31 december 2010

Årets sista dag lider mot sitt slut.  Har snörvlat mig genom även denna dagen, men börjar nog känna mig liiite bättre. Yeey! Lagom till att ledigheten är slut och det är dags att börja jobba igen.

Det blir en väldigt lugn nyårsafton för oss i år. Jag är ju krasslig och M känner sig också lite småkrasslig. Dessutom var vi lite dåliga på att planera in något. Vi ska i alla fall äta 3 rätters middag och se film och ha det mysigt. Självklart skåla in det nya året med bubbel och en titt på fyrverkerierna.

Hur som hellst, hoppas att ni alla får en underbar nyårsafton och ett magisk 2011.

Gott Nytt År!

Samma innehåll i olika förpackningar

Jag är väldigt fascinerad över att mjölken hemma hos våra föräldrar inte är förpackad i samma slags förpackning som här hemma. Man kan ju undra varför? Det är ju ändå samma märke, borde det inte vara enhetligt då?

Jag kan också tycka att våra förpackningar (med skruvkork) måste ju hålla mjölken fräschare, eller?

Är kossorna också i olika format?


Mitt 2010 - del 4

Efter sommaren kommer hösten och vintern. Inte de roligaste årstiderna om ni frågor mig. Vi höll oss dock sysselsatta även i höstas och under vintern.

I slutet av sommaren blev det ett besök på Sonisphere i Stockholm. Hur kul som hellst men väldigt regnigt och väldigt lerigt. Helt klart värt det dåliga vädret dock. En upplevelse för livet.

Vi firade min fina morfar som fyllde hela 80 år :)

Många nya recept har testats under året och många av dem har visats upp här på bloggen.

Här är en favorit :)

Jag och Sara var med i tidningen där vi intervjuades om Viktväktarna.

Även på sensommaren och hösten blev det endel promenader.

I September julpysslade vi på jobbet. Här har vi Linda som är i pysseltagen.

Jag fick vara med och jobba med och på en mässa som vi var med på (jobbet), det var bland det roligaste jag gjort och de dagarna i Stockholm gick snabbare än snabbast.

I början av december fyllde Sara 25, då överraskade vi henne med en mysig spa weekend.

Jag hann med att gosa lite med Dexter innan året tog slutet också. När vi hade hämtat honom på dagis dagen innan julafton :)

Så kom julen och jag tycker denna bilden får avrunda mitt år för denna gången :)


Mitt 2010 - del 3

Sommaren var varm och innehållsrik. Vi valde att hålla hos på hemmaplan ( i Sverige alltså) på semestern men det blev en heldel utflykter lite överallt och vi hade även många trevliga besök.

I April satte jag igång med Viktväktarna och kilona rasade av mig.

Hääärligt!

Det var kul att dels orka röra sig lite mera och att det dessutom syns när man tittar i spegeln är ju också ett stort plus.

Vi hade fina blomstrande blommor i vår trädgård

Fia & Fredrik kom och hälsade på sin semester och vi promenerade och njöt av det fina vädret

Mysigt

Jag köpte massvis med jordgubbar som blev både paj, kräm och sylt. Mums!

Vissa dagar var riktigt riktigt varma

Det blev många dopp i det blå under sommarens varma dagar

Vi åkte med min familj till vackra Söderköping och åt goda glassar på Smultronstället

Vi hälsade på de stolta nyblivna föräldrarna till lille Jonas. Magnus och Erica :)

Jag åkte med Carro & Sara till Båstad

Vi åt god lunch, badade och njöt av sommaren.

Sara och jag fick för oss att vi skulle festa till det på kvällen, efter att ha piffat till oss och druckit några baccardi gav vi oss ut, taggade! Det slutade med att vi hamnade på Saras balkong, pratandes om livet och allt däromkring. Mysigt det också.

Vi åkte med Dexter med familj till Ullared.

När de ändå var på besök blev det även en tur till Osby och Brio Lekoseum. Självklart åts lunchen på mitt favoritstället :)

Vad vore en sommar utan besök från svärföräldrarna? :)

Jag och min sister from another mister festade till det igen, denna gången blev det mer ordentligt :)


Mitt 2010 - del 2

Det fylldes år en heldel under våren så jag, Mattias bror och Dexter hade ett kombinerat kalas för oss alla 3. 26 + 34 +1= 61 års kalas :)

Niklas öppnar paket

Jag öppnar paket

Dexter var nog den som fick flest och störst paket :)

Under våren fixade jag även till mina naglar och förlängde dem lite, insåg dock att det är väldigt jobbigt med långa naglar, så de försvann efter en tid.


Mitt 2010 - del 1

2010 har varit året som bara sprang iväg. Det känns som att jag precis vaknade 1 januari 2010, med lite lätt huvudvärk och nu är plötsligt året slut.  Jag har suttit och tittat igenom alla bilder från året, som jag kunde hitta. Jag ska försöka sammanfatta (inte alltför långt och tråkigt dock) hur mitt år har varit.

Vi delar upp det lite i delar så blir det ett par inlägg istället för ett lååångt!

I Januari firade vi att min kusin Mina fyllde 18 år!

Vi gick på promenad i vintervädret. Jag för att mata fåglarna, M för att fota dem.

Det kom MASSVIS med snö.

Vi var lite oroliga att Sara och jag inte skulle komma iväg på vår Göteborgstripp i Februari pga snön. Men M skjutsade oss i god tid till tåget och hör och häpna så kom tåget iväg i tid, sen blev vi försenade en sväng men vi kom ju dit och hem i alla fall.

Piffade och hur tjusiga som hellst var vi.

Vi såg Melodifestivalen live och så fortsatte vi vidare i natten och hade jättekul!

Jag färgade håret en av många gånger.

När vi åkte upp till våra familjer så blev det mycket gos med lille Dexter.

Dexter var tjusigast när det var kalasdax :)


Snörvel

Det var riktigt skönt att vakna i sin egen säng i morse (och tjugo gånger i natt för att snyta mig). Borta bra men hemma bäst som sagt.

Idag har varit en såndär lullig dag då jag har gjort lite av varje typ. Tvättat, eldat, packat upp, städat lite,eldat lite mer och nu slappar jag lite i soffan innan Sara kommer förbi och snackar lite skit. Det var nästan två veckor sedan vi träffades så vi har ju en heldel snack att ta igen.

Innan jul när jag satt och drömde mig bort till mig ledighet hade jag värsta planerna för denna veckan. När vi kom hem skulle vi städa och röja och rensa i våra förråd. Vi skulle hitta en massa onödiga prylar som vi bara kunde kasta men även vissa bortglömda bra att ha saker som vi hade glömt bort att de fanns.

Nu blev det inte riktigt så. Jag är sjuk och stackars Mattias får släpa in ved själv så att vi kan elda eftersom det är så jäkla kallt ute. Dessutom så hade det frusit i avloppet i köket när vi kom hem. Eller ja, nu också då. Men nu jobbar vi på att värma upp det så att vi kan använda diskhon i köket och diskmaskinen. Just nu sker diskandet i tvättstugan. Det hade även frusit i badrummet men där lyckades vi (läs Mattias) tina upp det i alla fall.

Jätte roligt med vinter, men jobbigt när det ska frysa och ha sig. Vore skönt att bara kunna slappna av och njuta av att vara ledig (och rensa så klart). Men det får vi väl ta i vår istället.

Nu ska jag titta till vedspisen som jag har blivit en mästare på att elda i.

Lite julledigt

Vad duktig jag var med min julkalender, fram tills att vi åkte iväg till våra familjer för att fira jul. Då glömdes den helt och hållet bort. Nu är jag dock tillbaka och alla saknade inlägg kommer... så småningom.

Julhelgen har varit lika härlig som julen brukar vara. Det blir mycket åkande fram och tillbaka men sådan är ju julen, i alla fall för oss. Vi hade tydligen varit riktigt snälla i år för många klappar blev det :)

Den sämsta julklappen var att jag blev sjuk. Idag är det förkylningen som har överhanden, igår var det dock magsjuka och lite feber.Så typiskt att allt kommer samtidigt.
Men det är skönt att vara hemma dock och få sova i sin egen säng. Även om det är ruskigt kallt här just nu, värmen kommer så småningom också.

Här kommer lite bilder från julafton som vi inledde hos pappa och avslutade hos Ms föräldrar...


Min fina syster

Tusan! Min klänning gick sönder

Jag och syster yster

Tomtefar

Mitt fina halsband som jag fick av bästa maken

Ett klassiskt änglaspel i ny tappning.

Granen står så grön och grann i stugan...

Dexter ute och går med faster

Lille D var en mästare på att öppna julklappar...

... och många paket fick han öppna

Faster fick ett par superfina tofflor som D tog av och tog hand om själv.

Trotts att det var ett par storlekar för stora.

Sötast!

 


22 december - Det här upprör mig

Det finns mycket både hemma och i världen som gör mig upprörd.
Jag blir upprörd att politiker väljer att lägga tid, resurser och pengar på att förhindra sådant som inte skadar människor istället för att stoppa våld och misshandel och annat som t ex barn utsätts för i Sverige.
Jag blir även upprörd över att det alltid ska vara sådana problem med tåg, flyg och andra färdmedel när det är snö och kallt.
Vem blir inte upprörd över att krig finns överhuvud taget?

Sen kan jag även bli upprörd över mindre saker. Fungerar inte datorn som jag vill så blir jag galen, jag skulle vilja kasta ut den ut fönster. Sen ibland när kör bil kan man bli galen på andra trafikanter som kör som idioter eller som sniglar. Visst är det alltid så att det är man själv som kör bäst?

21 december - Ett annat ögonblick

Jag är hemskt ledsen att jag inte skrev detta inlägget igår. Jag kom dock inte in på blogg.se och då blev det lite svårt att blogga tyvärr. Men nu är jag här och på himla bra humör dessutom, jag har ju"jullov" nu. Väldigt väldigt skönt!

Jag tänkte använda detta inlägget till att tipsa er om några roliga bloggar som ni kan titta på när ni har ett ögonblick över.

Spiderchick - Spiderchick skriver om vardagliga saker och man drar alltid på smilbanden varje gång man läser bloggen.

Beauty by Beata - En Norrköpingstjej som skriver mycket om mode men även om sitt vardagliga liv, nu senaste har man fått följa hennes väg till altaret med hennes make.

Egoina - Även det här är en väldigt rolig blogg!

Bloggkommentatorerna - För dig som inte orkar läsa en himla massa bloggar, hos bloggkommentatorerna kan du hitta det senaste som händer i bloggvärlden.

Englas Showroom - Jag har följt Englas blogg i några år nu. Hon har sedan jag börjat läsa den fått en dotter och nu för några månader sedan tvillingsöner.

Har ni kanske något bra bloggtips till mig?

20 december - Den här månaden

December är snart slut. Året är snart slut. Bara 2 veckor kvar.

Den här månaden har gått helt galet snabbt. Fast december har alltid varit en "snabb" och stressig månad. Dels så är det väl julstressen men det är nog mest jobbandet som gör att det går så himla fort.  Vi har haft så otroligt mycket att göra på jobbet. Det är hur kul som hellst när det är full fart och det finns saker att göra, ibland blir man trött, men så får man sova bort den värsta tröttheten så känns allting bättre igen. Dessutom är man ju ännu mer förtjänt av en härlig julledighet, eller hur?

Vad har jag då åstakommit den här månaden?

- Jag har julpyntat och gjort det julmysigt.
- Bakat muffins, pepparkakor och lite annat smått och gott.
- Shoppat roliga saker både till mig själv och till andra.
- Skottat snö.
- Svurit över alla snö och is.
- Gjort små glädje rop över att det snöar.
- Sett några roliga filmer.
- Varit på spa weekend.
- Slagit in julklappar.

Jo, ett axplock av alla väldigt roliga och spännande saker som har hänt denna månaden. Tänk er att det var väldigt mycket julinspirerat, undrar varför...

19 december - Detta ångrar jag

Jag ångrar mycket.

Nu ska ni inte tro att jag har gjort en massa galna och dumma saker tidigare i livet och jag ångrar allt det. Nej, så är det inte. Eller alla har väl gjort några dumma saker som man ångrar. Men det jag tänker på är i mitt vardagliga liv.
Jag lovar er att frågar ni M om detta så kommer han prata på länge om detta.

Säg till exempel att vi ska äta ute. Vi sitter i godan ro och tittar på menyn. Jag bestämmer mig vad jag vill ha, helsäker på att det är just det jag vill ha. M bestämmer sig för något annat. Då helt plötsligt börjar tankarna snurra i mitt huvud, tänk om hans är godare, jag kanske inte vill ha detta ändå osv. Efter mycket om och men bestämmer jag mig för mitt första val.
Maten kommer in.
Självklart ångrar jag mig så fort jag ser Ms mat, den ser ju så mycket godare ut.
Sådär är det med allt.

Jag velar först jättelänge, sen ångrar jag mig direkt när jag har gjort mitt val. Jag har många gånger sprungit upp och bytt om innan jag kört till jobbet, eller så ligger det 20 provade plagg på sängen innan jag har bestämt mig, självklart ångrar jag mig alltid.  Ibland kan det dröja tills jag t ex kommer till jobbet. Då sitter man där och känner sig fel hela dagen.

Traditioner

Julen innebär väldigt mycket traditioner för de flesta.

Några traditioner:

- Kalle Anka:
- Klockan 15 får absolut ingen missa, kaffe/té/glögg/julmust ska serveras samtidigt, glöm inte lussekatterna och pepparkakorna.
- Ingen tittar direkt på Kalle, alla sitter och pratar och skrattar på de rätta ställena.

- Julklapparna:
- Är det barn med i sällskapet sitter de på knä framför granen hela dagen för att hålla koll på julklapparna.
- Är det barn inblandat så slits julklapparna upp så snart tomten har varit på besök.

- Inga barn inblandade - diskusion om vem som ska vara tomte (ansvarig utdelare) i vissa familjer innebär detta (läs: Ms) att man har en tomteluva med blinkande lampor på sig.

- Julmaten:

- Det är alltid med så mycket mat så att den som har tillagat det har rester tills det sprutar ut ur öronen.
- Vissa har ett system med kall mat först sedan varm.
- Det finns alltid med någon maträtt som bara en eller i vissa fall ingen äter.
- Inte nog med julbord, det ska även ätas gröt, lutfisk, knäck, ischocklad, skumtomtar, clementiner och en chokladask eller två.

- Kvällen:
- Kalle är slut, klapparna har öppnats, maten är uppäten. Alla sitter i soffan med översta knappen på byxorna uppknäppt. Julen är nu slut och alla vill helst gå och sova fram till Nyårsafton då det är dags för nästa galej, men Nej så blir det inte. Sömn kan man få ett par timmar, sen är det dags för nästa julfirande på juldagen.

Nu vill jag inte att ni ska tro att jag inte gillar julen för det gör jag, jag ÄLSKAR den. 
Detta är bara lite roliga saker som jag funderade över... :)
Ha en mysig kväll!

18 december - Min favoritfödelsedag

Jag är inte riktigt överens med den här listan och att allting ska vara favorit. Jag har många favoriter. Ni som känner mig väl vet dessutom att födelsedag är bland det bästa jag vet. Love it! Jag är som en 7-åring all over!

Jag kommer inte ihåg något som var speciellt minnesvärt från någon födelsedag, alla var ju underbara!
Jag kastar istället in ett par bilder från några födelsedagar... Hope you like it!



 

Oj då, hittade inte alltför många bilder.. måste nog rensa bland alla våra bilder!

Tusan också!


Som barnen från Frostmofjället - nästan

Eftersom vi (jag) glömde köpa julmust igår när vi handlade så fick det bli en promenad ner till affären idag. Man kan ju inte vara utan julmust liksom, särskilt inte när vi skulle äta julmat.
Typiskt nog fanns det ingen lightjulmust så jag fick klara mig utan (buhu).

Hur som helst så har vi ju ganska mycket snö överallt och dessutom blåste det och snöade när vi gick.
Trotts kylan, härligt!
Men kylan, blåsten och alla snö fick mig att tänka på filmen "Barnen från Frostmofjället", har ni sett den? Hur kallt det var för dem. Jag kände mig precis som ett av barnen på fjället, fast i ordentliga vinterkläder och skor, och en betydligt kortare promenad. Men i alla fall, nästan.

En vintervit gata i en vintervit by.

En något nedfrusen men glad make

En nästan igensnöad häck

En trappa med mycket snö på

Istappar

En kall MrsErnie med rosiga kinder.

Hemkommen från Frostmofjället.


Visste du detta?

1. Hur gammal är du om fem år? 32 år, oj oj då!
2. Vem var den sista du träffade? Min make
3. Hur lång är du? 174,5 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Get him to the greek
5. Vem ringde du senast? Syster yster
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Glömde säga trevlig resa och ge dig en kram. Du får be Martin krama dig från mig. Ha det underbart och njut av ledigheten" - Till Sara
7. Vad är dagens planer? Inte mycket mer än att se lite inspelade tv-serier och softa
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms är en höjdare men inte när jag kör bil då blir det ringa.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De var gifta
10. När såg du senast din mamma? Det var några år sedan... :(

11. Vilken ögonfärg har du? Gröna
12. När vaknade du idag? 05:58 tror jag för att vara exakt
13. Har du någon gång hittat en katt? Räknas katthem? Annars inte.
14. Vilken är din favoritplats? Hemma
15. Vilken plats föredrar du minst? Något kusligt stället kanske.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?I ett underbart trivsamt hus tillsammans med min make och våra barn.
17. Vad skrämde dig som barn? Bränder och otäcka människor
18. Vem fick dig att skratta senast? Lizzy när hon sprang i sidled
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag tror jag kanske är delägare i några hos pappa
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med såklart - annars skulle jag förfrysa
22. Hur många kuddar har du i sängen? 1 ibland 2
23. Hur många landskap har du bott i? 2
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jo jo.. vi behöver ju inte gå in mer på det...
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor - gärna färgglada sådana
26. Är du social? Ja, det tycker jag.
27. Vilken är din favoritglass? Cookie eller polka
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Åka till New York och köpa ett nytt hus.
29. Tycker du om kinamat? Yes! Dessvärre gör inte M det så det äts inte särskilt ofta.
30. Tycker du om kaffe? Det luktar gott! Jag kan dricka det ibland.

31. Vad dricker du till frukost?
32. Sover du på någon särskild sida? Jag är en snurrpelle så jag sover lite hursom
33. Kan du spela poker? Njae
34. Tycker du om att mysa? Vem gör inte det?
35. Är du en beroendemänniska? Jo, jag har vissa beroenden.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner är fel ord, jag vet en..
37. Vill du ha barn? Ja, tack någon gång.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, ytterst lite franska/tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Jag vet inte, tror inte det.
40. Föredrar du havet eller en pool? Jag vill bada i båda sålänge det är varmt.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och saker till hemmet.
42. Äger du dyra smycken? Näe inte direkt dyra, mer värdefulla för mig emotionellt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej and damn proud of it!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En klunk polka té
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, M kan vara rolig ibland det kan han. Sen finns det några på jobbet som får mig att skratta mycket och ofta.
46. Välj ett ärr på din kropp? Stort blindtarmsärr på magen.
47. Vad har du för ringsignal? Through the fire and flames - denna ska dock julanpassas.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Kanske i någon låda i ett förråd.
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Jag har ingen tror jag.

51. Kan du byta olja på bilen? Nej, jag överlåter det till de som kan.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej!
53. Vilken var den senaste bok du läste? Jag håller på med boken om den där gubben, har glömt bort den :(
54. Läser du dagstidningen? Bläddrar, läser rubriker och tittar på bilderna.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Family Living
56. Dansar du i bilen? I bilen? Nej där sjunger jag.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett kundnummer på jobbet.
59. När var du i kyrkan senast? Dexters dop



17 december - Mitt favorit minne

Jag tycker att det är svårt att ha ett favoritminne. Jag har olika favoritminne beroende på vad jag känner just då och vad jag vill minnas eller vem jag vill minnas.

Ett minne som är ofta återkommande i mitt huvud är när jag var yngre och min syster hade flyttat hemifrån. Hon kom över en söndag och så åt vi middag hela familjen. Sen kunde det vara att mamma skulle klippa oss eller kanske göra slingor eller färga håret på både mig och min syster. Jag kommer inte ihåg något mer specielt som hände då men det är bara ett sådär härligt minne med familjen.

En annan sak som jag tycker om att minnas är min farmor, hur hon luktade och när hon var piggare, några år innan hon dog. Hon var alltid så kramgo och när jag skulle på balen i 3:an så gick vi upp till farmor (som bodde en trappa upp) och visade hur jag såg ut och tog bilder.

När jag var kanske 10 år (osäker) så brukade jag åka till mormor och morfars land på lov och så. Ibland var även mina kusiner där som är i ungefär samma ålder som mig. Det var en väldigt regnig dag och det åskade ute när vi satt och åt kvällsmat. På radion sa de att man var tryggast i bilen, vi sprang ut i regnet och satte oss i bilen, alla 5. Tills åskan hade lugnat ner sig, då sprang vi in igen och fortsatte äta. Vi fortsatte sådär några gånger tills det hade lugnat ner sig och vi kunde hålla oss inne.

Ibland kan man längta tillbaka till just de tillfällen som man älskar att minnas, det är underbart att drömma sig tillbaka, träffa på saknade och skratta åt larviga saker som man har gjort. Underbart!

Förändring?

Jag är sugen på förändring.
Jag vet inte på vilket sätt riktigt, det kanske räcker med att typ klippa håret eller köpa en tröja i en färg jag inte brukar ha men förändring vill jag ha.

Om jag minns rätt så kände jag precis likadant förra året vid årsskiftet, sen tog det 4 månader innan jag tog tag i saker och ting och började med Viktväktarna. Frågan är vad jag ska göra denna gången. Jag tror jag börjar året med en ny frisyr och sen får vi se vad som händer.  Kanske en ny träningsform? Det är ju skoj! Jag hade velat gå på någon slags boxpass kanske.

Ni vet att man kan bli så taggad inför något? Jag är så taggad inför 2011, det kommer bli ett underbart år. Mycket som händer på jobbet och förhoppningsvis så flyttar vi under året också. Ett bra år.

Nu ska jag surfa runt och hitta snygga frisyrer...

16 december - Min första kyss

Jag tänker inte gå in alltför mycket på min första kyss.

Kort och gott kan jag säga att jag gick på högstadiet, var på fest och kyssen slutade i att han blev min pojkvän. Jag kommer också ihåg att någon tog kort som jag har skrattat åt många gånger, nu är det nog kastat eller undangömt någonstans.

Då var allting magiskt, nu skrattat jag bara åt det för killen var ett riktigt pucko.

Men vad är det man säger? Man måste kyssa många grodor innan man hittar sin prins?

15 december - Mina drömmar

Oj oj ni ska bara veta vilka drömmar jag har. Oftast så handlar de om "om jag hade 250 miljoner... då skulle jag" och så allting jag skulle vilja göra. Eller så börjar man drömma sig bort om allt man skulle vilja göra och sedan inse att oj då, det kommer aldrig gå om jag inte har väldigt mycket pengar.

Verkliga drömmar
(och förhoppningar inför framten):
- hitta och flytta till det "perfekta" huset.
- Nu min målvik och hålla den.
- Få barn (någon gång i framtide)
- Avancera på jobbet och få jobba med det jag verkligen brinner för.
- Resa till världens alla hörn.
- Att min blogg blir större och får mer besökare.


Overkliga drömmar (om jag inte vinner på en Trisslott eller får ett generöst bidrad)
- Köpa hus både här nere och uppe hos familjerna.
- Vakna en morgon och helt plötsligt ha nått min målvikt, dessutom sitter alla kläder i garderoben perfekt.
- Ta med hela våra familjer på en månadsresa till någonstans far-far away.
- Ha en assistent som kan fixa alla jobbiga saker åt mig, ni vet ute med sopporna, gå och hämta té osv.
- Ett eget privatplan som tar mig vart jag vill.
- Varför inte en lägenhet i New York?

Ett litet smakprov om vad jag drömmer om hela dagarna :)
Vad drömmer ni om?


14 december - Vad hade jag på mig idag?

Jag är en hemskt människa! Jag glömde helt och hållet bort att dagens inlägg handlade om vad jag hade på mig. Jag glömde att ta en bild! I know, det måste typ vara en av de värsta saker en bloggare kan göra, eller hur?!

Därför kan detta bli ännu ett sådant inlägg för intresseklubben.

Idag har jag haft på mig ett par gråa jeans, modell för stora, alltså lite baggy. Till det hade jag en svart enkel topp och en mysig kofta i rosa. Perfekt i detta kalla vädret.

Det är verkligen jätte kallt, eller egentligen inte JÄTTE kallt kanske, men det känns JÄTTE kallt. Riktigt ruggigt! Både inne och ute.

Oh...jag kan informera er om att jag har varit duktig och både satt igång en diskmaskin och skrivit alla julkort (klapp på axeln till mig). Nu sitter jag och ser på gårdagens Top Modell.

Ursäkter?

Som ni har märkt så har jag inte skrivit jätte mcket om viktväktarna den senaste tiden. Det har gått lite trögt, eller trögt är fel ord. Jag har inte haft det som högsta prio helt enkelt. Men konstigt nog så håller det sig kvar i bakhuvudet. Har man väl fått in det så fortsätter tänkter liksom.

Även om jag har fått lite uppförsbacke jämfört med nedförsbacken jag har haft innan så är jag väldigt stolt över mig själv att jag har kommit så här långt än så länge. Jag kommer ligga lågt lite till under julstressen i alla fall, sen är det full fart mot nästa 20 kg. Yeah!

Det jag kan tycka är jobbigt är när man får frågan om hur det gick och så svarar man typ, jo jag gick upp 0,3 kg. Svaret är oftast då typ, Men det var ju bra eller det var ju inte så farligt.  Det är inte det jobbiga!
Det är en bra push att fortsätta.
Det jobbiga är att då ska jag alltid komma med en massa ursäkter. Jo, det var ju stressigt denna veckan eller det är så mycket just nu.

Ursäkterna är ju bara för mig själv. Jag vet ju själv varför det inte har gått lika bra, men ändå är det samma varje gång. Som att jag måste intala mig själv att det är okej.

Som hon på VV sa idag, kroppen behöver vila och komma i kapp ibland också.

Det bästa vore dock om jag aldrig gick upp och ändå kunde äta vad som helst, eller hur?

Så där nu har jag skrivit av mig lite till...

13 december - Den här veckan

Inte många veckor kvar av 2010 nu. Mycket som ska hinnas med innan året är slut och ännu värre, innan jul.

När många stora bloggare skriver i sina bloggar vad de ska göra i veckan så är det fester, middagar, plåtningar och gud-vet-vad. Min vecka är inte riktigt så spännande tyvärr.
Jag lovar att uppdatera er om något spännande skulle tillkomma!

Måndag: Jobba, vägning hos viktväktarna, halvsova i soffan resten av kvällen.
Tisdag: Jobba, skriva julkort, köpa frimärken, kanske tvätta lite
Onsdag: Jobba, kanske börja slå in lite julklappar
Torsdag: Jobba (ovanligt va?), skriva matlista inför kommande veckan, tvätta
Fredag: Jobba, åka o handla mat, FREDAGSMYS!
Lördag: Inte jobba(!!), göra köttbullar i stora lass, baka klart muffins, slå in julklappar
Söndag: Stora slappar dagen! Kolla så att det mesta är fixat innan jul...

Ni förstår hur spännande denna veckan kommer att bli! Jag lovar att hålla er uppdaterade!

12 december - I min handväska

I denna handväskan kan man hitta lite av varje.

Som ni kan se, massa saker.

I  handväskan hittar du:

Min kalender

Plånbok

lypsyl

1 påse tuggummi

en portmonä med en massa kort

hörlurar till telefonen

gamla kvitton som ligger löst

en penna

någon rabattkupong från en klädaffär

låtsas peng till kundvagn

1 viktväktar chokladbar

 

Jaa, det är väl det hela. Rensade ur den förra helgen så det är relativt lite saker jämfört med hur det brukar vara.


Lite mer julbak

Idag var det dags för fas två i mitt julbakande. På förmiddagen bakades det muffins i stora lass, saffran och pepparkaka blev smakerna. Sen provade jag ett recept som jag hittade på viktväktarnas hemsida, glögghavremuffins. De blev mumsiga, lite för mjuka dock men man kan ju inte alltid lyckas, eller hur?

glögghavrekakor

massa muffins!

 

På eftermiddagen kom Sara och Martin hit. Det var dags för det stora pepparkaksbaket. Vi gjorde väldigt många finfina pepparkakor ska jag tala om för er. Dessa superfina pepparkakor dekorerade vi hur snyggt som helst.  Vi avslutade eftermiddagen med att fika och se på Sunes Jul. Mysigt värre!

 

djup konsentration!

Sara dekorerar

Massa pepparkakor på tur!

När vi satt där i godan ro så såg vi att Bambi kom och hälsade på (Bambi heter numera Killer för övrigt)


En gammal och en ny favorit!

Fyllde på mitt té förråd lite när vi var iväg förrut. Kärleksté är en gammal favorit och så var jag tvungen att testa polkagristé, vilken smaksensation! Mums Mums!!


Julklappsshopping

Idag var målet att vi skulle köpa julklappar. Vi var riktigt duktiga för nu har vi bara ett fåtal klappar kvar. Det var inte så juligt väder i Växjö idag dessvärre, det regnade och var allmänt grått.  Men julstämningen infann sig snabbt här hemma igen när vi tända granen och jag satte mig i fåtöljen och drack lite té. Mysigt :)

Vi var självklart inte ensamna och shoppade julklappar. Det var väl ungefär halva Småland där.  Jag blir då irriterad när det är så mycket folk. Alla går hur de vill och de ska helst av allt stanna mitt i gångarna och prata med någon de känner eller bara gå väldigt väldigt sakta. Jag blir GALEN! Men visst jag är säkert likadan, men det stör ju inte mig i alla fall ;)

Ikväll är det film som gäller. Just nu är det Ms val, sen blir det mitt val. Rättvist va?

Imorgon ska det bakas!

11 december - Mina syskon

Jag har berättat om mig själv, om mina  föräldrar och min bästa vän. Nu är det dags att berätta om den person som alltid finns där, som jag kan prata med om precis allting och som helt enkelt är världens bästa.
Min underbara syster!

När jag var yngre så var kanske inte min syster och jag bästa kompisar precis. Jag var nog ganska mycket den där jobbiga lillasystern som alltid skulle vara med och som gick in i hennes rum och lånade hennes parfym när hon inte var hemma. Ett minne jag har som jag nu skrattar åt (just då skrattade jag verkligen inte). Syster yster hade lärt mig att bugga tror jag det var, jag ville att vi skulle bugga och knackade på hennes rum, ihärdigt. Till slut öppnade hon och puttade bort mig från dörren så att jag skulle sluta. Men då gled jag på parkettgolvet och ramlade rakt ner i golvet. Det låter hemskare än vad det är. Jag skadade mig ju liksom inte och jag kan tänka mig att jag var sjukt jobbig som tjatade. Men jaa så är det att ha irriterande småsystrar ;)

Några år senare åkte hon iväg till Usa som au-pair i ett år. Jag tror att under det året blev vi mer och mer som vänner och jag fick min första pojkvän och det hände massor under året hon var borta. Sedan dess har vi alltid varit nära. Hon är den första jag ringer när det är något. Bra eller dåligt.

Att flytta långt bort från henne var inte så lätt och vi pratar i telefon nästan varje dag.

Jag är så glad att jag har en så underbar syster och jag vet att hon har fått stå ut med mycket från mig, jag har kanske inte alltid varit världens bästa syster. Men jag är glad att hon, även om hon har skällt på mig ibland, alltid har ställt upp och kommer göra det resten av våra liv också.

Tack för att du är världens bästa syster!


TGIF!

Har ni märkt att jag verkligen har hållt det som jag skrev tidigare och bloggat enligt listan. Varje dag dessutom. Jag är vädldigt imponerad! Jag kanske skulle fortsätta att blogga lika ordentligen om jag hade en massa förutbestämda ämnen. Vad tror ni om det?

Den här veckan har sprungit iväg, som alla de innan. Snart är det jul! Jag längtar! Jag insåg dock igår att jag inte kommer hinna göra mina julkort som jag hade tänkt mig. Tråkigt, jag som hade bestämt mig precis hur de skulle se ut. Men jag vill inte stressa mer än jag redan gör. Så det får bli köpekort istället. Funkar ju det också.
Nästa år ska jag tusan i mig göra egna kort!

Jaha, vad händer annars då? Vi har julat till det lite här hemma. Granen är uppe, mysigt värre!  Imorgon ska de sista julklapparna inhandlas hade jag tänkt.  Skönt att ha det klart. Är ni klara med julklapparna?

På söndags ska jag baka pepparkakor med Sara. Det ska bli mysigt! Jag gillar att julmysa, lite julmusik, tända ljus och glögg. Perfekt helgsysselsättning!

10 december - Det här hade jag på mig idag

Det krävdes inte alltför mycket tankar inför dagens inlägg. :)

Posar brevid the christmas tree!

Ska man specificera vad man har på sig också kanske?

Jeggins från Lindex, tröja från Gina Tricot

Då tröjan tydligen bär på någon konstigt sjukdom som smittar av sig blev min jacka såhär:

Det blir nog till att rolla den lite kanske.

Eftersom jag inte vill att soffan ska se likadan efter kvällens soffmys och dessutom så är myskläder mycket skönare fick det bli ett ombyte.

Det fick bli svarta mjukisar, linne och döskallekofta från Gina Tricot. Rosa fårskinnstofflor och självklart är byxorna istoppade i strumporna!

 


9 december - Min tro

Jag ska inte säga att jag inte är troende.
Jag vet bara inte riktigt vad jag är tror på.

Jag är inte uppväxt i en troende familj, om man kan säga så. Vi är väl mer "svensson-troende", kan man säga så?

Jag är döpt, har konfirmerat mig, jag gifte mig i kyrkan. Men det har varit mitt val, eller dopet hade jag lite svårt att säga till om men ni förstår vad jag menar.

Jag ber inte till någon Gud och jag går inte till kyrkan. Bär jag kors så är det oftast tillsammans med t ex döskallar.
Jag tror på ödet och att allting händer av en orsak, inte att någon där uppe eller nere har bestämt det.
Gör du något gott kommer du få det tillbaka och vise versa.

Jag tror att världens skapades på något sätt, men jag tror inte att det var Gud som skapade den. 

Det är vad jag tror!

8 december - Ett ögonblick

Ett ögonblick med MrErnie - maken...

Hej!
Hej!

Hur är läget?
Bra.

Haft en bra dag?
Förutom mitt nackonda, jaa.

Hur är det att vara gift med MrsErnie?
*skratt* En upplevelse för livet.

Vadå upplevelse?
Roligt, händer något nytt varje dag. Vad det betyder får du komma på själv.

Vad är det bästa med henne?
*Är tyst ganska länge*  Allt. Att hon står ut med mig. Hin kompletterar mig.

Vad är det sämsta med henne?
Svårt att välja... att hon ibland gör saker utan att tänka? Eller kanske det dåliga morgonhumöret?

Har hon gjort något helt galet som du kan skvallra om?

Det var en gång när hon skulle göra in här hemma och det var såhär (visar med händerna) mycket snö och jag satt i bilen bakom och skrek NEJ! Självklart körde hon fast...

Vad ser du fram emot just nu?
Jul

Tror du vi får en vit jul?
Kanske

Har MrsErnie varit snäll så att hon får några julklappar i år?
Det tror jag nog... men det återstår att se, året är inte slut än.

Har du det?
Hoppas jag.

Till sist hur jobbigt var det att svara på dessa frågor och samtidigt klä julgranen?
Sjukt.

7 decmber - Min bästa vän

Jag har ett par riktigt nära vänner. Dessvärre träffar jag inte alla så ofta, vi är utspridda i olika delar av landet. Men det gör inget. Det kan gå månader då vi inte pratar och sen när man träffas eller slår en signal så är det som att man träffades igår, utöver att man har lite mer att berätta kanske. Dessa vänner har jag känt länge och litar på de, till 100 %.  Vi kommer alltid vara vänner, även om 20 år, så är det bara.De är världens bästa!

Jag har även en vän som jag har känt mycket kortare. Men när vi lärde känna varandra så var det som att man har hittat en tvillingsjäl nästan. Den vännen träffar jag nästan varje dag och vi kan prata om precis allting. Vi har efter bara 4 år (ja det är precis på dagen 4 år sedan vi träffades första gången) blivit som bill och bull. Eller på jobbet får vi höra att vi är som ett gammalt gift par.
Det är underbart att ha en person som man kan prata med allt om, som kan stå ut med samma tjat om samma saker gång efter gång.

sister from another mister!

 

Älskade, underbara vänner ni är bäst !!

6 december - Min dag

Det är ju tråkigt att denna rubriken infaller en måndag. Jag tycker nämligen att måndagar är väldigt tråkiga och brukar ofta inte ha världens bästa humör dessa dagar, huvudvärk är även väldigt ofta förekommande.

Jag vill bara förvarna er, för jag kan tänka mig att det kan förekomma en gäsp eller två när du läser detta. Kanske himlar du med ögonen också och tänker "intresseklubben antecknar!". Men regler är till för att följas och jag har ju redan fuskat en gång, so here it goes...

Min dag idag började vid ca 06:20, jag vaknar av att Ms radioklocka är igång och att man är avstängd. Jag har visst en förmåga att göra det i sömnen. Störigt att jag har snoozat utan att veta om det. Dessutom är det kallt ovanför täcket. Inte lockande att gå upp. Men upp tar jag mig, till slut. En variant för att slippa frysa är att dra på sig kläderna under täcket innan man går upp.
Frukosten äts till en tänd adventsljusstake och sen är det bara att ge sig ut i kylan och borsta fram bilen. Efter min ofrivilliga snooztid på morgonen är jag liiiite sen.
Vägen till jobbet är varken mer eller mindre isig än vanligt. Slipper att träffa Helge eller Bambi i alla fall.
Jobb, jobb, jobb. Lunch. Jobb, jobb, jobb.
Efter jobbet är det dags för viktväktarna, måndag innebär nämligen vägning.Förra veckan var jag inte och vägde mig pga att det var så himla mycket snö men nu kunde jag inte hålla mig borta längre. Efter 2 stressiga veckor hade jag gått upp lite, 0,7 kg. Inte kul men heller inte så farligt, det kunde ha varit värre. Bara att ta tag i det igen och kämpa lite hårdare inför nästa vecka.
Efter en snabb pratstund med Sara styr jag bilen hemåt.
Väl hemma hjälper jag M som skulle klättra upp för en jätte hög stege till vår överförfrysta stupränna. Den var jätte hög. Ingen ramlade och ingen slog sig och det är ju alltid skönt, eller hur?

Medans M skottade av det värsta så lagade jag middag. Idag bjöds det på lammfärsbiffar, ris, tsatsiki och sallad. Smarrigt!

Just nu avnjuts en kopp kanelté i soffan framför tv:n och snart är det dags för att sova, för imorgon är det en ny dag och då behövs ny energi.

Jag hoppas att ni inte somnade i alla fall.

Lätt att missförstå

Är man lite trött och läser lite halvluddigt de finska namnen på bilderna nedan kan man få sig ett gott skratt!

Kinkku??

piparkakkumuotit??


Julfint i köket


5 december - Vad är kärlek?

K Ä R L E K

Kärlek kan vara så många olika saker. Det första jag tänker på är kärleken man känner till den man älskar. Själva känslan är svår att beskriva. Till en början, en lätt pirrande känsla, som att man är nervös. Efter några år (självklart talar jag av flera års erfarenhet;) ) blir känslan annorlunda, det kanske inte pirrar varje dag. Men man har mer blivit som en person, känslomässigt då alltså, inte fysiskt.  Är han ledsen gör det ont i mitt hjärta och jag blir ledsen och vill genast göra allt bättre så att han blir glad igen. Är han arg blir jag också arg. Är han glad blir jag glad. Ni förstår hur jag menar. Kärlek är underbart och jag hoppas att alla människor som inte har hittat den rätta att älska än gör det någon gång i livet.

Sen finns du ju andra sorters kärlek också. Familjen och släkten älskar man alltid och den finns alltid där även om man inte träffas särskilt ofta eller om man t ex skulle bråka.

Man kan även älska sina vänner. Vänner kan man inte vara utan och har man hittat "rätt" person(er) så växer en underbar vänskaplig kärlek fram.

Man måste våga älska för att bli älskad!


Födelsedagshelg

Min underbara vän Sara fyller 25 år idag. Det firade vi med en liten överaskningsresa. Sara visste att vi skulle iväg och så hade hon fått ett packningslista med alla viktiga och oviktiga saker som hon skulle ta med sig.
Vi styrde bilen med Kristianstad där vi hade bokat en mysig tjejweekend. Vi bodde på hotell med finfina rum(dock lite kalla).

Flott hotellrum

Laddade tjejer!

Efter att vi hade tagit oss in i det lilla lilla garaget och upp till rummet skålade vi i champagne innan  vi traskade iväg till Subway för en god lunch.

Skål!

Mätta i magen traskade vi vidare till ett spa. Hälsa & Helhet. Där hade vi det mysigt värre.Vi badade i varm japansk pool, bastade, tog det lugnt i våra morgonrockar i relaxrummet och badade jaccuzzi utomhus. Efter ett par timmars slappande var vi riktigt riktigt avslappnade och fick då varsin spabehandling. Carro och jag fick en quick manikyr och Sara & Emelie fick ansiktsmassage.  Tillbaka till hotellet traskade vi och gjorde oss fina(re) inför kvällen.

 

Lockning av hår

Egopics blir alltid bäst!

Sen var det dags för middag på hotellets restaurang. Tänk er nu här var vi utvilade och laddade till tusen, vi var tjusiga och lite smålulliga. Så kommer vi in i restaurangen... PRO hade nog rabatt just den kvällen för vi sänkte medelåldern med väldigt många år. SUCK. Restaurangen serverade julbord, tydligen populärt bland seniorerna. Detta sänkte ju då vårat partyhumör lite grann, sen att vi fick vänta en evighet på både förrätt och varmrätt hjälpte ju inte heller.

Till slut blev vi i alla fall mätta och fortsatte festen uppe på rummet.

 

Birthdaygirl!

Vi fortsatte festen på hotellrummet och väntade på att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att vi skulle kunna gå till nattklubben precis bredvid. Efter mycket om och men och många gäspningar bestämde vi oss för att vi hellre tog på oss morgonrockarna och myste på rummet än att gå ut och trängas och få ont i fötterna. Man blir ganska seg av att bli avslappnad och vi skyllde en heldel på att restaurangen sänkte stämningen  Men vårat alternativ var minst lika trevligt.

Ett litet störningsmoment dök dock upp när vi skulle sova, som jag skrev så låg nattklubben precis brevid, det hördes. suck! Men jag somnade till slut ju.

Mysdax!

Sara och jag

vi försöker fota

tröttisar

 


4 december - Det här åt jag idag

Eftersom jag är iväg på äventyr är de svårt för mig att blogga dagens ämne.
Som ni kanske förstår så är det svårt att komma på vad jag kommer att äta under dagen. Men jag är en vanemänniska, jag äter samma sak till frukost, lunch vid samma tid varje dag och har alltid ett stort sug efter allt och inget på eftermiddagen och på kvällen.

Till frukost brukar det bli en liten tallrik med lätt yoghurt och havrekuddar, till det en kopp té och en eller två mackor. Just nu är kaviar ett favoritpålägg.

Framåt halv 10 tiden är det fika dags på jobbet, en kopp té är ett måste och oftast en frukt till det.
Lunchen varierar beroende på vad det blev till middag dagen innan, vi har faktiskt blivit riktigt duktiga på att laga matlåda. 

På eftermiddagen kan jag smaska i mig en riskaka och en clementin eller 3. Ytterliggare 1-3 koppar té.
Väl hemma på kvällen är jag vrålhungrig, mat lagas, för det mesta, ibland blir det mackor till middag. Inte så glamouröst men gott och snabblagat. Vid 20 brukar jag ta mig en kopp té till, ibland något till och ibland inte, allt beror på dagsformen, pointsen och allt och inget.

Så ser väl en dag ut ungefär. Kanske inte det mest intressanta inlägget i denna bloggen men regler är ju till för att följas, även om jag själv har satt dem. Och kanske blir ni inspirerade av min spännande frukost eller överkonsumtion av té.

3 december - Mina föräldrar

När jag var 19 år och nästan precis hade tagit studenten hände det mest oväntade/oönskade/otäckaste som kan hända. Min älskade mamma dog.
Det var tungt för hela familjen och livet blev som en berg och dalbana. Efter en tid kommer man in i rutiner igen och börjar sitt liv där mamma istället för att finnas brevid, finns i hjärtat.

Jag kan inte låta bli att tänka på hur orättvisst livet är, det kunde väl ha varit en hemsk människa som fick ge sitt liv och inte världens bästa mamma. Men nu är det så och som sagt så lever man med det, tiden har gott väldigt fort och jag kan inte förstå att det har gått så pass många år.

Men jag är oerhört glad att jag fortfarande har min underbara pappa. Han är och kommer alltid vara världens bästa pappa!
Det känns tråkigt ibland att jag inte träffar honom så ofta, pappa har alltid sagt att "man kan inte umgås i telefon" men några telefonsamtal blir det då och då i alla fall :)

pappsen


Myskväll

M är på julfest med jobbet och jag har en helkväll planerad för mig själv. Häääärligt!
Helkvällen består av lite Gossip Girl, Idol tillsammans med julmust och lite choklad. Klädkod: slappt, mjukt, löst och ledigt. Jag känner mig väldigt moderiktig.
Jag kommer dessutom säkert somna i soffan om sisådär en timme.

Men det är bäst att jag laddar upp inför helgen, jag ska nämligen iväg på en liten födelsedagsöverasknings tripp. Min kära vän Sara fyller 25 på söndag, så vi ska iväg. Mer kan jag inte berätta, man vet ju aldrig om Sara är här inne och läser.

Snyggve!


En såndär dag...

Idag var en galen dag! Eller galen kanske är fel ord men den var rörig.
Mycket att göra på jobbet och dessvärre några sjuka vilket innebär fullt upp. Det bästa med sådana dagar är att tiden går väldigt fort och dessutom när man har passerat "vanlig" trötthet så blir man lite extra fnissig och glad, trotts stress och trötthet. Då har man riktigt kul. Sen att man har underbara arbetskamrater lättar verkligen upp en stressig dag, visst gör det?
En annan sak som är bra med sånnahär dagar är att när jag kommer hem, då har jag helt plötsligt hur mycket energi som helst.
Jag studsar runt och plockar med allting, slänger in en tvättmaskin, plockar undan, diskmaskinen körs igång och så börja packa lite inför helgen.  Skönt att få massor gjort på kort tid!

Nu när jag dock har satt mig ner i soffan och slappnar av inser jag hur trött jag är och att jag nog borde sova... men vad är det för kul med det?
Nu är det ju min tv-tid... den kan jag ju inte missa!

2 december - Min första kärlek

Jag önskar att jag kunde säga att min nuvarande kärlek var även min första kärlek. Men så är det inte. Dessvärre slutar inte all kärlek lyckligt och det gjorde det inte med min första "ordentliga" kärlek.

Därför vill jag inte skriva om den.

Jag tänker ännu mer tillbaka... kommer ni ihåg hur det var när man var yngre? Det fanns alltid någon kille i klassen som var snyggaste och då också oftast populärast och coolast, varför blev man kär i honom? Dessutom sådär fnissigt kär. Dessvärre så var alltid denna kärlek obesvarad. Nu kan jag skratta åt det men då var det väldigt tråkigt faktiskt.
Jag kommer ihåg hur jag kunde sitta en kväll med mina tjejkompisar, vi hade pyjamasparty tror jag. Så ringde vi upp killarna i klassen , alla skulle fråga chans på alla (haha kommer ni ihåg när man frågade chans?)vissa blev ihop och vissa blev inte ihop (läs: JAG). Men det ser jag ju nu att det gjorde inget att jag inte fick min första kärlek att falla för mig, jag hittade fortfarande mitt livs kärlek ;)


Julklappstips

Jag önskar mig en mysig pyjamas i julklapp, hoppas att tomten kanske kan hitta denna söta från Lindex.

Lindex Shop Online - Leggings Lindex Shop Online - Nattlinne
Bilder kommer från Lindex

1 december - Om mig

Jag heter Rebecca är 26 år och bor i Småland. Jag är född och uppvuxen i Östergötland men när min make (då sambo) fick jobb söder för 4 år sedan tog vi vårat pick och pack och flyttade ner. I dagsläget är det jag och M (maken) och våra gosiga kissemiss, i framtiden någon gång kanske vi blir flera.
Jag läste samhäll-media på gymnasiet och var säker på att jag villa jobba inom Media, efter gymnasiet började jag läsa något helt annat men insåg att det inte var rätt för mig och började jobba istället. Sedan dess har jag jobbat på. Det började i butik, samma butik som min mamma och min syster jobbade i. Övergick till diverse snabbmatsrestauranger, butiken igen, sen var det callcenters som gällde och nu trivs jag jättebra på mitt jobb som kundtjänstmedarbetare/reklamationshanterare på ett medelstort företag i Skåne.  Som jag känner idag så vill jag inte plugga utan jag trivs väldigt bra med att göra det jag gör, dock har jag framtidsdrömmar, mer om det i ett annat inlägg.

Som person är jag glad och social, ordningssam men ändå lite rörig. Jag mår bra om jag får skriva listor och planera, gärna styra och ställa. Det är verkligen min grej.  Jag älskar att shoppa, vem gör inte det iof? Jag älskar att lyssna på musik, gör det gärna HELA tiden dessutom vill jag alltid sjunga med, även om jag inte kan texten.
På min ibland ganska obefintliga fritid brukar jag titta på tv (jag erkänner, jag ÄLSKAR att titta på tv och det kan vara ett intresse), träna (det kommer i perioder), läsa, pyssla runt här hemma, umgås med vänner och maken (så klart!) och annat som man kan få infall att göra.

En sak som jag håller på med är Viktväktarna, jag har hitills gått ner ca. 20 kg sedan i april. Jag är riktigt nöjd och SÅ glad att jag har hittat rätt metod dessutom.



Oj det blev ju riktigt mycket info det här, det roliga är att det är mest folk som känner mig som läser min blogg, ni vet väl redan allting som jag precis har skrivit. Jaja, då fick ni en liten uppdatering.

Som en adventskalender

Jag läste detta på någon blogg (kommer inte ihåg vilken) men jag tyckte det var en jätte rolig grej så jag gör detta som en liten adventskalender, om mig liksom.  En ny rubrik varje dag.. Hoppas att ni gillar det!

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick