oväntat väder

Jag säger bara att jag är oerhört glad att jag kom hem när jag gjorde. En kvart efter att jag kommit hem började regnet stå som spön i backen. Åskat hade det gjort redan när jag cyklade hem. Sen kom blixtarna och lite mer dunder. Usch! Jag är inte överdrivet förtjust i sånt här väder och att sedan vara hemma alldeles själv var inte till hjälp. Men tänkta sig, jag överlevde ;) Även om det var otäckt.

Kom typ 15 mm på 1 timme eller nått. Nu är himlen mörk men solen skiner så det känns nästan som om det inte har hänt.

Försökte ta bild på regnet men jaa ni ser själva...





Lizzy spanar ut över "förödelsen", vi upptäckte för övrigt ett nytt fönster som läckte. Nu har vi att göra!

Nu allsång och sen Morden i Midsomer

vi trottsade solen

Mattias hade en del saker att kolla på i Växjö idag och självkalrt följde jag med, trotts att det var typ 100 grader varmt. När vi kom hem var jag iallafall duktig och tvättade min bil, någorlunda bra iallafall. Trotts att klockan var efter 17 så stekte solen ordentligt. Det gör den fortfarande. Vi får hoppas att det regnar lite i veckan och sen håller det sig fint i några veckor, eller vad säger ni? Ni som har semester nästa vecka vill ju såklart ha sol då, men lite regn kan vara bra så det inte torkar. Det känns väldigt skönt att det bara är 5 arbets dagar kvar innan min ledighet. Jag tjatar och tjatar om den men det var ju ett år sedan sist, eller hur?!

både gott och nyttigt

Efter middagen idag mumsade vi i oss en halv vattenmelon. SÅ gott och perfekt törstsläckare!




Ser förresten inte mitt hår lite ljusare ut än vanligt? Det måste vara solen.

ge mig en pool!

Det är varmt. Underbart att vi får en fin sommar än så länge men puhh va det är varmt. Jag och Sara har ju varit på Ullared idag, såhär i efterhand kanske jag hellre hade åkt till havet och badat men det var lyckat iallafall. Handlade som alltid alldeles för mycket men självklart varit allting sånt som vi hade stort behov av ;)  Hittade faktiskt en hel del snygga kläder, bland annat två bodys som jag blev kär i. Den ena är rosa och vitrandig och så lite uringad i ryggen. Jätte snygg! Passar utmärkt till min nya svarta volangkjol.

När jag kom hem blev det inspektion av mina inköp av Mattias och en kall dusch för mig. Den hjälpte väl i sisådär 5 minuter. Blö. Mattias var iallafall duktig och klippte gräsmattan, trotts värmen. Han hade dessutom spacklat massvis och tvättat bilen. Duktig han är, medans jag bara shoppar... :p

Jag har kommit fram till att jag vill ha pool! Vem vill inte det i sånhär värme egentligen? Mattias tycker att vi isåfall ska skaffa en "ordentlig" pool , ni vet en sån som man gräver ner. Jag däremot kan absolut tänka mig en sån som man ställer upp för säsongen som är typ 1 meter djup. Men gahh det lär väl inte bli någon skulle jag tro. Vi får skaffa en vattenspridare eller nått.

Nu ska vi slappa lite, jag är så trött. Vi har ätit grillad kyckling , potatissallad och vitlöksbröd till middag nyss. Gottit! Kanske en liten chokladbit till filmen innan jag somnar...

semesterplanering

Åhh så roligt, nu har vi bokat en liten tripp på semestern! Härligt ! Nu håller vi tummar och tår att det blir varmt och fint väder. Vi har ju en heldel saker att fixa med här hemma när vi är lediga också så vi lär nog ha fullt upp den tiden vi är hemma iallafall.

Just nu ser jag framemot att det ska bli helg och att jag ska till Ullared med Sara på lördag. Hon har flyttat och behöver en massa saker och jag följer mer än gärna med som den goda vän jag är ;)
Ska bli roligt, fast vi lär ju knappast vara ensamma där tyvärr. Tänk va kul det hade varit. Lugn och ro! Det är sånt man kan göra om man är rik och berömd, fast iof. då handlar man väl knappast på Ullared?

det var nog sömnbrist då...

Jag har lärt mig att om jag går och lägger mig 21:30 och sover 9 timmar så är jag någorlunda utvilad och har varken huvudvärk eller gäspar mig genom dagen. Det är lustigt att jag behöver så mycket sömn. Och det är ju inte alltid det blir så men jag borde gå och lägga mig tidigt oftare är min slutsats.

Ikväll blir det dock ingen tidigt läggning, för ikväll börjar ju Morden i Midsommer igen. Voopido!  Är det inte lite mer sommar när det sätter igång? Samma sak med Allsång på Skansen, fast det ser jag ju iof inte alltid på.

Har med min nyfunna energi orkat med en heldel saker när jag kom hem. Tvättat två maskiner, plockat ordning på ren och smutsig disk, plockat ordning lite, lagat mat samt matlåda till imorgon. Och så vek jag ihop lite ren tvätt. Himla nöjd!


ännu en gång...

Nu sitter vi här igen,söndag kväll och ångesten inför arbetsveckan börjar komma ikapp. Men vi får ju inte glömma att det är semestertider och om hela 10 arbetsdagar så har jag semester. Ni som har det nu kan vara glada för det skulle visst bli fin fint väder i veckan.

Min midsommarhelg har varit på topp. Igår gjorde vi inte mycket alls. Det var soffläge större delen av dagen. Idag började det lugn och på eftermiddagen åkte jag och Emelie hem til Sara i hennes nya lägenhet och fikade innan Emelie tog tåget hem till Göteborg.
Har suttit under kvällen och försökt komma på vad vi ska göra på semestern. Har en hel del att fixa här hemma men en liten tripp kanske vi ska hinna med.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig... ska ju faktiskt upp tidigt imorgon!

på morgonen



mer midsommar


Sill-lunch


smickrande bild...


Mumsig mat!


vädret blev riktigt fint.. dock så höll det inte sig fint alltför länge


min midsommarafton

Hade en riktigt rolig midsommarafton. Emelie är ju här och så kom även Sara och Cilla. Vi åt gott, drack gott, spelade spel och skrattade sjukt mycket! Blev ganska sent och en lång sovmorgon idag, längre för vissa ;)


Jordgubbstårta, ett måste!


The gang!


Sara och Cilla


Jag är glad!


Grilltime!


Singstar!


Mattias och Sara


Den goda efterrätten som Cilla hade gjort!


Så det kan låta!

oväntat

Hörreni, den här veckan går ju snabbare än snabbast. En arbetsdag till sen har vi ju lång helg. Härligt! Vår midsommar blir inte som det var planerat från början men det blir nog bra ändå. Man får bara lägga bekymmer åt sidan och tänka positivt! Får min underbara vän Emelie på besök iallafall!



Länge sedan vi sågs!

Efter jobbget idag var jag och handlade mat och mitt i handlandet ringer min kära make och säger att vi ska få besök. Ojoj stressigt värre... tack och lov för självscanning, en sak måste jag dock undra angående självscanningen... varför har de inga fryspåsar ute i affären? Tror de att om man blippar så tinar inte maten upp lika snabbt eller? Irriterande grej. Hur som hellst så sprang jag nästan genom Ica  fick dock med mig det jag skulle tror jag. Hem, hann packa upp och sätta mig ner i 5 minuter sen så kom Mattias bror med kollega förbi påväg hem efter lite jobb. Trevligt!
Tur att vi hade kaffe hemma ;)

Nu har de åkt o vi slö tittar på tv... innan 20:00 (!!!) ibland så blir det så...

spackel spackel på väggen där

Idag har vi presterat bra! Har fått en heldel målat, har spacklat i en evighet i rummet och har även hunnit köra lite med trimmern ute. Min stackars arm skakade förut när jag skulle dricka. Jag har jobbat hårt, särskilt med allt spacklande.

En bra dag.

Sitter i soffan nu och fryser. Det är ganska varmt inne men mina tår är såååå kalla, jag får nog dra på mig mina fårskinnstofflor!
Vi har faktiskt haft relativt fint väder idag men tusan vad det har blåst. Vi trottsade dock stormen och grillade vår kvällsmat. Grillad lax blev det, mumma!

Nu ska jag väl ta på mig tofflorna och mysa framför filmen som börjar på 5.an nu... imorgon är det jobb igen... men snart är det midsommar!

jag blir upprörd

Jag läste denna artikel på aftonbladet och blir förbannad. Det är ju tur att de låter de som har ett eller fler IG:n få läsa upp sina betyg iallafall. Men alla de som har medelbetyg då, ska inte de ha någon möjlighet att kunna komma in på den utbildning som de vill gå? Om man vill bli läkare t ex, då krävs det väldigt höga betyg eller ett jätte bra resultat på högskoleprovet. Man har verkligen ingen möjlighet att läsa till läkare om man nu bara har medelmåttiga betyg.
Jag måste säga att jag är otroligt glad att det snart är val och jag hoppas innerligt att saker och ting förändras till det bättre.

Nu har jag varit mer politiskt än jag kommer vara igen... bara så ni vet. Ville bara skriva av mig för jag blev lite smått irriterad!

en kall...

cider är aldrig fel!


ofärgbart

Jag vill bli blondare. Inte för att jag är blond nu men jag vill bli det. Jag köpte färg igår som jag hade förhoppningen om att det skulle ge något resultat iallafall. Jag kan säga såhär i efterhand att det gav inget vidare resultat, MEN Sara och jag pratar om att göra blonda slingor på varandra så då får vi väl hoppas att DET ger resultat iallafall.

 



omväxling förnöjer

Idag har jag gjort om lite hemma... Jag fick för mig att sätta upp de vita gardinerna i sovrummet igen och så fick jag idén att ta de gardinerna som hängde uppe nu framför garderoberna istället. Jag är mycket mycket nöjd med den lösningen måste jag säga.
Sen så fick vi även för oss att möblera om i vardagsrummet som vi hade det innan, vi hamnade ju så långt ifrån varandra  när vi såg på tv... men nu så!






tipsa mig så tipsar jag dig

Jag vill ha tips på nya bloggar.

Så nu tänkte jag att om jag kan få lite tips så kanske jag kan tipsa er om vilka bloggar jag läser redan?
Ett litet byte liksom...?

Jag kan ju börja att tipsa om alla bloggar som jag har i min länklista!

om du vill mysa i soffan med en bra film...

... så har jag lite tips , ett axplock av mina favoritfilmer...

 
 
 
 
 

lalalaloser

En del människor är idioter. Efter att vi handlade idag så skulle vi äta middag på sibylla.  Efter oss kommer ett gäng killar i typ 18-19-20 års åldern. Lite allmänt stökiga. Iallafall Mattias står framme i kön och de hamnar ju bakom honom då. En av killarna tar en glass i frysboxen framför kassen och de fortsätter vara högljuda, knuffa lite runtomkring sig osv. Till slut får väl tjejen i kassan nog och säger till killen att han ska betala för glassen, för nu har han tydligen öppnat den.  Han säger då att han haft den typ 1 timme och inte tagit den där osv. Tillslut  ber kassörskan honom att gå , efter lite tjaffs kastar han glassen över disken stormar ut och kallar henne Hora.

Alltså , hur jäkla puckad kan man vara??

Blev lite irriterad på det där...

många funderingar

Efter jobbet idag har jag en mycket givande walk med Sara. Skönt att gå i någorlunda rask takt och att få prata av sig utan nyfikna öron. Quality time, kallas det! När vi närmade oss slutet så började det duggregna så vi hade verkligen tur.
Iallafall så var det skönt att få prata av sig, har så många tankar som snurrar i huvudet, allt jag vill göra, lyckas med osv. Jag har kommit fram till att jag alltid vill så mycket. Ibland vore det skönt att bara vara men så kommer tankarna att om jag vill komma någon vart med mitt liv osv. Jajaj, jag ska inte belasta er med det... jag är bara glad att ha vänner och en man som jag kan prata och bolla saker med.

Efter promenaden var jag duktig och lagade mat, satte igång en tvättmaskin, vek ihop ren tvätt, plockade undan lite småskit och sitter nu här och väntar på att maken min ska komma hem. Blev en sen dag på jobbet för honom, tur att vi snart har semester så att han får vila ut lite...
När han kommer hem så ska vi kolla på final avsnittet av project runway som jag spelade in igår... spännande spännande..

sunday bloody sunday

Jaa ni, veckorna går snabbare och snabbare tycker jag. Delvis bra för det innebär att snart är semestern här men samtidigt så hinner man ju inte ta ett djupt andetag och pausa innan det är dags för en ny arbetsvecka.

Syster yster med man åka tidigt idag eftersom de skulle gå på lägenhetsvisning idag. Spännande för dem. För oss innebar det att vi har tid att fixa en massa i rummet. Går ju så himla segt. Men men...vi är väl klara till jul eller nått. Näe skämt åsido. Man har inte alltför mycket ork att hålla på därinne när man har jobbat en hel dag och på helgen vill man ju inte ta ut sig alltför mycket . Vi har iallafall inte alltför många gipsväggar kvar att sätta upp. Sen ska de spacklas, och sen kommer allt annat som ska göras....

Helgen har ialalfall varit riktigt trevlig.. vi såg på fotbollen igår (!!!!) men inte gick det bättre för Sverige för det. Vi ska väl gå iväg och rösta sen tror jag. Kan ärligt säga att jag inte alls är påläst/insatt i något och vet faktiskt inte hur jag ska rösta, men det löser sig nog. Sen ska det stekas pannkakor! Har varit sugen på det i typ 1 vecka nu hihi.

Har suttit en bra stund nu och kollat på hotell i London. Har nämligen hittat jättebilligt flyg dit men vi måste ju ha någonstans att bo också till ett bra pris annars kvittar det ju om flyget är billigt! Det kanske inte blir någon resa alls, vi får väl se.

Igår var jag inne på att vi skulle till Hultsfred för att se The Killers, men jag campar icke och det går ej att köpa endagsbiljett till den dagen de spelar typiskt nog! och inga U2 biljetter finns det kvar heller. Varför kommer jag på saker och ting så sent för?

fotbollstokarna


Heja Heja!

vi äter riktigt gott

Både igår och idag har vi ätit riktigt god mat. Igår blev det, grillad lax, kokt färskpotatis och pepparrotsröra och så sallad på det.

 
              

Ikväll blev det råstekt potatis i ugn med helstekt fläskytterfilé, persiljesmör, fetaost röra och sallad.

                  

blomster

Igår var syster och jag och handlade lite blomster till trädgården. Blev så fint så fint!





rabarber

Nu är ju min syster med man här på besök. De hade med sig en hel massa rabarber! Efter shoppingbesöket på Väla idag har vi gjort både kräm och paj. Pajen ska vi äta nu snart. Mums (får vi hoppas).

 
 
                               

Storasyster är med och hjälper till :)

bappelsin då, gubbjävel!

Har jag bloggat om detta innan? Shit jag börjar få lite blackut känner jag. Den är ialalfall kanon god!


baka baka liten kaka

Idag är jag ju ledig så jag tänkte att jag fick sova hur länge jag ville. Jo just det, innan 8 var jag uppe. Vid 9 hade jag börjat baka. Min plan idag var nämligen att fylla frysen med en massa nybakat. passade utmärkt denna regniga dag! och allting blev lyckat också :) Prima!

Invigde mitt nya bakunderlägg från Tupperware, så himla bra!
 
 
 
 
                                 

Jag provade att ha hackad mörk choklad i bullarna och det var en höjdare!
Observera de snygga bakformarna som jag fick när jag fyllde ;)

3dagars helg

3 dagar låter inte så mycket men den extra lediga dagen känns helt underbar. Jag skulle egentligen vilja vara ledig i minst 1 vecka men man får ta vad man får ;)
Imorgon kommer syster yster med man på besök. De stannar till söndag efter frulle. Får se vad vi hittar på, det beror nog lite på vad vädret säger. Är det fint vill man ju gärna vara ute i solen men är det dåligt kanske vi tar en tripp någonstans.

Min dag idag har varit jätte kul! Jag har jobbat, fast inte på mitt "vanliga" jobb utan på huvudkontoret för en av produkterna jag jobbar med. Yeey! Riktigt roligt, att göra samma sak men ändå inte riktigt.

Känner just nu för att krypa upp i soffan under en filt, tända lite ljus och äta något gott och se på dumburken ,som man kanske inte kallar den längre? Kommer inte på något bätre namn på den. Nåja, ta det lugnt ska jag iallafall!

nya twilight filmen

Åhh... jag längtar till November när denna film kommer!

skallebank

Jag ligger på soffan och är helt utslagen, man kan ju undra om det är åska i luften? Har ialalfall världes huvudvärk. Blev lite bättre efter maten men ja borde nog sova för att bli pigg igen. Mattias däremot är duktig och är ute o klipper gräset. Duktigt är han min karl :)

Min arbetsvecka börjar lida mot sitt slut, 2 arbetsdagar kvar! Yeey! Och i helgen kommer min syster med man på besök. Det var ett tag sen så det ska ju också bli himla kul!