Sista dagen i januari

Idag är jag på riktigt riktigt bra humör. Trevlig att vara så för en gångs skull på en måndag. Måndagar brukar jag alltid vara tjurig, trött och allmänt irriterad. Skönt! Det bra humöret innebar också att jag hade massor med energi när jag kom hem. Det brukar inte bli allt för avancerad mat på måndagar här hemma. Men idag gjorde jag fiskgratäng och kokade broccoli. Mums!
Nu hoppas vi att mitt humör håller sig resten av veckan, vore inte det skoj?! Tror till och med att jag ska lyxa till det vara uppe sent idag. Eller sent, 22 är sent för mig, särskilt på en måndag. Eftersom jag vanligtvis är surig och så brukar jag gå och lägga mig vid typ 21, så jag vaknar utvilad på tisdagen.

Imorgon ska jag förresten till frissan efter jobbet, Äntligen! Har fått värsta idén, vi får väl se om det blir som jag har tänkt mig. Typiskt att frissan blev imorgon, min träningsdag. Får ta och träna på torsdag istället.

Oh ja just det! Idag var det vägning och vågen visade -0,5. Fett med nice! Eller man kanske skulle säga Smalt med nice!  Skönt att det går åt rätt håll. Nu tusan ska det dubblas till nästa vägning. Eller dubblas, ja jo ni förstår vad jag menar, eller hur?

Nu är det smoothie, vindruvor och Top Model som gäller!

Kalas

I helgen har vi varit kalas hos min kusin som har fyllt hela 19 år. Tiden går ju så himla fort! Men för varje år hon blir äldre så blir ju jag det också :(

På kalaset i alla fall så bjöds det på god grekisk buffé, vin och nostalgiskt godis. Jag tycker att det är så mysigt att umgås med familj, släkt och även vänner sådär. Det blir ju inte alltför ofta.

Hur smarrigt ser inte detta ut?

Retrogodis! Kommer ni ihåg tefaten?

Kan ni förstå att man kan äta pengar? Vissa har det gott ställt ;)

Smakade smaksattpapper ungefär.

 


Viktväktar recept

Igår köpte jag en ny tidning som jag måste tipsa er om!

Må Bra Mat - massa recept som alla är propoints uträknade!

Jag blev hungrig bara av att titta på alla bilder.

Klickar du på bilden kommer du till Må Bra's hemsida och även där kan man hitta recpet!

 


På vägen

Idag när jag körde till jobbet fick jag en liten smärre chock.
Mitt ut på vägen kommer en älg traskandes. När han ser mig försöker han springa, det är dock väldigt halt på vägen så han ser lite ut som bautabambi på hal is typ. Jag bromsar och skriker typ NEEEJ!

Som tur var träffade varken han bilen eller jag honom. Det var typ 2 meter mellan oss ungefär. Puhh! Men usch så skakig jag blev sen. När jag klev ur bilen på jobbet skakade jag massor. Detta vill jag gärna undvika igen.
Dumma älg!
Jag vaknade ju till liv i alla fall.

Annars har dagen flutit på som vanligt. Med en ganska stor dos träningsvärk dock. Men visst är det härligt att känna att man har gjort något bra?

Veckan går fort och imorgon är det redan torsdag, jag hoppas att tiden ska gå fort så att det snart blir vår. Är trött på, snö, kyla och is.

Det känns bra

Guuud vad mina muskler värker!

Jag har nämligen varit och tränat ett väldigt väldigt jobbigt skivstång intervall pass. Puhh! Det var jobbigt förra veckan också men det var en annan ledare denna gången och hennes pass var väldigt annorlunda. Som hon sa i slutet av passet "Man måste ju känna att man är otränad i början av terminen".
Jag får liksom för mig att jag numera har 6 fina magrutor på magen, så platt och vältränad känns den. Men så är ju inte fallet. Men visst kan man få låtsas lite?

Imorgon är det redan onsdag, hur skönt är inte det? Mitten av veckan redan liksom.

Ge mig vår!

Åhh... jag kan inte låta bli att surfa runt och titta på alla fina vårkläder som har börjat komma in i alla webbshoppar.
Jag måste visa er några favoriter som jag hoppas blir mina i vår...

Båda från www.kappahl.com

 

738633



734525

 

 


Blogga från min Ifån?

Hörreni, det finns säkert någon människa där ute som kan berätta för mig hur jag bloggar från min Iphone? Om jag går in via Safari så lyckas jag inte logga in på blogg.se och jag fattar inte hur jag mmsar.

Ibland har man bara något man vill blogga om direkt och då är det ju bra om det funkar!

Bra början

Idag blev det minsann ingen sovmorgon. Efter att ha vaknat till och från i någon timme av att Urax gick omkring och jamade på högsta volym (hihi insåg precis att man skriver jamade, ni vet musik jamande och jamande som mjauande likadant. Självklart mjauade han!) M gick ner och la sig med datorn i soffan och jag skulle somna om, men det sket sig. Lika bra att gå upp.
Det fick bli tidig frukost i soffan och sedan gav vi oss iväg på en promenad. Halt och kallt men friskt. Vi hade med oss lite bröd, så änderna fick sig lite mat. Mumsigt tyckte de! Tröttande för armarna tyckte vi. När brödet var slut avlägsnade vi oss fort så att de inte skulle attackera oss och börja tugga på våra armar och ben.
Hemma igen så började jag vela om min idé att fixa i ett förråd, men jag ryckte upp mig och gjorde det på typ 45 minuter. Perfekt, nu är det ordning och reda där och jag har gjort allt jag planerat idag. Det bästa med det? Klockan är bara 12. Resten av dagen kan man ägna åt att läsa bok eller se någon film kanske.

Söndagen är ju faktiskt en vilodag, eller hur?

Lördag

Igår blev det läggdags ganska tidigt och jag tror jag nästan somnade innan jag la huvudet på kudden. Man är trött efter en intensiv vecka.
Idag tog vi sovmorgon eller jag vaknade vid 8 typ och låg och drog mig en timme eller så. Efter lite småfix på förmiddagen kom Sara hit och så åt vi lita kycklingsallad (mums). Sara har länge tjatat om att hon inte har fått se något film i biorummet, så nu var det dags för det.  Det blec Eclipse, jag fick den i julklapp och har inte sett den här hemma ännu. Sara som inte är ett SÅ stort Twilightfan som vissa andra fick vissa delar förklarade för sig så att hon skulle hänge med ;)

Nu är det mys i soffan med en kopp té och någon miniserie som M har spelat in. Kvällen lär nog fortsätta i soffan, den är ju så himla skön!
Imorgon hoppas jag på en promenad i det förhoppningsvis fina vädret och sedan en liten rensning i ett förråd. Ungefär det man hinner med innan helgen är slut och det är dags att börja jobba igen.

Värk efter träning

Idag har jag stundvis pustat och stånkat som en gammal tant.  Varför då undrar ni då så klart? Jo, det ska jag berätta. Igår var det dags att köra igång träningen igen. Vi började lite "lätt" med skivstång/kondition. Jag är ju helt slut efter uppvärmningen typ, för nu var det ett bra tag sedan jag tränade. Men det är ju så kul! Härlig känsla att komma igång igen.
Men idag känns det, kan tänka mig att det kommer kännas imorgon också. Mer pust och stånk med andra ord. Trappor, framåtböj och skratt är inte att rekomendera.

Annars så jobbar jag på, förra veckan hade ju konferens, så då hade man mycket när man kom tillbaka till datorn. Nu har vi ett par sjuka så vi fortsätter med att ha mycket att göra. Kul att man håller sig sysselsatt hela dagarna, eller hur?  Är bara så trött på kvällarna. Jag var dock sjukt effektiv precis när jag kom hem från jobbet idag. Jag satte igång diskmaskinen, diskade det som inte fick plats i den, sorterade tvätt, plockade med massa gammal post och lagade mat. Duttigt! Nu ligger jag dock i soffan och tittar på tv, som det förövrigt inte är något bra på. Man kanske skulle lägga sig och läsa istället... eller titta på dålig tv, det brukar ju bli så. Konstigt.

Borsten

Så fort man ropar "borsten" så kommer Urax springande.

Mmmmmm så skönt!

Lizzy älskar dock handsken, såhär står blev dagens skörd från henne :)

 

 

 


Ut med julen

Nu har de sista små julsakerna blivit undanstoppade långt in i förrådet. Det är jätte mysigt med stjärnor i fönstrena osv men nu vill jag ha vår. Då passar det bättre med små fina lampor.

Vi var ute i regnet och skottade undan vallarna som plogen så snällt hade lämnat till oss förut och vet ni vad vi såg då. Gräs! Jo precis, gräs!! Det är ju ett solklart tecken på att våren är påväg, sen hur snabbt det går är en helt annan grej.

Ms föräldrar har precis åkt hem igen men de lämnade dock kvar Urax. Han ska bo här ett par veckor. Roligt för Lizzy med lite sällskap. 
Tror att resten av dagen får bli väldigt lugn. Jag är väldigt väldigt trött idag.
Nu ska jag fortsätta titta på b-serier på tv.

Festligheter med jobbet

Direkt efter jobbet åkte vi till min jobbarkompis Minna, där gjorde vi oss fina(re) och bjöds på gott bubbel och mumsiga snittar.

Sara och Minna skålar.

Sötisarna Sofie och Sara

Mina bordsgrannar, Annelie, Sara och Ida.

Vi som hade fixat med festen blev uppropade och fick ett tack och en liten flaska bubbel.

Ungefär såhär såg allas tallrikar ut.

jag och min sister from another mister

Linda strikes a pose

Vi hade det riktigt riktigt kul! Många skratt blev det. Här Frida och Annelie.

Jag var så stolt att jag hade önskat en låt till "the lovebirds"


Intensiv vecka

Oj oj, denna veckan har verkligen varit intensiv. Inte nog med vanligt jobb så har vi haft konferens. Inte nog med konferens så har det varit årsmöte med den fackliga klubben på jobbet (får ju inte missas) och så har det varit middag efter en heldag av konferens aktivitetet med alla jobbarkompisarna. Dessutom har jag varit med i festkommitén och planerat och fixat inför festen som vi hade igår. Försenad julfest :)

Något som alla dessa dagar har gemensamt är god mat. Det är underbart att det alltid serveras så himla god mat. Både luncher och middagar och så den perfekta avslutningen igår, amerikansk buffé. Tänk er grillade majskolvar, bakad potatis, revbenspjäll, vitlöksbröd. Det vattnas i min mun bara jag tänker på det. Med god mat kommer ju då också mycket points dessvärre. Det är omöjligt att luska ut hur mycket det varit i all mat vi har ätit i veckan, så det ska bli väldigt intressant hur det har gått denna veckan.
Men vet ni vad, nästa vecka kommer det gå hur bra som helst. Vill ni veta varför? Jo, för då kommer träningen igång. Underbara träningen.
Jag ska dock mjukstarta och köra ett pass de första veckorna, sen kanske jag trappar upp det så småningom. För första gången på länge kan jag faktiskt känna att "Beach 2011" faktiskt kan vara ett mål för mig att nå.

När jag kom hem igår (min snälla make hämtade mig) hade hans föräldrar kommit hit. Så idag fick jag sällskap när jag var iväg och storhandlade, vilket alltid är trevligt. M han fick skotta snö han. För tydligen så är det ingen av vädergudarna som har lyssnat på mina önskemål och sol och värme och vår!

Snart kommer det upp ett inlägg med lite bilder från gårdagens fest!

Söndag

Jag kan inte låta bli att längta efter våren nu när det har varit + grader i snart ett dygn. Snön smälter och just nu skiner solen. Härligt! Vi(M mest och så lite jag) har varit ute och skottat undan det som rasade från taket igår och lite andra riskmoment om det nu ska fortsätta smälta. Jag gissar väl att snart fryser allting igen och så kommer det ännu mer snö. Suck. Tänk vad härligt med allting vad våren innebär. Åhh, nu nu nu!

Utöver utomhus arbetet så har jag inte gjort så mycket. Tänkte att en eftermiddag i soffan framför tv:n skulle va skönt, men det är typ inget alls på tv så det får bli jag och min bok istället.

Vampyr komedier

Temat för filmerna vi såg här hemma igår var "Vampyr komedi".
Ett väldigt lyckat tema.
Vampyrer = spännande, komedi = roligt. Perfekt!

Kanske inte Oskarsmaterial, men man fick sig ett gott skratt i alla fall.

Jaa, den var speciel kan man säga. Och speciel kan många gånger bli väldigt rolig!


Minnen

Det var så himla roligt att sitta och titta igenom alla saker som vi har sparat. En heldel slängde vi ju men vissa saker kan man ju inte slänka.

Jag samlade på suddisar ett tag, här är några häftiga.

Jag har hur mycket böcker som helst!

Min mamma jobbade ju på bokhandel så det är väl inte så konstigt. Här är i alla fall några bra som jag kommer ihåg att jag gillade, och så sagan om vanten som var hur fin som helst.

Jag älskar böcker!

Hittade några tjusiga tavlor som jag tror min syster har gjort till mig (?)

När M var liten så hade man inga leksaker, då fick man göra skuggfigurer. Haha! Nejdå, men roligt att det fanns böcker om alla figurer man kan göra.

M hade sparat ett rolig utklipp :)

Jag designade min egen kalender, hur snygg!?

Jag hittade mitt löshår, något trassligt och ljusare än min nuvarande färg.

Vårat fina balfoto (där jag för övrigt hade lösthåret)

 


Dagarna går

Det nya året verkar gå lika snabbt som förra året. Den här veckan har flugit iväg. Jag har jobbar måndag, tisdag och onsdag, det var faktiskt riktigt skönt att börja komma in i rutinerna igen. Nästa vecka är det jobb för hela slanten, veckan är dock full med roligheter som konferens, strategidagar, julfest och besök från Finland. Roligt! Igår påbörjade jag en rensning i ett av våra fyra förråd. Planen? Ett rensa, slänga och packa om. Jag kom en god bit och sen kom Sara och Martin hit och vi åkte på bio. Idag fortsatte vi med rensningen. Vi har rensat ut SÅ mycket saker och fått riktigt bra ordning i förrådet. Bara 3 förråd kvar. Imorgon blir det en sväng till tippen för att kasta allting som inte ska sparas, skänkas eller säljas på loppis. Ja just det loppis, det måste jag hitta en att stå på i vår. Har massor med saker att sälja.

Ikväll blir det inte någon mer rensning i alla fall. Det ber en lugn kväll i soffan med en film eller två. Jag hittade lite roliga saker bland alla kartonger som jag ska visa er lite senare tänkte jag. Mycket roliga minnen!

The Tourist



Nu har vi varit på bio med Sara och Martin och sett The Tourist.
Filmen var bra, kanske inte den bästa jag sett men den var helt klart värd att se :)
Johnny Depp är ju aldrig fel.
Jag vill inte berätta mer om filmen med risk för att avslöja något för er som tänker se den, snällt va?

Ny väska

Ett av inköpen som gjordes på mellandagsrean på en ny handväska. Man kan ALDRIG ha för många handväskor, visst är det så? Dessutom gillar jag om de är rymliga, så jag får plats med massor av saker i den. Matlådan till exempel.

Väskan är från Mango


Framför dumburken

Nyårsdagen är den perfekta dagen att ligga i soffan hela dagen och titta på film och tv. Vare sig man är bakis eller bara slö, så är det väldigt skönt. Imorgon måste jag dock fixa lite här hemma, på måndag är det ju dags att börja jobba igen.

Jag tänkte berätta för er om två bra filmer som jag har sett de senaste dagarna.

Idag såg jag denna, jag älskar som bekant sånnahär kostymfilmer. Släng in lite romantik också och jag är fast.

Filmen hade dock ett lite annorlunda slut, inte vad jag hade väntat mig.

 

Denna filmen var väldigt mycket mer förutsägbar än den tidigare. Bra dock. Man kan aldrig se för många rom-coms, eller jo det kan man nog. Men i alla fall. Bra och rolig!

 

Nu har jag faktiskt fastnat framför den omtalade serien Mad Men, kanal 9 har någon slags maraton tror jag. Den är ju jätte bra! Måste helt klart se mer av den.

Blir nog dags för lite tacos snart och sen är det en ny säsong av Hipp Hipp på 1:an och därefter får det bli en film till.



2011

Det känns härligt att det är nytt år. Det är dags att vända blad och blicka fram emot allting roligt som 2011 har att komma med.

Jag känner mig rejält taggad inför detta året. Mycket roligt kommer hända, det är jag säker på!

Saker att se fram emot under 2011:

- En ny säsong med ViktVäktarna drar igång för mig. Nu ska jag nå mitt mål!
- Kanske dags för en ny träningsform? Funderar på box!
- Vi kommer sälja vårat hus och förhoppningsvis hitta ett underbart hus i annan ort.
- Många födelsedagar, några lite större dessutom.
- Mycket roligt händer på jobbet under året.
+ mycket mycket mer!

Gott Nytt 2011!

Gårdagen firades in i lugnets tecken här hemma hos oss. Väldigt skönt! Det blev lite film, gooood mat, bubbel, en titt på alla fyrverkerier och så storm då.

Mysigt med tända ljus och finporslinet.

Förrätt:

En röra med avocado, räkor, fraiche, rom och rödlök(för min del). Till det rostat bröd, lite rom, räkor och fraiche.

Varmrätt:

Fläskfiléfat med pepparsås och hjärtformat ris

Efterrätt:

En klassiker, vit chokladmouse med blåbär.

 

Som ni ser, mycket god mat blev det. Idag är det dock inte lika roligt för jag tror att jag har blivit magsjuk igen. Inte alls kul, antingen är det så eller så tål jag inte något som jag äter. Hmm...