Ut med det gamla, in med det nya

Nu har jag lagt ut en himla massa annonser på Tradera. Diverse kläder som är förstora eller som jag aldrig använder. Varför ska de då hänga och ta plats i garderoben?
Sen behövde jag några lediga platser till mina nya kläder jag köpte igår. Jag måste ju visa er, det blev en ordentlig budgetshopping faktiskt. Jag tror att allt jag hittade var antingen på rea, eller så hade jag någon annan slags rabatt. Det är ju underbart när det blir billigare än man tänkt sig.

en basic topp med fint tryck

linne/tunika-aktig sak. Sitter löst och skönt, perfekt i vår/sommar

collegetröja, perfekt vardagsplay tycker jag


Brakfrukost

Jag är så mätt just nu. Åt en inte alltför viktväktaranpassad frukost. Men ordentlig och hur god som helst. Man får ju lyxa till det ibland, eller hur?

Dessutom, så gick/försökte joggade vi en promis INNAN frukost. Är inte det ambitiöst så säg vad. Det kändes liksom som att man var värd något extra. Särskilt eftersom jag faktiskt joggade mig fram en bit av vägen.  Målet är så klart att orka jogga hela vägen, men det lär ju inte hända inom den närmsta framtiden, om jag inte helt plötsligt vaknar med värsta bra kondisen.

Äggröra, bacon, rostisar, juice, té, tända ljus

M glad att han äntligen får frukost, Lizzy nyfiken på vad vi äter.

 

Resten av dagen ska jag pyssla med en massa småfix, lägga ut lite tradera annonser, städa lite, vika tvätt. Ni vet... lite tråkiga hemma sysslor som måste göras vare sig man vill eller inte.


Wonderful

Denna veckan har jag jobbar järnet, varit både tidig till jobbet och sen kvar jobbet och fått undan en heldel. Visst är sånt skönt! Nästa vecka ska vi flytta till vårat nya kontor plus att jag ska hålla i en utbildning så jag lär inte vara sysslolös.
Utöver jobbande och allmänt muttrande om kylan och hur mycket jag längtar till våren så har det inte hänt särskilt mycket. Jag lovar att det ska bli mer händelsefulla blogginlägg.

Men hörreni, ni höll jag faktiskt på att glömma en rolig grej. Jag har fått en ny tjänst på jobbet. Det ska bli riktigt riktigt roligt, jag ska vikariera för en tjej som ska ha barn. Det är ganska svårt att förklara vad jag ska göra men när jag väl lärt mig det kanske det går bättre :) Glad är jag i alla fall!

Imorgon ska vi dessutom iväg på en liten shoppingtur. Sånt vet ni ju att jag älskar! Vill förnya garderoben med lite vårfint hade jag tänkt mig. Vi får väl se, oftast när jag har bestämt att jag vill ha något så kommer jag hem utan något och M har handlat massor.
Nu ska vi fira mina glada nyheter med lite cider :)

Ännu en helg

I fredags efter jobbet styrde vi bilen norröver, rättare sagt hem till Ms föräldrar där vi brukar bo när vi är på besök där uppe. Trötta som aldrig förr somnade vi tiiidigt i bäddsoffan och vaknade upp, redo att agera flyttgubbar. Det var nämligen dax för syster och make att flytta in i sin nya jättefina lägenhet. Det måste ha slagit något slags flyttrekord för det tog cirkus 3 timmar så var allt flyttat. Vi hängde kvar lite och åt lunch innan vi åkte hem och jag somnade en stund. Skönt med en lite powernap! Sen kom Ms bror över med lille Dexter, den solstrålen alltså. Så glad och snackar hela tiden. Ibland förstår man ibland inte. Vi åt svärmors jätte goda stek. SÅ gott!
Sen var det Mello, där svenska folket visade att det mesta kan gå vidare...Sen var det dags för oss att sussa. Kan inte förstå varför vi är så trötta hela tiden?

Sova är ju hur skönt som helst men eftersom vi oftast har ett pressat schema när vi är iväg såhär så blir det inte så mycket sovmorgon, tyvärr. Men det är värt det om man får träffa familjen så vi annars inte ser så ofta.
Idag var vi i alla fall på kalas innan vi satte oss i bilen för den 3 timmar långa hemfärden. Min svägerska fyllde år i veckan så det var henne vi firade :) Det bjöds på smörgåstårta och tårta (och ett smalare alternativ). Mums!
Dessutom hann vi med en heldel bus med Dexter också :)

Hur härlig är inte denna bilden på M & Dexter?

Smarrigt!

Emmelie öppnar paket.

Blåbärskaka och tårta :)


Överraskad på alla hjärtans dag

I morse när jag gick en promis på fikarasten beklagade jag mig över att min kära make nog inte skulle göra något romantiskt till alla hjärtans dag.  Men tji fick jag!
Vid lunchtid kommer han invandrande på jobbet med en bukett med rosor och ett stort leende. Jag blev helt chockad!
Hur trevligt som helst. Vi åkte och åt lunch på mitt favvo ställe, hur gott som helst.

Jag måste säga att han är ju himla duktig på att överraska mig. Fast nu sa han iof att det kommer dröja 9 år tills nästa gång, vi får väl hoppas att så inte är fallet!

Har ni gjort något romantiskt idag?

Recept på gårdagens middag

Här kommer receptet på gårdagens goda middag! Jag hoppas att ni ser vad det står :)


110213

Imorse när jag hade vaknat, innan jag åkte iväg på äventyr med Sara provade jag på zumba för första gången. Yeey!
En del i min plan att komma i ordentligt "viktväktar-mode" igen. Perfekt att kunna träna hemma efter jobbet eller på helgen när det passar. Jag testade i alla fall och det var riktigt skoj! M är dock förbjuden att titta eller att vara på samma våning i huset.
Kändes bra att fått det gjort redan innan frukost.  Efter det vet ni vad jag gjorde, om inte läs tidigare inlägg. När jag kom hem från vårat äventyr var jag riktigt taggad att gå ut och gå. Jag vet inte om det var ångest efter morotskakan eller om det är det vackra vädret som lockade. Men eftersom M hade hemsk huvudvärk och inte ville ge sig ut i den starka solen fick jag traska själv.
Det gick ju bra det också, även om man inte riktigt kunde gå i fulltakt eftersom det är så jäkla isigt överallt.
Tog 30 minuter att gå den rundan jag gick, också en sak som jag lätt skulle kunna göra efter jobbet. Dock så är kombinationen med mörker och isiga vägar inte det bästa. Vi får se. Röra på mig ska jag i alla fall!

Middagen idag blev jättebra. Vi åt fläskfilé i dragonsås med tagliatelle.

Visst ser det smarrigt ut?

Nu har jag gjort mig förtjänt av soffhäng resten av kvällen, så det så!


På äventyr med Sara

Idag har jag varit på äventyr. Sara och jag skulle åka och fika på ett jättemysigt café mitt ute i skogen.

Ser ni så mysigt och idylliskt det är. Perfekt fikaställe både på vintern och sommaren.

Vi åt först jättegod paj till lunch, jag drack en kanna kärleksté och så avslutade vi med något riktigt mumsigt.

Sara åt chokladkaka och jag morotskaka.

Och ja, det var minst lika gott som det ser ut.

Efter fikastunden var vi lite sugna på äventyr. Så vi började köra hemåt...

Hur fint som helst!

Men istället för att köra hem så körde vi en annan väg...

Efter ett tag så började vi undra om vi hade kört riktigt riktigt långt.

Vi såg nämligen denna skylten:

Som tur var hade vi inte åkt så pass långt och till slut kom vi hem igen.

 


Middag för två

Idag lyxade vi till det med en riktigt flashig middag. I alla fall ur vår synvinkel.

Ugnsgratinerad potatis med parmesan, kycklingfilé och rödvinssås. Serverades med sallad och ett glas vin(öl).

Det var hur gott som helst och dessutom vara 10 propoints. De där nissarna på Viktväktarna är tusan i mig riktigt duktiga på recept. Blir oftast hur gott som helst.

 

Idag har vi varit fått väldigt mycket gjort. Vi började med det roligaste på hela dagen, jag vill dock inte berätta alltför mycket om det här ännu. Så ni som vet vet och ni som inte vet får undra ;)

Sen åt vi lunch/fikade på ett litet kondis, hämtade lite färgprover, shoppade morgonrock och tröja till M och så var det storhandlingsdax.

När vi kom hem var det så himla fint väder så det blev en promis, det var dock väldigt väldigt halt. Sen kunde M stryka två saker på vår "att göra hemma"-lista.

 

Nu dricker jag ännu ett glas vin och snart är det Mello. Perfekt lördag!

Imorgon ska jag fika med Sara det blir fett med najs!


Fredag

Nu är tacosen uppäten och soffläget intaget. Perfa!
Har varit en vecka med både upp och ner. Ganska tvära kast ibland. Jag har sovit sjukt mycket. Lagt mig tidigt och vaknat trött ändå. Jag skyller på att stormen höll mig vaken halva natten.

Har hamnat i en liten viktväktarsvacka också. Jag behöver bli lite taggad igen. Jag längtar efter våren och det fina lite varmare vädret. Man får lite mer lust att ge sig ut och röra på sig. Men jag har en plan. Jag tänker inte berätta mer för er nu... ;)

För att byta samtalsämne så kan jag berätta att vi ska göra något riktigt skoj imorgon! Mer om det imorgon dock tror jag.
Nu ska jag titta lite på dumburken innan jag somnar i soffan...

Fångad i en stormvind

Usch vilken natt vi har haft. Jag vaknade vid 00:30 tiden av att det blåste rejält ute. Sen var det ganska kört att somna om. Vi låg och vred och vände på oss till klockan var efter 3 tror jag, för att vakna igen vid 04, då blåste det 100 gånger mer än innan.
Man var sisådär lagom seg när klockan ringde vid 06.
På jobbet gick alla omkring ungefär som zombiesar. Stormen hade hållit de flesta vakna.

Vägen till jobbet var också intressant. Jag kör en ganska liten skogsväg och det var en heldel träd som hade ramlat över vägen, som tur va, var de itu sågade. Sen var det vissa ställen då man gasade på lite extra så att man inte fick ett träd över bilen.

Jag gillar inte när det stormar!

aj aj då...men den lutar så tryggt mot telefonledningen så det var ju ingen fara



Helgkyckling

4 portioner /11 ProPoints/portion

Ingredienser


4 st kycklingfiléer á 125 g
2 tsk olivolja
Salt och peppar
6 dl kokt ris.

Sås:
1 burk kräftstjärtar i spad 170 g avrunnen vikt
1 dl vitt vin
1 påse saffran (0,5 g)
2 dl mini fraiche (kokbar)
3 msk Maizena ljus såsredning,
4 msk hackad dill

Tillagning

Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda kräftspad, vin och saffran med creme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning, smaka av med kryddor och rör ner dill.

Bottna med ris i en smord form. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter. Rör ner kräftstjärtarna i resterande sås. Ta ut formen och fördela kräftsåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).

Servera med en god sallad

Annorlunda blandning men mycket smarrigt :)


Avslappnng

Gick omkring och gäspade och var allmänt trött förut så jag bestämde mig för att ta ett varmt och skummigt bad.
Det är ju sååå skönt och avslappnande. Lite tradigt att jag är för lång för badkaret bara så antingen får man sitta eller ligga med fötterna över kanten. Jaja, mysigt var det i alla fall och nu är jag laddad för en ny vecka med jobb, utan sjukdom.


Arvegods

Denna snygga sypuff (om det heter så?) kommer från min farmor.

Min syster ärvde den när farmor dog och nu när hon ska flytta får den inte riktigt plats. Eftersom ingen av oss vill göra oss av med den har den nu flyttat hem till mig. Just nu står den bara, men jag har storslagna planer för den.

Visst är den fin?


Hemkommen från Ullared

Jupp, det blev en tripp till Ullet.

Sara och jag har planerat inför denna shoppingturen riktigt länge nu och det var ju himla trist när jag blev sjuk, var lite orolig att det kanske inte skulle kunna bli av. Men jag piggnade ju till så pass mycket igår, har inte haft några symptom på 48 timmar heller idag så det blev ju bra.

Jag känner ju nu att jag är hur trött som helst och att jag har varit igång många fler timmar än vad jag har de senaste dagarna. Men det var kul! Alla 4 är nog ganska utslagna nu i alla fall.

Blev inte alltför mycket "rolig" shopping för oss. Jag har ju inrednings-inköps-stopp och det innebär ju att man kan inte handla en massa sånt. Jag struntade helt enkelt att titta på det alls. Bäst så! Blev några klädesplagg och en himla massa förbrukningsvaror till hemmet, ni vet typ diskmedel, deo och fryspåsar (såklart!)

Köpte en film som jag har varit så sugen på att se igen jättelänge nu. Hittar man den för en billig peng kan man lika gärna köpa den, eller hur?

 

Sen är det ju kul att titta i affärerna utanför också, eller hur? På Scorett Outlet hittade jag ett par perfekta vårskor. Typ Converse men ändå inte. Dragkedja på sidan, himla skönt för slöa mig.

Visst är de snygga?

Det var dessutom hur billiga som helst! Me like!

 

Nu har vi plockat upp allt som vi handlade och det är väl dags att laga lite mat innan MELODIFESTIVALEN börjar!

Äntligen Äntligen Äntligen!

Som jag har längtat..


Internet är slut

Inte nog med att jag behöver en paus från tv:n, jag behöver nog en paus från datorn också. Internet har nämligen tagit slut. Helt seriöst! Eller så har jag surfat igenom allting typ 10 gånger om och försöker gå in på mina favoritbloggar var 5:e minut för att se om de kanske har uppdaterat. Konstigt att inte alla sitter vid sin dator och intensivt uppdaterar sina bloggar en fredagkväll.
Jag trodde det var det som krävdes för att bli en superbloggare? Att hålla sin blogg konstant uppdaterad?
Mycket dåligt detta tycker jag!
Inte ens Aftonblaskan hinner med mina uppdateringar, samma saker om och om igen. Mycket nyheter, men inget som lockar mig att läsa det flera gånger om.

Jag skulle ju kunna lägga undan datorn och stänga av tv:n och sätta mig och läsa en bok tänker ni. Men det är jag alldeles för trött för att göra. Får väl kanske sova istället, har en viktigt dag att ladda inför imorgon. Mer om det imorgon...

Uhhh - värsta cliffhangern! Spännande va?

Ny frilla

Bild tagen i tisdags IDHM (=innan den hemska magsjukan)

Färgen blir inte riktigt rättvis inne i badrummet. Ska försöka ta en bättre bild när tillfälle ges.


Repriser

Ibland när man sitter på jobbet och knapprar på tangentbordet kan man slås av tanken:
"Tänk vad mycket roligt jag missar på tv:n, det går säkert en himla massa roliga program när jag inte är där och tittar"
.
Nu när jag har varit hemma under dagtid och tv:n har varit min bff, har jag insett att jag aldrig behöver slås av den tanken igen. För dagtid på tv går typ bara en sak - repriser.
Jo, repriser eller evighetslånga serier som har hållt på i typ 70 år (läs: Våra Bästa År).
Vad sägs om att se ett Top Model avsnitt från back in the day (läs: förra året) eller kanske Sjunde Himlen, den evigt lyckliga men röriga superkristna familjen som har visats sisådär 20 gånger.
Okej att jag älskar Vänner, hur bra som helst. Men samma avsnitt som visades på dagen visas ju också på kvällen. Tjoo liksom. En dag tv-tittare är väl kanske en kvälls tv-tittare också?
Hem till gården vet jag inte om det är en evighetsserie eller repris, jag vet bara att det typ alltid har gått på tv.

Sen inser jag också att tv-kanalerna smyger in nyare serier som de kanske har köpt in på test, så smygtestas de lite under dagtid kan jag tänka mig. Vad tror ni om Jerseylicious? Familjen Kardashian? Låter det lockande?

Nu säger jag inte att jag inte tittar på alla dessa repriser, för det gör jag. Det finns ju inget bättre att titta på liksom. Men någon gång ibland hade det varit skoj med något nytt? Kanske?

Jag tror att jag och tv:n behöver en paus. Mina två senaste inlägg har handlat om tv-tittande, hur sorgligt  är inte det? Får bli en paus, fast inte nu, nu är det ju OC repris och sen Project Runway.
Imorgon ska jag ta en paus, tills på kvällen i alla fall, för då är det ju Mello! DET går inte att missa!

Allting tar slut...

Jag har sorg.
Ännu en tv-serie har gjort slut med mig. Det är jobbigt! Särskilt när man har följt den slaviskt i typ 2 dygn. Man lägger ner hela sin själ i serien. Skrattar, gråter och lever sig in i varje minut. Är ett med alla! Och så bara tar det slut och de bara lämnar mig.
Ni vet hur intensivt det kan bli? Avsnitt efter avsnitt liksom. Nu följde jag Life Unexpected och så får jag reda på att det bara blev 2 säsonger, ungefär när det var 5 minuter kvar av säsong 2s sista avsnitt.

Så nu är det dags att hitta en ny självsfrände. Tar hemskt gärna emot tips på en passande tvserie till mig. Gärna en som håller på typ för alltid.

So long...


Magsjuk

Usch och fy!

Jag har åkt på magsjuka, inte kul alls. Igår var jag typ helt utslagen, det började på natten sen fortsatte det...Jag tänker inte gå in på detaljer, det finns ju faktiskt trevligare saker att läsa om.
Gårdagen tillbringades dock i soffan/sängen med min bästa kompis - hinken.

Idag är det liiite bättre i alla fall. Har lyckats äta en macka och en glassbåt. Yeey! Börjar dock bli rastlös av att vara hemma, sitter och ser på en serie som heter Life Unexpected. Bra, men lite väl känslosam ibland. Får väl ta och läsa en bok eller något sådant, äsch vem försöker jag lura. Jag kommer ligga/sitta här i soffan tills M kommer hem typ.

Tydligen går det någon slags magsjuke epedemi på jobbet. Igår var typ 9 sjuka på kontoret och flera hade gått hem under dagen. Alla med samma symptom. Hoppas att de andra slipper det i alla fall.

Nu ska jag göra lite avslagen cola och se ännu ett avsnitt. Vi hörs senare...