Dagstur

Har haft en mysig dag med maken i strålande solsken. Det var skönt att inte ligga och trycka i en solstol och svettas som en gris efter ett par dagar med just den sysselsättningen.
 
Vi tog oss en liten tur, åt god lunch och handlade lite smått. Så har vi ju ätit glass också, det är ju ett måste i värmen. Jag tror viol är min nya favvosmak!
 
vi började med en fransk frukost
 
mörk bild, men ni ser utsikten jag hade på lunchen va? Fiint!
 
och detta åt jag, varmrökt lax, sallad och vitlöksbröd.
 
Det kändes bra när vi var på Bättringsvägen!
 
har köpt mig en solhatt, så nu ska jag nog slippa huvudvärken jag får i solskenet!

Solen skiner himlen är blå!

Min tanke idag var att jag skulle hålla mig i skuggan eller till och med inomhus eftersom de senaste dagarnas vistelse i solen har gett mig en mer rosaaktig hudfärg. Men nu när jag sitter här vid datorn och tittar ut och känner doften av solkräm som M precis kletat på sig så kan jag inte hålla mig. Jag måste ut och lägga mig en liten stund i alla fall.

Det är ju så himla skönt!

Allt som jag tänkt fixa med under dagen kan jag lika gärna göra ikväll när det är lite svalare, eller hur?! Dessutom är min bok så himla spännande så jag vill bara läsa klart den!

Nej, nu är det bikini på och fram med solkrämen! Jag lär väl se ut som en kräfta ikväll!


Sommarkvällar när de är som bäst

Sara, Cilla och jag pratade om att gå på bio men när det inte gick något som lockade så körde vi på en mysig picknick istället. Det var väl tur det för tusan vilket fint väder vi hade igår och det var perfekt för picknick vid vattnet på eftermiddagen/kvällen.
 
fina!
 
vi åt smörgåstårta - mums!
 
lapar sol
 
härligt på bryggan
 
Cilla
 
lite snacksbuffé
 
hela gänget <3
 
 

#lyckligtjej

Det bränner lite smått på min rygg efter en dag ute i solskenet! Härligt!
 
Började dagen med att köra till Sara. Vi köpte med oss lunch och åkte till sjön och solade i ett par timmar. Frida kom förbi och snacka en sväng också. Mycket mysigt!
Sen åkte jag hem och plockade upp M och så åkte vi till Gräddhylln och fikade lite. Ännu mer mysigt.
 
Väl hemma slappade vi lite i solen innan vi nu ätit och slängt oss i varsin soffa. Perfekt semesterdag!
 
soltjejer
 
fika
 
M ser väldigt nöjd ut efter fikan :)

Ännu en semesterdag

Jag kan meddela att det är inte enkelt att skriva det här inlägget. Mina händer och armar gör så ont så fort jag rör dem. Varför? Jo för att vi har krälat runt på alla fyra ute idag och rensat ogräs. Det blev så fint, så lite smärta kan man få härda ut med ;)
Hoppas morgondagen blir en finfin dag med massa sol så jag kan inviga min nya bikini och slappa i en solstol hela dagen. Känner att det snart måste bli dags för årets första dopp också. 
 
Idag är nog första dagen på länge då det inte har kommit en enda droppe regn... äntligen!
 

Ruskigt och regnigt

Det underbara sommarvädret fortsätter... eller underbart är det ju inte. Men ganska typiskt sommarväder har vi väl lyckats få?
 
Svärpäronen åkte för en stund sedan och nu ligger M och jag utslagna i varsin soffa. Regnet slår som spön i backen och First Aid Kit spelar i bakgrunden. Mys! Tror nästan jag ska tända lite ljus också, så höjer vi mysfaktorn ytterligare.
Innan de åkte hem så var vi en sväng på skoaffären i byn som har gått i konkurs. De påbörjade sin utförsäljning idag, 50% på allt. De har vettiga märken så vi tänkte att vi kanske kunde fynda, men näe. Man kunde säkert hitta fynd men typ alla invånare i byn var där och det var nästintill omöjligt att ta sig fram. Vi gav upp efter en stund. Åkte och köpte en resväska istället. Nu har vi två likasamma i olika färger och storlekar. Perfa!
 
Resten av dagen blir antingen här i soffan med min bok eller uppe i sovrummet grävandes i min garderob. Det är dags att rensa järnet med väldigt kritiska ögon... men det finns ju en dag imorgon för sådant också ;)
 
 
Sooooolen -vart är du?

Ännu en shoppingtur

Dagens planer sket sig när dagen började med spöregn. Vid 12 regnade det fortfarande så då bestämde vi oss för en tur till Väla. Ms föräldrar hade inte varit där sedan ombyggnaden och vad finns det annars att göra när det är dåligt väder ;)
 
Min shoppingbudget har dock blivit mycket stram sedan de senaste veckornas inköp så tanken var mest att lulla runt utan att köpa något. Vi vet ju alla att det är nästintill omöjligt, eller hur!?
 
Jag köpte i alla fall inte SÅ mycket saker... en bikini blev det. Men för att ursäkta mig så har jag letat och letat efter en men inte haft någon tur i att hitta min storlek. Nu hade jag tur, dels så var det rea och dels så fick jag superhjälp och hittade en perfekt bikini. Super :) Första affären vi gick in i och sen var mitt humör på topp!
Köpte även en topp som jag tittade på när syster och jag var i Stockholm, nu var den nedsatt till halvapriset så då tyckte jag mig ha råd med den.
 
Sen gick vi mest runt och tittade, vissa handlade lite mer ;) Åt en sen lunch och drack en god islatte.
Nu är vi hemma och slappar igen. Dricker lite öl och väntar på att Morden i Midsommer ska börja.
 
Älskar semester!
 
Man blir aldrig besviken på maten på det italienska stället på Väla!
 
Köpte lite öl :)

Kiviks Marknad

Igår åkte vi på utflykt till Kiviks Marknad. Det är inte alltför långt härifrån. Vi har hyfsat nära till många ställen :) Det tog väl sisådär 2 timmar att köra och när vi började närma oss så var det minsann kö, i ett par kilometer. Puhh tänkte vi, här får vi stå i någon timme. Men det flöt på bra och vi fick en jättebra parkeringsplats.
Några microregnskurar kom det under dagen men det var precis så regnjackan kom på och paraplyet åkte upp så slutade det. Sen tittade solen fram istället.
 
Det var precis som vilken marknad som helst, bara att det här är sveriges största. Det är godis, strumpor, mobilskal, korv och kläder som återkommer om och om igen. Men det är ju ändå lite mysigt. När det inte är trafikstockning så klart. Jag har ju en förmåga att bli lite smått frustrerad i sådana situationer. Tur jag har M med mig som brukar försöka lugna mig lite.
 
Jag åt langos för första gången och det var ju gott. Inget jag vill äta om och om igen men gott i alla fall.
 
Området där marknaden ligger är hur fint som helst och om man går igenom hela kan man sätta sig vid kanten och titta ut över havet.
 
Efter marknaden blev det ett besök på musteriets butik och vi inhandlade lite smått och gott. Sen bar det iväg hem för att grilla lite och slappa i soffan efter en lång dag.
 
Ja, just det. När vi körde hem från Kivik så var det cirka 1 mils (!!!!!) kö till marknaden. Ja, precis, 1 mil!
 
Oh no - kö!
 
vi var inte ensamna precis
 
mums!
 
vackert!
 
ljushuvud!
 
love!

Monday morning

Vaknade av att jag fick sms. Klockan var ändå så pass mycket att jag borde ta mig upp så det var lika bra.
Nu sitter jag mätt i soffan efter en brakfrukost och funderar på om jag ska köra till gymmet eller inte. Jag skulle lika gärna kunna gå en powerwalk eller en joggingtur, eller så struntar jag i det helt. Samtidigt så lockar gymmet lite, men att köra 2,5 mil dit och sen hem igen känns inte så skoj.  Dessutom är jag lite rädd att jag drar in en massa jobbtankar i huvudet igen.
 
Senare idag kommer Ms föräldrar hit och stannar ett par dagar. Jag hoppas att vi i alla fall kan få lite uppehåll från allt regn som faller hela tiden.
 
värsta brakfrullen!

Eftermiddagsfika

Idag bjöd jag hit ett par kompisar på lite fika. Jag var lite sugen på att baka och då måste man ju ha någon som kan äta ut det man bakat. Dessutom var det dags att catcha upp lite :)
 
Sara, Frida och Anneli kom hit och vi satt och pratade och fikade i ett par timmar. Tjejerna åkte allihop härifrån med varsin lånad bok :) Hoppas de gillar dem!
 
Jag bjöd på jordgubbskladdkaka, blev inspirerad av min svägerska och den var supergod. Vi åt den med vaniljsås.
Recept hittar ni här.
 
Smarrilicious!
 
Sömniglicious?

Roadtrip till Göteborg

Har börjat återhämta mig från min, Saras och Minnas roadtrip till Göteborg nu.
Det var tre intensiva dagar och vi har hunnit med en heldel.
 
Bilen lastades full i torsdagsmorse och vi styrde mot Gbg. På vägen stannade vi till på Freeport och åt lunch och kollade läget. Köpte både vardagsskor och träningsskor. Perfekt! Bilen liiite mer fullproppad.
Framme i Göteborg bodde vi hos Emelie i Brunnsbo, perfekt läge. Tog bara 8 minuter med buss in till stan.
Torsdagskvällen påbörjades med lite dryckesspel i lägenheten och sen blev det middag på Hard Rock. Kvällen slutade när regnet kom. Då åkte vi hem och sov istället.
 
Fredagen började vi luuugnt (ett par timmar i soffan) innan vi åkte in till stan och strosade runt i affärer i ett par timmar. Tanken var Liseberg också men vädret var inte riktigt på vår sida. Kvällen blev istället en mysfilmkväll med pizza.
 
Lördagen var det dags att åka hemåt igen och eftersom vi hade ett stopp på vägen så blev det en tidig morgon. Vi kom iväg skapligt och stoppet på Ullared gick rekordsnabbt. Vi var allt lite chockade själva. Med en ännu fullare bil styrde vi hemåt och det var skönt att komma hem igen och sova i sin egen säng :)
 
Glada tjejor påväg till Gbg!
 
skål skål!
 
sötnosar!
 
bästis :)
 
hela gänget
 
hard rocks burgare är SÅ goda!
 
Minna och Sara
 
Jag fick mysigt sällskap på morgonen.
 
En fika på starbucks var perfekt efter en lång shoppingdag!
 
Fredagens väldigt exklusiva middag
 
Fullproppad bil var det ja!
 
Lite av min shopping :)
 
 
 
 

Grå tråkig tisdag

Nu är det inte många arbetstimmar kvar innan jag också blir en av de lyckligt lottade som får semester!
Idag kunde jag pusta ut ordentligt när jag äntligen blev klar med ett projekt jag jobbar i vad som känns dygnet runt i en vecka. Härligt!
Nu är det rensa och se till att allt är som det ska innan jag släpper allt som heter jobb i ett par veckor.
 
Har inte kunnat somna på två kvällarna nu och jag hoppas det är på grund av att jag har haft mycket att tänka på eller att det är varmt för jag behöver verkligen somna tidigt känner jag och sova en hel natt.
 
På tal om semester förresten, eftersom det typ varit skitväder de senaste veckorna, kanske någon dag här och där med sol, så känns det super att ha lite senare semester. Det finns ju de som börjar jobba igen nästa vecka på jobbet. Idag var en sån dag, grått, tråkigt och blött ute och då vill man ju ändå hålla sig inne.
 
 
Vad tycker ni om mina naglar jag precis målat. Visst blev de coola?
 

Förresten, har fortfarande problem att kunna logga in på blogg.se appen så det blir lite mer sporadiskt mellan bloggningarna tills det kommer i ordning. Förhoppningsvis snart!
 

Härliga helg

Jag vågar inte ens tänka påhur mycket jag har jobbat den här veckan. Det har varit extremt långa dagar och mitt humör har varit svajigare än svajigast.
Därför har det varit extra skönt med helg. Igår sov vi tills vi vaknade och sen gjorde vi inget särskilt hela dagen. Jag läste som en tok och sen blev det film på kvällen.
Idag sov vi igen tills vi vaknade (lyx!) och sen satte jag mig och jobbade i ett par timmar.  Hann inte med allt jag ville men huvudet kändes som sockervadd och då är det ju inte alltför bra att jobba. Så jag la mig i solen och sov en stund istället, innan jag fortsatte läsa på nästa bok.
 
Nu är det bara 2,5 dag kvar att jobba och jag har mycket som ska göras dessa dagarna. Men jag har något att se fram emot. På onsdag eftermiddag styr Sara och jag bilen mot Göteborg och Emelie ) Yeey!
 
En svalkande cider i värmen
 
Idag bjöds det på färskpotatis, kall sås och lax i foliepaket med chevreost och gräslök -mums!
 

1 juli 2012

Tja tja bloggen,
Det har varit ännu en intensiv vecka med extremt mycket jobb så bloggen har blivit lite åsidosatt. Dessutom har jag lite problem av blogga från mobilen så det gör det ju inte lättare. Men nu är jag här i alla fall och jag känner mig faktiskt relativt utvilad, trotts dålig sömn i veckan och en lång dag med shopping igår. Nedräkningen till semestern fortsätter och det är 1,5 vecka kvar att jobba ungefär. Lääängtar! Vi har faktiskt inte planerat så mycket (konstigt med tanke på att jag är ett planeringsfreak). Men det blir nog lite turer hit och dit, dock tänker vi mest hålla oss hemma.
 
Igår var vi som sagt på shoppingtur. Jag hade en lista med saker jag behövde i huvudet, kom kanske hem med hälften av sakerna. M hade en lista han med, han kom hem med allt på den. Att han alltid lyckas hitta saker när det är jag som vill hitta något. Så typiskt!
 
Eftersom jag har jobbar så mycket och M också har passat på att jobba mycket de senaste veckorna så har vi inte riktigt orkat städa eller fixa hemma. Men idag, äntligen! Nu har vi det rent och fint igen. Och M har fått en sommarklippning av håret :)
 
Ska slappa lite här i soffan nu innan jag ska åka till gymmet med Sara och sen vidare till Anneli för att äta tacos och titta på fotbollen. Sen blir det att sova hos Sara, så jag slipper köra hem och komma hem så sent. Då kan jag istället komma tidigt till jobbet imorn (eller få sovmorgon!)
 
Värsta mumsiga lunchen igår på Väla
 
Det blev ett par påsar :)
 
Köpte en fin sommarklänning bland annat :)