Söndagsmiddag - Parmesanpanerad torsk
Åhh vilken god middag det blev idag! Här kommer receptet:
Parmesanpanerad torsk 4 portioner,
11 ProPoints/person
Ingredienser:
600 g torsk
1 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 dl parmesanost, riven
1 msk flytande margarin
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 purjolök
4 potatisar
2 tsk olja
2 dl sockerärter
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt max 8%
1 dl räkor, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk dill, hackad
Gör såhär:
Skala och dela potatis och rotfrukter i mindre bitar, skär purjon i bitar.
Lägg i en långpanna och ringla över olja
Stek i ugn 200 grader ca 30 minuter.
Tillaga sockerärterna och vänd ner i rotfrukterna vid servering.
Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar.
Blanda ströbröd och parmesan.
Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin.
Servera med rotfrukterna och såsen.
Parmesanpanerad torsk 4 portioner,
11 ProPoints/person
Ingredienser:
600 g torsk
1 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 dl parmesanost, riven
1 msk flytande margarin
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 purjolök
4 potatisar
2 tsk olja
2 dl sockerärter
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt max 8%
1 dl räkor, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk dill, hackad
Gör såhär:
Skala och dela potatis och rotfrukter i mindre bitar, skär purjon i bitar.
Lägg i en långpanna och ringla över olja
Stek i ugn 200 grader ca 30 minuter.
Tillaga sockerärterna och vänd ner i rotfrukterna vid servering.
Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar.
Blanda ströbröd och parmesan.
Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin.
Servera med rotfrukterna och såsen.
Kommentarer
Trackback