Påskafton hos pappa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade som sagt en rolig påskafton hemma hos pappa. Vi åt en massa gott och drack en hel del gott. Spelade spel. Vissa var kanske lite väl ivriga vinnare och vissa var inte så glada över förlusten. Det är ju ganska tydligt på bilderna ovan.
Kvällarna hos pappa slutade som de brukar, med musikquiz. För en gångsskull fick dock vi andra chansen att göra egna quiz. Jättekul! Det är för övrigt så uppenbart vem jag har ärvt mitt musikintressen från ;) 

Sista söndagen i mars

Sitter i bilen på väg hem mot Skåne. Solen strålar och jag hade hellre suttit på ett vindstilla ställe och ätit glass. Men vi vill komma hem, så här sitter vi nu.

Hade en rolig påskafton hos pappa, kommer lite bilder senare ikväll eller imorgon.
Vaknade sent imorse, men det kan ju också bero på att vi har sommartid nu kanske. Hur som helst så är jag trött som en gris och försöker hålla mig vaken så Mattias har lite roligare sällskap i bilen.

Innan vi satte oss i bilen på väg hem så hann vi med att sätta en blomma hos mamma på kyrkogården och äta lunch med svärisarna.

Har köpt nya solglasögon, snygga va?


Ännu en bra dag

Den här dagen har börjat hur bra som helst med att vi sov tills vi vaknade. Iof vaknade vi väldigt tidigt för hela rummet lystes upp av solen ,men så himla skönt att kunna ligga och småslumra och titta på tv i sängen. Det kan vi ju inte göra hemma längre.
 
Hade en mysig fredagskväll förresten, jag åt en god plankstek (lite ångest över pointsen men är det påsk så är det, eller?) Vi fick dock vänta ganska lång tid innan vi fick maten, sen åt vi upp på 10 minuter och sprang över till bion.
Vi hade ju inte behövt stressa för väl inne på bion så hängde sig allting mitt i reklamen så den drog igång först 15 minuter efter när den skulle ha börjat.
Men det var ju LÅNGfredag igår ;) Då ska väl allting ta lång tid?
Filmen var bra, kanske lite förutsägbar, men ändå inte. Jag vill inte spoila den för någon som kanske ska se den. Jag gillade den i alla fall.
 
Idag står det ännu mer roligheter på agendan. Puhh! Efter frukost (som vi borde äta snart kanske) så ska vi göra några ärenden, sen ska jag släppa av Mattias hos en kompis och jag ska ge mig iväg på träningsbh jakt. Ska sätta blommor hos mamma på kyrkogården också.
 
Sen ikväll så är det påskmiddag hos pappsen. Blir nog kanske något glas vin också ;)
 
Fick ju passa på att gosa mycket igår eftersom vi inte träffas så ofta :) <3
 

Den långa fredagen

Den här fredagen har verkligen sprungit iväg!
 
Vi började dagen med att ge oss ut på påskjakt i skogen tillsammans med Mattias bror, fru och kidsen. Kul men halkigt! Verkade ha varit poppis, fast när vi kom så var de flesta redan på väg hemåt. Man gick i alla fall en slinga i skogen och så var det några stationer med påskkärringar/påskhare där barnen fick en liten sak att stoppa i en godispåse som de fick vid starten. 20 kr kostade det /per barn. Vi vuxna kunde ha gått tipspromenad också men vi skippade den biten.
 
Sen blev det lite födelsedags/påsklunch hos svärisarna. De andra åt svärmors paradrätt "Konrad" (kyckling, svamp och en massa creme fraiche och lite annat ihoprört) medans jag åt kyckling, ris och sallad. Jordgubbar till efterrätt! Smarrigt!
 
Efter det gasade jag ner på stan och gick en sväng med syster yster, det blev en snabbfika också :)
 
Men dagen är inte slut ännu. Om en stund ska vi ut och äta middag på restaurang och därefter blir det bio med Mattias. Vi ska se The Host. Hoppas att den är bra, jag har inte läst boken och dessvärre så  brukar det ju inte vara någon höjdare att göra det efter att man har sett filmen.
 
Dexter är nöjd med att fått lite smått och gott i sin påse
 
Jag testar Dexters kaninmössa. Tjusigt!
 
Såhär hade jag väl kanske sett ut som två barnsmamma?
 
Mitt söta fadderbarn :)
 
 
 

Fredagstorsdag

Jaha, då var det äntligen långhelg. Välförtjänt efter en galen arbetsdag med mycket skratt.

Har tillbringat de senaste timmarna i bilen med alla andra påsktrafikanter. Superskoj!
Men nu har jag krupit upp i soffan med ett glas vin och när det är uppstucket lär jag somna sött.

Kvällens middag var lyxig värre!


Vägningsdsg

Idag är det onsdag, vilket innebär viktväktarna och vägningsdag.
Var två veckor sedan jag var här sist. Så jag har varit lite orolig måste jag säga. Dels för att jag har varit iväg och inte räknat points varje dag.
Men vet ni vad, något måste ha fastnat uppe i skallen. Vågen sa -2,3 kg och totalt -8,8 kg. Det ni!

Känns riktigt riktigt bra!

Tror det är en bra kombo av bra mat och mycket träning och motion.

Nu är det verkligen full fräs framåt mot mina mål!


Vår!?

Nu har jag bestämt mig för att våren är här!
Vi kanske dock ska säga den kallare delen av våren? Det är så ljust och soligt så vinter kan det ju inte vara i alla fall.

Hur som helst så har jag dammat av mina converse!

Hoppas det inte blir snöstorm när jag ska gå hem från jobbet.


Mötesmåndag

Är nästan precis hemkommen från Jönköping där vi har mötat större delen av dagen.  Bäst under dagen var nog att jag fick ett påskägg. Jag som försöker att inte äta en massa godis, särskilt inte smågodis. Men jag kunde inte låta bli att smaka lite, bara "någon" bit liksom.
Det är ganska segt att sitta i bilen efter en sånn dag för man blir så himla sömnig. Försöker piggna till lite nu så att jag inte gäspar mig igenom träningspasset som jag snart ska iväg på.
 
Måndagar brukar vara den jobbigaste träningsdagen för då tränar jag dubbla pass, men eftersom jag var iväg idag så visste jag inte om jag skulle hinna till första passet 17.30, så det får bli "bara" 30 minuter walking. Brukar kunna bli ganska svettigt ändå.
 
Sen blir det hem och äta och slänga sig på soffan framför tv:n innan det är dags att sova. En helt vanlig måndagskväll med andra ord.
Kom för övrigt att tänka på att det är kortvecka denna OCH nästa vecka. Fett med nice om ni frågar mig. Kortveckor är himla trevliga och om man tycker de vanliga veckorna springer iväg, vad gör då kortveckorna.



Tyckte denna bilden passade in eftersom det är påsk :)
 

Musikaler

Alltså, jag älskar musikaler i alla dess former. En musikal musikal på teatern, en musikal musikal på film eller varför inte en film som gjorts om till musikal. Love it!

Hade jag fått välja hade mitt liv varit en musikal. Inte för att jag är bra på att sjunga eller så utan för att det är så himla kul att sjunga! Tänk er att hela Ica affären brister ut i sång om att det är godare med ris än med quinoa. Eller den där försiktiga, blygsamma morgonsången som slutar i värsta pampiga om vilken bra dag det kommer bli.

Tror vi skulle kunna undvika en del bråk också, om man sjöng ut sin ilska!

Hmm... Det jag egentligen ville komma till vara att vi såg Rock of Ages igår och den var bra, precis som alla andra musikaler. Förhoppningsvis kommer jag få se den svenska versionen på Chinan också ;)


Nu är det hög tid att göra mig iordning för en tripp till Jönköping för jobbmöte.


Tjejkväll

Igår somnade jag med ett stort leende på läpparna efter en väldigt rolig tjejkväll hemma hos Anneli med henne och Sara.
 
Vi lagade mat, såg på filmer, snacksade och sjöng och dansade oss alldeles svettiga.
Jag vet inte om det är dansandet eller gårdagens bodypumppass som har gett mig träningsvärk. Kanske en kombo?

Det bästa med att dansa hemma i ett vardagsrum med två tjejkompisar är att man kan släppa loss och vara så galen som man vill. Som ett vårskrik i dansform.


 
 
 
 
Sara gjorde värsta goda coleslawn/snacks/heta tjejer/Ture vill vara med/hur många tjejer krävs det för att så igång en film?
 

 
 

What's up?

Jag försöker komma på vad jag har hittat på sedan jag bloggade sist, för 1,5 månad sen.  Tiden springer iväg och jag tycker att jag alltid har något för mig.
Det har som vanligt varit mycket jobb. Kombinera sedan det med att jag försöker träna minst 4 gånger i veckan och gå på viktväktarmöte 1 gång i veckan så har ni en vanlig vecka från mig. Men jag gillar att hålla mig sysselsatt. Om jag bara kommer hem och inte ska göra något mer den dagen än att parkera mig i soffan så vet jag att jag med största sannolikhet faller för frestelsen och äter sådant som jag inte borde, bara för att jag har points över. Om jag nu ska småäta så kan jag ju göra det efter 1 timme på gymmet i alla fall försöker jag intala mig själv.
 
Sen har jag varit iväg en del också. För några veckor sedan var jag och Malin i Karlshamn och Facklig Grundkurs. Det var mycket trevlig och lärorikt faktiskt. Vi ska dit igen i april för del 2. 
Igår kom jag hem efter en snabbvisit i Norrköping.  Jag åkte upp i onsdags, fick lite kvalitetstid med syster yster, jobbade på mässa under torsdagen och så åkte jag hem på fredagmorgonen igen.  En win-win situation både för jobbet och för mig, sådant gillar vi!
 
Åh ja just det, Mattias och jag var i Malmö för ett par veckor sedan också. Det var dags för hans julklapp (The Killers på Malmö Arena). Vi bodde på hotell, gick på stan och shoppade och var så klart på konserten, som för övrigt var grymt bra. Det nästbästa var nog att det finns Starbucks i Malmö -mums!
 
 

Förändring

Som ni kan se (om det fortfarande är någon som tittar in här trotts att mina inlägg har kommit med nästan en månads mellanrum de senaste gångerna) så har jag piffat till bloggen lite. Eller egentligen inte jag, mer Mattias. Men biten om bloggen stämmer ju i alla fall, den är uppiffad. Jag har en liten förhoppning att detta ska ge mig blogglusten tillbaka lite.
 
Såhär såg det ut innan...
 
 
Vad tycker ni?