Söndagsångest?

Jag sitter här i soffan såhär på söndagskvällen med lite små ångest över att vår semester är slut. Imorgon ringer klockan tidigt igen och jag kommer vara tröttare än tröttast.
Sen gäller det att komma ihåg allt som ska med på jobbet och lösenord och sånna grejjer. Just nu känns det som jag knappt kommer ihåg vad jag heter men så fort jag kommer sätta mig vid datorn är allt som vanligt igen.
Efter en dag eller två så känns det som att jag aldrig haft semester. Som vanligt.
 
Nu ska jag njuta några sista timmar innan jag ska sova i alla fall.
 
 
 
 
 
 

Lördagsgrill och grå söndag

Igår hade vi det trevlig hos Anneli och Fredrik. Vi åt och drack gott och skrattade himla mycket!
Tur med vädret hade vi också. Från att ha regnat och varit grått hela dagen så sprack det upp och blev fint fram på eftermiddage/kvällen. Hade man bara sluppit myggen hade vi nog kunnat suttit ute länge.
 
Min rygg har varit lite till och från bra sedan vi gick omkring på Väla en hel dag. Jag märker att den blir bättre när jag går omkring. Dessvärre har jag alldeles för mycket lust att sitta ner. Särskilt när vi var där igår, till slut gjorde det så sjukt ont och när jag gick och la mig trodde jag inte att jag skulle kunna ta mig ur sängen på morgonen.
Men det gjorde jag och nu känns den lite lite bättre igen. Hmm..
 
Idag är det grått och regningt ute men det gör absolut ingenting. Vi ska plocka och städa lite här hemma och så ska jag lägga ut lite annonser på Tradera har jag tänkt mig. Perfekt inneväder kan man säga, iof hade vi varit inne oavsett väder ;)
 
Imorgon är det dags för jobb igen. 4,5 vecka har vi nästan varit lediga och tiden har verkligen sprungit iväg. Vi har hållit oss sysselsatta.
 
 
Grillkväll med vänner <3

Shopping och sofförsäljning

Det har varit en händelserik dag som började tidigt i morse av att Mattias fick sms om våra soffor som vi hade satt ut på blocket.
Lika bra att gå upp, göra sig i ordning och ge sig ut på dagens utflykt. Idag bar det av till Väla för lite shopping, sådär lite lagom till lönen kommit.

Blev ett helt gäng underbara inköp och en favorit i repris när det gällde lunchen. Souvlaki med nötfärs, ris och tsatsiki. Urgott!

När vi kommit hem fick vi besök av en kille som köpte våra soffor och fåtöljen, samma kille som hörde av sig imorse. Blev lite tomt, men om en månad kommer nya soffan och tills dess har vi ställt dit bäddsoffan från gästrummet. Det jobbiga är att det är bara en 2-sits, så det blir lite trångt eller mysigt om man nu hellre vill se det så.

Nu är det äntligen soffläge i alla fall och jag kommer säkert somna som en stock efter denna dagen.


Bio och sovrutiner

Efter ett par sega kvällar som alltid verkar sluta med att jag somnat på soffan ett par gånger så kände vi att det vore kul att ha en kväll utanför lägenheten. Så vi satte oss i bilen och körde till Växjö. Där åt vi middag och sen blev det bio. Vi såg Now you se me.  Den var riktigt bra! Lite spännande, magi och så känslan att man tror att man är lite smart, men är man verkligen det?
Det är i alla fall himla mysigt att gå på bio, särskilt när det ine är särskilt myckt folk på bion.
 
I natt sov jag riktigt konstigt för övrigt. Jag har liksom fått in en rutin att jag vaknar någon gång vid 2 och går på toa, sen vid 5-6 hoppas Lizzy upp och lägger sig på mitt täcke och gosar och så vaknar jag vid 8-9 någon gång. Men i natt vaknade jag vid 2, behövde ine gå på toa, sen vaknade jag igen vid 5.30 och kunde inte alls somna om. Jag får panik när det är så, jag är trött som bara den men jag lyckas inte somna, eller tillslut gör man ju det. Men då har jag hunnit fundera på att gå upp, kasta ur Mattias ur sängen eller bädda om sängen för att lyckas somna om. Självklart lyckades jag somna om och sova till typ 10.
Kanske dags att vända på dygnet nu innan klockan ringer 06.30 på måndag?
 
Idag har vi faktiskt mulet väder för första gången på hur länge som helst. Fast temperatuen är den samma som tidigare dagar. Det är en passande dag för hemmafix.

Nyttig bananglass


Här kommer receptet på den mumsiga bananglassen jag gjorde igår. Jag hittade receptet här och modifierade det lite. Jag tog lagom med jordnötssmör så det blir 1 propoint för 1 portion.
 
 
Nyttig bananglass
2 portioner
 
3 bananer
1-2 msk jordnötssmör
 
 
Gör såhär:
Skiva bananerna i 1-cm tjocka skivor och lägg dem i frysen i minst 4-5 timmar (eller ännu hellre över natten). Lägg sedan bananskivorna i en mixer/blender och kör tills det blivit en mjuk, krämig glassliknande smet. 
Tillsätt eventuellt jordnöttsmör och kokosolja - om du vill - och servera direkt!
 
 
 

Jul. 24, 2013

Jag hatar de dör tillfällena när man inser att man inte är 20 längre.
Som nu, vi har varit och solat och badat i ett par dagar. Jag har legat på rygg och på mage på den hårda knöliga marken. Och nu har jag ont i ryggen.
Inte bara lite ont heller utan, det går knappt att gå, böja mig ner osv.
Jättekul!
Det är alltså därför jag känner mig gammal...för då får man ont i ryggen...

Av förklarliga skäl stannade vi därför hemma idag. Jag har varierat sitta i soffan med att ligga i soffan. Och så har jag gjort bananglass. Jättegott blev det och endast 1 propoint. Jag återkommer med receptet :)




Bakat i sommarvärmen

Eftersom både Mattias och jag har lyckats bränna oss lite under de senaste dagarnas sol och bad så struntade vi i det fina vädret och stannade hemma istället.
Det har varit varmt, varmt och lite mer varmt. Men sitter/ligger man helt stilla på samma ställe så blir man inte alltför svettig i alla fall.
Helt plötsligt idag fick jag dock rycket och skickade Mattias till affären med en inköpslista för bak.
Efter några timmar, svordomar och lite vatten så fick jag ihop en hel del.
Jag bakade ett jättegott bröd. 2 propoints/ skiva, helt ok. Brödet blev supergott!
Sen blev det choklad och bananmuffins som också bara är 2 propoints/ st.
Till sist så blev det bullar. 3 propoints/ bulle.

Nu är vi laddade för sista semesterresans eventuella utflykter!


Sol i sinne

Och ruskigt varmt inne!!

Därför är det lika bra att slänga på sig bikinin, packa kylväskan och gas mot närmaste badplats.
Okej, kanske inte närmaste badplatsen, men vår nya favorit i alla fall.
Mattias föräldrar åkte hem efter frukost idag och då drog vi iväg till sjön. På plats där låg redan Sara och Fredrik.

Det blev ännu en härlig dag med massor med sol och lite bad också. Det var faktiskt 22 grader i vattnet :) nästan skönt...!

Hur som helst så älskar jag dessa dagarna och vil bara njuta järnet nu när vi går in i sista semesterveckan.

 


Soligt

Idag har vi verkligen haft en toppendag!

Efter frukost och ett besök på ica för inhandling av matsäck så packade vi in oss i bilen (vi= jag, Mattias + hans föräldrar) och körde till Lursjön. Det var första gången vi var där och jag lär återkomma (kanske redan imorgon!). Perfekt ställe att ligga på, bra badvatten, riktiga toaletter, kiosk, det mesta du kan tänkas behöva när du solar och badar.
Sara och Fredrik mötte upp oss där och sen har vi legat där i solen och njutit hela dagen. Jag badade två gånger och när man väl tagit sig i så tyckte jag det var riktigt behagligt i vattnet.  Solkrämen som vi köpte för säsongen är väldigt bra har vi märkt och jag har (ta i trä) inte bränt mig direkt.
 
Om man tror väderprognoserna så ska det bli liknande väder nu söndag och måndag. Jag gisar att vi lär ta oss dit även dessa dagarna. Skönt att slippa värmen i lägenheten och komma ut lite.
 
Igår var vi också iväg, fast mest inomhus. Vi var på Ullared :) Det var varmt, folkligt och blev mycket inköp, som alltid. Men vi slapp köerna och för att vara mitt i sommaren tyckte jag det var lite konstigt, men jag klagar inte. Är väl vädret som gör att folk kommer på bättre tankar än att åka dit och shoppa.
 
Nu ska jag vila lite i soffan, visst är det konstigt hur man blir så himla trött efter en dag där man gjort inget..

Throw back thursday

Satt och tittade igenom mitt arkiv för att se vad vi har gjort se senaste åren i juli. Mycket sol och bad har det blivit, en drink eller två, god mat, goda vänner, familj, äventyr... bröllopsplanering. Ja, vi har hållt oss sysselsatta.
 
2008
 
Vi hade bland annat Fia och Fredrik på besök. Första sommaren i huset.
 
Hade min möhippa i Norrköping. Skoj skoj skoj!
 

2009
 
 Det blev en del gosande med Dexter
 
Vi var på Gotland i ett par dagar.
 

2010
 
 
 
En hel del badande den här sommaren!
 

2011
 
 Sara kom till Norrköping och vi åt glass på smultronstället.
 
 Återigen blev det en heldel bus med Dexter
 
 
2012
 
 Vi var på Kiviks marknad
 
 Minna, Sara och jag tog bilen till GBG och träffade Emelie.
 
 
 

Bland djuren på Kolmården

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är Mattias som har tagit alla superfina bilder på Kolmården :)
 
 
 
 

Kul på Kolmården

Let the fun begin!
 
 Dexter taggad för ett besök på djurparken
 
Såhär gör björnen?
 
Vi tittar på björnen... som sover
 
 Fina omgivningar!
 
Dexter passade på att köra lite bil...
 
... och undersöka om djuren bajsade
 
 Även Celia traskade omkring och klappade djur
 
Till och med jag vågade klappa dem
 
Vissa djur var dock inte så gossugna
 
Djurfamiljen!
 
 Vi åkte linbanan...
 
 ...det tyckte jag var liiiiite otäckt!
 
 Väldigt fint men väldigt högt upp!
 
 D och jag åkte även delfinexpressen... som gick JÄTTEsnabbt
 
 Jag var liiite tagen efteråt
 
 Gullungen och jag
 
 
 
 
 
 

Svenskt Tenn - Manhattan

När vi var i Stockholm köpte jag nya fina glasunderlägg på Svenskt Tenn.
Det är Fia som har fått mig så himla sugen på detta trycket och nu vill jag typ ha allt som finns. Dessvärre krävs det en fet plånbok (eller lite sparande i alla fall).

Hur som helst så är de superfina och när vi har köpt vårt nya vardagsrumsbord som vi har hittat och när nya soffan har kommit.

 


Kolmården

Jag är verkligen helt slut efter 7,5 timme på Kolmårdens Djurpark.
Vi har haft en super rolig och bra dag tillsammans med Emmelie och barnen. Mattias har tagit hur mycket bilder som helst, men de får jag återkomma till imorgon. Idag är jag alldeles för trött.

Ska försöka hålla mig vaken en stund till framför tv:n nu tänkte jag, vi får se hur det går.

 


Jul. 15, 2013

Idag är vi uppe med tuppen. Detta trotts att vi somnade alldeles för sent igår, men en kaffe på det här och jag är fit for fight.
Idag ska vi nämligen till Kolmårdens Djurpark med Emmelie och barnen. Det var evigheter sen jag var där sist så det ska bli jättekul.
När jag gick i skolan åkte vi varje år till Kolmården kommer jag ihåg. Alltid lika roligt!

Igår kväll efter en liten powervila åkte vi till Fia och Fredrik och åt middag. Jag köpte med efterrätt, världens största chokladboll typ. Jag skojar inte att den var stor. Blö!!
Vi tog varsin liiiten bit sen mådde vi illa typ. Det såg nästan inte ut som vi hade rört den. Bra idé istället för tårta om man ska ha kalas.



Kullerstenar och solsken

Stockholm är verkligen vacker och särskilt runt gamla stan skulle jag kunna strosa runt länge och bara njuta av mysigheten (räkna bort alla turister bara!)
 
Tänk att sitta här på morgonen med en kopp kaffe.
 
Okej, kullersten är inte det skönaste att gå på men det är fint att titta på ;)
 
Solen tittar in...
 
Hallå där! Mattias med karta i mobilen, dumt att gå vilse.
 
Skulle inte varit helt fel med ett dopp i värmen som var, eller med en tur i någon lyxig båt.
 
varm och glad :)
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm

Igår var verkligen en perfekt dag!
Vi vaknade utvilade ( jag sov väl i sisådär 100 timmar), åt god hotellfrukost och tog det lite lugnt. Vi hade gått en del på stan på fredagen och kände inte för att stressa runt i alla 20 H&M affärer igen. Vi tog istället tunnelbanan till Gamla Stan. Mattias köpte en bok på SF bokhandeln. Sen strosade vi runt där ett tag, gick till slottet och sen vidare till Svenskt Tenn. Där köpte jag mina fina efterlängtade glasunderlägg. Åhhhh, love them!

Vi traskade vidare in till stan (Mattias räknade ut att vi gick runt 1 mil igår i värmen -Puhh!)

Inne på NK tänkte vi att här är det ju kul att strosa runt lite och bara titta. Det slutade med att Mattias köpte ett par Levis jeans och jag typ världens snyggaste skor.

Vi fick höra en sak där som gjorde oss väldigt glada och nästan lite fnissiga.
Expediten i Levis affären sa att vi spred så mycket positiv energi omkring oss och var så glada. Kul att höra!

Hur som helst så åt vi en favorit till lunch, frozen yoghurt. Det är så himla gott, särskilt när man får ta själv och ösa på med massor med frukt och bär.

Efter en vända på hotellet för ombyte och lite vila så träffade vi Mattias kompis Affe. Det var väldigt många år sen de träffades. Vi åt middag och åkte sen till Solna och gick den väldigt långa vägen till Friends Arena. Egentligen var det väl inte jättelångt. Men i den värmen kändes en meter som en mil typ.
Vi tog en öl i baren innan vi hittade våra platser och fick njuta av Sabaton och Iron Maiden.

Det gick väldigt smidigt att ta sig hem faktiskt, när de väl hade öppnat spärrarna. De hade extra tåg som gick hela tiden och allt flöt faktiskt på väldigt bra :)

Perfekt dag helt enkelt!
Nu har vi precis ätit den goda frukosten och ska börja packa ihop oss och åka hem.

 

 

 

 


Jul. 12, 2013

Efter en kort natt och lång dag var det oerhört skönt att kasta sig ner i hotellsängen och slå på tv:n.
Jag kunde knappt hålla mig vaken i bilen upp till Stockholm eftersom jag knappt sovit något alls i natt. Men efter en stor kaffe och en flaska cola zero kändes allt bättre.

Vi har hunnit med en sväng på stan (i värmen!) och så avslutade vi med middag på Hard Rock. Älskar det stället!
Har aldrig beslutsångest ( tar alltid haystack salad) och jag blir aldrig missnöjd ( om man räknat bort den gången vi var på Malta och allt med Hard Rock sög).
Hur som helst så promenerade vi sen vidare till hotellet och nu ligger vi som sagt här utslagna.
Jag planerar att somna snart och vakna pigg imorgon (och hungrig, är ju hotellfrukost).

Gällande mina ihärdiga sjukdomar så köpte jag salva igår till ögonen och den är underbart bra! Ögonen är redan bättre.
Hostan håller i sig. Det är lustigt ena stunden är sen nästan helt borta och nästa så kan jag knappt prata, dricka eller andas. Då tar jag dock fram astmainhalatorn så blir det lite bättre. Jag hoppas det kan bli mycket bättre tills imorgon. Är trött på detta nu.

Såhär ser vårt fina hotell ut förresten...


Jul. 11, 2013

Jag är så himla trött på att vara sjuk nu! Förkylningen hänger med ännu och nu verkar det som att jag har fått ögoninflammation också. Hurra!

Trotts detta så har jag i alla fall haft en underbar dag med Mattias brorsbarn och min svägerska. Först så lekte vi hemma hos dem och sen tryckte vi alla 5 in oss i vår bil och åkte till Söderköping för att äta glass. Och vilken glass sen, mmmmmums! Egentillverkad italiensk glass. Efter att ha strosat runt där ett tag åkte vi hem och nu ligger jag här på soffan, dricker ett glas vin och tycker synd om mig själv.

Imorgon händer det saker igen så jag hoppas att jag känner mig lite piggare!

https://cdn3.cdnme.se/371490/6-3/pic_51deeb719606ee18f0bacf1e.jpg" class="image">

 

 

 


Inte mycket sömn

Igår kväll när vi åt middag hos Mattias föräldrar drack jag vinet ned sugrör för det gjorde så ont att svälja.
Innan jag gick och la mig proppade jag mig full av en massa medicin i hopp om att få sova hela natten. Jag fick i alla fall 4 timmar innan jag vaknade och började hosta. Mattias föreslog att jag skulle lägga mig på soffan, vilket jag gjorde. Fast jag väljer att se det som att jag blev förpassad dit. Men hur som helst så somnade jag om och fick ett par timmar till i alla fall. Känner mig dock som jag inte sovit något alls...

Vädret ute passar in på hur jag känner mig i alla fall, alltid någon tröst antar jag.

Om ett par timmar ska vi vara lite kulturella med Fia och Fredrik, det lättar nog upp mitt humör lite...


Sjuk

Vecka 2 av semestern är igång, tiden springer verkligen iväg!
Att jag dessutom har åkt på vad nu Mattias hade och har feber och ont i halsen hjälper ju inte humöret precis.
Jag hoppas på ett betydligt snabbare tillfrisknande än vad han har haft.

Jag har i alla fall hunnit med en fika med fina Minna idag innan febern slog till. Trevligt!

En annan sak som är trevligt är att vi har skaffat Netflix, eller vi testar det en månad men just nu känns det som att vi kommer fortsätta ha det efter denna månaden. Hur mycket serier som helst (och filmer!) perfekt när man inte har alltför mycket ork :)

Nu är det fortsatt slapp i soffan som gäller och så hoppas vi att jag vaknar frisk imorgon!


Beach häng

Vi har precis kommit hem från Åhus efter en dag av hängande på stranden. Har precis duschat bort all sand som fanns typ överallt.
Det var väldigt mycket folk, inte så konstigt med tanke på vädret. Vi har aldrig varit där förut heller så vi fick borta runt lite tills vi hittade en parkeringsplats och en plats på stranden.
Jag badade till och med, ingen höjdare för det kändes som det var typ - 10 grader i vattnet. Men nu är det gjort i alla fall.

Nu får vi vänta till kvällen och se om vi blivit något solbrända. Hoppas på att jag inte är alltför röd.


Den som väntar på något gott...

...får vänta i 7-8 veckor. I alla fall om man beställer en ny soffa. Vilket vi har gjort idag, äntligen! Vi har pratat om det hur länge som helst, varit runt och provsuttit hur många soffor som helst och när vi hade bestämt oss var vi ändå och klämde, kände och provsatt den soffan lite till. Nu är den i alla fall beställd och i början av september får vi hem den. Det blev en soffa som heter Mood från Mio. Ljusgrå med schäslong och en nackkudde. 
Ektorpsofforna från Ikea som vi har nu ska säljas på en gång och när soffan har kommit ska vi även byta soffbord är planen. Mattias vill även ha en fåtölj, vi är dock inte helst överens om vilken fåtölj vi ska ha, så vi får se vad det blir.
 
Vardagsrummet kommer bli finare än finast i alla fall.
 
Dessutom köpte vi oss en ny dammsugare idag, det var dock mer nödvändigt än skoj då vår förra sa upp sig och gick i pension bara sådär. Jag låter Mattias bestämma den biten om vilken vi skulle ha, det är ju ändå han som dammsuger här hemma ;)
 
Det var skönt att komma iväg en sväng och inte bara hänga här hemma i sjukstugan. Mattias börjar friskna till lite grann också och det är skönt. Förhoppningsvis behöver han bara helgen också innan han är återställd.
 
Jag har märkt att jag har noll koll på vad det är för dag och vad klockan är. Jag har börjat gå efter min ät och sov klocka helt enkelt, skönt med 3 veckor till av det!
 
Det här är soffan som vi har beställt. Samma färg men med schäslongen på andra sidan.
 

Vänner

Det är så skönt att bara sitta i några timmar och prata om allt mellan himmel och gjord med sina vänner.  Jag är så glad för de jag har som står mig nära. Även om man inte träffas eller pratar varje dag så finns de där och man kan alltid höra av sig om man behöver prata.
Sen har jag tur att min bästa vän bor precis i huset brevid. Perfekt!
 
Ikväll köpte vi thaimat på en ny thaivagn som har öppnat här, sen satt vi hos Sara och snackade om allt och inget i några timmar. Precis vad jag behövde!
 
Nu har jag precis kommit hem och jag ska se på Kommisarie Lewis (sommar = brittiska deckare). Älskar't!
 
 

Semester

Här hemma har vi verkligen gått in i semestermode. Eller Mattias har gått in i sjukmode och jag i semester. Jag är uppe senare än vanligt (mest för att jag kan) sover till minst 9, kanske till och med 10 ibland. Vi gör typ inget särskilt ansträngande på hela dagen.
Igår lunchade jag med kollegorna hos Bea som fick en liten Laura för 5 veckor sedan. Sen drog Sara och jag till Älmhult och storhandlade mat både två. Retsen av kvällen är en dimma, jag tittade på tv-serier typ.
Idag har jag rensat i mina byrålåder och garderober. Ganska många kläder hamnade i påsar som ska slängas/skänkas och säljas. Känns så skönt att ha rensat! Om några timmar ska jag till Sara med Cilla och Ganni. Vi ska äta thaimat och snacka skit typ. Mys!
Imorgon får vi se om vi orkar oss iväg för att beställa nu soffa. Hoppas, vi måste nämligen köpa nya dammsugare också, dammråttorna börjar bilda gäng och vår dammsugare har sett sina sista dagar tyvärr.
 
Går i tankarna att göra om bloggen lite (igen, jag vet!) men den känns så mörk och det gör mig lite osugen på att blogga... har frågat Mattias snällt om han kan hjälpa mig. Vi får se hur snabbt det händer något :)
 
 
 
Häromdagen gjorde jag milkshake till min sjuke make. Den blev sjukt god :)
 

Festivalliv

Då har jag äntligen börjat återhämta mig efter Bråvalla festivalen. Mattias däremot har feber och är förkyld.
Här kommer en himla massa bilder från festivalen!