Vuxentrött

Idag är ingen vanlig dag för idag är svärfars 60-års dag!


Igår firade detta med pompa och ståt och det kändes imorse när jag vaknade. Det är först nu som jag har börjat hämta mig. På vägen hem stannade vi på Ikea och åt mat, mat var till stoooor hjälp. Även lite läsk och godis. Det är som en mirakelmedecin när man är "vuxentrött".

Festen igår var riktigt riktigt lyckad. Det var god mat, god dricka, många skratt och många bekanta ansikten som man inte ser alltför ofta.

Lille D med present till farfar

Födelsedags"barnet" öppnar presenter. Det blev många flaskor på presentbordet.

Av oss fick han en attachéväska full med grillverktyg och grillbestick. Precis vad en grillmästare behöver.

Min fina make

systrar

vi avslutar med en riktigt snyggve bild på moi ;)


Tröttis

Uschan i mig vad jag är trött idag. Hade svårt att somna igår så det är väl därför jag känner mig lite som ett vrak såhär på kvällskvisten. Mina arbetsdagar går så himla snabbt nu när jag har utbildning halva dagarna och jobbar järnet resten av dagen. Så jag hinner knappt komma till jobbet innan jag ska åka hem igen, typ. I alla fall känns det som det.

Idag bestämde jag att jag fick slappa när jag kom hem från jobbet. Men imorgon har jag saker att göra. Jag har kommit fram till att hade vi bott i en storstad så hade man säkert haft mer planer efter jobbet, träning, handla, fika jaa allt vad man nu gör. Men här är avstånden så långa till allting så kvällarna blir oftast hemma. Det jag menar är att man slöar till sig lite. Helt plötsligt ska man göra något efter jobbet och får typ panik för att man inte är hemma förräns 19, vilket inte är sent alls.
Men men... vi får väl se vad som händer och sker helt enkelt. Vi har i alla fall en heldel saker att fixa här hemma och varför spara allting till helgen? Näe, vi får faktiskt ta oss i kragen nu. Fast inte idag... idag är jag trött och har soffhäng.


God Morning

Här sitter jag i soffan med min stora tékopp och ser på lite tv. Lyckades även idag somna om efter att ha vaknat tidigt. Bra början. Idag är planen att baka lite grejer inför kommande festligheter och sen är min garderob ett bombnedslag (igen) så jag ska fixa ordning lite i den tänkte jag. Och så ska jag tjata på M att han ska måla lite på övervåningen, inget stort bara lite småfix.

 


En lördag i mars

Idag har varit en jättebra dag. Jag vaknade alldeles för tidigt och var nära på att gå upp och lägga mig i soffan men lyckades somna om (första bra grejen). Vaknade på en mer human helg tid och åt frukost i lugn och ro.
Sen drog vi iväg på en tur till storstaden. Väl där så tittade faktiskt solen fram bakom alla moln (bra grej nummer 2).

Efter en lunch på subway (mums! måste ju vara bra grej nummer 3) så var planen att hitta en klänning inför kommande festligheter. Jag hade tänkt mig att H&M skulle vara den perfekta affären att hitta en klänning i, men jag kom därifrån med en ny vårjack, som jag också behövde men inte hade någon plan på att hitta idag (bra grej nummer 4).

Klänning hittade jag istället på Indiska (bra grej 5, jag hittade det jag ville ha). Sen hittade jag dessutom ett par snygga nagellack (alla bra saker man hittar är ju bra (6)).

När vi kom hem åt vi jättegod mat med klyftpotatis, varmrökt lax och romsås (bra grej 7) och så som ni märkte av tidigare inlägg, en udda film ( bra grej 8).

Jo, en bra grej till (nummer 9), när vi kom hem så hade en hel del snö smält undan, yeey!

Kan ni förstå vilken bra dag detta har varit? 9 bra grejer på en dag, det är ju nästan för bra för att vara sant!

För att få ihop hela 10 bra grejer så kan vi väl slänga in att M är glad att det går någon Monty Phyton dokumentär på tv.

nya lack

min nya klänning, vad tycker ni?

nya jackan

mycket najs, dessutom var det 50% på den. Hur perfekt?

mums mums!




originell

Ikväll har vi kommit fram till att jag har en talang. Den talangen är att hitta annorlunda och udda filmer. Ibland är det lyckat och ibland är det mindre lyckat. Det kan vara större filmer och det kan vara små okända filmer.

Ett exempel på en originell film var den vi såg nu ikväll, Parfymen.

Den är absolut inte dålig, men udda eller originel är väl valda ord.

Andra exempell på vad min talang har hittat...


vinter-vår-vinter?

Hej på er, glöm allting jag har tjatat om att våren är påväg. Det är den INTE. Idag har det nämligen snöat. Suck!

utsikt från köket med snöööö :(

not so happy me- ser ut som att jag har världens fläskläpp

Denna veckan började jag min utbildning till projektkoordinator på jobbet. Mycket roligt och mycket nytt att lära sig. Jättekul! Iom mina nya arbetsuppgifter så har jag bytt kontor och sitter med andra kollegor, det är också jättekul.

Nej, nu har jag skrivit jättekul alldeles för mycket... vi hörs en annan dag :)

Kycklingslasagne

Efter att ha spenderat en stor del av dagen i soffan och gått en kort promis behövdes det en riktigt ordentlig middag. Så vi gjorde kycklinglasagne. Den blev hur god som hellst!

Om ni vill testa så hittar ni receptet här!

 

Sen tänkte jag bara passa på att svara på Ericas fråga, jag tycker det är lite svårt med nyttigare snacks.  Men popcorn, dippa morötter,gurka, paprika och vilken annan grönsak som man nu gillar. Vi hade också vindruvor, päron i skivor, frukt i allmänhet. Sen älskar jag choklad och mörk choklad är väl liiite bättre!

Mellomys

Igår kom Sara och Frida hit för lite Mellomys. Vi hade jättekul och även om inte rätt låt vann så var det inte den sämsta låten.

Vi började med att äta tacos

Efter det blev det nyttiga snacks i mängder. Mums mums!

smsande tjejer

 


Söndagsmorgon

Det är lustigt att när man kan sova "så läge man vill" så vaknar man 7:20 och kan inte riktigt somna om. Då kan man ju lika gärna gå upp. Har suttit här i soffan ett tag nu, ätit frukost och tittar på inspelade tv-serier. Lugn start på dagen.

Dagen idag är ganska oklar, vi har mycket att fixa här hemma men det är lustigt när tiden finns så finns det ingen lust till det. Men men, någon timme i soffan till så kanske man kan få något gjort.

Borta bra men hemma är bäst

Nu är jag hemma igen efter mitt jobbäventyr. Eller tjänsteresa heter det väl, men det låter så himla "vuxen-kostym-gubbe"-aktigt. Så jobbäventyr är mitt namn på det.
I onsdags satte jag mig på tåget uppåt och spenderade kvällen/natten på hotell storasyster :) Mycket trevligt ställe med gooooood mat och trevlig personal ;)

Sen idag fick jag faktiskt sovmorgon och tror ni inte att jag vaknar typ 40 minuter innan klockan skulle ringa? Det var dock skönt att ligga och dra sig lite. Dagen idag såg ut typ som igår fast inte i Stockholm. Sen hann jag med en liten sväng i några affärer innan tåget gick hemåt. M hämtade mig på stationen och så köpte vi Subway med oss hem. Mums!
Nu är myskläderna på och vi tittar på lite inspelade tv program. Blir nog att sova tidigt ikväll skulle jag tro. Man blir väldigt trött när man är iväg såhär.

Jag knäppte faktiskt några bilder igår kväll :)

Fia och Fredrik lagar mat i sitt fina kök

Pappsen väntar på middage. Ser ni vilken underbar utsikt de har!

Det bjöds på fisk och skaldjurssoppa - smarrigt!

bästaste syster


Energi

Vilka underbara dagar med solsken vi har! "Ta i trä" att det fortsätter. Man får sådan positiv energi av ljuset. Jag har haft en väldigt effektiv dag på jobbet. Det behövdes verkligen!!
När vi kom hem från jobbet hade vi snackat om att gå ut och röra på oss eftet jobbet, lusten till det fanns väl inte riktigt där men vi tog oss i kragen och gick ut. Jobbigt var det men himla skönt såhär i efterhand. "Klapp på axeln".

Imorgon eftermiddag lämnar jag maken hemma och åker på jobbäventyr. Ska faktiskt sova hemma hos syster yster :) Bra kombo!
När jag kommer hem är det dags för helg, tiden går så himla fort!


Nu är det kväll igen

Dagen har bara sprungit iväg. Det var The City maraton på MTV så det har stått på hela eftermiddagen medans vi har fixat med lite av varje här hemma. Vilka intriger! Vilka temperament! Man kan ju inte sluta titta... eller vissa kan säkert låta bli helt, men jag kan inte låta bli.

Nu är i alla fall middagen uppäten och vi sitter och slappar i soffan.




Ut i solen!

Har precis kommit hem igen efter en lång härlig promenad. Det är lustigt vad mycket mer jag orkar nu förtiden. För ett år sedan hade M fått tjata på mig att gå ut och jag hade klagat på att vi gick för fort större delen av vägen. Idag var det mer så att efter att vi hade gått en bra bit upptäckte jag att vi höll oss i Ms takt. Yeey!
En annan sak som jag märker har förändrats är att nu ville jag fortsätta gå, vi SKULLE gå 5 km, det fick bli en liten omväg och vips så var vi uppe över 5 km. Perfekt!
Det är skönt att man kan gå i rask takt utan att svetten rinner ner i ansiktet och att man samtidigt kan prata lite och inte bara flåsa.

Känner mig nöjd att vi gått drygt 1 mil denna helgen, bra va? Där ser man vad lite solsken kan göra. Jag känner att det hade kanske varit skönt att dra på sig jackan och sätta mig i solen och läsa, men det blåser ganska mycket ute och jag vill inte bli sjuk. Särskilt inte nästa vecka, för då ska jag ut på äventyr.  Jag ska ut på en liten jobbtripp nämligen. Ska bli kul, är dock lite nervös över ett möte jag ska vara med på, men det ska nog gå bra. Jag får se till att vara ordentligt påläst bara :)

Jag känner att det är mycket roligt som händer nu framöver dels med jobb och dels privat. Skoj skoj! Det blir som en liten morot att orka med gråa, stressiga och tråkiga dagar. Att längta efter något kul!
Vi har dessutom börjat planera vår sommarsemester och den kommer bli kanon! Det kan jag lova er :)

Nu är det snart dags för lite lunch, sen blir det lite vanligt helgfix här hemma skulle jag tro.

Laddat batterierna i solen

Vaknade i morse av att det var så himla ljus i sovrummet. Min första tanke var att M hade riktat en stor strålkastare mot mina ögon, för att väcka mig. Men så var inte fallet. Det var något ovanligt som solsken utomhus.  Hääärligt!
All eventuell baksmälla försvann snabbt!
Efter frukost gick vi ut i det underbara vädret, som dock var lite kallare och blåsigare än vad vi hade tänkt oss inne. Men betydligt bättre än de senaste veckorna. En långpromis blev det och det passade bra efter en stressig vecka.  Efter promenaden fick vi för oss att åka och tvätta en av bilarna. Vi åkte och M tvättade. Jag satt på en filt utanför och njöt av solen. Nu ska ni inte tro att jag är så elak och låter M göra allting själv, han vill göra det själv så att det blir noggrant gjort. Kan det vara så att han tycker att jag är lite slarvig kanske?
Hur som helst så ser jag det som en win-win situation. Han fick sällskap och jag fick sol.

Efter det blev det en liten tur till Saras nya lägenhet. Vi kom lagom till att de bar in de sista sakerna. Bra tajming, eller hur? 
Väl hemma igen var vi ganska utslagna. Nu halvligger vi i varsin soffa och bara slappar. Bridget Jones går på 3:an, den är ju såååå rolig!

Bowling med jobbgänget

Igår kväll hade jag en kanon kväll med mina goa jobbarkompisar. Vi började med att samlas hemma hos Minna och ladda lite. Sen traskade vi iväg till bowlinghallen där vi åt tacobuffé och sen bowlade. Det var riktigt länge sen jag bowlade och jag hade glömt hur himla kul det var. Sen gick det dessvärre inte alltför bra, men man måste ju inte alltid vinna (humpf!)

Självklart var kameran med... här kommer en bildbomb :)

Sara,Bim, Sofie och Gudrun laddar inför bowlingen.

Dags att dra lott om lagen.

Emilie, Minna och Frida.

Tacobuffé - gott men inte världens snyggaste upplägg.

En stor del av gänget.

Let's bowl!

Sötnosar!

Sara & Frida

Minna (och en ilsken Sara i bakgrunden)

Skål!

Min chef Linda, jag och Sara skålar i bubbel - Mums!

Ida plockade fram gitarren ochvi sjöng :) Anna sitter brevid henne i soffan.

Coolingar - Sofie och Sara

 


hej, här är jag.

Denna veckan känns ju ungefär som jag nyss vaknade i måndags morse och skulle åka till jobbet. Denna veckan har gått helt sjukt fort. Det är redan mars(!!!) I måndags flyttade vi till våra nya lokal på jobbet. Sen började jag en utbildning, som jag håller i, i måndags också. Så det har funnits gott om sysselsättning för mig denna veckan.
Imorgon är det äntligen fredag och då ska jag bowla med mina underbara jobbarkompisar efter jobbet :) Det ska bli riktigt kul. Har inte bowlat på länge, så vi får väl se hur det går...

Annars är det tänkt att vi ska fixa lite här hemma nu i helgen, kanske får jag för mig att gå igenom ett förråd lite. Vi får väl se. Sova länge på lördag ska jag i alla fall göra :)

Nej, nu ska jag titta lite på tv här innan det är dags att sussa.