tisdag

idag har varit en ganska händelsefattig dag. Jag jobbade, åkte iväg en sväng och kom hem. En liten försmak av vad som ska komma har vi fått känna av också. Hela 10 grader ute!

I helgen ska vi försöka komma igång på golvet. Tömma rummet på det sista och sen ta bort lister och sånt. Påskhelgen hoppas vi kunna komma igång ordentligt. Alla som vill hjälpa är mer än välkomna ;)

Nu.. straxt läggdags!

korta shorts

Idag har jag sett något jag hellst inte vill se igen. En man/gubbe på träningen som hade alldeles för korta shorts. Han var så spännstig och dann att shortsen blev bara kortare ju mer han rörde sig. Aj aj är allt jag kan säga. Det vill jag inte se igen! Vart tog de normal långa vägen? Eller hade de kanske krympt i tvätten?

en drink, två drink, tre drink, skål!

Jag har haft en superhelg uppe hos familjen.  Vi började i fredags med att fira svärfars födelsedag när vi kom upp.


I lördags inledde jag dagen med att hälsa på mammas grav tillsammans med storasyster sen tog vi en låång och shoppingfylld tur på stan.
Sedan vankades det födelsedagsmiddag och efter det åkte jag hem till syster.

Vi drack ett par drinkar och gick sedan ut på byn stan.
Jaa.. många drinkar och olika ställen blev det, tyvärr förlorade vi en timme för att vi fick ställa om klockorna , typiskt nog men det var kul iallafall. Idag vaknade jag och mådde som jag förtjänade. Vi åt våfflor innan vi rörde oss hemåt. Nu sitter vi i varsin soffa och jag tror jag somnar snart...







torsdag


Nu är det inte långt till helgen!

Idag när jag kom hem fick jag jätte mycket gjort. Jag hr både hunnit tvätta, städa, laga mat och en massa annat som behövde göras.
Har suttit en stund nu och kollat på gamla bilder på datorn. Det är så kul att tänka tillbaka och längta tillbaka i vissa fall.


Ett härligt Söderköping i sommarsolen!


Jennie och jag på en sommarfest hemma hos mig och Mattias

Nej nu ska jag krypa upp i soffan och titta på tv. Criminal Minds om en halvtimme.

ändade planer

Jag såg så fram emot att vara ledig nu i två dagar. Oj oj vad jag skulle fixa och stå i här hemma. MEN jag hade en liten aning i bakhuvudet att jag skulle få jobba och vara ledig i helgen istället. Och som ni då kanske har förstått så har jag nu fått ändra. Men man får ju försöka göra det bästa av det. Jag är ju ledig i helgen!  Min förkylning har ännu inte försvunnit så än så länge ligger träningspassen på is :( Men idag har jag fått min pilatesboll. Ska bara lyckas pumpa den!

Jag måste berätta om min jobbiga morgon förresten...Jag vaknade av att väckaren på mobilen ringde, jag sätter alltid den som en extra backup ett bra tag efter min vanliga klocka ringer. Konstigt nog hade inte den vanliga väckaren, eller Mattias väckare väckt mig. Vet ni varför? Jo för vi hade strömavbrott. SUCK! Strömmen kom tillbaka så att jag kunde fixa te vatten iallafall. Störigt värre. Sen hade det ju snöat och var kallt och blåsigt ute, på grund av strömavbrott så hade ju inte motorvärmaren kunnat göra sitt jobb :( När jag väl var påväg till jobbet 2 minuter innan jag började, så hamnar jag bakom en jäkla lastbil som kör sååååå sakta.
Varför händer alltid sånt på samma gång? Stressigt värre! Jag var dock bara 2 minuter sen till jobbet så det var ju inte så illa.

igen


huvudet bultar, näsan droppar och halsen rosslar. Nu är det dags för en såndär härlig förkylning. Blä. Tänker iallafall absolut inte vara hemma från jobbet. Har inte råd med sånt längre. Har varit tillräckligt sjuk i år.

Är ledig onsdag och torsdag så då ska jag kurera mig. Skippar iallafall träningen idag och imorgon.

Fick en rejäl chock när jag kom ut från Ica förut. Det droppade lite från himlen när jag gick in. När jag kom ut haglade det modell JÄTTE mycket. Och det höll på ett bra tag. Vintern kommer och avbryter våren hela tiden.


Afterlife - SÅ bra låt!


we don´t celebrate sundays anymore


Sitter och kollar på wipeout , om ni inte har sett det, gör det! Helt sjukt kul! Kommentarerna gör ju att det blir 10 gånger roligare än vad det hade varit annars. Människorna som är med är ju lite speciella också.Underbar underhållning iallafall.

Idag har jag knappt lyft ett finger! Började med frukost framför tv:n, plockade ordning i köket och sen har soffan och jag umgåtts. Jag har tagit igen lite tv serie tittande som jag inte hunnit med på ett bra tag. Sen såg jag en film, som jag skrev om tidigare. Lagade iof. lite middag och tvättade några maskiner men utöver det ... soft dag.
Min näsa är ganska jätte snörvlig och halsen lite rosslig så det har varit skönt att bara vila. Druckit så mycket te idag så jag springer på toa titt som tätt ,men det är skönt för halsen så jaa.

Jag måste bara berätta hur dataskadade jag och min man är. Vi sitter i varsin soffa med våra laptops. Jag lyssnar på musik och bloggar och säger att han inte får prata med mig just nu. Så då skriver han på MSN istället. Hihi. Det är så VI. Inte för att vi alltid sitter så men iom att han inte fick prata med mig så fick han ju ändå det han ville sagt :)

Nu ... straxt tillbaka till wipeout och senare Beck...


all the boys love mandy lane

Har precis sett en "rysare". All the boys love Mandy Lane hette den. Den var riktigt bra. Men jag vet inte om jag skulle kalla den en rysare, mer thriller tror jag. Men iallafall riktigt bra. Lite twisted men det gillar jag :)


hemma från ullared



Puhh!

Nu har vi kommit hem från Ullared! Blev en liten tur dit. Vi tog det lugnt och var inte där förräns vid 10 tiden och så kom vi hem för 1 timme sedan. Vi slapp köa och det var inte sjukt mycket folk. Mycket folk är det ju alltid där men det kunde varit fler. Vi shoppade en hel del, som ni ser ovan. Men man kan ju inte åka därifrån tomhänt, eller hur?!

De hade faktiskt en del snygga kläder också. Så jag har fyllt på med leggins, tunika och en kofta.

Nu när jag sitter och varvar ner känner jag att jag inte mår alltför bra. Igår kväll började jag få ont i halsen, Mattias har varit/är förkyld och har nu efter en vecka lyckats smitta mig. Blä! Hoppas att det inte slår ut värre en lite snörvel och hosta. Vill ju inte vara tvungen att skippa träningen! Imorse vaknade jag av att jag var så tjock i halsen att jag inte kunde svälja .
Usch.

Ikväll har vi inget inplanerat, vi ska göra hemmagjord pizza oxh bara slappa. Kanske ser Robinsson, om det nu är något att ha. Annars så köpte vi några filmer som vi kan se istället!

härliga helg


Som alla andra säkert också tycker... äntligen helg!

Egentligen skulle pappa och hans sambo komma på besök denna helg, men hon blev sjuk så besöket blev inställt. Tråkigt men vi hittar på något kul ändå :)

Har laddat för kvällen med smågodis och lite cola :) Fett med nice vill jag lova. Smakar 10 gånger godare när man inte äter det lika ofta :)

Ska ni gör något kul i helgen?

smaskens!



Kvällens smoothie.
Naturell lättyoughurt med vaniljsmak, jordgubbar och en banan!
Mums-mums!

Har även provsmakat den mörka chokladen. Jag var ju tvungen när jag började tänka på den hihi.
Jättegod, men det räcker med en bit sen är man nöjd.

jag behöver er hjälp!

Jag skulle hemskt gärna vilja ha hjälp att få tag på lite recept på goda och nyttiga saker. Gärna matbröd, pajer och annat smått och gott!

Tack tack i förhand!

onsdag


Jag tror det börjar bli dags att ta fram en lite tunnare jacka om det ska fortsätta bli sånhär temperatur! Riktigt behagligt ute nu, särskilt när solen skiner!

Det var väldigt skönt att gå från jobbet vid 15 idag... har hunnit handlat lite, sätta igång en tvättmaskin och slappa :) Planen är att fortsätta slappa ett tag för att sedan steka lite pannkisar. Mumsigt!
Jag måste säga att jag har inte öppnat min 70%  choklad ännu.. jag köpte den som ett bra subsitut för sötsuget. Men än så länge ligger den oöppnad.

Nästa vecka är jag ledig mitt i veckan 2 dagar, då ska jag passa på att baka matbröd, pajer och lite annat smått och gott. Leka lite husmor :)

Ikväll tänker jag ligga i soffan framför tv:n precis hela kvällen... om jag inte somnar mitt i tv tittandet...Imorgon är det träning igen!

abstinens?javisst!

Dag 2 är snart avklarad och än så länge har jag skött mig.  Men jag tänker inte ge mig själv beröm förräns iallafall 5 vardagar är avklarade. Jag har bestämt att jag får äta något på helgen. Men inte tjugomiljoner olika saker utan kanske en påse smågodis, på hela helgen liksom.

Jag blir så glad när jag läser kommentarer som ni skriver att jag är duktig! Men jag vill inte ropa hej än faktiskt! Men det hjälper iallafall...

Idag på skivstången la vi på lite mer vikter. Puhh! Säger jag. Jag var alldeles skakig efter... känns som att jag kommer veta att jag lever imorgon!


Det värsta med allt det här är huvudvärken...den kommer titt som tätt.. men en väldigt massa frukt och några koppar té hjälper faktiskt!


att orka

Imorse ringde klockan alldeles för tidigt. Jag gillar inte att gå upp 05:30. Det är aldrig trevligt. Men om jag ska försöka se något positivt i det hela så är det att jag redan är hemma :) Med huvudvärk dock. Det känns som om jag har ätit så himla mycket idag. Men jag har bara ätit mellanmål och en massa frukt för att hålla sötsuget borta. Det går väl sådär.. har ju iallafall inte ätit något inte bra än. Good for me. Men dag 1 brukar gå bra.. vi får se imorgon eller snarare typ torsdag hur det går... Jag har ngra byxor som jag hittade i garderoben.. om några minus kilon kan jag ha dem utan att det blir bilring! Mitt mål just nu är att kunna ha dem!

Nu ska jag göra lite tacos.. med massa grönsaker och så :)
Sen bär det iväg och träna...och så hem och äta middag! Sen får jag sova... äntligen!

flera olika jag


Mattias skämtade med mig igår och sa att det bor en liten hårdrockare inuti mig! Jag har så rolig musiksmak tycker han. Jag älskar vanlig "radio pop" och det mesta andra mainstream och alternativ. Men så kan jag  vara väldigt förtjust i "hårdare" musik också.  Jag är allätare kan man ju säga!

Här har ni iallafall... mitt lilla hårdrockar jag!

vilken effektiv dag


Ojoj

idag har vi jobbat hårt! Vårat mål var att få över byrån och sängen från gästrummet till det "nya" gästrummet. Det har vi gjort. Plus massa massa mer!

Vi började dagen med en ordentlig frukost...


...bara äggen som saknas i bild!

Sen, medans Mattias tömde sitt skrivbord och flyttade dator osv så fick jag för mig att jag skulle rensa bland alla mina kläder. Ni förstår jag har SJUKT mycket kläder. Jag har varit duktig och rensat ut garderoben tidigare och lagt det i påsar i förrådet. Dessa påsar har byggts till berg och sen har vi/jag kastat in diverse skor och väskor och jackor i förrådet utöver påsbergen så det behövde organiseras!

 

mitt i röran! Jag glömde ta en före bild på förrådet men ni kan få se efter bild iallafall!

    

Efter detta och möbelflyttandet så tog jag tag i två veckors ren tvätt. Det var dags att vika! Som tur är har vi en så bra katt som gärna hjälper till...

 



En mycket effektiv dag än så länge.. nu ska jag sätta in en stek i ugnen och bläddra lite i några tidningar!


och vinnaren är


Jag är absolut nöjd med vinnaren av melodifestivalen. Malena sjunger jätte bra och låten är bra och lite annorlunda, kanske vad vi behöver för att få en bättre placering?

Jag röstade dock inte på den. Hade lite svårt att bestämma mig så jag röstade på Alcazar, så klart! Och så fick jag ett infall och röstade på Sofia med den grekiska låten, jag tänkte att eftersom jag skulle ha gillat den om den var med i Eurovision så skulle den varit ett bra alternativ. Sen fick jag ett sista infall eftersom jag inte ville att Af Ugglas skulle vinna och skickade iväg en röst till Måns "mums-mums" Zelmerlöv.

Sara var här och höll mig sällskap under finalen, vi hoppade som två idioter i soffan medan poängen delades ut. Usch, det kan inte vara bra för hjärtat med de där omröstningarna. Jag blir så nervös och skakig liksom ;)

Nu ska jag nog gå en trappa upp och sova lite grann. Ska bara få min man att inse att han också är trött.


på shoppingtur

...har vi varit idag! Vi har spanat på golv som vi ska köpa såsmåningom nu i vår till rummet vi ska renovera. Sen passade jag på att fynda en klänning jag spanat på ett tag också med ett av mina presentkort som var kvar från jul. Sen behövde jag ett par skor, så jag köpte 3 ;) Om jag kommer ihåg det så kan ta bild på dem sen :) Men jag kan lova att jag är laddad för våren nu.  Vi gick förövrigt ute utan jacka förut, bara en kort bit men oj så härligt det kändes. 8 grader (!!!) har vi haft, kanske till och med varmare!

Nu ska jag roa mig med att plocka ur diskmaskinen och sedan laga mat innan Sara kommer hit och tittar på schlagern!

relativt nöjd

... är jag med den nya designen! Vad tycker ni? Färgglad och lite vårig kanske :)

Nu har jag varit vaken alldeles för länge... dags att sussa sött!


det händer lite

Jag jobbar på designen så jag ber om ursäkt för hur det ser ut just nu!

fridaynight

Vet ni vad? Det är HELG! Äntligen! Alltid lika skönt att vara ledig!

Vi sitter och ser på reprisen av WipeOut , har ni sett det? Helt sjukt! De som är med är ju helt galna!
Kvällen fortsätter sen med Så ska det låta, följt av Legally Blonde 2, en av mina favoritfilmer.

vinter... igen

Jag börjar tvivla på att vi överhuvudtaget kommer få någon vår i år. Deprimerande nog så öser snön ner just nu.  Men jag kan ju inte blogga om vädret hela tiden. Trist är det iallafall.

Idag har jag varit i en riktig svacka. Det blir alltid så när man passerar den där tiden på månaden. Och så fick jag jobba en timme övertid idag också. Visst det är mitt val men när tiden då jag egentligen skulle gått hem kom var jag inte sugen på att sitta kvar alls. Men jag kämpade på. Skippade dock träningen idag, man har alltid rätt att ta ut en extra vilodag för kvinnoproblem ;)

Himla skönt att det är helg nu straxt också. Bara en dag till och avklara. och på lördag är det ju den stora dagen. Le Grand Finale... det blir spännande att se vem vi kommer skicka till Moskva!

Nu ska jag titta lite på tv och hålla mig vaken ett par timmar till...


att låta bli

Ibland är det så svårt. Jag är helt inställd på att nu när jag har kommit igång och tränat så ska jag äta nyttigt också så att något händer med kroppen liksom. MEN VARFÖR är det så svårt att låta bli det goda? Jag har två tillfällen på dagen då det är OTROLIGT svårt. På eftermiddagen, det är ju så enkelt att gå till godisautomaten på jobbet. Och så på kvällen när vi sitter framför tv:n. De senaste kvällarna har Mattias gjort jätte goda smoothies men suget håller sig kvar. Nästan som jag är hungrig liksom.

Idag hade jag med mig en macka till jobbet som jag åt på eftermiddagen och det hjälpte ju, en stund. Sen är suget tillbaka igen.

Det jobbigaste är att jag är så inställd på att jag vill sköta mig och äta bra under vardagarna men så kommer det där jäkla suget och inget kan stoppa det. Förstår ni hur jag menar? Sen vet jag att klarar jag en vecka så kommer det kännas bättre sen... men det är ju det... att klara en vecka först!

på tu man hand

Idag har vi varit så duktiga. Matias har börjat rensa i vårat datarum så att vi ska få plats med en massa saker från gästrummet när det ska renoveras. Jag har gjort inbjudningskorten till min 25-års fest! :) Tänkte att det vore bra att vara ute i god tid så att folk inte bokar upp sig på annat! Sen har jag också rensat lite och så har vi dammsugit och städat i badrummet! Ja just det tvättat oxå!

Vi har verkligen gjort oss förtjänta av att sitta i varsin soffa med tända ljus och titta på tv/datorerna. 

Det bästa med dagen idag är nog ändå att även om vi gjort olika saker så har vi varit tillsammans när vi gjort dem iallafall.  Underbart!
Det har blivit lite lite på tum man hand på sista tiden. Mycket jobb och annat som stått i vägen!

Har också varit jätte jätte duktig med en annan sak.I fredags började jag läsa en bok som jag läste ut igår kväll. Jag började direkt med en ny bok som jag nog läser ut ikväll,kanske imorgon. Jag har kommit fram till att jag är en bok-periodare. Ibland läser jag inget alls på jätte länge och ibland kan jag läsa hur många böcker som hellst, jätte snabbt.

en kärleksfull smörgås

Min favorit salami hade en annorlunda form när vi köpte den i charken igår. Man blir så glad av den! En underbar början på dagen!


en andra chans

Sitter tittar på Andra Chansen-såklart!

Den  första duellen blev som jag hoppades iallafall. Men det är svårt tycker jag. De bra låtarna möter varandra så det är svårt att välja. Jag sitter nog mest och hoppas att jag ska se min syster, kusin eller moster som är på plats på parkett!

Jag tror att det iallafall kommer kunna skrälla ganska bra sen iallafall. Kanske får vi höra en miljon Snälla nästa lördag också? Hellst inte dock. Fast i finalen har jag redan min topp tre. Just nu är dock alla de tre etta för mig så vi får hoppas att Sverige tycker någorlunda som mig iallafall. EMD, Mums-Mums eller Alcazar gillar jag iallafall!

Nu ska jag iallafall fortsätta titta på frnna rysare... blir inte BWOs låt lite bättre för varje gång ändå?


twilight

Jag är så glad att jag äntligen sett filmen Twilight! Vilken underbar film!
Jag längtar till nästa film, vet ni när den kommer?


pinsamt att vara östgöte?

Iallafall när man hör denna låten. Såå pinsamt, men jag pratar väl inte så va?

thank god it´s friday

Det var riktigt skönt att komma hem tidigt idag! Jag har vikt en massa tvätt och tittat på tv serier. Lite tid för mig själv är alltid trevligt!

Ikväll blir det pizza middag och förhoppningsvis något bra på tv.  Även om jag ska jobba imorgon så är det himla skönt med helg. Jag får ju faktiskt en timmes sovmorgon imorgon och på söndag kan jag njuta!

Vad ska ni, mina kära vänner göra i helgen?

värmen stiger

Ojoj det var nästan varmt ute idag. Eller varmt  kanske är överdrivet men det var varmare än det varit på länge iallafall. Det känns nästan som att våren är påväg (håll tummar och tår!)  Det har blivit mycket ljusare också, både på morgonen och eftermiddagarna. Snart kan vi nog börja vara lite ute i trädgården igen också!

Min jobbvecka bara springer iväg nu när jag har utbildat denna veckan. Imorgon jobbar jag bara till 14 och efter det ska jag hem och städa! Det börjar bli så illa att vi kan snart döpa våra dammråttor!

Idag när jag kom hem så hade jag nämligen inte tid med det jag bakade  en massa gott till fredagsfikat istället, imorgon bjuds det på kokostoppar och chockladbollar! Mumma!

Satt för skoj skull och kollade på sista minuten resor alldeles nyss, så härligt det vore att komma iväg någonstans! Men vi har bestämt oss för att inte åka utomlands i år och istället renovera på övervåningen. Det är ju något man kan njuta lääänge av sedan, betydligt längre än 1 semestervecka i solen. Men en semestervecka i solen vore ju så härligt, utan jobb och måste, bara sol,bad och slappa!
Men nej har vi bestämt så har vi! Får övertala min andra hälft till en resa början av nästa år istället :)

vilken bra dag

Jag är så nöjd med min dag idag. Den har varit effektiv och bra :)
Jag har jobbat och stått i... fick reda på att jag fick den tjänsten som jag sökt. Så nu ska jag utbilda lite granna. Inte inom det jag sitter med mest utan den andra produkten jag sitter med lite mindre. Ska bli roligt! Om det nu blir dags för en utbildning snart.
Sen har jag tränat också. Fick ju inte tid i förra veckan eftersom jag jobbade kvällspass.
Sen kom jag hem och skulle äta maten jag gjort innan jag åkte iväg , den blev jätte god! Kanon! Nu sitter jag i soffan och ser Familjen Annorlunda Efter CSI blir det läggdags! Imorgon ska jag hjälpa till och utbilda lite faktiskt, ska bli spännande!


min trevliga helg

Saras och min helg i Göteborg var hur bra som hellst. Hotellet hade ett perfekt läge och rummet var kanon. Shoppingen var väl sisådär men några fynd gjorde vi iallafall. Middagen var också bra och festen jättekul. Vi dansade hela natten lång på Gretas och drog oss relativt sent /tidigt (på morgonen) hem till hotellet igen. Idag var det lugna puckar på stan fram till att tåget gick hem vid 13:30. Har inte blivit alltför många timmars sömn i natt dock så ikväll somnar jag gott!

Lite bilder från helgen då...