktiskt med att vi blir klara till nästa helg, men vi säger inte Hej än eftersom vi har upplevt flertalet gånger att det inte alltid blir som vi tänkt oss hihi.

Men visst blir det fint?




denna dörren ska slipas och målas men det blir när det är möblerat och klart...




nya fina taklampan är på plats!

Jag tycker det blir så fint med de gråa väggarna och vita listerna! Vill får alla rum omgjorda nu (med betoning på få, vi vill inte göra det själva!!)

nike

Har ju glömt att visa er min nya skor! Jag köpte dem sist vi var uppe i Nkpg. Hade egentligen tänkt mig vita med gulddetaljer som systra mi har men dessa syns ju inte smutsen på lika snabbt :) Kanon eftersom skorna alltid blir så grådassiga på jobbet och jag brukar alltid lyckas få fläckar som inte går bort!



ett träd i mitt sovrum



Detta fin fina träd fyndade jag superbilligt på Panduros outlet i Ullared. 
Är kanon att hänga mina halsband på.

breakfast in bed

Idag vaknade vi en hel timme innan vi hade satt väckarklockan. Trotts att vi var vakna sent igår, vi fastnade framför Scary Movie som vi såg klart innan vi somnade. Iallafall så såg jag att det var ett kul program på tv som vi kunde äta frulle till, av någon konstig anledning har vi bättre mottagning på vissa kanaler i sovrummet än i vardagsrummet (???) så det fick bli frukost på sängen!

Helmysigt! Det får vi göra om, fast nästa gång kan Mattias få överraska mig med den ;)

Nu ska det fixas och snickras lister!


lördagsmys

Min kväll ser ut såhär: popcorn och inspelad film som gick på tv för typ en månad sedan, Huset vid sjön



Fråga: Varför äter man (jag) aldrig popcorn en och en istället för att ta handen full och tro att det ska rymmas i munnen? Det gör ju aldrig det och om det mot förmodan gör det så kan man knappt tugga dem och sen sitter det popcornskal i hela munnen...

Trevlig kväll!

något jag verkligen inte behöver

Jag behöver egentligen inte fylla på min redan fulla garderob ytterliggare men det är ju så kul när alla höstkläder kommer in i alla butiker. Vi får se när lönen kommer om någon av dessa får följa med mig hem från Lindex.



Lindex Shop Online - BlusLindex Shop Online - Kjol Lindex Shop Online - Klänning
Bilder från Lindex Shop Online.

är det redan höst?

Idag är det riktigt ruggigt, både inne och ute. Vaknade av att jag frös, snart dax att plocka fram de tjocka termotäckena tror jag. Vi var uppe tidigt och 9:30 var vi på stället där vi skulle köpa lister och sånt. Ganska skönt egentligen, få allt gjort tidigt så har man resten av dagen till annat. Tyvärr så regnar det typ konstant så i trädgården kan man inte fixa. Jag har bakat världens största blåbärsmuffins, vi fick en massa blåbär av Mattias jobbarkompis nämligen. Mattias håller på att fixa lite i vardagsrummet med allt vad det nu är :)

Sen ska jag nog göra en kopp te, ta en muffins och krypa ihop i soffan under en filt och se på film. Ungefär det som jag känner att jag vill göra idag. Så lite som möjligt då alltså. Imorgon, när listerna har blivit lite rumstempererade ska de på plats. Det närmar sig ju ett klart rum...

nu är det dags för fredagsmys

Nu är det helg och dags att reloada inför nästa arbetsvecka. Vi har inlett helgen med att handla mat och sen äta lite smått och gott till middag. Nu ska vi faktiskt se sista lånade dvdn med Morden i Midsomer :) Sen vet jag inte vad vi ska ta oss till?

I helgen är planen att inköpa och få listerna på plats, förhoppningsvis fönsterfodret också :) Sen börjar det ju närma sig ett färdigt rum, äntligen!


Kvällens middag

att orka

Jag är så trött.

Vi sitter och ser på ett av de sista Morden i Midsomer avsnitten men jag orkar verkligen inte hänga med i handlingen. Är så trött. Borde gå och lägga mig direkt när det är slut, men jag kommer alltid på något jag ska fixa eller så innan jag ska sova :(

Imorgon ska jag jobba på annat håll igen, alltid lika skoj. Just nu känner jag dock att jag bara vill sova i typ 100 år. Varför är jag så trött? Får påbörja en c vitamin kur eller något!

1 klar , 4 kvar

Nu sitter jag och jäser i soffan efter en god thai inspireradmiddag med Keldas thaisoppa med nudlar och crabfish. Mums!


 



Visst ser det gott ut?

Skönt att måndagen praktiskt taget är överstökad. Bara 4 arbetsdagar kvar till ledigheten.  Jag har till och med kämpat mig igenom en övertidstimme idag, bara 30 minuter kvar så har jag gjort min beordrade tid!

Sov riktigt dåligt ikväll och vaknade med ont i nacken och huvudet :( Har kännt mig lite småruggig och som man känner sig när man har feber men har dock inte kännts mig varm som man gör när man har feber. Hoppas jag inte blir sjuk bara för det har vi inte tid med på jobbet hehe. Inte än på 3 veckor ;)

Ska kurera mig genom att gå och lägga mig tidigt ikväll iallafall, behöver sova ordentligt!

an apple a day keeps the doctor away

Dagen har gått i äpplets tecken :) Vi har ett träd med "tranche blanche" som var så stora, fina och redo att plockas! Vi fick ihop en hink och jag har kokat kräm, gjort sockerkaksäpplekaka och så har vi hjälpts åt med en smulpaj också.Puhh! Vi har massvis med äpplen kvar, som inte riktigt är klara ännu. Kanske skulle göra mos? Vi får väl se... de var iallafall lite väl syrliga att äta bara rakt av dessvärre.




fredagsmys

I fredags var jag hos Sara en sväng, vi såg på film. Juno som jag berättat om tidigare och så lite tvserier och lite gott att äta på :)

Såg nu att jag ju faktiskt tog lite bilder..



ett riktigt mord i midsomer

Som ni vet är vi inne i en Midsomer period just nu. Snacka om intressant när man läser det här på aftonblaskan. Oj så ruggigt!

u know, it´s a must!

Om du inte sett filmen Juno, se den! Så bra och vilken bra musik!
Sen får du ju inte missa min underbara ordvits i rubriken ;)


ett industrilandskap

Som jag säkert nämnat tidigare så är Norrköping en väldigt vacker stad. Sist vi var där tog M lite fina bilder...









min dagliga rapport

Vilken effektiv dag!

Det var riktigt trevligt att vakna upp till blå himmel, värme och solsken efter en skön sovmorgon. Kanske gav det lite extra energi så att vi orkade hålla på ute trotts värmen. Mattias klippte vårat väldigt tjocka och alldeles för höga gräs. Jag oljade in verandan, puhh det var varmt. Sen fick jag hjälpa till och kratta lite gräs och så lackade jag golvet där uppe för sista gången. Hann med att plocka ordning på alla mina kläder i garderoben och byta sängkläder också. Effektiv!

Till middag blev det grillad kalkonfilé och potatissallad och om en liten stund lite lördagsgott tillsammans med ett par Morden i Midsomer (snart har vi sett klart dem!!)

dagens tankar

Så var det torsdag. Snart helg igen. Är dock lite frustrerad. Vi har haft beordrad övertid denna veckan på jobbet, när jag har velat lägga in den har det inte behövts. Idag har jag iallafall jobbat 1 timme extra men får lite dåligt samvete för det. Konstigt nog. Jag kan/vill inte jobba 1,5 timmar extra imorgon men om det behövs är det precis vad jag kommer få göra! Blä! Men jag får ser det ljusa att sen är det ju helg iallafall. Imorgon kväll ska Sara och jag ha tjejkväll, förhoppningsvis ska vi se någon riktigt tjejfilm och äta nyttiga (vi får väl se) snacks!

Vi har precis påbörjat en liten ommöblering av matsalen nu förresten, bilder kommer när det är helt klart. Vi kånkade runt skänken till motsattvägg och så vill jag flytta på en bokhylla också, den får dock vänta till helgen!

Kvällen lär väl fortsätta med Bones ( vi har fastnat för den nu såg den inte alls förut) och sen ett Morden i Midsomer innan läggdags.

rastlös

Idag har min kära bil kommit hem igen :) Den gick ju inte genom besiktningen så nu har den varit på lagning. Det gjorde ganska ont i plånboken idag vill jag lova. Men nu är dne ju hel :)

Är lite smått rastlös, vet inte varför egentligen. Sitter och kollar på tv men känner att jag vill pyssla med något eller fixa med något. Bla! Måste ju vänta till nästa helg innan vi kan ställa ordning där uppe. Har en liten plan att möblera om i matsalen men det får väl vänta till helgen då det finns lite mer tid. Blä. Jag skulle iof bara kunna ta det lite lugnt.. hmm eller näe jag kan börja plocka ordning på alla mina recept. Det var en bra idé!

Imorgon kommer jag säkert få jobba världens längsta dag också. Då lovar jag att jag inte är rastlös på kvällen...

well well får väl plocka fram recepten då!

vår 1-åriga bröllopsdag

I söndags, den 2 augusti hade vi varit gifta i ett år! Detta firade vi genom att bo på hotell. Mattias hade bokat en Junior svit på Elite Grand Hotell och så åt vi en riktigt smaskig middag på Trädgårn.

Jag bara gapade när vi kom in på rummet. Trodde ju inte att det skulle vara så fint. Underbar utsikt hade vi också. Vi bodde högst upp i ett hörn!


vardagsrumsdelen, jag upptäckte att man kunde köpa "En shopoholics bekännelser" men Mattias ville inte det, förstår inte varför?


sovrumsdelen


badrummet med bubbelbadkar


utsikt


utsikt


jag är glad


När vi blev ihop hade jag ett nick på nätet som passade bra in med detta.. Hippie....


lite mer utsikt med lite solnedgång


de 3 fönstrena högst upp till vänster, där bodde vi!

När vi hade ätit middag och gått en liten promenad skulle vi bubbla i bubbelbadkaret hade vi tänkt oss. Men av någon konstigt anledning så slutade bubblandet att fungera och vi kunde inte få igång det igen.  Mattias ringde till receptionen som kom upp med en nyckel till ett annat rum som vi kunde bubbla i. Toppen tänkte vi, det blir väl ett liknande rum. Hihi, visst.
Jag låter bilderna nedan tala för sig själva....


dubbel-bubbel!


med tv!

Vi fick möjligheten att byta till detta rum helt och hållet och det var jätte flashigt iom att det var deras SVIT, men vi gillade utsikten mycket mer i vårat rum och dessutom hade vi redan packat upp och allt. Men det var riktigt lyxigt att dubbel-bubbla och dessutom dricka bubbel.
Typsikt nog glömde vi flaskan med bubbel vi fick av Emelie förra året som vi skulle dricka på 1 års dagen, men vi fick en flarra av svärföräldrarna , perfekt!


KÄRLEK!

italian night

I lördagskväll var vi hos min syster med man, vi passade på att fira systers födelsedag lite i förväg :) Det bjöds på riktigt mumsig italiensk mat!


förrätten


fr. vänster, Fia, Gudrun, pappa, Mattias och Fredrik


varmrätten


efterrätten


en dag på stan

Nu är vi hemkomna efter en härlig helg hos våra familjer. Lagom lugnt har det varit!

I lördags träffade vi Mange och Erica, vi gick på museum, fikade och kikade lite i butiker.


Här kommer Mange och Erica!


Utställningen vi såg


En hel del plastsaker!


Mumsigt fika!


Mamma fick vackra rosa rosor!