Shop til 'u drop!

Idag har jag verkligen shoppat! Och jag är verkligen redo att "droppa" precis som rubriken säger.
Efter att M köat ett par timmar imorse ihop om att komma hem med en Iphone 4 (det gjorde han dock inte, han får snällt vänta) så drog vi med oss svärföräldrarna enda upp till Kungsbacka och Freeport Outlet.

Jag tror förresten att jag kan börja beskriva min semester som en "outlet-semester" för vi har varit på ett par stycken nu!

Hur som hellst så tog vi oss genom spöregn och hårda vindar till Freeport och när vi åkte därifrån ett par timmar senare så var vi dödströtta i varenda muskel (tunga påsar) och några kronor (fler än några) fattiga.

Jag har inte orken att ta bilder på mina fynd nu men ska försöka orka imorgon.

När vi nu har kommit hem sitter vi alla 4 utslagna i sofforna och jag tror att ögonen går i kors på alla, men vet ni vad jag sitter och tänker på? Jo, att jag vill ut och jobba i mina nya ursnygga joggingskor som jag har köpt. Jag säger bara svart och rosa! Yeah!

Lekoseum

Har ni tänkt på hur dålig tidsuppfattning man får när man har semester? Jag satt och försökte komma på vilken dag det är idag och sen skulle jag skriva vilken dag vi var iväg här och då blev det rörigt. Igår iallafall var vi på Brio Lekoseum, jätte roligt ställe. Särskilt för barn då eftersom det finns en massa saker att leka med och samtidigt är det ett museum med Brio leksaker genom tiderna.

Vi åt lunch på mitt favoritställe, Peccorino. Mums!


Gooood mat!


D var mer intresserad av allting annat än att äta.



Det enda jag kom på att fota på Lekoseum var alla Barbiedockorna. De hade massvis!

I've been busy

Bloggen har fått en minisemester i ett par dagar. Vi har haft besök sedan i söndags så dagarna har varit fullspäckade. N, E & lille D kom i söndags. I måndags blev det en tur till Ullared. Shoppa shoppa!  Vi kom dit vid lunch och vi var inte ensamna kan jag lova. Men vi slapp iallafall kön in.
Vi valde ju kanske inte riktigt rätt dag att åka dit då det var något uppträdande och kanal5 var där och filmade. Vi får väl se om vi syns något när serien kommer tillbaka i höst.




Dexter busade med M och mig medans hans föräldrar handlade klart inne på Gekås!

Småfix

Vaknade imorse och märkte att det var lite småkyligt i sovrummet. Skönt för då kan man sova, kanske till och med med stängt fönster. Men idag är första dagen på väääldigt länge som jag har haft långbyxor på mig hela dagen. Blö! Varmare än 17 grader kan det väl vara?
Jag vet, typiskt svenskt, igen (!) att aldrig vara nöjd med vädret. Men det kan ju bara innebära att vädret inte har varit perfekt än?

Har börjat få lite lappsjuka av att bara hänga här hemma och inte komma iväg någonstans. Så idag drog vi ut på äventyr ska ni veta, vi åkte 1,5 mil, till "stor byn" för att... tvätta våra bilar! Yeey! Även om det kanske inte är såå spännande så blev de iallafall rena :) Jag var helt död efter dock. Har aldrig tvättat en bil heelt själv men nu insåg jag hur jobbigt det faktiskt är.
Så ni ser, jag har faktiskt lärt mig något idag :) Och nu sprider jag min kunskap vidare till er.

Det sög lite i min pysselnerv när jag kom hem och jag hittade ett litet set som jag har köpt på Panduro outleten vid Ullared någon gång. Jag har nu pysslat ihop två snygga nyckelband, med några pärlor broderade på dem. Mycket tjusiga!

Lite senare ska vi prova vår nyinköpa hamburgarpress. Vi tycker nämligen det är SÅ svårt/jobbigt att forma dem förhand ;) Nej men seriöst så får man till formen bättre med den, så de passar i bröden. Dessutom köpte vi den på outlet så den var inte så dyr ;)

Skyddsänglar

Min jobbarkompis Linda gör jättefina änglar som hon säljer och så skänker hon nästan hela summan från försäljningen till barncancerfonden.
Jag har köpt några stycken och gett bort i present!
Perfekt!

Jag kan inte låta bli att tipsa er att gå in på hennes nystartade blogg och se hennes fina änglar.
Man kan även beställa av henne via bloggen!

Skyddsänglar


Bild lånad från Lindas blogg.


rockbjörn

Det bor en rockbjörn i mitt sovrum!


Me, me, me!




resultat av rensningen


Några påsar till sopptunnan/insamlingen blev det allt :) Dessutom har jag fått iväg en del annonser på Tradera och till och med lyckats sälja något, redan! Mycket trevligt!

Jag har dock ett problem just nu, jag vet inte vad jag ska se för film. För er som inte vet så brukar jag och M aldrig komma överens om vilken film vi ska se och nu när jag väl får chansen att välja själv, för han ska titta på annat, ja då kan jag inte bestämma mig :( 
Men V för Vendetta som går på tv är ju bra också, dock så slipper man reklampauser om man ser den på dvd, vilket vi har. Jaja...


Rensning pågår

Vaknade och det var mulet och tråkigt ute.
Rastlös som jag är kan jag bara inte sitta här hemma och rulla timmarna. Dessvärre så tillåter inte plånboken alltför mycket just nu, helgen innan löning så vi fick allt hålla oss hemma.
Jag kom då på den perfekta idén att jag skulle röja i vår klädkammare. Jag har flera gånger varit jätteduktig på att rensa i min garderob, sådant som jag inte använder och sådant som är för stort (yeey!). Det har dock bara hamnat i papperspåsar i klädkammaren. Men inte längre, just nu ligger det mesta på sängen iof. Men jag håller på att sortera, vad ska slängas, vad ska skänkas och vad kan jag sälja på tradera.
Det lät kul i mitt huvud men nu börjar jag ångra mig, hihi! Men jag ska fixa det, kan inte ge upp nu ju!

i plurret

I förra veckan var vi iväg och tog ett kvällsdopp med Nicke, Emmelie och Dexter. De har ett litet hus till sin kamera som gör att man kan ha med den i vattnet. Det blir en del fina och roliga bilder!


Häääärligt!


Dexter badar med sin farbror.


blodtörstiga som försökte hugga i våra fötter, konstigt nog vara det bara jag som märkte det ;)


jag är min andra hälft


blubb blubb!


min älskling


Båstad by day

Båstad visade sin bästa sida när vi var på besök! Solen sken, maten var god och det var inte överdrivet många brats :)


Fina Carro & Sara!


Man måste ju titta på tennisbanan om man är i Båstad!


Det är väldigt vuxet att ta bilder på en kyrka när man är på semester, eller hur?


En fin liten gata med riktigt fina hus!


The beach


Sara & jag på "papas"


Man fick bröd till maten, jättegott och lite roligt serverat!


Sara åt "kalv-nånting"


Jag och Carro åt "sej-nånting" med "räk-nånting".
Mums!

Efter lunchen gick vi till stranden och badade i det kalla havet och solade i ett par timmar, vi avslutade med att äta glass och titta på de fina båtarna.

Det är härligt att ha semester!


Impulsiv vindrickarkväll

Jag är lite trött idag. Efter en härlig dag i Båstad med Carro och Sara (bilder kommer). Så bestämde Sara och jag oss för att vi skulle dricka lite vin på hennes balkong. Kanske skulle vi till och med sitta på en uteservering. Då M ändå hade några kompisar här hemma passade ju detta perfa!
De impulsiva kvällarna blir alltid bäst, är det inte så?
Vi hade en jätte trevlig kväll som dock inte riktigt blev som vi först tänkte. Den enda uteserveringen i byn stängde 22 (!!) så det slutade med att vi gick tillbaka till Sara och såg på film!
Perfekt kväll!


En tisdag

Jaa ni, vi har haft en helt vanlig dag här i mörkaste Småland. Skönt! M klippte gräs och körde med trimmern och jag städade inomhus. Ibland måste man, trots att solen skiner och det är varmt, fixa inomhus. Särskilt när man börjar få slut på namn för alla dammtussar.

Morgondagen blir nog mer händelsrik :) Jag och Sara ska åka till Carro och sedan ska vi vidare till Båstad. Ska bli mycket trevligt! Carro ska visa vart alla kändisar har hängt ;)

M får besök av ett par kompisar som han pluggade med, kul för honom!

Nej, jag får återgå till Morden i Midsomer nu...

Gosefluff

Mattias har äntligen köpt sitt efterlängtade objektiv till sin kamera och då fotar han typ allt och inget. Han tog några fina bilder på vår älskling, även kallad gosefluff ;)





Impulsiv roadtrip

I lördags efter några glas vin fick jag den braiga idén att när vi skulle till Växjö idag måndag så kunde vi ju köra till Kosta Outlet. Sen sköt vi bort den idén och senast vid frukost så sa vi att nej, vi åker inte dit. Men så klart gjorde vi ju det.

Trevlig med en roadtrip sådär lite oplanerat. Var inte överdrivet mycket folk och jag blev faktiskt positivt överraskad på café som de hade där (fanns flera olika matställen) det var både fräsch mat och inte alltför höga priser. På sådana ställen brukar de annars kunna ta betydligt högre priser än på "vanliga" ställen.

Shoppingen var mycket trevlig och jag hade kunnat handla SÅ mycket mer om det inte hade varit en vecka kvar till löning. Jag hittade iallafall lite tränings/myskläder från Röhnisch.
Vi hade lätt kunnat köpa en helt ny servis men då hade vi fått äta nudlar hela augusti ;)













Semester

Tiden går fort när man har roligt, en vecka har redan gått på semestern. Vi har spenderat större delen av veckan "norr över" och träffat våra familjer och vänner, helt utan stress! Underbart! Men det är samtidigt väldigt skönt att komma hem och få sova i sin egen säng i natt.

Tänkte att ni säkert vill se lite fina bilder från vår vecka, så här kommer de!


Första kvällen blev det ett kvällsdopp tillsammans med Nicke, Emmelie och lille Dexter. Riktigt skönt!


Värmen höll i sig även på torsdagen så efter ett besök hos mormor och morfar blev det lunch och bad vid samma sjö som ovan men på andra sidan sjön :) Ser ni vilket fint vatten! Nästan som medelhavet ;)


Vårat sällskap för dagen, Fia & Fredrik.

Vi tillbringade sedan kvällen ute hos Ms föräldrar, i deras sommarstuga.

Fredag, redan. Vi besökte Ms morfar som har flyttat in på ett äldreboende och sedan åkte vi med min pappa, Fia och Fredrik till Söderköping. Vårat mål var Smultronstället!
Efter bara en liiten stund i kö, man kan få vänta ett tag ibland. Så fick vi beställa våra glassar och det dröjer ju inte längre förräns man är proppmätt!


Mums!


Puh!


Göta Kanal


Kö!!


Vilken tuffing va? ;)



Söderköping är en fin stad :)


På fredagskvällen var vi hemma hos Magnus och Erica som har flyttat till radhus och fått en liten Jonas för några veckor sedan. Mysigt och väldigt god mat!

I lördags var det regningt på dagen så då passade vi på att gå på stan och shoppa lite. Ni får se bilder senare i veckan, allt ligger i väntan på att tvättas just nu.
På eftermiddagen var vi en sväng hos Nicke och Emmelie och fikade lite och sedan blev det middag med Fia och Fredrik.


Sangria är gott!


Fina Fia!


Powerwalk

Jag fick ett infall imorse att gå ut och powerwalka innan frukost. Kastade mig ut så att inte infallet skulle försvinna och såhär i efterhand var det sjukt jobbigt. Trotts att klockan var vid 9 så va det riktigt varmt ute. Puhh! Men jag känner att jag har fått en superbra start på denna dagen. Ska försöka mig på detta varje morgon och imorgon kan jag dra med mig M också, för då har han också semester :)


Första semesterdagen

Det är inte ofta man önskar sig sämre väder på sin semester va? Jag hoppades verkligen att det skulle bli lite regn och åska under dagen så jag kunde städa utan att svetten rinner hela tiden.
Men nej, solen har strålat hela dagen och temperaturen har legat på vaaaarmt!

Jag tog istället en sväng till beachen med Sara och vi klarade väl 2 timmar i hettan, sen åkte vi och satte oss vid en annan sjö i skuggan och snackade skit. Mysigt som alltid! Vi får aldrig slut på saker att prata om!

När M kom hem från jobbet blev det jättegod middag, jag gjorde couscous sallad med lax och minifraiche med citronpeppar. Perfekt mat i detta vädret!



Imorgon är planen att jag ska lunch med M och sen ska jag städa (förhoppningsvis inte i 100 graders hetta) och åka till Ica Maci och köpa en picknick korg.

Nu är det Danska Hollywoodfruar, DET går ju inte att missa ;)


En perfekt dag för att bada

Varför ska man åka utomlands på semestern för? Vi har ju minst lika varmt här hemma.
Puhh, 28 grader i sovrummet när vi skulle sova igår. Men vi somnade och sov hela natten. Idag fanns det inte mycket mer att göra än att åka och bada. Till och med M som inte badar i första taget, tog sig ner i det något svalkande vattnet.

Sååå skönt! Sanden var så varm att man brände sig på den, precis som utomlands ;)

Nu är vi lite rödmoffsiga och svettas i värmen, men vi klagar inte ;) Grejen med svensk sommar kanske är att den aldrig är särskilt förutsägbar?

Värmeslag

Idag måste något slags värmrekord slagits! Redan vid 6-tiden imorse var det nästan 20 grader ute. Inne i sovrummet var det väl 100 eller något sådant. För varmt för att sova iallafall. Kände dock att jag inte kunde gå upp så tidigt på en lördag, så efter att vi öppnat fönstret och M gått ner och lagt sig på soffan blev det lättare att somna om :)

Än så länge har denna dagen varit seg, vi har gjort lite ärenden i byn, ätit (årets första, för min del iallafall) mjukglass. Sen så köpte jag 10 liter jordgubbar tidigare i veckan så jag behöva göra något med de 5 liter som jag inte frös in. Det blev kräm och sylt. Krämen blev riktigt god och är väl snart slut, (ni som känner M vet att han äääälskar kräm!) sylten hoppas jag blev god den också, den ser ut att ha blivit väldigt fast iallafall.

Tycker att detta är ganska bra presterat i 33 graders hetta (i skuggan) men sen fick jag för mig att det var mycket svalare ute i vår bod så då kunde ju jag måla våra nya trädgårdsstolar som vi fick när vi fyllde år nu när vi köpt färg och så. Puhh, en stol med fotstöd är målat, men det var inte svalare där ute kan jag lova! Sen använder vi sådan oljefärg som luktar starkt också så man kännde sig lite rolig i huvudet när vi gav upp och gick in.

Nu tänker jag göra så lite som möjligt resten av dagen, grilla ska vi göra och så blir det väl film, om vi kan enas ;)


från gubbar till kräm


varmt!


första strykningen


Time for vacation

Nu har jag 4 välförtjänta veckors semester att se fram emot!

Det var inte så lugnt och avslappnat som jag hade hoppats på idag på jobbet, men jag fick undan det mest akuta och så har ju jag, (list-göraren nummer 1) gjort en fin lista till mig själv, så jag vet vad jag ska göra när jag kommer tillbaka!

Men nu nog om jobb, iallafall under semestern! Vi har inte planerat alltför mycket på semestern faktiskt, lite dagsutflykter bara, ska bli skönt att vara hemma, ta det lugnt, läsa massvis med böcker, gå promenader (kanske komma igång och jogga) och kanske lära mig fotografera lite.
Dessutom kanske jag ska bli superduktig på att blogga igen, vem vet. Lusten kanske kommer tillbaka nu när jag har så himla fin design på bloggen.

Visst är min man duktig?

Nej, även om jag har semester så är jag trött, dags att nanna kudden. Vi hörs imorgon igen min vänner!


varm helg

Nu är det söndag igen, det går så snabbt! Bara 5 dagar kvar att jobba innan det är dags för semester. Jag lääängtar!

I fredags var vi i Växjö efter jobbet, lite shopping blev det, middag vid en sjö, Subway (såklart!) och så såg vi Eclipse. Den var så bra som jag hoppades!
Igår satt jag och läste i solstolen hela förmiddagen, sen åkte jag till Sara där hon jag och Cilla grillade, drack vin(och vatten) och pratade. Mysigt!
Började min söndag som min lördag, ute i solstolen men det blev alldeles för varmt. Så jag plockade upp Sara, så åkte vi och tog årets första dopp! Det var skönt och svalkande, men man blev ju lika varm väl hemma igen. Puhh! Nu har vi grillat och sitter och slappar i soffan, hoppas att vi kan få ner temperaturen i sovrummet innan det är dags att sussa!

Lite bilder från lördagskvällen...


Sara vet vad hon gör ;)


Det syns ju att Sara och jag har druckit av "top modell -vinet".


Sara matar en av deras söta valpar som inte vill äta själv.


Sååå söt!


Söta Cilla!


Moi!