Sista dagen i augusti

Har inte gjort särskilt mycket idag egentligen. Vi sov länge, vilket alltid är lika skönt eftersom man av någon anledning alltid kommer i säng så sent på helgerna. Efter några mumsiga räckmackor till frukost, fortsatte jag pyssla med all jäkla tvätt som vi hade och Mattias såg till så att det inte regnar in i höst/vinter/vår igen.

Framåt eftermiddag begav vi oss in till "stora byn" där vi åt jättegod middag med vänner :) Vi kom hem för en liten stund sen bara.. nu sitter vi och kollar lite på tv, måste ju bli lite trötta så vi lyckas somna sen. Alltid så svårt att somna på söndagar. Har nog lite tvätt jag kan sysselsätta mig med att vika ihop.
Kan lova att jag inte har särskilt mycket otvättat längre, det ger mig väldigt många val på morgonen dock och det är inte alltid så bra. Jag är ju så velig.

Imorgon är det redan 1 september och idag är det 1 år sedan vi flyttade in i vårat underbara hus!

Nu ska jag vika tvätten och hoppas att det funkar som ett bra sömnpiller.


The Ring


Det kommer bli en bra film höst

Jodå, det kommer det verkligen att bli.Sommaren två favoriter kommer på dvd bland annat.
Lovely!
Det var nästan så att jag hade kunnat se SATC filmen på bio igen!
Det är bara början sen kommer det en himla massa andra bra filmer också... men dessa är helt klart favoriterna!

    

Dessa två kommer passa fint i vår välfyllda filmhylla!

Sen såg jag att man nu kan hitta denna serie på dvd

Den nöjer jag mig dock med att se på MTVs hemsida när jag känner för det.
Man kan ju inte köpa allt, eller hur? Och så bra är den faktiskt inte ;p

Nostalgi

Som säkert många andra 80talist tjejer var jag ett stort boyband fan under mina tonår. Under mitt städande idag hade jag en liten nostalgistund och lyssnade på denna skiva...



Så länge sedan jag hörde den. Jag tror dock att Mattias öron nästan började blöda när den var igång, hihi. Han är/var inte alltför förtjust i dem.

Jag vill dansa till...


Katy Perry - I kissed a girl



Lady Gaga - Just dance

Vad dansar du hellst till?

Saker att göra

Mycket att göra på min "To do"-lista. Just nu möblerar jag om på min ipod. Sen ska jag fixa lite med kameran och spara ner våra bröllopsbilder osv.
Idag har jag gått omkring och plockat hela dagen, städat i diverse lådor och på lite andra ställen där det behövdes. Imorgon fortsätter jag.

Vi passade på att grilla idag också, vem vet, snart är det höst och grillat smakar ju bäst på sommaren. För det här är ju kanske den sista sommarhelgen, eller vad tror ni?

Jag kan dock tycka att hösten är väldigt härlig , en riktig mys-årstid. Lite mindre regn och storm skulle inte skada men iallafall.

Nu ska jag låna min makes dator för han har ju all bra musik där :)

Vill du träna skrattmusklerna?


SÅ kul!

Vad blir det för mat?



Mumsiga burgare! En ny favorit är de här goda bröden...



... och för att citera en annan hamburgerjätte: Grillat är godast!

Grå.

Både jag och världen runt omkring är väldigt grå nu för tiden. Hösten är alltid så grå och trist och såhär några veckor efter semestern kommer man in i rutinen med sömn, jobb och allt annat så allt bara rullar på. Skönt att vi snart får ett avbrott :)

Igår regnade det hela dagen - 16 mm kom det. Idag har det också regnat större delen av dagen. Jag behöver ju inte vattna iallafall.

En annan grå sak är att vi hade tänkt gå på bio och så ut och äta på lördag, men ajdå, Arkiv X filmen (som Mattias har längtat efter) har slutat gå, typ överallt runt omkring oss. Så vi blir nog hemma istället. Fanns inte direkt någon annan vi ville se.


Denna dagen får gärna försvinna.

Idag har allting som kan gå fel gått fel. Allt började med en tvestjärt i min handväska när jag kom till jobbet och sen har det bara gått utför. Ligger just nu i soffan och tycker väldigt synd om mig själv. Att betala räkningar var inte särskilt mycket glädjande. Nu ska jag bläddra i en Veckas Nu som jag köpte. Lite skvaller ska väl ändå hjälpa? Annars blir det sängläge och släcka lampan tidigt!

Vi håller tummarna att imorgon blir en bra dag!

Mitt tips!

Jag försöker ju att lära mig och piffa till min blogg lite själv. Jag hittar all hjälp på en underbar sida!

Designa Din Blogg

Hösten närmar sig...

Jag har sett...
löven falla gula från träden.
temperaturen falla på kvällen för att sedan vara normalvarm på dagen.
de gråa molnen allt oftare.
mörkret komma lite tidigare på kvällen.
kalendern säger att det snart är september.
att tända ljus på kvällen börjar bli mysigt och inte onödigt.

Vill ha!

Lindex Shop Online - Kjol
Bild från Lindex Shop Online.
Lindex Shop Online - Oversized topp
Bild från Lindex Shop Online.

Så kul att få besök!

Nu är det bara jag och maken kvar här hemma och så Lizzy såklart.   Helgen har varit kanon, vi har fikat och våra gäster har fått "den stora rundturen". Igår kväll var det party. Vi började här och Sara joinade oss, sen traskade vi över till grannen och fortsatte där inne vi tog oss ner till byn.  När vi kommit hem satt vi ute på verandan och pratade i typ en timme innan vi kastade oss i säng

Nu ser jag lite på Miami Ink och så hoppas jag att det är någon bra film senare, annars blir det några numbers avsnitt innan läggdags.

I veckan har jag träning inplanerat på onsdag och lördag. Ska även försöka gå en promenad eller två också. Projekt för förra veckan var inget besök i godisautomaten på jobbet. Det gick jätte bra. Veckans projekt är att äta grönsaker till alla måltider!  Nu håller vi tummarna för det!

Jag har kommit fram till att jag gillar att tänka i projekt., det funkar än sålänge, så varför inte.

Besök

Nu på kvällskvisten kom Emelie och Sofia. Vi sitter och ser Kill Bill 2 och äter snacks. Myspys! Imorgon ska vi ta den stora guidningen och besök på den mysiga teboden! På kvällen är det lite partaj!

Imorgon är det faktiskt fredag!

Regn har blivit ett dagligt inslag här nere i mörka Småland. Kanske uppe hos er i norr också?  Idag har jag sturt och ställt lite hemma. Kommer ju fin fint besök imorgon och då kan man ju städa bort de största dammråttorna. Det räcker med ett husdjur, för tillfällelt iallafall!

Det är "festival" i byn på lördag, planen är att vi ska dricka gott och skratta mycket ;)

Idag kollade jag för skoj skull temperaturen i Tunisien. 36 grader! Men hallå, det är ju redigt varmt det. Vi kommer vara båda kokta, grillade och rostade när vi kommer hem ;)

Ska slötitta lite på dumburken nu, eller nu ksn man ju egentligen inte säga burken längre när den är platt. Vad ska man då säga? Dumplattan? Dumskärm? Eller helt enkelt bara tv:n.

Nu snurrar tankarna bara, dags att sluta blogga och softa.


Duktig.

Vi provade på skivstångspasset idag. Puhh kan jag bara säga.Verkligen puuhhh. Jätte kul pass, jag älskar att träna med "hård" musik typ Rammstein osv och man kan ju välja tyngderna lite själv också. Vi planerar att göra samma sak nästa onsdag iallafall... häärligt!

Men imorgon är det inte lika härligt tror jag...jag är glad om jag lyckas sätta mig på cykeln och trampa ner till jobbet.

Nu är det straxt kvällens sista Project Runway. Snart är denna säsongen slut,detta år har jag faktiskt ingen stor favorit heller. Den som vinner vinner, typ.

Läggdags.

Så snart mitt SATC avsnitt är slut ska jag krypa till kojs. Dagen har fortsatt i ett lugnt tempo. Har ju möblerat om lite här på bloggen och lärt mig en heldel! Vi var och tog sprutan och så tvingade Mattias ut mig på en liten promenad förut.
Imorgon är det arbetsdag igen och jag fick nytt sms om träning imorgon. Hoppas vi får plats på passet :)

Sov gott mina vänner ♥

Ommöblering pågår.

Håller på att lära mig att fixa designen här i bloggen lite,... det kan komma att ändras lite då och då så ni vet det!

Mellanmål


Banan och apelsin smoothie och några riskakor!
Smarrigt!

Konsten att göra så lite som möjligt.

Det är skönt med en ledig dag såhär mitt i veckan. Mina planer för dagen var att göra så lite som möjligt och det är precis vad jag gör. Vaknade och hade absolut ingen träningsvärk från Friskis passet igår. Tjoho tänkte jag. Men jag kan lova att efter någon timme i rörelse så känns det att jag rörde på mig igår! Men det är det värt! När man har träningsvärk så vet man att man gjort något bra ju!

I eftermiddag ska vi till vårdcentralen och vaccinera oss. Lika bra att ha det gjort nu ett tag innan resan så slipper vi stressa med det sen.

Tror att jag ska göra en liten smoothie till mig nu. Lite små sugen och iom mitt nya liv så får jag inte äta någe onyttigt i veckorna. På helgen är det ok, för man kan inte sluta med allting bara rakt av sådär men i veckorna ska jag sköta mig!
Håll tummarna för mig!

30 år som gifta!

Stort Grattis till Karin & Janne som idag har varit gifta i 30 år! 

Jag önskar er all lycka i många år framöver :)
...och hoppas att Mattias och jag blir lika lyckliga och kan fira vår 30 åriga bröllopsdag om 30 år.
Många kramar från mig (och Mattias)


Shoppingfynd

Vi har spenderat denna regniga söndag i Växjö med att shoppa! Vi hittade ett sportoutlet där jag köpte både träningsskor till halva priset och ett par träningsbyxor. Sen åkte vi in till stan och lunchade på Subway (såklart!). Vi äter alltid där när vi är i Växjö. Sen bidde det en lite tur på stan i spöregnet innan vi åkte hem till några vänner och sa Hej en stund.

Här är våra shoppingfynd. En handväska från H&M, träningsbyxor och skor, tofflor, en t-shirt till Mattias och en till mig, en ljusblå linneblus och en svart klänning (super fynd de två sista bara 49 kr stycke).


Vad blir det för mat?

Idag blev det en vardagsvariant av plankstek. Falukorv i ugn med tomat halvor och ostgratinerat potatismos. Hittade detta mumsiga recept i senaste Buffé.


Middag



Idag bjöds det på plockmat till middag. Mumsigt värre.
Ligger i soffan nu med en filt och fryser...huvudet bultar rejält. Ska nog blunda lite och låta värktabletten göra sitt jobb.

Välkommen helgen...

Som jag säkert skrivit någon gång tidigare men strunt i det, det är så himla skönt att komma hem en fredag kväll och veta att nu är man ledig i 2 hela dagar. Det är hög njutningsfaktor på det! Sitter i soffan (vart annars?) och tittar på Mattias Numbers dvd och äter lite godis :)

Imorgon ska vi klippa det väääldigt höga gräset och fixa lite annat ute som inte har gått o fixa för det har regnat när vi haft tid.  Lite annat skoj ska vi nog hinna med också... Eventuellt lite shopping ska nog hinas med också... måste ha innegympa skor iallafall! För på måndag ska Sara och jag gympa järnet!

Vad ska du göra i helgen?


Äntligen!

Nu har våra bilder kommit från fotografen! Har precis suttit och kollat igenom dem och jag känner knappt igen oss :) Vilka snyggingar!  Nu ska vi bara välja ut bilder till tidningsannons, tackkort och så de vi vill ha! Svåååårt!

För närvarande får jag min dagliga dos av SATC. Klarar mig inte utan ;)

Har kommit fram till att om jag nu ska komma igång med träningen så måste jag ha en snygg träningsoutfit. Hihi! Eller iallafall ett par byxor och en topp till att börja med. Inneskor behöver jag också. Vi funderar på en tur till storstaden i helgen så då kanske jag passar på.

Jag har fått mitt paket!

Yepp, det gick snabbare än väntat att få em SATC boxen. Har avnjutit ett par avsnitt men man vill ju samtidigt hålla på dem lite... de är ju så bra!
Har tänkt att titta på Project Runway, det var visst dubbelavsnitt till och med.
Imorgon ringer klockan tiiiiiidigt igen så jag måste lägga mig tidigt också.

På måndag börjar förhoppningsvis Friskis och Sara och jag hade tänkt oss att sätta igång där lite. Jag hoppas att jag verkligen att jag kommer igång med träningen den här gången... det brukar alltid vara så att i början är man jätte duktig sen så måste man boka av en tid och vips så har man slutat helt. Men någon gång måste det väl bli ändring.

Vad är det som får er att röra på er?

Jag väntar på ett paket...



Yes! Igår slog jag till och beställde SATC skolådan. De hade rea på CDON på den så det är ju lika bra att passa på. Nästan så jag hoppas på en regnig helg, mest för att jag ska kunna sitta och titta med gott samvete ;)

Första arbetsdagen...

... tillbaka från semestern gick galant! Tiden gick väldigt fort och det är ju alltid lika kul att vara tillbaka med sina underbara arbetskamrater. Hoppas att jag får ett riktigt bra schema för nästa period nu också. Många lediga helger håller vi tummarna för!

Nu ska jag mysa lite i soffan innan det är dags att sova.. jobb dag imorgon igen.. då är det ännu tidigare än idag.

Söndag - imorgon börjar jobbandet igen!

Projekt se massa film har nu en paus. Lite middag, Miami Ink osv. så får vi se om det blir en film till innan läggdags. Känner mig helt slut i huvudet efter denna sega dag... gick ut och satt lite på verandan förut, mest för den friska luftens skull. Det hjälpte. Tyvärr är det ju inte någon höjdare att gå ut o gå i spöregn annars hade vi nog gjort det.

Kommer nog somna gott i kväll iallafall, så trött som jag är nu. Sen får vi hoppas att jag kommer ihåg allting på jobbet hehe.

Ännu en film jag kan rekomendera


En typisk tjej film, Mattias höll sig på övervåningen. Underbart romantisk och lite ledsam nästan

En film värd att se


Hemskt och ganska grå film men väldigt stark och verklig
!

Projekt se MASSA film!

Det är regnigt och grått ute så vi passar på att komma ikapp med alla filminköp vi har gjort den senaste tiden.  Bra uppladdning inför jobbstarten eller hur? En riktig softardag. Vi började med att åka o köpa färskt bröd till frukost och nu smattrar regnet på fönstren samtidigt som den första filmen är igång...

Dena film måste ni INTE se!


Filmen som vi inte orkade oss igenom igår. Riktigt beige film
.

byte av film...

Näe vi orkade inte med den hemskt tråkiga filmen, 45 minuter av total tristess sen fick det vara nog. Nu satte vi istället igång Beyond Borders med Angelina Jolie och Clive Owen... men den är så hemsk och jag vet inte riktigt om jag pallar med en sådan film just nu. Varför är det alltid så svårt att välja film?

Jag kan nu tillägga att vi stänge av Angelina filmen, sparar den till ett annat tillfälle. Istället så ska vi se The Matador, eller Mattias iallafall. Jag är bara på dåligt filmhumör!

och så var det lördag...

Projekt storstädning är nu avslutat. Känns bra att ha ordning och reda innan vi börjar jobba igen på måndag. 

Just nu sitter vi och ser en, än så länge, mysko film. Men den kan ju bli bättre, eller hur?!  Och jag kan ju alltid blogga mig genom filmen.
Jag ska ge den en chans till innan jag ger upp och somnar istället.

Filmtips!

Underbar och Älskad av alla med Martina Haag kan jag varmt rekomendera! Både filmen och boken då såklart! Har precis sett filmen och även om den är lite smått pinsam då och då så är den SÅ rolig!

Jag hittade några till...

Alla fina presenter och kort som vi fått!



Tavlan som våra gäster målade av oss på festen! Visst är vi snygga?!


Mer bilder från bröllopet!

Nu har jag lite mer bilder att erbjuda... har tittat igenom våran kamera och hittat några godbitar!


Såhär såg det ut i festlokalen!


...och såhär vid varje plats!


Emmie & Sara - dagen före!


Presentbordet!


En svängom med pappsen!



Vart kommer allt hår ifrån? Ingen aning men det var skönt att få ta ut alla hårnålar iallafall!

Några bilder från hotellrummet!





Detta väntade på oss när vi kom till rummet. Champagne, frukt, choklad och ett kort från våra fotografer!



Nygifta och väldigt trötta!

Nu har ni fått lite mer att titta på iallafall ;)

Fredagskväll.

Projekt storstädning påbörjades idag. Vi har inte kommit långt men det är en början iallafall. Ikväll tar vi det lugnt och laddar för att fortsätta imorgon. Det skulle ju regna hela dagen idag men det har det inte gjort. Typiskt nog trodde vi att det skulle börja så gräset blev inte klippt idag heller. Men men... vi får hoppas på uppehålla i några timmar imorgon så vi kan få det gjort.

Kom på att för ett år sedan höll vi på och packade och fixade massor i huset. Vi har ju snart bott här i ett år. Tiden går så himla fort ibland. Semestern är ju slut nu också, :(  3 veckor gick alldeles för fort tycker vi. Ett par veckor till hade inte skadat.

Satc feber!

Nästan varje kväll på semestern har avslutats med två avsnitt av Sex and the City, jag har insett att när jobbet börjar på måndag igen blir det inga fler sena kvällar och då heller inga fler kvällsdoser av serien. Hur ska det går?  Jag skulle lätt kunna se alla avsnitt om och om igen... en av de bästa serierna jag vet!

Vår bröllopsdag!

Dagen började riktigt tidigit, vid 06:30 ringde klockan. Efter att ha snoozat ett tag var det dags att gå upp för frukost och dusch. Något stressad går jag från stora systers lägenhet till frisörsalongen för att fixa hår och smink. Träffar en av mina tärnor Emmie där. Vi pratar och skrattar och dricker lite bubbel medans frisören jobbar på med både mitt och Emmies hår. Jag kan knappt tro att det är mig själv jag ser när hår och smink är på plats. Verkligen som en prinsessa. Precis som jag ville ha det.


Jag kan lova att det vid det här laget är en heldel fjärilar i min mage. Jag lyckas inte få i mig särskilt mycket av lunchen vi äter innan det är dags att gå till fotografen.


Någonstans här ringer min kära blivande för att informera mig att han blir lite sen till fotografen, ni som känner mig förstår nog att jag får lite smått panik. I efterhand såhär kan jag skratta åt det men jag var inte att leka med just då. Som tur är kom han inte så sent som vi trodde utan jag hann byta om i god tid innan vi skulle fotograferas.


Det var sak nummer två som jag hade bävat för, fotograferingen. Jag menar, jag kan ingenting om poserande framför kameran osv. Ack så fel jag hade för det var verkligen jätte kul. Är till 200% nöjd med valet av fotograf. Han fick oss att slappna av och ha kul framför kameran. Ser fram emot att få se bilderna!


Vid 13:30 var det dags att bli hämtade av det färdmedel våra föräldrar hade fixat åt oss. Det blev, som vi hade anat, en limousine. Lyxigt!





Om jag hade fjärilar i magen innan så är det vid det här laget fiskmåsar. Ju närmare vi kommer kyrkan desto mer skakig blir jag. Men väl framme så går det väldigt fort, alla är på plats redan så vi behöver bara vänta i några minuter sen är det dags för mig och mina tärnor att tåga in. Mattias med bestman står redan framme vid altaret.




När jag är på väg in har jag bara en sak i huvudet. Titta rakt fram. Om jag tittar på någon av våra nära och kära så kommer tårarna, det vet jag.
 


Vigseln påbörjas med psalmen "I denna ljuva sommartid". Sedan är det dags för själva vigselakten. Sen sjunger alla gemensamt "Aldrig ska jag sluta älska dig" av Jonas Gardell. Prästen pratar lite till och så en psalm till "Du vet väl om att du är värdefull". Jag höll mig faktiskt från att gråta under hela vigseln, även om jag var nära ett par gånger.







När vi har gått ut står vi i väntrummet och bara andas ut, lättade. Häller i oss ett par glas vatten innan det är dags att gå ut på kyrktrappen. Våra nära och kära kastar ris och sedan blir det kramkalas innan vi skålar med tärnor och bestman och sedan åker iväg i limousinen.



Vi åker en liten omväg till festen så att alla gäster hinner dit före oss. Sedan överaskas vi lite när vi ska skåla. Istället för de champagneglasen som vi inhandlat till detta tillfälle så får vi ett paket att öppna. Det innehöll ett par jätte fina champagneglas från Orrefors, Efva Attling design. Dessa har vi fått från min ena tärna Emmie och hennes familj.





Såhär såg tärnbuketterna ut!

Vi minglar ett bra tag innan vi sätter oss till bords. Buffén är jättegod och vårat bordsbingo är populärt, och kanske lite för lätt. Det blir en del tal och en heldel bingo utrop.

Efter middagen minglas det, gästerna går tipspromenad och baren öppnar. Gästerna fick även måla en tavla av oss, den blev jätte fin.





Sedan kommer det ögonblick som vi bävat för, bröllopsvalsen eller i vårt fall bröllopsgunget. Vi dansade till Sentenced - You are the one. Underbar text, rockig melodig. Perfekt för oss!

Dansen gick okej även om en del kanske inte var så roade av att se oss gungande i 4 minuter men vadå det är vår dag!




Tårtan och kaffe står näst på schemat. Underbart god var den och även om vi hade glömt ta med tårtspade så gick det jätte bra. Under fikat var det sista talet, min tärna Emmies tur. Då fick jag även ett album som de hade gjort om min möhippa. Jätte fint!


Nu är det dags för party och det enda avbrottet blev sedan present öppningen. Vi fick jätte fina presenter!


Efter en heldel dansande är vi ganska trötta efter en lååång dag. Vi tar en taxi till hotellet och där får min make (så roligt att säga eller skriva det nu när det är så färskt!) uppdraget att reda ut mitt hår och hitta alla miljoner hårnålar. Vi drack champagne, åt frukt och choklad och bubblade. Mysigt värre!


Det var en helt underbar dag och trotts att det regnade så hade vi det hur bra som hellst.
 
Det är underbart att vara gift!


Ännu ett steg närmare det rosa kortet!

Tjoho!
Idag har jag klarat teoriprovet. Så härligt härligt skönt. Blev väldigt lättad när jag såg resultatet på skärmen!

Just nu har jag lite början till huvudvärk och det är ju aldrig kul, särskilt inte då vi inte har några tabletter hemma.Blir lugna gatan i kväll med andra ord. Imorgon planerar jag att påbörja projekt storstädning. Kan vara skönt att göra det innan vi börjar jobba igen!


Håll ut mina vänner!

Fler bilder från vår stora dag kommer men förmodligen först till helgen! Har lite mycket att pyssla med just nu men då tänkte jag sätta mig ner o titta igenom alla bilder vi fått. Över 1000 stycken redan...

Vi är hemma nu iallafall, skönt det! Kom inte iväg förrän vid 15:30 tiden dock för jag mådde så dåligt i förmiddags. Vaknade och kunde knappt stå på benen, hela världen snurrade typ. Sov och sov ett tag till och framåt eftermiddagen var jag någorlunda pigg att åka ner iallafall. Har kommit fram till att flera veckors stress har nu runnit av mig och då blir man allt lite slut. Ska bli skönt att få sova ut imorgon bitti!






MrsErnie på riktigt! Ett litet smakprov...



Vilken underbar dag vi hade! Berättar mer och visar massvis mer med bilder när tid finns!