min nya bibel


Jag fick denna superfina boken i julklapp! SÅ mycket gott det finns i den.
Idag har jag gjort efterrätten till nyårsafton.
New York Blueberry cheesecake.
Ser ut att bli gott... hoppas det är det också!


hej hej

Kan tänka er att snart är 2009 slut. Dags för ett nytt år med nya utmaningar :) 2010 kommer bli ett toppen år, det hoppas jag iallafall!

Hr jobbat både måndag och tisdag, har dock kommit hem lite tidigare båda dagarna eftersom det inte funnits alltför mkt att göra :) Fick till och med ta semester imorgon, riktigt härligt. Slipper gå upp tidigt medans maken ligger kvar i sängen och sover.
Imorgon kommer dessutom syster yster med make. De ska fira nyår här! Vi kommer äta världens godaste 3 rättersmiddag och ha det så trevligt så! Hade varit skoj att gå på en riktigt glammig nyårsafton men det här är ju toppen det med ;)

Nu ska jag se klart på Legally Blonde, man kan inte bli annat än glad av den filmen :)

vitt som snö

På julaftons förmiddagen åkte vi till kyrkogården och hälsade på mamma! Riktigt fint var det där!






God fortsättning!

Hann inte med att blogg ett God Jul igår för vi hade fullt upp hela dagen! Så jag säger God fortsättning istället :) Julafton igår var toppen. Jag hade varit väldigt snäll och fick många paket. Vi åt julmat som är så gott, är dock mätt på det nu kan jag lova!

Idag har vi firat lite mer jul och sen har vi bara slappat, så skönt att kunna göra det ibland också. Man får passa på när man är ledig!

Ett bildregn från julafton...


julgranen och alla klapparna


Lille D har börjat göra en så rolig min...


världens gulligaste!


den äldste och den yngste


vi fick ett paket som lyste



öppna paket var riktigt skoj! Här med farmor o farfar


snöret var också roligt att leka med


syster visar upp sina snygga naglar och juliga örhängen


dan före dan före dopparedan

Snart är det julafton! Woopido! För en gångs skull känner jag mig inte särskilt stressad över julen, skönt det. Fråga mig igen imorgon så är det nog en annan sak! Då ska de sista julklapparna inhandlas och så ska jag vara barnvakt åt lilla(stora) sötnosen.

Idag fick jag faktiskt en kallelse till röntgen den 5/1, har ju haft så ont i mina knän när jag hade tränat i några månader, kunde knappt gå. Gick till vårdcentralen fick värktabletter som hjälpte, kunde ju dock inte träna så nu känns det inte så farligt. Har ont i bland när jag anstränger mig extra mycket. Hur som hellst så ska knäna röntgas så att det inte är , vad det nu hette, för jag vill ju absolut komma igång och träna efter nyår igen med ett inte knä som inte gör ont!

Kom på att jag kanske skulle stoppa något i magen, glömde nästan bort o äta frukost imorse så den blev lite sen... värmer väl lite tomtegröt kanske. Det är ju riktigt gott!

Igår förresten hade vi hela -18,6 grader ute när vi gick och la oss. Burrr... blir ju ganska ruggigt även inne när det är så kallt ute. Idag är det "varmare" men fortfarande kallt, skulle visst komma snöoväder nu också. Räcker det inte med all snö som vi redan har? Näe näe, antingen eller känns det som. Men jag ska icke klaga, en vit jul är ju 10 gånger bättre än en grå!


091219

Härliga helg!

Vaknade och insåg att det var riktigt riktigt kallt ute -15 grader visade termometern. Betydligt skönare att ligga kvar under täcket en bra stund. Vi kom upp någorlunda skapligt iallafall, dammade av mina ugg lookalikes när vi skulle ut och handla. Behövs det allra varmaste nu när det är så kallt.

Har börjat med allt julgodis jag har tänkt mig också. Chokladknäck och mozartkulor har det blivit idag. Imorgon blir det vanlig knäck och chokladfudge :) Hoppas allt blir lyckat bara!

Vi åt ett litet minijulbord till middag idag, köttbullar, prinskorv, sill, skinka, sylta, rödbetssallad, leverpastej. Tjaa typ allt jag tycker e gott på julbordet ;) Smakade finfint iallafall!

Nu ser jag på Pirates på 4+ och innan dess såg vi Star Wars 5, imorgon blir det nog 6:an är ju så spännande nu!




Denna finfina julklappen fick jag från mitt nya jobb. En heldel godsaker fanns i boxen!


1 week before christmas

Hallå i kylan!
Är det inte toppen att det förhoppningsvis (håll tummar och tår) blir en vit jul?! Julkänslorna kunde ju inte vara fler än vad de är just nu. Ni vet hur jag blir. Vill bara skutta omkring och jubla typ. Och om 1 vecka är det ju faktiskt julafton!
På jobbet spelar vi julmusik hela dagarna , det hade aldrig gått på mitt gamla jobb :)

I helgen ska jag göra julgodis hade jag tänkt mig , mums! Vi får väl se hur det går... blir ju inte alltid så lyckat! Sen är det väl kanske dax att slå in julklapparna också? Blev visst en heldel sådana i år :)

Nu är det snart läggdags och imorgon är det ju faktiskt fredag! Tjoho!

christmas tree oh christmas tree

Granen har åkt fram från förrådet och mysfaktorn är hög här hemma!



Luciadagen

Imorse vaknade vi mycket tidigare än vad vi egentligen behövde, men jag ville gärna se Lucia på tv:n så det blev att ligga kvar och titta och småslummra ibland. Efter frukost gick vi ut på en promenad, hade tänkt oss en liten promis eftersom det var minusgrader. Men vi var ute nästa en timme, det var väldigt tyst, lugnt och kallt. En bra start på dagen, tänk om alla dagar kunde vara så.

Dagen fortsatte med en himla massa köttbullar, har gjort över 100 stycken :) Sara kom på besök så M kunde kolla på hennes dator, vi fikade och såg lite på Sunes Jul.

Vi har även fått undan grillen (det var på tiden) och lite krukor och sådant som inte ska vara ute på vintern. Lagom till middagen kom snön också, så nu är det vitt på marken. Mysigt!

Lite bilder från vår kalla promenad:



den gamla stationsbyggnaden och öde järnvägsspår


en ny anlagd park, blir finfint med lite gräs sen


jag var ordentligt påklädd, riktigt ruggigt ute


pippisarna simmade runt, tråkigt nog hade vi inte någon mat med oss till dem

star wars

En dag när jag inte var i mina sinnens fulla bruk lovade jag min man att jag skulle se alla Star Wars filmerna och att vi skulle börja innan årets slut. Året börjar nu ta slut så jag fick väl hålla mitt löfte och ikväll har vi sett den första filmen eller fjärde blir det ju fast ändå första.

Jag tyckte absolut att den va sevärd, kanske inte vill se den 20 gånger till men absolut sevärd, nu får vi se när vi ser nästa, kanske redan imorgon :)


julshopping

Idag har Sara och jag varit iväg för att shoppa julklappar! Vi  drog iväg tidigt och var på plats ungefär när affärerna öppnade, trängseln var inte alltför illa då som tur va :) Blev dock värre kan jag lova. Puhh är något trött efter att ha gått omkring en hel dag. Men vi har iallafall inte många julklappar kvar att köpa, skönt! Ska nog börja slå in några av dem imorgon! Är ju snart jul ju! När jag kom hem hade granen kommit upp och det är så mysigt i vardagsrummet nu!

Imorgon är planen att göra köttbullar i massor och kanske börja skriva julkorten, är inte sista dagen typ nästa vecka någon gång?

Sen är det bara julgodiset kvar och jag är nöjd och glad ;)

vem är det som har snott all tid?

Ännu en vecka har snart passerat. Jag orkar/hinner inte särskilt mycket just nu när jag kommer hem från jobbet,förutom att laga mat och umgås lite med min make typ.

I tisdags var vi och vaccinerade oss mot svinis iallafall. Shit vad vi mådde uselt igår. Båda två var riktigt uschliga och kännde oss febriga och hade ont lite överallt. Sen smärtan i armen ska vi inte prata om, AJ! Idag var vi piggare men armen gör fortfarande skitont.
Så igår blev det ytterslite gjort, vi låg i varsin soffa och tyckte synd om oss själva.
Idag jobbade jag över och kom hem för en timme sen. När jag kom hem hade världens underbaraste tänt ljus och röjt undan lite :) Mycket trevligt att komma hem till det kan jag lova!

Imorgon är det ju äntligen fredag! Woopido! Och så är det IDOL final på kvällen, fett med nice! Vem tror ni vinner? Erik är min favvo men jag tror Calle kan skrälla...

en sockerbagare...

Idag har jag julbakat för fulla muggar!






dax att köpa en större bunke kanske?






play nuts



Denna häftiga hittade jag på Ullared i höstas, lite roligare än att bara ha nötterna i en skål tycker jag!


årets julfest!

Igår var det dags för årets julfest! Det var ju inte den roligaste julfesten jag har varit på men att umgås med sina vänner är ju alltid trevligt!
Ett litet bildregn...


jag och Anna


Ganni och Cissi


jag och Sara måste alltid posa lite


Emelie


Carro gillar pepparkakor


Ganni, Sara och Emelie är glada!


Ganni och Sara som fyllde/fyller år fick tårtor!


Sara blåser ut ljusen!


en vecka senare...

Jag har faktiskt en jätte bra ursäkt varför jag inte har bloggat något under veckan!!! Faktiskt! Jag har ju börjat på mitt nya jobb (delvis kan man ju säga) och långa dagar blandat med väldigt mycket nytt att lära mig har gjort mig supertrött. Men det är så underbart trevligt! Alla är jätte snälla och det är så mysigt och jaa... än så länge kan jag bara lovorda allting! Toppen!