mot en trevlig helg

Har duschat nu, väskan är nästan färdig packad, och jag sitter och funderar på vad jag glömmer att ta med mig och vilken handväska som ska få göra mig sällskap.
Imorgon bitti åker jag och Sara nämligen åka till Göteborg för er som inte visste det. Lämnar min kära make hemma och åker på en shopping/party! Vi ska på party hemma hos Emelie imorgon kväll!

Nu ska jag titta på Så ska det låta, äntligen är det tillbaka!

utmaning 2

Jag har blivit utmanad av Jennie

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Rebecca
2. Ett ord på fyra bokstäver: Rita
3. Flicknamn: Ronja
4. Pojknamn: Rickard
5. Yrke: Receptionist
6. Färg: rosa
7. Klädesplagg: ridbyxa (?!)
8. Mat: ris
9. Sak i badrummet: rakhyvel
10. Plats/stad: Rio de Janiero
11. En orsak att vara sen: ramlat
12. Något man skriker: Rop
13. Film: Rent
14. Något man dricker: Rabarbersaft
15. Band: Red Jumpsuit Apparatus
16. Djur: rocka
17. Gatunamn: Ringvägen
18. Bil: Rolls Royce
19. Sång: Räven raskar över isen

Jag utmanar: Cilla, Britt, Steffi, Emmelie & Erica

utmaning

Jag har blivit utmanad av Steffi

Så här går utmaningen till:
*
Gå in i mappen där du har dina bilder
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Lägg upp bilden på din blogg och skriv sedan något om den
* utmana (sex) andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dem är utmanade.



Himla rolig bild, den är taken på min födelsedag förra året. Detta fick jag av min kära make!


Jag utmanar Cilla, Britt,Emmelie, Erica, Anna & Ida

 

välkommen till vår familj

Vi har fått en ny "familjemedlem", eller fått är överdrivet. Vi har köpt en ny familjemedlem.
Han heter Bosch och är hur bra som hellst. Eller vi vet inte om tvätten blir ren än men det får vi hoppas. Han är så duktigt för han säger till hur mycket tvättmedel man ska ha, hur full maskinen är och så piper han när han är klar.  Allt man kan önska sig!


snö snö slask

I helgen var vi uppe och hälsade på våra familjer. Ett litet kort besök men det var trevligt ändå. Vi hann med det vi hade tänkt. Plus att vi gjorde ett utmärkt inköp, mer om det i nästa inlägg. 

Idag var det såklart dags att jobba igen. Jag har sökt en tjänst  på jobbet också. Sannolikheten att jag får den är relativt stor så nu får ni hålla tummar och tår för säkerhetsskull.  Den enorma snömängden som kommit i förra veckan har börjat slaska bort och typiskt nog så fryser det på igen och blir halt som rackarns.  Tur man inte har ett jobb som kräver att man är utomhus och håller på!

I natt börjar bokrean, det missar ni inte va? Jag har ingen möjlighet att åka till en nattöppen bokhandel men ni som har det borde göra det. Det är riktigt kul faktiskt. Lite annorlunda att gå i butik mitt i natten!

Några pics från vår hemresa igår... snöigt värre!






Äeh...är det torsdag idag?

Ibland kan veckodagarna vara så förvirrande.  Igår trodde jag att det var torsdag när jag vaknade. Tjoho så helg. Men näe det var ju bara onsdag. Nu är det iallafall torsdag, torsdagkväll till och med. Jag sitter i soffan inlindad i tjugo laer fleece typ. Det är inte kallt men ruggigt. Det har börjat snöa här igen och det är fortfarande en massa minusgrader.

Jag hade en kort arbetsdag idag  så jag har hunnit med en massa saker härhemma. Steka pannkakor bland annat, sist jag gjorde det gick det och h-vete, jag skyller dock allting på smöret jag använda i stekpannan för idag gick det prima.

Nu är det tv-tajm för oss. Mattias har varit hos vår granne och fixat med deras dator och kom precis hem med en Aladdin ask. Nice!

kyla

Dålig blogguppdatering kan bero på att mina fingrar har ramlat av på grund av kulan. -10.6 grader. Just nu iallafall. Lär bli kallare. Och ruggigare. Brrr... Idag har vi det lugnt här hemma, vi har jobbat och stått i och nu sitter vi under varsin fleecefilt och tittar på dumburken. Imorgon är det skivstång igen. Nice!  Utöver det vill jag bara sitta inne under en filt och dricka té och äta god choklad. Men det får vänta till helgen tror jag.

nu är helgen slut igen

Tiden går fort när man har roligt. Imorgon är det återigen måndag och dags att jobba. Fast jag har faktiskt jobbat idag. Tjoho... inte alltför skoj att gå upp imorse när klockan pep 07:30, jag tittade ut och det var fortfarande vitt och -13 grader. Burrr
Jobbandet gick relativt fort iallafall, tur att man har trevligt sällskap :)

Vi har ju haft besök i helgen... mycket trevligt (det är det ju alltid med besök!) Igår blev det en tur till teboden där vi åt tills vi var riktigt mätta, deras scones är sååå underbart mumsiga! Idag har de visst spelat tvspel typ hela dagen innan de rörde sig hemåt framåt eftermiddagen.

Lyckades glömma kameran större delen av tiden tyvärr men Mattias knäppte en bild på middagen igår.




Sen kastar jag in en bild som jag tog förra veckan när det snöade så mycket. Den blev lite mysig tycker jag...



...och så Urax när han fick borsten förra helgen... han ser lite galen ut men han ääääälllllllskar den verkligen


"mello"

Nu är jag glad! Måns gör oss aldrig besvikna! Fast de här duellerna gör att man blir något nervös tycker jag. För egentligen kan det gå lite hur som hellst. Jag tycker att HEAT oxå var uppfriskande (80-tals hårdrock) och det var kul att de gick till final. Lilli & Sussies låt var kanon men hade passat bättre med andra artister tror jag.
Petra Mede var lika bra som förra veckan.

Nu sitter vi och knattrar på våra datorer här och ingen tar riktigt tag i vad som ska göras. Jag ska iallafall upp och jobbar imorgonbitti så en alltför sen kväll ska det icke bli!

vad tyckte du om melodifestivalen?

kärleksdagen

Godmorron! Idag är dagen då du ska visa alla dina nära och kära hur mycket du tycker om dem! Mitt favorit uttryck denna dagen är "Jag älskar dig - på alla hjärtans dag" Har läst det i ett kort en gång för några år sen och jag tyckte det var riktigt kul. Typ idag gillar jag dig men imorgon vettefan om jag gör det.

Nu har vi Niklas och Emmelie på besök hos oss, det kom igår kväll. Vi ska ta det lugnt är det väl tänkt. Besöka teboden idag om de har öppet :) Jag gillar verkligen det stället, mysigt!

Urax går o jamar överallt i huset, väldigt frustrerande eftersom han inte bryr sig när vi svarar...

Vad ska du göra för kärleksinspirerat idag?

en vanlig vecka

Jag ligger lågt just nu. Jobbar och står i som alla andra. Hade ett bra samtal med min chef idag. Fick lätta på mitt hjärta lite grann. Har blivit lite att jag skjutit upp träningen än så länge denna veckan. Skulle gått idag men jag kände mig lite ur funktion så det blir imorgon istället. Så länge jag kommer iväg då så är det bra. Har jag bestämt iallafall.

Fick ett paket från Ellos idag, några plagg åker tillbaka då de satt som tält men men hälften satt bra iallafall :) och det kostar ju inget att returnera så ingen skada skedd ;)

Nu fortsätter Top Modell sen ska jag nog sova tidigt... är det inte konstigt att man aldrig får nog av sömn?

hej vinter (igen)

När vi gick och la oss igår regnade det och all snö var borta. Va skönt tänkte jag. Jag har nämligen beställt 15 grader och sol i några veckor nu men det verkar inte som beställningen kommer. Ialllafall när vi vaknade och tittade ut var det vitt igen. Snö är kul ett tag, december är en bra snö månad, kanske januari. Men sen vill jag att våren ska komma.

Vi kommer med största sannolikhet att tillbringa dagen inomhus. Förmodligen kommer vi inte att göra alltför mycket.  Vi pausar lite idag helt enkelt. Imorgon är det ny arbetsvecka igen. Inte alltför många helger kvar till min och Saras Göteborgshelg.Längtar!  Men innan dess ska vi hinna med både det ena och det andra :)

melodifestivalen del 1

Först måste jag säga att Petra Mede var underbar som programledare! Det lyfter programet att ha en komiker som programledare.

Till bidragen då... Jag blev besviken att Nina Söderqvist inte gick vidare. Inte så förvånad att inte Shirley kom längre, låten var väldigt seg!  De bästa var Alcazar, men frågan är om det inte är för "vanlig svensk schlager". Besviken att Caroline Af Ugglas gick vidare överhuvudtaget... tyckte inte den passade i Mello. Emilia var bra men hon har lite tyst röst på något sätt.

Nu ser vi framåt.. nästa lördag tror jag på Måns såklart!


god middag

Vi har nu avnjutit en god middag med varm rökt lax, bakad potatis och en massa annat gott. Vi sitter laddade inför melodifestivalen , äntligen börjar det!



Svärmor är väldigt förtjust i lax!


utan ström

Nu har Mattias gått i kurs hos sin mamma hur man eldar i vår vedspis. Toppen bra om det blir riktigt kallt eller om strömmen skulle gå!




ny belysning

Vi har ÄNTLIGEN blivit av med våra lysrör i köket. Underbart! Nu kan vi dessutom välja ett tända en liten del i taget, istället för att tända ett helt stycke. 

 


starka färger

mina vackra tulpaner






slask slask...

 

Igår kom det snö, idag är det slaskigt värre ute. Tur att det är helg och det är valfritt att gå utanför dörren :) Den här helgen är lika efterlängtad som alla andra vill jag lova. Även om fredagsmorgonen känns jobbigt och seg så har man lite extra energi hela fredag eftersom man får gå hem och vara ledig ( för det mesta).
Är det inte lite konstigt egentligen... största samtalsämnet på jobbet under hela veckan är helgen...

Måndag - vad gjorde du i helgen?
Tisdag - Nu är det långt till helgen.
Onsdag - halvvägs till helgen
Torsdag - Vad ska du göra i helgen?
Fredag - Helg!!

Men även om man trivs på sitt jobb och så vidare så är det alltid skönt när man kan vara ledig och slappa/fixa hemma/ sova länge.

Nu har jag lovprisat helgen tillräckligt tycker jag!

Jag bjuder på en bild på något som lyfter upp det gråa lite...





Hej!

Har varit så trött de senaste dagarna så bloggandet har hamnat lite på sidan av. Igår tränade jag skivstång, puh. Idag gör det ont i kroppen. Särskilt baksida lår. Jobbigt att resa och ställa sig. Men jag överlever, har ju paus idag och imorgon. Imorgon kommer Mattias föräldrar, vi ska pyssla lite här hemma som vanligt :) Vi har ju inte tillgång till deras expertis lika ofta nu förtiden.

Ikväll är det vår tv kväll - som om vi inte ser på tv varje kväll....

6 månader som gift!

Satt och tänkte på att vi varit gifta i 6 månader idag så kommer Mattias hem med blomster. Så söt han är! Världens bästa man!

Jag tjatar om att jag aldrig får blommor och han säger att jag ska få det när jag minst anar det. Som nu då till exempel...

Nu är jag glad och ska straxt iväg och träna. Tjoho!


Hemma hos...

Jag hade lite tråkigt så jag tog lite bilder på vardagsrummet iallafall. Nu får helt enkelt bortse från gardinerna och att det hänger som jag vet inte vad...

Observera att vi har varsin skål med chips, då slipper man skicka den fram och tillbaka ;)









Shopping för hus och hem.

Idag var vi en sväng på Ikea. Hittade bland annat en perfekt matta till vardagsrummet och en massa smått och gott som vi visste och inte visste att vi skulle behöva :)

När vi kom hem slappade vi lite, möblerade och i vardagsrummet och möblerade sedan tillbaka eftersom vi hade det bättre innan. Ibland kan det bli så. Eller jaa lite annorlunda är det men på det stora hela samma sak. Måste ta och fixa ordning gardinera någon dag sen ska ni få se hur fint det är!

Har precis bokat tågbiljetter för Sara och mig till Göteborg. Emelie ska ha partaj och vi är inbjudna! Yeey!  Nu ska vi hitta ett bra hotell, där vi bodde sist var helt ok men det vore kul med något annat som omväxling liksom.

Ikväll är det Beck på tv och sen ska jag provsova på min nyinköpta kudde. Hoppas den är bra!