ett mycket lyckat besök på ikea

Idag har vi varit igång hela dagen. Vi började med att åka iväg till Ikea med svärföräldrarna som är besök. Målet var att köpa en bäddsoffa nu när vi hade tillgång till bil med bra packutrymme :)  Det blev en bäddsoffa och en fotpall och en matta och en massa småtjaffs och ett nytt köksbord. Hihi. Vi hoppades att vi kanske skulle hitta ett bord på fyndavdelningen eftersom det vi har är typ 100 år gammatl (eller inte riktigt kanske). Detta var nedsatt till halva priset och skulle utgå. Det gjorde ju inte oss något! Yeey! Dessutom har vi hittat en ny sängstomme. Den får vi dock köpa när skatteåterbäringen är här. Någon måtta får det ju vara. Kände oss iallafall väldigt nöjda efter vårat besök på Ikea och nu har vi lite att pyssla med.


Den vita stolen ska stå kvar och den med blå dyna ska bort. Soffan ska slipas ner och målas vit och även kläs om.
Sen är jag jätte nöjd!

accesoarer från glasgow

Svärföräldrarna har varit i Glasgow och kom hem med finfina presenter! En jättesnygg handväska, det syns inte på bilden men det är ett långt axelband, en nyckelrings bling bling och ett nagellack med en liten burk med glitter som man ska ha på på lacket innan det torkar.




smulgubbarna tar sig


resultatet

Den blev kanongod och verkligen perfekt!




de måste ha tänkt på oss



Mattias gillar dillchips och jag gillar sourcream.
Och bra smakar de också.
Kan det bli bättre?

*birthdaygirl*

Stort GRATTIS till min vän Jennie som blir 25 år idag!




smörgåstårta med tonfisk

En jätte god smörgåstårta som är lite annorlunda har vi påbörjat idag. Imorgon ska den garneras och sedan ätas, när Mattias föräldrar kommer.

Du behöver:

1 paket polarkaka

2 burkar tonfisk i olja

4 ägg

2 dl majonnäs

2 dl creme fraich

1 ½ msk chilisås

1 ½ msk senap

salt

fin klippt dill

 

Överst

3 dl cream frache blandad med chilisås

efter tycke och smak

 

Garnering efter tycke och smak

 
 




 Så slutade allt bra med att Mattias diskade ;)

Som ni ser skiner nu solen... hallå schizo väder!


jag provade att laga något nytt och lyckades

Jag fick ett recept av en jobbarkompis idag. Dock var det lite saker i det som Mattias och jag inte äter så jag fick ha i lite annat. Egentligen så är det en typ av pyttipanna men man gör den på ett litet annat sätt. Man skivar rå potatis i tärningar och ungssteker den med lite olja och kryddor. Sen steker man köttfärs och egentligen lök och paprika men jag tog lite champinjoner och korv. Sen så blandar man ihop allting och så stekte jag ett ägg till det. Ja just det krydda efter smak också. Det var smarrigt med lite chilisås till!

 
(Ugnen är visst lite skitig)

   MUMS!

det ser mörkt ut

Såhär är ungefär som det sett ut idag.  Nu är det dock strålande sol!



Observera att ni ser vår lilla blommande häck på bilden!

nähe

Nu blev det väldigt mörkt på himlen igen innan jag fick rumpan ur soffan och gick ut. Dessutom kommer Mattias hem nu snart och vi ska äta! Tanken var god iallafall.

när vindarna viskar mitt namn

Okej, jag erkänner. Jag fuskar! Mattias kommer hem sent idag eftersom han varit i Göteborg och efter att ha städat det värsta i hela huset satte jag faktiskt på tv:n. Usch och fy på mig! Har ingen ro att läsa, det regnar och blåser sjukt mycket ute så promenad är inte att tänka på. Så nu tittar jag lite på tv då. MEN, så länge man klarar de flesta dagar, eller?

Det är så himla skönt att det snart är helg igen. Jag trodde nog aldrig när jag gick i skolan att man kunde bli så trött och seg av att jobba. Bla. Och jag har 40 år kvar innan har kan sova hela dagarna och fika med grannarna ;) För som pensionär gör man väl inget annat?
Jag har iallafall 3 veckor i sommar där jag får vila upp mig (???), tur det.Och om en månad är det ju midsommar! Det ska bli riktigt kul, håller tummarna att det är någorlunda varmt och fint väder så att vi kan hålla till ute.

Försöker komma på intressanta saker som jag kan blogga om men ibland så händer det inte något spännande och då är det svårt att hålla bloggen rolig kan jag tycka. Ni har kanske tips vad jag kan skriva om?


Innan jag avslutar så måste jag berätta något skoj. Nyss spöregnade det och himmlen var täckt med mörka moln, nu när jag vänder mig om och tittar ut är det blå himmel och inte ett moln. Kanske blir en promenad ändå.


och så lider tisdagen mot sitt slut

Ännu en dag. Jag längtar SÅ till semestern. Typ en månad och lite till kvar, den tiden borde väl gå relativt fort?

Träffade syon idag, 15 minuter tog det hehe. Jag hade visst inte så illa betyg som jag trodde. Har iallafall lämnat in en ansökan så får vi se i höst vilka kurser det blir. Känns bra att ta tag i det nu iallafall.

Har inte gjort alltför mycket mer än det faktiskt, handlat och lagat mat typ. Betalt räkningar. Ni vet, sånt som man måste göra.. Imorgon ska jag måla efter jobbet igen. Blir kanon fint!

varma måndag

Dagen började mulet och jag trodde på en deppig dag med en massa regn men tjii fick jag. Strålande solsken och riktigt varmt och skönt.

När jag kom hem från jobbet satt jag ute i vår bod och målade ett lager på allt det jag grundade igår. Nu får det torka och sen får det bli ett lager till, sen är jag nog nöjd.

Imorgon har ju jag en tid med syon på komvux, det ska bli intressant och se vad han har för förslag vad jag kan göra. Har en fundering på tyska kanske...vi får väl se.

Vi har infört en ny regel här hemma förresten,  ingen tv förre klockan 20:00 på vardagarna. Har funkat idag iallafall. Jag blev dock uttråkad vid 19 så då gick vi en promis, men det är ju bättre än att slöa i soffan.

Nu: Csi, Sen: Sova...

birthday boy

Stort Grattis till min älskade make som idag fyller 28 år!
Firat har vi gjort med korvstroganoff , en promenad och lite kaka.


en vanlig dag

Vi gick upp skapligt tidigt idag och efter frukosten satte jag igång med att slipa och grund måla en av dörrarna i renoveringsrummet, fönsterbrädet och två stolar.Nu torkar de. Imorgon blir det första och förhoppningsvis enda strykningen med den antikvita färgen. Det kommer bli så fint så fint.

Resten av dagen har jag pysslat med lite av varje. Jag lyckades få min man att gå med på att rensa i garderoben vilket det verkligen var dags för.

Sitter nu och ser på Stylista på 3:an och är mätt efter kebabmiddagen. Kvällen blir fortsatt lugn och förhoppningsvis kan jag somna tidigt, brukar dock aldrig lyckas med det på söndagar.

bowling med jobbet

Igår kväll var jag iväg med mina jobbarkompisar och bowlade och åt medelhavsbuffé. Vi drog sedan vidare till ett annat stället och Sara och jag spelade lite biljard. Hade riktigt kul och det var extra skönt att inte vakna med huvudvärk idag då jag var chaffis!


Hela gänget samlat!


Sara & Bim


Frida, Sara & Kitty


Fikke har kul!

mumsig middag

Nu har vi avnjutit en god middag här med grillad lax, ryddad med citronpeppar, ris och dill-hollandaisesås.Glömde visst det gröna ;)Men det var Mums-mums ändå!


pink power


gosefluff

ett av alla de smeknamn som vår lilla kisse får...


en ledig dag mitt i veckan

Idag har jag tillbringat större delen av min dag tillsammans med min vänner.Jag, Sara, Cissi & Ganni tog en tur till Halmstad och gick lite i affärer, åt lunch och åkte sedan vidare och hälsade på Carro med familj. Carro fick en liten son, Vincent, för drygt 3 veckor sedan. Han var så otroligt söt och liten. Och deras hus var så mysigt och fint!

Nu sitter jag här hemma och slappar. Vi ska äta snart och sen fortsätter nog kvällen men ännu mer slappande. Jag ska ju faktiskt jobba imorgon bitti. Usch och fy! Sen imorgon kväll ska jag iväg och äta och bowla med jobbet. Ska dock vara nykter, så på lördag vaknar iallafall inte jag med huvudvärk :)

för min framtid

Idag har jag gjort något bra. Jag har ringt till syokonsulenten på komvux här. Nu ska jag läsa upp mina gymnasiebetyg har jag tänkt. Puhh. Länge sedan jag satt i skolbänken men jag känner faktiskt att jag vill göra det nu så om jag nu vill plugga vidare, vilket jag har börjat fundera på, så kan jag söka det jag vill.

Jag är väldigt inne på att jag skulle vilja bli barnmorska faktiskt. Fast det är en himla massa pluggnade  bakom det, först sjuksköterska och sen jobba minst 1 år innan man kan läsa vidare 1,5 år tills man är klar.

Men vi får se hur det blir, det finns ju ingen högskola här så det blir att tänka lite mer på det. Steg 1 mot min framtid är iallafall planerad...

fler bilder i en

Jag har suttit och lekt lite i ett program som Emmelie, tipsade mig om. Jätte roligt! jag tror att jag kan göra lite snygga saker från vårat bröllop så småningom.




is it true?


till min syster



Underbar låt!

Den engelska texten:

The Nomads

In the desert heat the sand
Blows like ice-cold snow
Night soon unfurls her wings
Nothing but the wind to escort the nomads


It is the way they wander from one day to the next
It is the way they wander from one life to the next
It is the way it weaves an invisible path
Before them it waits until you are ready to take the risk


It conveys only frozen souls
The moonlight makes shadows of them
Warmth in a ray of sunlight
Is what the morning brings once again


It is the way they wander from one day to the next
It is the way they wander from one life to the next
It is the way it weaves an invisible path
Before them it waits until you are ready to take the risk


They wander from one day to the next
They wander from one life to the next
It weaves an invisible path
It waits until you are ready to take the risk


A voice echoes over the mountains up to the heavens


It is the way they wander from one day to the next
It is the way they wander from one life to the next
It is the way it weaves an invisible path
Before them it waits until you are ready to take the risk
It is the way


schlagerkväll

Väntar på att Sara ska komma hit så ska vi titta på Eurovision song contest tillsammans. Äntligen är det dags för det jag har sett fram emot sedan första deltävlingen i Melodifestivalen.

Jag tror faktiskt inte Sverige kommer vinna. Jag hoppas, självklart men jag tror inte den håller enda fram. Jag har en del favoriter dock och tror att det kan bli tufft i toppen.

Jag håller en extra tumme för Norge, Island, Estland.

Tror dock att Ukraina kan gå väldigt bra också. Är inte överförtjust i låten eller framträdandet men sånna låtar brukar ju funka, förutom när Sverige skickar dem såklart ;)

Men jag vill bara ha sagt att OM mot förmodan Sverige vinner då ska jag tusan till Stockholm nästa år och sitta i publiken!

puss på dig


i början av helgen

Jag gillar fredag men jag tror jag gillar lördagar bäst ändå. Men fredagar är helt ok. Vi var iväg och handlade efter jobbet och lyxade med en hamburgare på det stora M:et. McFeast aioli var grymt god, till och med Mattias som inte brukar gilla deras burgare var imponerad. Iallafall var det trevligt att "äta ute" och kunna kasta sig i soffan när man kom hem.

Hade fredagsfika på jobbet idag. Jag tror iallafall mina muffins (jag gör alltid muffins) blev godkända. Testade tre nya varianter, med after eight, daim mjölkchoklad och choklad muffins med vit choklad bitar.

Ikväll är det lugna gatan här iallafall...laddar inför morgondagens eurovision final.

fridfullt

Mattias var ute på promis på lunchen idag och tog en massa fina bilder... här kommer ett litet smakprov!









programledarna i esc

Jag är så glad!

Jag har nämligen läst att de som är programledare i semifinalerna INTE kommer vara det i finalen. Hallelulja! De hade verkligen dödat hela maffiga finalen vill jag lova.

Nu kan ett irritationsmoment strykas. 100 kvar...

vår pälsboll






vackert


vår

Det luktar vår ute.

Härligt!

Det är något speciellt med våren. Det är som att alla blir som nya, man tar av sin vinterkostym, kliver ur skalet liksom. Alltid något som man ändrar på. Frisyren, färdmedel, humör, ork, kläder, sysslor.

Jag har iallafall dammat av mitt vrålåk som inte drar någon bensin :) Kämpade mot regnmolnen på väg hem idag, men jag hann hem, sen regnade det bara i 5 minuter och sen var det sol igen.

På fredag har jag fika på jobbet, måste luska ut vad jag kan baka/ta med mig. Ska försöka vara duktig och baka tror jag. Alltid trevligt med hembakat och så är det ju kul att göra det också. Risken är dock att det blir muffins, som jag alltid gör. Men de är omtyckta så det funkar ju.

Så.. såg ni Eurovision igår? Jag blev lättade att Sverige gick vidare. Island var bra också, sen vet jag inte riktigt. Bosniens kanske var ok. Min favorit är ändå Norge tror jag, som alla andra verkar det som.Hoppas han bara är lika bra live som på radion.
MEN  usch som jag störde mig på den manliga programledaren. HALLÅ?! Kan man vara mer sliskig och dryg eller? Han satt jag fastklistrad brevid henne som en igel. Och så är det alltid så mycket tillgjorda skämt. Blä. Tur att det är musiken man ska rösta på, annars hade han varit OUT!

eurovision song contest!

Jag höll på att missa att det är imorgon Malena Ernman tar Sverige till final.
Vi kan inte annat än hålla alla tummar och tår.

Jag har nu några tips till er som vill läsa ALLT och lite till.

SVTs sida , Malenas blogg, Aftonbladets schlager blogg

en vardag som riktig vuxen

Jaha ni, då har ännu en dag passerat. Min första i det "riktiga vuxenlivet", eller vad säger man?
 Är lika seg som förr så nu i veckan får det bli lite promisar för att få lite ork tror jag. Hoppas bara solen fortsätter skina, dels för det och dels för att jag vill använda alla mina nya klänningar ;)

Förresten, Mattias fick sin födelsedagspresent tidigt av sina föräldrar, en systemkamera. Det kommer därför förmodligen att bli en heldel mer bilder här på bloggen. Förhoppningsvis kan jag lära mig den också.
Dagens bild föreställer mig iallafall.


en bukett på dörren

När jag kom hem idag hade jag fått blommor! De ringde från en blomsterhandel under dagen och jag sa att de kunde lämna dem vid dörren. Åhh så nyfiken jag varit. Det var iallafall en jättefin bukett från min morbror med familj!
Tack tack, om ni läser detta!


i omvänd ordning

Nu blev det ju lite dumt för jag bloggade först om lördagen och nu kommer det lite om fredagen. Jaja dag som dag.

Jag var iallafall och klippte mig och så åt jag årets första kulglass med Sara och Fia.







Sen på kvällen var vi och hälsade på Mattias bror med fru och deras lille son Dexter, som är världens gulligaste,



Sen hittade jag en fin bild till ifrån festen...





25-års festen, del 2



hela havet stormar fortsätter.




även lilleman var tidsenligt klädd.



dansen övergick ibland till 90-tal, här macarena.



sara.



bröderna.



karin & janne.



jag blåser ut ljusen.



party.



vi tävlar i att äta godissnören.



syster läser



söta Jennie.



intressanta lekar blev det.



alla lyckades dock inte.



Emmies ben har dekorerats.



hmmm...



här var timmen ganska sen är väl det enda jag kan säga till mitt försvar...

hade som sagt en underbar fest och det kanske var fler än jag som tog det lite extra lugnt idag.

25-års festen

Jag hade jättekul och hoppas att alla närvarande hade lika kul?!
Temat var 80-tal, behöver nog inte säga alltför mycket mer, låter bilderna tala för sig själva!



Snyggve!



Tuffa brudar!



Allting måste förervigas.



80-tal som sagt.



svärfar Janne.



Fredrik.



hela havet stormar.

fortsättning följer...


min helg

Puhh! Nu är jag ganska slut. Det är jobbigt att fylla år ;)
Men jag har iallafall haft en toppen helg. Jag har visat Sara runt i min "hemstad" och shoppat, klippt mig och umgåtts med familjen! Sen så har jag ju haft fest också. Mer om det senare...



Åhh.. vilken rolig helg vi hade!



Prinsessa som man är...



Här kan man oftast hitta Urax

idag är ingen vanlig dag

... för idag är det min födelsedag! HURRA HURRA HURRA! Yeey! Som jag har längtat... och nu då? Jag blir 25 år, har insett att det endå måste vara den stora "vuxen" åldern, eller? Jag vill ju inte bli gammal... visst det lär dröja men ja ni förstår.

Men strunt i det idag... Tonight I'm gonna party like it's 1984!

ryck

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag ingen energi till något. Jag la mig på soffan och sen låg jag där större delen av kvällen. Det blev inget mer avancerat än mackor till middag. usch och fy vad jag var hängig. Men iallafall, det var inte helt oväntat eftersom mina små "elever" började ta samtal och hade många frågor så jag hoppade som en virrig höna mellan dem ;)

Idag när jag kom hem hade jag till och med energi över. Jag började laga mat och sen fick jag för mig att börja röja lite. Vilekt övergick till att jag började städa. Oj så fint det blev nu. Härligt med sånna ryck ibland, eller hur?!  Mina "elever" hade ju lite mer kött på benen idag så det blev lite lugnare. Sen är jag väl lite lindrad för att jag har tagit värktabletter mot min "en gång i månaden" värk. Men det känns toppen. Jag är kanon nöjd med att ha fått lite gjort här hemma.

Nu ska jag nog slappa lite grann framför tv:n, NCIS & The Mentalist på tv ikväll. Ugly Betty också, men det spelar jag in.

godmorgon mulen söndag

Vaknade alldeles för tidigt av att de körde motorcross någonstans i byn och vinden låg på så ljudet lät som det kom från vår trädgård. Nu har vi ätit frukost och ska göra lite nytta med gipsplattorna innan vi slappar resten av dagen. Hoppas till och med att det kommer lite regn idag, det är ju ändå mulet och vi ska ändå vara inne. Dessutom vore det skönt att slippa gå ut och vattna ialalfall en dag.



Hittade mumsiga färska (spanska) jordgubbar igår när vi handlade. De smakade jätte gott!

mitt är mitt och inte ditt

Nu när jag har lagt upp så mycket bilder så vill jag bara påminna om att alla bilderna som jag lägger upp är mina och ingen annans. Med andra ord får du inte kopiera dessa och använda dem utan min tillåtelse!

ännu ett fynd från förr

När vi grävde ner våra häckar i förra helgen så hittade Mattias ännu ett roligt fynd. Denna placket hittades i jorden:



med en enkel tulipan






smulgubbe



Min lilla smulgubbe "Rebecka" har fått en blomma. Då är ju sannolikheten att vi får äta smulgubbar till sommaren ganska stor. Trevligt!

För er som inte vet vad en smulgubbe är, så är det en blandning av smultron och jordgubbe.

som en söndag fast egentligen en lördag

Idag avverkade vi våra duktigheter under förmiddagen så vi kunde slappa resten av dagen. Vi drog iväg och köpte gipsskivor till renoveringsrummet, det var ett rent helvete att bära upp dem kan jag lova. Sen åt vi lunch och handlade mat. Resten av dagen har jag tillbringat i min underbara solstol. Det var till och med så att Mattias fick väcka mig för att jag låg och snarkade ;) Kanske har fått årets första bränna, trotts solkrämen. Skönt var det iallafall.

Vi åt en mycket god middag med bakad potatis , räkor och lite smått och gott.



Nu väntar jag på att Robinsson ska börja, sen får vi se vad som händer. Är säkert något bra på tv. Annars så har jag en bra bok som lockar.
Sitter och stör mig lite på att grannen lägger om taket och de som gör jobbet håller fortfarande på att hammrar. Störigt. Vill ha lite lugnt och ro tack.

en dag i solen

Maj börjar ju riktigt bra. Varmt och solsken. Jag vaknade tidigt imorse när Mattias jobbarkompis var och hämtade resterande trädklumpar, så nu är allt borta!

Mattias gick iallafall upp när vi vaknade och jag tyckte att han sa att han skulle väcka mig lite senare. Han däremot sa något om att jag fick vakna av mig själv. Hur som hellst så sov jag enda till klockan 10, vilket jag inte gjort på väldigt länge. Kände mig faktiskt riktigt utvilad när jag gått upp. Vi åt iallafall frulle och gick sedan ut för att jobba i trädgården. Jag började klippa gräset och Mattias rensade upp en massa grenar. När vi var klara med det tog vi en prommis till Ica och köpte lunch och glass.
Eftermiddagen tillbringade jag i min underbara solstol och Mattias i skuggan/delvis solen tills det började bli lite kyligt.

Kvällen avslutades med grillad kyckling och tsatsiki.

En prima dag!