"förjular"

Idag har jag fuskat. Vi har "förjulat" här hemma. Råkade snubbla över julmust när jag skulle köpa mjölk så den fick följa med hem. Sen hade vi köpt pepparkakor också, sist vi handlade. Mmmmumma!
Julmust eller must i största allmänhet funkar inte när det är varmt ute. Så det är himla tur att det är -2 grader ute ;)

Såg på aftonblaskan att det skulle bli "snöoväder" på fredag, spännande. Hoppas dock att det inte blir så illa att pappa och de inte kan komma ner :( 

På fredag ska jag på after work med halloween tema! Yeey! Jag kommer vara så otäck tror jag hihi, Vi ska även klä ut oss på jobbet. Får se hur hemsk jag orkar göra mig då, börjar nämligen 06:45 och jag tänker ju inte gå upp halv fem för att fixa mig!
Vad jag ska vara är lite hemligt än så länge...

Go pink!

Idag är det rosa bandet galan och jag passade på att ha min rosa bandet tröja!


Who´s your daddy?


Får jag dig att skratta nu?

Hoppas det! Peter Settmans imitationer av vitvaror är redan en klassiker!


Nobelpriset nästa?

Hittade denna gamla historia som Anna och jag skrev på gymnasiet. Kanske inte har någon chans på nobelpris men den är lite rolig iallafall. Ett ganska direkt avslut dock. Kan säga att detta är en av många som vi skrev.

Träsmak i rumpan 





En medelsålders herre i blå kostym stiger in på det dunkla caféet.
- En kaffe, säger han bryskt.
Flickan bakom disken blåser en stor tuggummibubbla och himmlar med ögonen.
- Vill du typ ha socker eller mjölk typ? frågar hon och smaskar på tuggummit.
- Det ska vara svart, svarar han med sin speciella dialekt.
Han sätter sig i ett hörn och tänder en cigarr. Han bläddrar
ljudligt i tidningen och röken ligger som en dimma runt honom.
Då kliver en blond brunett in och drar genast hans blick till sig.
Hon beställer en kaffelatte och han hör att hon pratar bred stockholmska.
När hennes blick glider över människorna på caféet
tar han upp en håv och fångar in den.
Han tar ett djupt bloss på cigarren och vinkar dit henne med lillfingret.
Hon tar cigarren ur hans mun, slickar sig om läpparna och tar ett bloss.
Han granskar henne uppifrån och ner och säger:
- Kaffe?
Hon biter sig i den illröda rosa läppen.
- Hm..om det är koffeinfritt och vitt.
- En silvertee, ropar han till tjejen bakom disken.
- Med mjölk i lägger hon till. - Så du tänker fortfarande på vikten?
Du ser ju ut som en pinne. - Man kan aldrig bli för smal.
Hon satte ner sin beniga rumpa på den vadderade stolen.
Hon kommer se ut som ett somaliebarn tillslut, tänkte han.
- Jag vet vad du tänker, sa hon bitskt. Men jag orkar inte tjafsa.
- Du undviker alltid disskusioner, suckade han. Du kommer ju att
försvinna tillslut. Hur tror du det känns för mej när någon jag älskar
försvinner bort?
Han ser tårögd ut. Vem bryr sig, tänkte hon.
- Jaja, nu pratar vi om något annat...har du ny skjorta?
- *suck* Nae, skulle inte tro det, jag köpte den på myrorna förra veckan,
begagnad.
Hon såg äcklad ut och flyttade sig lite längre ifrån honom.
- Jaha....

Ni kommer väl ihåg klockan?

I natt blir det vintertid! Det har ni väl inte glömt? Skönt att få sova en timme längre på morgonen, särskilt eftersom jag ska upp tidigt och jobba.  Kvällen blir lugn (som för det mesta) vi ser nog nån film och äter lite godis. Ljusen är tända och magen är mätt efter en jättegod middag.

Det ska visst bli oväder imorgon, vi får väl se om vi drabbas eller inte. Vore skönt att slippa!

Jag blev så himla besviken igår på Idol. Herregud hur tänker svenska folket? De som inte har någon bra röst eller personlighet får stanna kvar "bara för att de är söta" Helt fel tänk! SÅ besviken som sagt.

Ruggigt

Det är så kallt och ruggigt både ute och inne. Var iväg och hade körlektion, lite småkyligt att stå ute och göra säkerhetskontroll. Har krypit upp i soffan inlindad i en filt med en kopp té och en bulle! Mumma att värma till den lite den blir som nybakad!

Förhoppningsvis kommer Mattias hem skapligt för vi sak iväg en sväng. Dags att storhandla!
Sen är det Idol ikväll, yeey! Abbatema skulle det vara. Ser fram emot det. Resten av helgen ska jag tillbringa på jobbet. Dagtid iallafall ;) Nästa helg händer det dessto mer!

Nu ska jag zappa lite.. ser så sällan på tv såhär dags, kanske är någe bra...

Vanligheter

Allt är som vanligt. Mitt humör är tillbaka till det positiva som det brukar. Jag är ledig imorgon och då ska jag ha körlektion. Det börjar närma sig uppkörningen, bara hoppas att jag klarar den.

Kvällen går i tvns tecken, du är vad du äter, lyxfällan, criminal minds och hells kitchen. Dessvärre går en del av dem samtidigt, men vad gör man.

Kan meddela att Äntligen Subs är lika goda, om inte godare än jag trodde.

En radiomast i köket

Om vi hade en radiomast i köket skulle vi slippa att sitta sträckta över  köksbordet, Mattias med en syltburk i handen, jag med ett mjölkpaket i ena handen och en pannkaka i andra.
Det knastrar alltid på radion i köket. Men idag fick vi på något sätt bort det, när vi satt så. Lite jobbigt dock.

Traderajunkie

Jag har upptäckt Tradera!
Guds gåva till den shoppinggalne! Fast det gäller att hänga med, de flesta saker jag budat på har jag blivit överbudad ganska snabbt. Men man får vara kvick och våga helt enkelt! Så roligt! Jag har faktiskt börjat sälja lite också.. just nu bara lite kläder.. men vem vet vad som dyker upp!

Don´t mess with me

Jag är så irriterad! Fast jag är inte irriterad på något speciellt utan jag bara är det. Jag har så jäkla hetisgt humör när det är dags för"den där veckan". Alltid samma sak, jag blir irriterad på minsta lilla och känner mest för att skrika rakt ut. Lägg till en hemsk värk så har ni min vardag just nu!
Gaaah!
Varför var vi kvinnor tvungna att drabbas av det här? Vad fick männen? Stå ut med oss när vi har den känns inte tillräckligt smärtsamt!


Nu är Mattias iallafall påväg hem med maaaat. Självklart pallar varken han eller jag att laga mat så ikväll blir det mackor. Vi har äntligen hittat Äntligen Subs, hoppas de är lika goda som de ser ut bara!
Sen blir det tv för heeeela slanten!

Sista grillningen för året?

Det var kallt, mycket blåsigt och så var det kallt. Men Mattias tog sig ut för att grilla ändå. Efter det här åker den in i boden till nästa år. Om vi inte får för oss att vi är grymt sugna på grillat under nästa vinterstorm ;)

Här är iallafall bild bevis att han satt ute i kylan...


Självklart blev det riktigt god mat ;)


Det blev en liten shoppingtur

Vi tog en liten tur ner till Hyllinge idag. Kul att komma iväg lite tycker jag. Självklart kom vi inte hem tomhänta, det är väl inte möjligt?
Bidde några böcker, en skjorta och en kjol till mig och en tröja till Mattias.

  

Film

Tänkte att jag skulle se High School Musical idag nu när de går på 5an. Började precis och jag börjar nästan tro att den till och med är för corny för mig. Men jag kommer ju sitta här ändå, med Mattias suckande då och då. Hihi. Det är så det brukar vara när jag ser en "tjej"film.

Senare ska vi äta gott, hade tänkte grilla för sista gången i år men det är så ruggigt ute att jag tror vi steker köttet istället.

Oh, den här filmen är verkligen verkligen disney. Så gullig och de sjunger och har sig hela tiden typ. Tänk om det vore så på riktigt. Påväg till jobbet brister man ut i sång eller varför inte i kön på Ica. Undra om det skulle göra livet roligare?

Nej inte för att filmen behöver särskilt mycket koncentration men jag ska väl titta lite iallafall.


Nu luktar det riktigt gott i köket!

Eftersom det ser ut såhär  ute idag...
 

... så passade jag på att fortsätta med mitt bakande. Fast idag har jag gjort lite mer matiga saker. Köttfärspiroger och pajer, det blev skaldjurspaj och köttfärspaj. Perfekt att ha i frysen och ta fram och värme när man har tränat eller inte gjort någon matlåda! Betydligt nyttigare än köpemat också för den delen.

  

Pirogerna blev lite större än planerat men det funkar ändå!

Eventuellt gör jag lite muffins sen också, mest för att ta slut på alla jäkla ägg som jag  köpte hihi. Tur att vi har en stor frys!
Så nu vet ni, om ni kommer på besök så kan ni få fika ;)
Lockande?
Kan tänka mig det!

Idol!

De har fått in en fullträff ikväll med 90-tals tema på Idol! Jag tror att de flesta 80-talisterna håller med mig. Det är ju allt från mellanstadiedisco till kanske först fyllefesten. Roligt roligt.

Har faktiskt inte fått någon favorit ännu, hoppas kunna bild en uppfattning om vad jag tycker om dem ikväll.
Har du någon favorit?

Min vän med bil





Sara var här på besök och provsmakade mitt nybakade!
Sen var vi en sväng förbi jobbet för att hämta ett paket till moi och avslutade dagen med en liten promis i några affärer inne i byn. Had a good time, my dear friend!

Bakat mammas kakor.

Har tillbringat förmiddagen med att baka :) Det är så himla kul tycker jag, även om det inte alltid blir så fint så smakar det ju gott iallafall ;)

Ska straxt ta ut den sista plåten bullar. Lyckades göra exakt 48 stycken som det ska bli enligt receptet. Lyckas alltid göra jätte stora eller jätte små annars Idag blev det iallafall vaniljbullar och så gjorde jag kaggeboformar. Det brukade mamma göra. Försökte hitta receptet på den via google men det fanns inget, som tur var hade syster skrivit ner det :)

Kom att tänka på när jag var mindre, då mamma och jag hade en kväll bara hon och jag. Då kunde vi göra en sådan deg och sitta och äta degen rakt av. Så onyttigt jag vet men bara känslan att minnas en sådan sak värmer i hjärtat. Ibland försöker jag komma ihåg hennes röst eller hennes doft eller vad som hellst men då är det alldeles blankt. Det blir väl så antar jag, det har ju ändå gått 5 år.


Nej nog om det för denna gången, här iallafall en liten titt på vad som bakats... Sara kommer förbi och är "försöksperson" hihi.. har även en liten surprise till henne hihi!

 
Visst har skåne mejerier snygga mjölkförpackningar, annorlunda än vanlig röd!


 
Ofärdiga och färdiga kaggeboformar!


Vackra vackra höstdag!

Strålande solsken och löv i tusentals olika färger, de mesta ligger dock på backen. Termometern säger dock bara 4,5 grader. Det börjar bli kallt!

Denna vackra höstvy har jag ut genom fönstret.


Deppkurvan börjar röra sig uppåt

Idag känns allting lite bättre. Man behöver bara ta en liten paus och få prata av sig om allting. Jag sitter nu i soffan i morgonrock med en kopp te och ser på roomservice. Härligt med inredningsprogam, visst är det?

Husmanskost


Idag bjöds det på redig husmanskost. Kokt falukorv, potatis och pepparrotssås. Mycket gott. Jag är så stolt att jag lyckades med såsen, utan att bränna alltför mycket.
Dock kom jag på nu att vi glömde grönsakerna. Jajaj.

Trött.

Jag är nere i en svacka just nu. Ingenting känns kul och det känns som om jag bara gör allting av ren rutin. Ska vara ledig nu i 3 dagar och det blir skönt. Behöver det.

Ikväll bjuds det på dessert!



Tror att det här Gino, kan det stämma? Det är iallafall en massa frukt, cocos, vit choklad och så serveras med lite vaniljglass!
Smakar gott kan jag lova!

Sitter i soffan i pyjamas med en fleece filt om mig och skrattar mig hes till Parlamentet. Imorgon är det ju jobb igen, men denna vecka jobbar jag bara 4 dagar, Skönt med 3 dagars helg :)
Försättningen av kvällen blir det förmodligen Pretty Woman om inget annat kommer på förslag!

Redo att börja pyssla!

Jag har äntligen fått ändan ur vagnen och fixa ordning min nya pysselhörna. Jag hade ju en stationär dator förut men eftersom jag aldrig använda den har den gått till välgörande ändamål (ny server ;)  Skrivbordet har jag dock kvar och har plockat ordning på alla mina pysselsaker där istället. Har även satt in typ 1 miljon räkningar i pärmar, bytt gardiner och röjt lite allmänt.

Såhär fint blev det...
    

Här är jag just nu...


Jag har precis skrivit klart alla kuvert till tackkorten, så nu kan de äntligen skickas iväg. Tack gode någon för självklistrande kuvert och frimärken! Mattias sitter och jobbar (på en söndag !!!) för han har massvis att göra. Jag ska nog ta och vika lite tvätt nu istället dock. Och börja laga mat... idag bjuds det på pasta och kycklinggratäng -mums!

På date med min man

Igår var jag på date, Det var riktigt länge sedan vi hittade på något sådant som man ofta gör i början av ett förhållande. Vi åkte till Halmstad efter jobbet, började med att gå lite i affärer. (Alltid lika kul). Sen åt vi en jätte god middag på La Cocaracha. Mumma! Lite mexikanskt/spansk influerat. Deras vitlöksaioli hamnar lätt i topp 10.
Iallafall , vi strosade runt lite inne i stan efter middagen och sen gick vi på bio :) Tropic Thunder var det vi såg. Jag har inte skrattat så mycket åt en film på väldigt länge. Riktigt bra parodi på Hollywood.


Uppe med tuppen.

Ovanstående rubrik stämmer väl inte riktigt men tidigt gick jag upp idag, iallafall för att vara en lördag och jag är ledig. Anledningen till denna tidiga morgon var att jag skulle iväg och träna. Nu är jag tillbaka och har precis ätit lite lunch. Känns riktigt bra att kroppen har fått röra på sig och man blir väldigt pigg av att träna. Resten av dagen kommer nog att bli ganska lugn ändå. Det regnar ute och är lite allmänt ruggigt. Vi tänker nog bara titta på tv serie och kanske pyssla lite med något.  Skönt med en dag utan måsten ibland. Fast jag måste iallafall tvätta ;)

Vad måste ni inte göra idag?

Ibland vill man helt enkelt inte.

Det blev en kort arbetsdag för mig idag.

Jag började dagen med körlektion, det gick kanon bra och förhoppningsvis lyckas jag snart :) Sen kom jag till jobbet och såg framför mig hur jag satt på min plats i min ensamhet hela kvällen. Men jag blev så lycklig när de sa att man fick kompa. Problemet var bara nu eller aldrig. Jag bestämde mig för att unna mig en ledig eftermiddag. Så nu sitter jag här hemma och lullar lite för mig själv!
Ska åka in till byn om en timme o handla lite mat med min make :)  Sen hinner jag tvätta en tvättmaskin och skriva fler adresser på tackkorten. Yeey! Känns bättre att man har gått hem från jobbet när jag har fått saker gjorda. 

Nu ska jag ta och skriva lite inköpslista för matinköpen. Vad ska vi hitta på att äta i veckan?

Idag...

Blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Träningen fick strykas då jag hade ett fullspäckat schema för hela eftermiddagen/kvällen.  Jag fick dock lite annan slags träning när vi kastade ved förut. Aj aj vad mina armar kommer värka imorgon, bäst att strectcha innan jag glömmer det!

Har kunnat stryka en heldel från min lista nu och jag ser fram emot en fortsatt mysig kväll i soffan framför CSI och skrivandes adresserna till tackkorten!
Jag har fått ett gäng kort från Emmie som hon tagit på bröllopsdagen. Lite hos frissan och några hos fotografen, får se om jag pallar lägga ut dem idag.

Förresten så kan jag hälsa Britt och ni andra som vill veta att jag jobbar på med mitt körkort. Dock lite svårt att få tid att köra då jag alltid jobbar på dagarna. Men men håll ut, det kommer nog så småningom!

Nu är det söndagskväll

Haft en trevlig helg med nära och kära. Vi hann med en hel del saker faktiskt, det var inte alltför stressigt heller. Nu lär det nog dröja innan vi åker upp igen dock, dels är bensinen ganska dyr och dels så har vi en massa här hemma att fixa. Förhoppningsvis kommer vi igång med renoveringen av gästrummet. Vi har ju tänkt måla hallen vit också. Mycket idéer och inte lika mycket tid konstigt nog.

Nu tittar vi på Mord i sinnet på tv4. Sista avsnittet för denna gång, har ni sett det någon gång? Himla bra.
Imorgon är det jobb igen och så rullar det på. Förhoppningsvis ska det tränas imorgon, äntligen. Sara är så himla snäll och hämtar mig.

Har ni något roligt som händer i veckan?

Ett litet inköp för vinters kalla dagar


Hittade dessa på New Yorker, hade ett par för några år sedan och de var SÅ sköna på vintern när det är så kallt och ruggigt. Lite tufft med knapparna på sidan tyckte jag!

Har införskaffat lite annat bland annat en t-shirt från Lindex Pink Collection och en svart tajt kjol som jag invigde i lördags.

Lördagsunderhållning.

På lördags kvällen var det partaj hos pappa och hans sambo, vi firade diverse födelsedagar! Mycket trevligt och många glas rödvin blev det! Självklart följde kameran med...

Min pappa och min man!


Mumsig mat fick vi!


Jag bjuder på mig själv!


Fia och jag , några glas vin har intagits!


Det börjar spåra ut när vi leker Top Model, Fia i en reklam för té


Vi kastade lite pil...


Flera glas vin senare, pussmunnar är inne!


Fika med Jennie och Joar

Började min lördag med att träffa Jennie och hennes son Joar på stan för en fika, en massa prat och en liten tur i affärerna. Så kul att träffas och bara prata och umgås, det känns som om det var igår vi satt och drack vin och såg på Paradis Hotell hemma hos varandra. Nu är dock lite annorlunda, jag är gift och bor i mörka småland och Jennie har fått barn och hunnit med att bo en sväng i Norrland. Iallafall så hade vi jätte trevligt och Joar är SÅ go!






Ibland fastnar en reklamlåt på hjärnan, men vilken är reklamen?

Min kära make hittade denna åt mig. Varje gång jag ser denna reklam fastnar låten, har stört mig på att jag aldrig får höra hela. Men nu så.

Mina fråga till er är, vad är det reklam för?


Gratis är gott!

Jag måste tipsa er om GratisBio, ni har säkert redan läst om det eller så är ni redan medlemmar men jag berättar iallafall!

"Vad är GratisBio?

GratisBio är ett nytt koncept där vi belönar våra medlemmar med biocheckar och presentkort när de handlar eller registrerar sig hos våra välkända annonspartners.

Hur fungerar det?

  1. Bli medlem hos GratisBio genom att gå in på denna länk
  2. Samla poäng genom att klicka på någon av våra annonspartners länkar med reklam eller erbjudanden och följ anvisningarna.
  3. När du fått in 400 poäng kan du logga in och beställa biocheckar från avdelningen "Mina sidor". "

Jag har läst om väldigt många som verkligen har använt tjänsten och fått biopresentkort och även andra presentkort, så varför inte? Det finns alltid tillfällen då man sitter framför datorn och gör ingenting... varför inte besöka GratisBio då?


Ingen rubrik

Top Model är över ännu en gång, för en gångs skull vann faktiskt den person som jag hoppades på. Blev riktigt förvånad.
Sitter och funderar på om jag ska titta vidare på tvn eller om jag ska gå och lägga mig med min bok. Tänk om min bok kunde komma till mig o soffan ;)

Nu är det förresten halvvägs till helgen, det är väl skönt?! Ska ni hitta på något kul? Det ska jag kan jag lova :)

Har ni sett min lilla ROSA BANDET banderoll i högra hörnet? Jag tycker det är väldigt bra att oktober är en rosa månad! Jag har planer på att köpa både ett rosa band och några andra rosa saker som bidrar till rosa bandet!
Om man klickar på banderollen kan man även bidra där :)