adventsfint

Nu har vi det riktigt mysigt här hemma med alla stjärnor ,ljusstakar och ljus.



denna fina spira köpte vi igår. Jätte fin!




sista dagen

Idag tog jag mitt pick och pack med mig när jag gick från jobbet. En väldigt konstig känsla måste jag säga. Jag kommer sakna mina arbetskamrater sjukt mycket men utöver det ska det bara bli kul att komma till ett nytt ställe. Bonusen är ju att jag känner de flesta på mitt nya jobb redan :)
Sen är jag ju faktiskt anställd på samma ställe året ut, så först 1 januari har jag helt nytt jobb kan man säga.

Bjöd iallafall på fika idag, julinspirerat sådant. Pepparkaks och saffrans muffins. Muffins är min grej har jag kommit fram till. Lyckas alltid med dem hehe. Och så hade jag köpt en låda skumtomtar, det är GOTT!

Efter jobbet var vi på citygross och storhandlade... och nu har vi tryckt i oss lite tapas inspirerad mat och jag tittar på Idol. Mattias ligger i soffan brevid med datorn i knät. Som det brukar vara ;)

Imorgon ska vi ha en riktigt härlig dag!

saffran

Jag har lyckats igen, som så många gånger tidigare, glömt att köpa saffran när vi handlade! Varför kan de inte ha den typ vid tuggimina , varför måste man säga till om den? Jag har ju knöglat ihop inköpslappen när jag packar upp varorna och då glömmer jag saffranen ju! SUCK!

randigt och stickat

Valerie
snygg tröja från Indiska

Tunika Juliette
snygg tunika också från Indiska


nyheter

Jag är så glad! Jag kan inte riktigt sitta still känns det som.
Jag har fått ett nytt jobb!
Kan ni tänka er? Heeelt underbart. och det bästa? Jag börjar på måndag redan. Jag kommer till viss del göra det jag gör nu, fast på huvudkontoret och så får jag lite nya arbetsuppgifter. Yes Yes Yes!

ostkauka

Mums!
 En av sakerna vi handlade på julmarknaden igår!
Serveras tillsammans med hjortronsylt och grädde.


ny design

Nu har bloggen blivit lite mer vintrig! Världens bästa man har fixat till den åt mig. Såg dock precis att han smygit in en röd rand högst upp. Hans svar på det var " lite juligt kan det ju vara ialalfall", eftersom jag inte ville ha en massa rött över heeeela bloggen.

Men... vad tycker ni? Visst är blått vintrigt?


familjen på besök

I helgen har vi haft storfrämmande! Både pappa och syster med respektive har varit här. Fullt hus blev det verkligen! Hela helgen har gått i julens tecken (såklart!) Igår var vi på Wapnö julmarknad, hade ju varit mysigare med lite snö och inte 10 plus grader. Men juligt var det iallafall! Sen hade vi en trevlig kväll med singstar, guitarr hero och en massa prat. I förmiddags satte Fia och jag igång att julpyssla lite innan de åkte hem!


Far och dotter


grabbarna


lite av inköpen!


Pappa var grym på singstar! Här sjunger han och Fredrik.


Gudrun och Fia sjunger. Mattias ser väldigt road ut ;)


julpyssel!


ett fint hjärta :)


julpyssel

Nu har jobbtjejerna och jag julpysslat! Eller jaa jag har påbörjat mitt pyssel iallafall har en del kvar...



Sara & Emelie är redo för pyssel!


såhär kan man göra...


och såhär...


så blir det såhär fint :)



då blir man såhär glad :)


det gäller att man är lättroad...


vilket Sara och ja självklart är..


många ljus blev det :)




med smak av jul

Har hittat ett jätte gott té, det är precis som att dricka jul!



Något annat som smakar jul har jag bakat idag! Saffrans muffins! Kan ni fatta hur dyrt saffran är? Men de blev så goda så det var är det värt!


på kvällskvisten

Är det redan kväll?
Blä, varför går de lediga dagarna så fort för?
Har fått mycket gjort idag, städat hela huset, pluggat och lagat en god middag. Nu myser jag i soffan med tända ljus och lite gotti :)


söndag

Vaknade av att solen sken för första gången på evigheter! Får se om vi tar oss ut och räffsar lite löv sen kanske, vi har ett ställe av gräsmattan som överfull med löv!

Igår var vi på fest med Mattias jobb, alla anställda plus respektive, men såklart var inte alla där, runt 800 pers tror jag vi var. JÄTTE god mat fick vi, förrätt var viltbakelse och till varmrätt fick vi varmröktlax, kokt potatis, romsås, sallad och bröd. GOTT! Vissa drack snaps och vin och en massa annat gott medans jag höll mig till bubbelvatten och cola. Någon var ju tvungen att ta oss hem ;)

Idag är det städning som står på schemat och så lite pluggande också :)


mertid mertid övertid

Jag tror att jag kommer somna gott i kväll. Har nämligen jobbat i 11,5 timmar idag. Puhh... liiite trött o öronen är jag nog allt. Imorgon blir det inte riktigt lika mycket... bara 9 timmar :)
Har ju som ni vet fått gå ner till 75% men nu har det visat sig att jag kommer jobba heltid + lite till året ut... riktigt trevligt med lite mer innehåll i plånboken tycker jag. Passar perfekt till jul och så!

Sitter iallafall o slappar i soffan nu, hoppade in i duschen så fort jag kom hem. Man känner sig lite uschlig när man varit på jobbet ibland. Sen har vi ätit risgrynsgröt och saftsoppa. Gott!

Just nu blir det ju inte så mycket som händer eftersom jag jobbar typ hela tiden så bloggtorkan blir ju kanske stor tyvärr.

vad skulle ni vilja att jag skrev om? behöver lite inspiration
!


söndagsmys

Söndagsmys är minst lika bra som fredagsmys, det enda jobbiga är att man vet att imorgon är det jobb :( Fast innan jobbet ska jag till arbetsförmedlingen, äntligen!

Dagen har varit lugn, som de flesta söndagar är. När svärföräldrarna åkt hem satte jag mig med min bok och Mattias såg på film i hemmabiorummet (vart annars?!). Har haft en "lästorka" i många veckor och har velat läsa klart tredje boken i Twilight serien sååå länge. Men nu så, ska dock läsa två andra böcker innan jag hoppar på den fjärde och sista, som jag dessutom har på engelska.. När jag är inne i ett lässtim kan jag läsa hur mycket som hellst. Jätte skönt att bara dyka in i boken och inte tänka på något annat!

Vi gjorde jätte god middag ikväll förresten, stekt fläskfilé eller om det nu var ytterfilé, kött iallafall. Till det hade vi ungsstekt potatis och morötter, stekta färska champinjoner och kall sås av turkisk youghurt med MASSA vitlök! Det slank ner snabbt :)

Är så glad att vi båda gillar vitlök, hade varit lite jobbigt om bara en av oss gillad det ;) Men vem gillar inte vitlök, så är ju så gott :p

söndag

Jag är utvilad! Sov tills vi vaknade och klockan var faktiskt bara 9 då, sen kunde  vi ligga och dra oss en hel timme. Skönt att stressa av lite.
Idag bjöd vi på en riktigt brakfrukost för att fira farsdag! bacon, äggröra, champinjoner,mackor, korv jaa allt möjligt gott blev det!



Idag står plugg och läsa bok på agendan!


på julmarknad - nu får det gärna bli jul igen!

Vilken toppen dag vi har haft!
Vi tog det lugnt på morgonen och framåt lunch var vi på Huseby julmarknad.  Inte en regndroppe har kommit men det har varit riktigt ruggigt väder.
Vi åt julbuffé och drack julmust, handlade brända mandlar och lyssnade på julsånger. Kand et bli bättre? När vi skulle åka hem kom mörkret och hela området lystes upp av alla marschaller och julgranar :) Myyyyys!
Kan varmt rekomendera den till alla som gillar julen!


julmat - mums mums!


svärfar drack julöl!


my darling and me


det här var en jätte rolig grej:
Man gick ringa i en liten klocka, då tittade en liten tomtenisse ut och man fick önske en sång, sen dök det upp en heldel tomtenissar ur lådan (som ni ser)  och sjöng den låten, sen fick man lägga en slant om man ville!

Vi är ganska väldigt trötta just nu...har ätit tacos och kommer säkert snarka ikapp här i soffan om en kvart eller så ;)

här har vi kul och tittar på IDOL



Eller jag tittar ju iallafall!
Det viktigtaste är att man är tillsammans ;)


nu kommer blasket

Idag kom den, den allra första snön! Fast jag tycker inte riktigt att det är på riktigt eftersom den inte ligger kvar och den är väldigt utdrygad av regn. Men snö iallafall. Kan det inte bli jul nu då eller? LÄNGTAR!
Fast nu i helgen ska jag ju faktiskt få en försmak, gissa vad jag ska göra? :) Eller ni vet ju kanske redan... JULMARKNAD! Mysigt värre! Det blir att klä sig varmt, förhoppningsvis regnar det iallafall inte och så hålla i plånboken då, det är så lätt att man shoppar loss på sånna ställen!

För även besök av svärföräldrarna i helgen, de var med oss på samma julmarknad förra året så det har blivit lite av en tradition, året innan var vi på en annan julmarknad med dem.

Ni glömmer väl förresten inte bort att det är farsdag på söndag? Inte glömma pappa!

Nu är det tv-soffan som gäller, är ju Grey's Anatomy och True Blood ikväll...

allting rullar på

Har kommit fram till att när man väl har ställt om klockan till vintertid, då är det typ mörk hela tiden. Man hinner inte få alltför många solglimtar på en dag iallafall. Men om jag ställer mig upp vid  min plats på jobbet och höjer huvudet ser jag faktiskt ut... lite iallafall ;)

Tisdag redan.. har sjukt mycket träningsabstinens nu. Saknar min favvo spinningcykel och att vara heltdöd på kvällarna. Men har man ont i kroppen så ska man nog lyssna på den tror jag allt. På fredag ska jag dock till vårdcentralen och se vad som kan vara fel, om det kan hjälpa mig så att det kan göra mindre ont. I natt när jag gick upp för att kissa så skulle jag sätta mig ner och då hade jag tusan behövt sånnadär handtag som min mormor och morfar har! Gör sjukt ont när jag reser mig /sätter mig, särskilt om jag legat still länge innan tror jag.. hmm... vågar iallafall inte äta fler tabletter nu. Har gått på fulldos i en veckan och iof vet jag inte vad som händer om man fortsätter, men bäst att följa rådet på paketet.

Har äntligen  fått en tid hos arbetsförmedlingen för att ha mitt första möte eller vad det nu kallas. Ska bli spännande iallafall! Och jag har upptäckt att jag kan fylla i mina kassakort på nätet , SÅ bra och smidigt (nu när jag vet HUR jag ska fylla i dem också)

Sitter nu och väntar på maken mig, vi ska laga kycklinggryta, med curry kanske och sen ska jag julpyssla lite framför tvn tror jag. Börjar ju närma sig nu ju!

nu är helgen slut igen

Åh vilken helg!

I fredags var vi lediga så i torsdags kväll styrde vi bilen norröver. Det blev riktigt fullspäckat men inte alltför stressigt ändå. jag inledde fredagen med att gå på babysim med min svägerska Emmelie och lille Dexter, SÅ kul!


- Blubb blubb! (bild lånad från Emmelie)

Efter babysimmet blev det en sväng på stan och så lunchade vi med syster. Sen åkte Mattias och jag hem till morfar med fika och visade honom en massa bilder på huset och renoveringen!
Efter fika så var det bara att åka vidare till nästa morfar, Mattias nu då. Han är dessvärre dålig och är på sjukhus. Vi och Mattias bror + familj hälsade på honom en liten stund, vilket det kändes som att han uppskattade!

Kvällen avslutades med pizza,kebab och en massa godis framför Idol hemma hos Mange och Erica.

Puhh.. sen sov vi i några timmar ;)
Jag gick upp tidigt för att färga håret i lördags och sen blev det en fika med Emmie så jag inte hade träffat på år och dar! En sväng på stan med Mattias för att hitta lite"finkläder" och sen ett besök hos Dexter med familj.







Dexter fick en bok i present av oss. Det som var bäst med den var nog att det gick att smaska på den!



Efter det besöket tog vi med oss svärmor och åkte till kyrkogårdarna och tände ljus vid gravar och minneslundar!
Lördagskvällen avslutades hemma hos storasyster och hennes man, vi åt kina/thai mat och pratade för fullt i några timmar, lika kul som alltid!


storasyster och jag, inte så lika när jag har mörkt hår!

Påväg hem idag var Lizzy väldigt "gnällig" och när vi stannade för lunch så fick hon gå ur buren lite i bilen... vi lyckades få en bra bild på henne!


före och efter

före: blond och yrvaken dessutom



efter:mörkt mahogny med röd koppar... jaa lite mörkare än tänkt men jag trivs med det!



Vad tycker ni?