Äppel päppel
Efter en förmiddagspromenad på 1,5 timme så gick vi ut i trädgården och plockade upp lite fallfrukt från äppleträden. Vi plockade lite fina stora äpplen från träden också. Trotts att vi fick ihop ganska mycket så har vi massvis kvar, de är dock inte mogna ännu. I alla fall så var det bara att sätta igång att skala och skiva.
Resultatet blev sen äpplekräm som smakade jättegott.
Det var hur enkelt som helst och gick på sisådär 20 minuter, receptet hittade jag i den rutiga kokboken (är finns typ recept på allt!)
Äpplekräm
Du behöver:
ca 750 gram äpplen (6 st ungefär)
6 dl vatten
2-3 msk socker
1 bit hel kanel (jag tog lite malen kanel)
2 msk potatismjöl
Skala äppena och skär dem i klyftor. Koka upp vatten, socker och eventuellt en bit hel kanel. Tillsätt äpplena och koka dem försiktigt mjuka på svag värme. Låt gärna en del av klyftorna vara hela.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt sedan krämen bara koka upp.
Häll upp den i en skål och strö lite socker på ytan.
Massa massa äpplen väntar på att koka sönder
Färdig kräm, blir god frukost imorn!
Kommentarer
Trackback