Lax på vitlök och limebädd

På helgerna ska man äta fint! Därför "flashade" vi till det lite idag. Vi provade ett recept som vi inte har provat tidigare.

Det blev hur gott som hellst!

Receptet är för 4 portiner och det är 14 propoints /portion

Ingredienser:

500 g laxfilé
20 cashewnötter
2 msk flytande margarin
4 msk sweet chilisås
1 lime, rivet skal
2 vitlöksklyftor
800 g potatis (vi tog ris istället)
sugar snaps (det skippade vi)

Sås:
1 dl matlagningsyoghurt max 8 %
1 msk vitt vin /vi skippade det och tog citronsaft
1 lime, saft

Instruktioner:

Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek dem några minuter i fettstål stekpanna. Lägg över dem i en ungsform.
Hacka nötter och vitlök, blanda det med margarin, chilisås och rivet limeskal. Bred det över laxen.
Tillaga i ugn 225 grader ca 5 minuter tills nötterna fått lite färg.
Servera med kokt, pressad potatis, sås och sallad/sugar snaps.

För att lyxa lite extra, servera tillsammans med en riktigt kall cola light ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback