Hallon cheesecakekladdkaka

Här kommer receptet på den urgoda kakan som jag bakade på vår bröllopsdag. Kan varmt rekomenderas!
 

Till en kaka:

150 g smör

1 dl kakao

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl

Cheesecakefyllning:

150 g cream cheese

1 äggula

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

Garnering:

1 näve styckfrysta hallon

 

Kladdkakan: Smält smöret i en kastrull och vispa ner kakaon. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör&kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott. Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. (det gör jag alltid när jag bakar kladdkaka, hur gott som helst!) Häll ned smeten i formen.

Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Garnera med hallon och sätt sedan in i mitten av ugnen, 150grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten, men låt den svalna i kylen i ett par timmar (helst under natten) så blir den perfekt, krämig och god!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback