Himla massa tankar

Jag längtar SÅÅÅ tills vi har flyttat och allting är uppackat i den nya lägenheten. Allt det här virrvarret med flyttfirmor, magasinering, kartonger, rensa, packa går mig på nerverna.
Plusa på att jag inte vet hur min jobbsituation ser ut om 2 månader när vi har flyttat. Jaa, jag kanske måste säga upp mig imorgon. Not so woho!
Men jag vet att allt kommer bli bra, rätt beslut kommer tas och vi kommer inte ångra oss.  Det är bara det att vägen dit är inte helt rak...
 
Men för att tänka positivt så är det snart helg och på lördag ska vi inte tänka flytt och rensa/packa alls. Vi ska shoppa lite istället. Komma iväg och göra något helt annat. Iof ska vi till Ikea och titta på lite smarta förvaringslösningar... det har ju med flytten att göra. Men ja, ni förstår hur jag menar. På det stora hela så ska vi inte tänka på det.
 
Jag har börjat komma in i träningsrutinen igen -skönt. Nu ska jag bara komma in i viktväktarrutinen igen också så är allt som vanligt igen. Just nu är det dock svårt med all stress och sånt runtomkring.
 
Okej, lite halvdeppigt inlägg och jag vet att de inte kommer så ofta nu, men det blir bättre :)
 
 

 
 
 

Busybee

Uppe med tuppen idag!
Har redan hunnit äta frukost, plocka ur diskmaskinen och vika tvätt. Medans Mattias åker en runda till tippen med allt som vi har rensat ut, så går jag på spinning!
Är laddad för ett riktigt svettigt pass såhär på morgonen.
Resten av dagen kommer att bestå av rensning, rensning och kanske lite mer rensning. Precis som igår och precis som imorgon. Ni anar inte hur mycket vi rensar! Jag är sjukt imponerad av oss faktiskt! Men det krävs väl en flytt till en minilägenhet för att vi ska ta tag i saker och ting.


Torsdagskväll

Okej, jag älskar vår nya soffa! Man kan sitta i den på hur många sätt som helst. Jag är helt fascinerad! Vi lär nog tjaffsa om vem av oss som ska få schäslongen. Tror vi får införa något slags kösystem...
 
Efter jobbet idag kom Frida och lilla Freja hit. Jag lagade thaigryta, Freja undersökte lägenheten och så blev det en hel del kackel. Lite senare kom även Sara över. Det här är ett bra exempel på saker jag kommer sakna när vi har flyttat. Mina vänner kan inte komma över bara sådä, lite halvimpulsivt. Sen kommer det krävas liiiite mer planering. Men vi har redan börjat planera och prata om när det ska bli ett besök. Det kommer bli jättebra!
 
Nu är det snart läggdags här, imorgon är det äntligen fredag och dessutom så håller jag i fredagsfrukosten på jobbet. Puhh! Mycket att komma ihåg, hämta brödet, ta med alla tillbehör, duka fram... :)
 
 

Äntligen här!

Som vi har längtat efter den. Saknat den, glömt bort att den skulle komma för att sedan bli glad när man kommer på att "den kommer ju snart".
Nu är den här och jag är supernöjd. Mattias har inte sett den irl än men det får han göra när han kommer hem.

Superdupermegafin!!


Flytta till Stockholm

Igår fick vi kontraktet till vår nya lägenhet. Det börjar kännas mer och mer verkligt för varje dag som går. Samtidigt får jag mer och mer panik över min jobbsituation.
Förhoppningsvis löser det sig på bästa sätt, men fram tills dess vetitusan hur jag ska hålla mig pepp.

Något som i alla fall gjorde mig väldigt glad igår var att vi fick veta att vår nya soffa kommer imorgon. Yeey!
2 veckor tidigare än vad vi trodde dessutom. Hurra!
Det kommer dock fortsätta att kännas konstigt här eftersom vi inte har något vardagsrumsbord osv. Men soffa kommer vi ha i alla fall!

Nu är det snart dags för ännu en jobbdag. Känner dock mest för att sova mig igenom denna veckan...

Här kommer ett litet smakprov från Stockholm... Vår loftgång!


Festligheter efter en stressig vecka

Ja, jag är en väldigt sporadisk bloggare just nu.
Veckan som gått kan beskrivas med ett ord STRESSIG. Inte nog med att det var en av de mest fullspäckade jobbveckorna, dessutom har vi tillbringat, vad som känns som varje ledig minut, till att leta boende. Till slut hade vi ofantlig tur och hittade en lägenhet. Vi ropar dock inte hej förrän kontraktet är påskrivet så jag får återkomma till den biten.
 
I helgen har vi i alla fall varit i Norrköping (igen!) Mattias sprang stadsloppet duktig som han är. Sen var vi på födelsedags festligheter hemma hos syster yster igår kväll. Mycket mycket trevligt!
Idag åkte vi hem tidigt och vi har hunnit rensa ut två soppsäcker med kläder som ska skänkas och en med kläder som ska kastas. Mycket nöjda!
 
Imorgon är det jobb igen och jag måste försöka komma in i alla rutiner med viktväktarna och träningen igen. Har bokat upp mig på ett gäng pass nu i veckan och det känns skönt.
 
Under festligheterna bjöds det på bubbel och lite småplock.
 
Här åts det både mousaka och new york blueberry cheescake :)
 
 Fiiiiiiina familjen!
 
 

Trött!

Tiden går snabbt. Det blev ett hektiskt veckoslut som inleddes med middag och drinkar med mina tjejkompisar, gick vidare till ett trip till Norrköping och middag hos syster, för att sedan hoppa vidare till lägenhetsvisningar i Stockholm. Vi var hemma runt 22 i söndags och då var vi helt utslagna. Idag är jag till och med mer utslagen om det går att vara det. Träningsvärken från h-vetet har jag också. Igår körde jag dubbla pass - Puhh!

Nu är det dags att gå till jobbet för ännu en dag!


Mobilskal

Åhhhh!
Jag har hittat ett så fint mobilskal som jag vill ha. Jag måste dock vänta tills jag byter ut min telefon i höst, dumt att köpa till denna telefonen. Hoppas de finns kvar då bara.

Vill typ ha äeh... Alla färger! Och matchande nagellack.


Hallon cheesecakekladdkaka

Här kommer receptet på den urgoda kakan som jag bakade på vår bröllopsdag. Kan varmt rekomenderas!
 

Till en kaka:

150 g smör

1 dl kakao

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl

Cheesecakefyllning:

150 g cream cheese

1 äggula

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

Garnering:

1 näve styckfrysta hallon

 

Kladdkakan: Smält smöret i en kastrull och vispa ner kakaon. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör&kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott. Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. (det gör jag alltid när jag bakar kladdkaka, hur gott som helst!) Häll ned smeten i formen.

Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Garnera med hallon och sätt sedan in i mitten av ugnen, 150grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten, men låt den svalna i kylen i ett par timmar (helst under natten) så blir den perfekt, krämig och god!

 

 

Värmeslag

Jag har kommit fram till att sol och värme bara är härligt när man är ledig. Det är inte kul med 27 grader och solsken ut när man sitter inne och jobbar. Visst, det kanske inte gör något om man sitter på ett kontor med bra fungerande AC. Gör man inte det, utan får svettas tillsammans med 4 andra personer i ett rum som är mindre än vårat sovrum i 28 gradig värme, då är det INTE härligt! När man sedan sätter sig på cykeln, passar man på att njuta av att det fläktar lite i farten. För så fort dörren öppnas till lägenheten så slår värmen till igen. Ja men visst, vi har en bastulägenhet. 
Jag funderar på hur jag ska vända detta till något positivt. Kanske svettas jag så mycket att jag går ner några extra kilon? Imorgon är det ju faktiskt första vägningen sedan innan semestern. Jag ska nog inte hoppas för mycket på det dock.
För övrigt så var det dags för första träningspasset sedan innan semester igår. Svettigt det också kan jag lova. Men skönt. Jag längtar tills det ordentliga passchemat drar igång så att jag kan få ordning på min vardag igen. Är inte alls sugen på gymmet utan är helt inne på pass nu. Då gäller det att det finns pass att gå på.
 Men det är lite skönt med mjukstart i alla fall.
 
Nu ska jag ta en kall dusch och sen ska jag försöka sova, det kommer dock inte gå för jag är jättepigg. Typsikt!

Ännu en slö söndag

Jag har någon slags hatkärlek till slöa söndagar. Jag kan känna mig rastlös eftersom de oftast innebär att vi gör så lite som möjligt. Men samtidigt är det så himla skönt att bara ta det lugnt, utan en massa måsten. Särskilt nu när vi jobbar igen.

Idag har jag ändå fått lite gjort. Jag har lagt ut lite nya tradera annonser, letat boende och sysselsättning på nätet (igen!). Det känns som det är det enda vi gör typ hela tiden. Vart ska vi bo? Vad ska jag göra? Nu har vi i alla fall lite tankar om boendet. Håll tummarna!!!

Jag säljer en massa kläder och sånt på tradera. Mattias säljer möbler som vi inser att vi inte kommer få plats med. Så behöver ni något, kolla med oss, vi säljer det mesta just nu. Det känns dock skönt att göra det. Som en del av vår nystart.

Resten av dagen kommer nog flyta på som innan skulle jag tro. Uppladdning inför vad som förmodligen blir en hektisk vecka på jobbet. Imorgon ska jag dessutom träna. Puhh! Lär bli svettigt.


Bröllopsdag och en spännande framtid

Igår firade vi 5 årig bröllopsdag. Vi slog på stort med tre rätters och bubbel. Men inte bara för att fira bröllopsdagen utan även för att fira att Mattias har fått ett nytt jobb. Jobbet innebär än flytt sisådär 50 mil norröver så det har varit och är ganska rörigt just nu. Vi letar jobb till mig och någonstans att bo. Inte något som fixar sig i ett naffs tyvärr, men än så länge så har vi lite tid på oss. När allt har fallit på plats kommer det bli hur bra som helst.
 
Det kändes i alla fall som att det var dags att fira. Och varför inte fira med god mat?
 
Vi började med min version av toastskagen.
 
Ett glas bubbel till det :)
 
 Till varmrätt blev det ryggbiff, kokt färskpotatis, sallad och beasås.
 
 Lite senare avslutade vi med efterrätt och mer bubbel. Jag bakade en hallon-cheescake-kladdkaka. Hur gott som helst! Återkommer med receptet :)
 
 
 

Vardagen har börjat igen

Men åhh! Jag anade att det skulle bli såhär. Jag hinner knappt börja jobba igen och så kommer det 0 blogginlägg om dagen. Och ändå har den första veckan varit relativt lugn på jobbet. Skönt med lite mjukstart. Nästa vecka lär det vara dessto mer att göra. Förra året var jag tillbaka vecka 32 och då var det bara att hoppa rakt ner i den kokande grytan. Nu får jag i alla fall känna på vattnet först. Himla bra liknelse tycker jag.
 
Kvällarna har bara flutit på i ett töcken känns det som. Man kommer hem, lagar mat, sätter sig i soffan. Allt detta med en jäkla ryggvärk. Som tur är så har det börjat kännas lite bättre i alla fall. Hoppas det är över till efter helgen i alla fall, för på måndag ska jag träna.
 
Hur som helst så är det snart helg och imorgon så har vi bröllopsdag. 5 år minsann. Inte illa det!