Helgkyckling
4 portioner /11 ProPoints/portion
Ingredienser
4 st kycklingfiléer á 125 g
2 tsk olivolja
Salt och peppar
6 dl kokt ris.
Sås:
1 burk kräftstjärtar i spad 170 g avrunnen vikt
1 dl vitt vin
1 påse saffran (0,5 g)
2 dl mini fraiche (kokbar)
3 msk Maizena ljus såsredning,
4 msk hackad dill
Tillagning
Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda kräftspad, vin och saffran med creme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning, smaka av med kryddor och rör ner dill.
Bottna med ris i en smord form. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter. Rör ner kräftstjärtarna i resterande sås. Ta ut formen och fördela kräftsåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).
Servera med en god sallad
Ingredienser
4 st kycklingfiléer á 125 g
2 tsk olivolja
Salt och peppar
6 dl kokt ris.
Sås:
1 burk kräftstjärtar i spad 170 g avrunnen vikt
1 dl vitt vin
1 påse saffran (0,5 g)
2 dl mini fraiche (kokbar)
3 msk Maizena ljus såsredning,
4 msk hackad dill
Tillagning
Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda kräftspad, vin och saffran med creme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning, smaka av med kryddor och rör ner dill.
Bottna med ris i en smord form. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter. Rör ner kräftstjärtarna i resterande sås. Ta ut formen och fördela kräftsåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).
Servera med en god sallad
Annorlunda blandning men mycket smarrigt :)
Kommentarer
cammie säger:
låter gott
Trackback